MEIZU M2 Note

poruka: 1.882
|
čitano: 365.394
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: MEIZU M2 Note
Peruneph kaže...

Imam M2 mini već neko vrijeme. Došao je s Merimobilesa sa Flyme OS 4.5.4.2U verzijom koja je imala puno kineskog smeća na sebi i mobitel nije fluidno radio. Uz upute iz

odradio sam root i stavio 4.5.3I. Sada radi puno bolje. Jedna stvar mi još nije jasna: koju aplikaciju skinuti za gašenje trenutno aktivnih aplikacija? Probao sam CCleaner, ali aplikacije ostanu i dalje aktivne što vidim kada povučem prstom od donjeg ruba ekrana. Tako se mogu gasiti jedna po jedna što je sporo. Imao sam prije Xiaomi redmi 1s s MIUI sustavom. Kod njega je na ekranu bila jedna ikonica na kojoj piše zazeće RAM-a i klikom na nju sve bi se aktivne a nezaključane aplikacije pogasile. Tražim to isto za Flyme OS

Pa već postoji, samo vučeš prst u kontra smjeru, pogase se sve osim zaključanih...

9 godina
Ne znam
9 godina
Eto buga na zadnjoj 5.6.3.22 beti, ne radi mobile data na google play store-u/WI-FI radi. Na postavkama je sve uključeno i na ranijim verzijama radi. Ostalo sve rula kako na wi-fi tako i na 3G/4G Tele 2 bonovi. Ako ima netko sa drugih mreža neka javi. Znači samo na ovoj verziji.

0 0 hvala 0
9 godina
Probao i sa Vip sim-om i ista stvar, znači do software-a je

0 0 hvala 0
14 godina
MEIZU M2 Note

Gogo22. Malo sam stariji, a puno manje pametniji od vas svih;) pa da te pitam. Odem na download i na update koji ima nekih 936,62 mb i kako da ga pokrenem? Na našem jeziku mi je meni. Sta onda nemam Google play pa moram opet preko Google instaler kako već sve instalirati? Zadnji put kad sam pokušao nisam ništa kasnije mogao skinuti sa Google play jer je izbacivali neku grešku. Turista naknadno bio napisao da sam trebao neki chase ili tako nešto izbrisati ako se ne varam. Vidiš da ne znam kako se to uopće ni piše hehe. Na kraju ga odnio u servis i platio da mi stave internacionalnu verziju. Zapeo sam za taj update jer kad sam ga skinuo i pokrenuo, a ne sjećam se kako, izgledalo mi mi je baš super. Tako reći kao da mi je neki drugi mob. Eto druže forumasu pomozi starom konju;) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ajde pomozi nam, Step by step :)
14 godina
update vas muči ili ...?
PROTIV

0 0 hvala 0
14 godina

update

PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 11:00 (turista).

0 0 hvala 0
14 godina

update

PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 10:59 (turista).

0 0 hvala 0
14 godina

Koju verziju flyme imate, a koju biste željeli imati?

Izvinjavam se na ovom neredu s postovima, ali preko moba nemam baš kontrolu kak spada na forumu. Nek admin obriše moja 2 posta iznad.

PROTIV
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 10:51 (turista).

0 0 hvala 0
9 godina
Možda najbolje da ipak pričekate oficijelnu stable international verziju lp

0 0 hvala 0
9 godina
Opet štekaju notifikacije na Whatsapp-u i Viberu, stara priča

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ok gogo, kod mene isto. Nekad dodju istog trena, nekad moram osvježavati pa tek onda dođu. Valjda će 5-ica to ispraviti

0 0 hvala 0
14 godina
turista kaže...

Koju verziju flyme imate, a koju biste željeli imati?

Izvinjavam se na ovom neredu s postovima, ali preko moba nemam baš kontrolu kak spada na forumu. Nek admin obriše moja 2 posta iznad.

Ja imam Flyme verzija:Flyme OS 4.5.4.2I i htio bi staviti tu beta najnoviju verziju. Ako se sjećaš pomogao si mi kad sam bio stavio betu, ali sam u panici kad mi nije ništa htjelo skinuti sa Google play odnio mob u servis i onda su mi ubacili tu Flyme verzija:Flyme OS 4.5.4.2I. Možda bolje onda da sačekamo punu verziju da ne bi opet morao nositi na servis haha:)

9 godina
Ja i govorim o petici :)
14 godina
MEIZU M2 Note

1. Ak si več bio na servisu, mogel si im reči da stave usput i flyme 5, jeli?

2. Ak sam ti več prije pomogel, onda nađeš te postove i stvar riješena.

3. Dakle, skineš najnoviji flyme 5 beta za meizu m2 note. File koji skineš, zove se update.zip. Svejedno dali skidaš s mobom ili kompom, moraš ga staviti direkt na device, uređaj, ne u nikakav folder. To je npr, kao da nešto kopiraš direktno na C: na kompu. Restart, ili ugasiš mob, i pokreneš ga istovremenim pritiskom na tipke on/off i volume +. Kad mob zavibrira i pojavi se logo, pustiš tipke. Pošto je predhodna verzija 4, mislim da bi bilo dobro da označiš, osim restart, i clear data. Start i pričekati nekoliko minuta. Mislim da će se par puta restartati. Kad sve završi, ako nema google instaler, a mislim da ga nebu, otvoriš ikonu s onom plavom "vrečicom", u tražilicu upišeš google installer i to pokreneš i instaliraš.

Onda pokreneš google instaler. Meni je također taj proces instaliranja potrajao, neke tri opcije je morao instalirati koliko se sjećam, pa google račun itd. Pošto si uradio clear data nebi smjelo biti problema s instaliranjem aplikacija s googleplay.

Ja sam u karantenu stavio ove aplikacije: app store, browser, download, ebook, game center, life, map, news i weather. To sam uradio s aplikacijom app quarantine.

Ako želiš da mob bude rootan, moraš otvoriti flyme račun i tada je dozvoljen root. To oboje se uradi u Security. Notifikacije, autostart i gašenje ili negašenje aplikacija kad je mob zaključan se vrši u Security-permissions, tj security-power-standby management, (tu se označe aplikacije koje želiš da su non-stop upaljene, kod mene su viber, fb messenger i wifi manager).

Ne pada mi na pamet što još da napišem, pitajte i ako znam odgovorit ću. Ako negdje nisam bio precizan u objašnjenju, pitajte i bumo razjasnili. 

Ako sam kaj krivo napisal, nek me netko ispravi.

PROTIV

1 0 hvala 1
9 godina
Samo da napomenem da nije potrebno ići u recovery mod nego direktno pokrenuti update.zip iz OS-a. U tom slučaju je svejedno gdje se file nalazi. Isprobano :)

1 0 hvala 1
14 godina
MEIZU M2 Note

Po tome znači u download desni klik na update i onda otvori sa... i tu pita nadogradnja sustava. Onda redom kako je Turista napisao:) Ja ću pokušati kud puklo da puklo, a nadam se da neće opet na servis:) Hvala momci, svaka vam čast. Dao Bog da imali uspjeha u svemu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ajde pa reci kako je prošlo :)
9 godina
Koliko sam ja shvatio nije bilo problema sa instalacijom software-a, nego sa google play store-om

0 0 hvala 0
14 godina
MEIZU M2 Note

Pišem sa pc. Pokrenuo update iz download sa desnim klikom. Vrtilo je plavi flyme znak jako dugo i kad sam več pomislio na servis počela je instalacija. Sad je na 80/102. Ja se nadam da će uspjeti

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kao sto ste rekli instalacija je dosta jednostavna i sve je proslo ok osim opet istog problema. Kad zelim skinuti app sa google play opet baca neki erorr. Ne mogu skinuti ