Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba zaključana tema

poruka: 140
|
čitano: 35.968
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - velika dvojba

Pozdrav. Ovako, dvoumim se između ova dva mobitela.

Na početku, samo jedno pravilo. Nemojte komentirati ako niste upoznati s barem jednim od uređaja i/ili njihovim OS.

Touch screen mi je važan. Ne toliko kao ostale stvari, ali relativno je važan.

Ne uzimam na pretplatu, tako da mi tarifni paketi za sad nisu važni.

Mobitel bi koristio za slijedeće (ne obavezno tim redom):

1.) Aplikacije i igre

2.) Gledanje filmova i videa općenito

3.) Slušanje glazbe

4.) Fotografiranje

5.) Ostalo

Važna mi je dostupnost aplikacija i igara za oba modela. Npr. vidio sam da je na internetu relativno lako naći igre i aplikacije za iPhone koji koristi svoj vlastiti OS. Dali je to slučaj i s Nokiom koja koristi Symbian kao OS ako se ne varam(?)

Ako bi tražio aplikacije za npr. Nokiu, kako bi ih tražio? Kao "Symbian application/games"? "Nokia 5800 XpressMusic games/applications"?

Postoji li zajednički naziv za sve aplikacije/igre koje se mogu izvoditi na ovoj Noki(j)i i iPhone-u?

Važan mi je i lagan transfer aplikacija/igara sa računala na mobitel.

Molim vas, ne ustručavajte se komentirati ako mislite da znate nešto što bi mi bilo od koristi. Umalo zaboravih, unaprijed puno hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 15:51 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba

Bolje sačekaj ti N97.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - velika dvo
Random. kaže...

Pozdrav. Ovako, dvoumim se između ova dva mobitela.

Na početku, samo jedno pravilo. Nemojte komentirati ako niste upoznati s barem jednim od uređaja i/ili njihovim OS.

Touch screen mi je važan. Ne toliko kao ostale stvari, ali relativno je važan.

Ne uzimam na pretplatu, tako da mi tarifni paketi za sad nisu važni.

Mobitel bi koristio za slijedeće (ne obavezno tim redom):

1.) Aplikacije i igre

2.) Gledanje filmova i videa općenito

3.) Slušanje glazbe

4.) Fotografiranje

5.) Ostalo

Važna mi je dostupnost aplikacija i igara za oba modela. Npr. vidio sam da je na internetu relativno lako naći igre i aplikacije za iPhone koji koristi svoj vlastiti OS. Dali je to slučaj i s Nokiom koja koristi Symbian kao OS ako se ne varam(?)

Ako bi tražio aplikacije za npr. Nokiu, kako bi ih tražio? Kao "Symbian application/games"? "Nokia 5800 XpressMusic games/applications"?

Postoji li zajednički naziv za sve aplikacije/igre koje se mogu izvoditi na ovoj Noki(j)i i iPhone-u?

Važan mi je i lagan transfer aplikacija/igara sa računala na mobitel.

Molim vas, ne ustručavajte se komentirati ako mislite da znate nešto što bi mi bilo od koristi. Umalo zaboravih, unaprijed puno hvala.

ovako, touchscreen kod iphone-a je bolji, dosta bolji (radio sam na oba uređaja - Nokiju navedenu imam i ja sam), za aplikacije i igre bolji iphone jer ih ima stvarno puno (25.000+) od toga su 100 zapravo korisne, po gledanju filmova su tu negdje mozda mala prednost nokiji (moje mišljenje), slušanje glazbe (veliki + za nokiju) razlog jaki vanjski zvučnik i dobar zvuk sa sluskama, fotografiranje je na oba uređaja očajno ali opet dajem + nokiji koja barem ima bljeskalicu... ostalo je ostalo ;)... da sam ja na tvome mjestu uzeo bi Nokiju jer je jeftinija i bolja (moje mišljenje), jedino ako si u mogućnosti uzeti iphone u americi jer dođe puno jeftinije... to bi bilo to od mene
Bolje ispasti budala nego iz aviona.
16 godina
protjeran

Situacija je slijdeće:

Možemo svašta da pričamo u iPhone i Nokiji, ali moramo biti realni. iPhone je napravio revoluciju na polju pametnih telefon-a.

Ja imam lično iPhone od samog početka, prezadovoljan sam sa njim hiljade aplikacija, jednostvano korištenje, najbrži sofwer na tržištu za mobilne uređaje.

Grijeh je porediti Nokiu sa Iphonom.

Ako imaš lovu kupi iPhone, ako ne onda ti ništa druge ne ostaje nego da kupiš Nokiu sa softwerom iz kamenog doba.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da ovdi svak svog konja hvali. Ja moram reć da sam ima prilike radit sa oba 2 i da su oba 2 još loša. Touch jednostavno još nije dovoljno dobar(pogotvo na Nokii) i štede na procesoru(stavaljau ARM, a ne Atom).

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 16:19 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nokia 5800 XpressMusic vs. iPhone - dvojba
AdoEnzo kaže...

Situacija je slijdeće:

Možemo svašta da pričamo u iPhone i Nokiji, ali moramo biti realni. iPhone je napravio revoluciju na polju pametnih telefon-a.

Ja imam lično iPhone od samog početka, prezadovoljan sam sa njim hiljade aplikacija, jednostvano korištenje, najbrži sofwer na tržištu za mobilne uređaje.

Grijeh je porediti Nokiu sa Iphonom.

Ako imaš lovu kupi iPhone, ako ne onda ti ništa druge ne ostaje nego da kupiš Nokiu sa softwerom iz kamenog doba.

ti si svjestan da je iPhone jedva S od Smartphone-a u usporedbi sa pravim smartphonima
Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
protjeran

Jesi ikada koristio iPhone više od 10 min.

17 godina
neaktivan

Ja bih zamolija AduEnzu da na hrvatskom forumu pokuša pisati hrvatskim, a ne srpskim jezikom.

Zaboravija sam napisat da je po meni kavliteta izrade iPhonea vrlo upitna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bara kaže...

Ja bih zamolija AduEnzu da na hrvatskom forumu pokuša pisati hrvatskim, a ne srpskim jezikom.

Jesi li ikada koristio iPhone duže od 10 min.
17 godina
neaktivan
AdoEnzo kaže...
Bara kaže...

Jesi li ikada koristio iPhone duže od 10 min.
 Za kojega točno piatš za orginalnog ili 3G?
16 godina
neaktivan

Vi samo postajte, ja sve upijam. Baš čitam po net-u da se aplikacija i igara za Symbian na netu može nabrojati na prste. Istina? Dali je itko ikada koristio  mobitel sa Symbian 9.5 ili starijim OS-om?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Svejedno!

17 godina
neaktivan
AdoEnzo kaže...

Jesi ikada koristio iPhone više od 10 min.

koristio sam ga 2 dana, i to mi je bilo dovoljno da steknem neki dojam.
fin je mobitelic ali nista posebno, jedino je taj touchscreen dobar ali sto se tice smartphone funkcija, jedan HTC mu je superiorniji
Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan

Koristija sam dosta puta orginalni iPhone i totalno me razočara. Još su uvik touch screenovi kriminalni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bara kaže...

Lik ima pravo pisat kako oće, kao i svi, dok god ne piše nešto svima nerazumljivo. Nismo svi ksenofobični Neodlučan Misliš da je ova tvoja rečenica OK: "Zaboravija sam napisat da je po meni kavliteta izrade iPhonea vrlo upitna." Zaboravija? Ma daaaj.

OnTopic: iPhone me nije zaintrigirao kad sam prvi put na njem radio dulje od 5 minuta, a Nokia s druge strane jest. Plus što s tim proizvođačem imam samo najbolja iskustva. Uzmi Nokiu Namigiva
Down goes the window, out goes the heat!
17 godina
neaktivan
asusdvd kaže...
 Lik ima pravo pisat kako oće, kao i svi, dok god ne piše nešto svima nerazumljivo.
 Znači ja mogu po recimo nekom češkom forumu pista na lsovačkom jeziku? Po tebi je to u redu?
16 godina
protjeran

Ljubomora je opasna stvar!

17 godina
neaktivan
AdoEnzo kaže...

Ljubomora je opasna stvar!

Na šta to točno misliš? Ako misliš da sam ljubomoran na tvoj srpski, nisam. Na tvoj iPhone još manje.
16 godina
neaktivan

Molim bez flame-a. Koji touch screen mobitel sličnog cjenovnog ranga ima velik izbor aplikacija i igara za download? Još jednom, molim vas, odgovorite mi na goren navedeno pitanje u vezi Symbian OS-a i dostupnosti aplikacija i igara za njega.

0 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...

Molim bez flame-a. Koji touch screen mobitel sličnog cjenovnog ranga ima velik izbor aplikacija i igara za download? Još jednom, molim vas, odgovorite mi na goren navedeno pitanje u vezi Symbian OS-a i dostupnosti aplikacija i igara za njega.

ako oces igrat igre kupi si iphone... god damn vec smo rekli da ima miljun aplikacija... i za ovaj novi symbian od nokie dolaze nove aplikacije ali nije ih sad toliko malo...mislim da se ne isplati davati 2 puta vise novaca za iphone ti radi kako oces
17 godina

Ja cu ti odgovoriti najiskrenije sto mogu posto iPhone imam,a sa Nokiom sam radio jedan dan.

1.) Aplikacije i igre                                              - iPhone

2.) Gledanje filmova i videa općenito                 - iPhone

3.) Slušanje glazbe                                            - iPhone

4.) Fotografiranje                                               - to ne bih znao.Slikao sam par slika po dnevnom svijetlu i slike su ispale ok.Nista posebno.

5.) Ostalo                                                           - ?sta je ostalo?Internet? iPhone opet

Phenom II X4 940 BE 8MB @ 3.6 Ghz | DFI LAN PARTY DK 790FX-M2RS | OCZ XTC DDR 800 2 x 2 GB | Zotac GTX 295 1,792 GB DDR3 | Corsair TX650W | Samsung 226BW 22" | Seagate 320 GB 16 MB cache | Logitech G5,Razer Mantis,Keyboard G15.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znači iPhone je totalni pobjednik među svim touch screen mobitelima po broju dostupnih aplikacija i igara? Netko možda zna dali će biti kakvih problema zbog toga što Cyndia planira napraviti neki online shop za aplikacije? Ne razumijem baš što se točno događa, ako bi mi netko mogao objasniti. Ako je istina da je iPhone pobjednik što se tiče aplikacija i lakoće instalacije istih na iPhone, mislim da ću uzeti njega. Što mislite?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Bolje sačekaj ti N97.

je sačekaj n97, ako ne želiš čekat apsloutno uzmi 5800.
OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate RC1(Build 7057)
17 godina
protjeran

Prepruke za Nokiu 5800, stvarno odlična, aplikacija pregršt i jednostavna za rad.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

iPhone uzmi neces pozalit.

Aplikacije-iPhone

Video-iPhone

Glazba-iPhone

Safari+touch screen-uzitak

+

izlazi novi OS uskoro.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa dajte molim vas, ako  mi već toliko od srca preporučujete 5800, gdje su sve te silne aplikacije i igre kad ja čitam obrnuto (da je jako teško "otključati" aplikacije  za Symbian, te da ih je ultra malo jer ih je teško 'isprogramirati'.)

Molim vas, uvjerite me suprotno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 18:07 (Random.).

0 0 hvala 0
16 godina
krle kaže...

iPhone uzmi neces pozalit.

Aplikacije-iPhone

Video-iPhone

Glazba-iPhone

Safari+touch screen-uzitak

+

izlazi novi OS uskoro.

Glazba više pripada 5800 XM jer po mnogim testiranjima 5800 ima najbolji i najkvalitetniji zvučnik i player
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan

Prednost Nokie je kamera s blicom (ali kvaliteta slika po danu je bolja kod iPhone-a - to lako možeš provjeriti ako na netu potražiš par slika s nokie i iphonea), glazba (nokia ima puuuuno bolji zvučnik) , zamjenjiva baterija i bluetooth (iPhone nema bluetootha). To je manje/više to. Za iPhone ima puno više aplikacija i igara nego za 5800 ponajprije jer 5800 radi na Symbian OS 9.4 za kojeg trenutno nema baš nešto puno aplikacija a ni igara. Treba još imati na umu da igara i aplikacija za iPhone ima sve više i više iz dana u dan kao i da je iPhone hardverski jači. Svi važniji developeri mobilnih igara i aplikacija počeli su raditi svoje uratke za iPhone. Touchscreen kod iPhone-a je za koplje bolji od nokijinog. Isto vrijedi i za kvalitetu izrade kućišta. Nokia je jednostavno "preplastična".

Samo jedan odgovor te dijeli od toga što kupiti, a pitanje je : Da li ti smeta što kamera na iPhone-u nema blica, i što je zvučnik PREtih?

Ako ti to ne smeta onda definitivno izaberi iPhone . Evo čak ni sam nemogu vjerovati što ću ti sada reći (jer sam jedan od poznatih "mrzitelja" iPhone-a Smijeh) - Da ja biram između ta dva mobitela definitivno bih uzeo iPhone.

P.S. Za dobro svih nas ovdje na forumu, ako eventualno kupiš iPhone, nemoj ga idealizirati i uzdisati u nebesa, kao niti kompaniju koja ga proizvodi.Smijeh. iPhone je dobar uređaj, ali je daleko od savršenstva.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 18:52 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

iphone je odličan za aplikacije i tako nešto, a za sve ostalo tu je master card( ne nego 5800 :) )

5800 su uspoređivali s n97, ma nije uopće loš. još je odličan za muziku( zna se zašto).

a da vas malo offtopic pitam: jel biste za otprilike 6k kn uzeli mob s još dosta opreme( ili koji dodatni player kao mp3, mp4, tako nešto zanimljive stvarčice) ili bi uzeli komp? ili bi čekali da se mobiteli razviju u prave snagatore koji imaju 50% opcija kao komp?

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate RC1(Build 7057)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

iphone je odličan za aplikacije i tako nešto, a za sve ostalo tu je master card( ne nego 5800 :) )

5800 su uspoređivali s n97, ma nije uopće loš. još je odličan za muziku( zna se zašto).

a da vas malo offtopic pitam: jel biste za otprilike 6k kn uzeli mob s još dosta opreme( ili koji dodatni player kao mp3, mp4, tako nešto zanimljive stvarčice) ili bi uzeli komp? ili bi čekali da se mobiteli razviju u prave snagatore koji imaju 50% opcija kao komp?

ja osobno 6k nebi dao za mob ni za živu glavu, rađe novi komp
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice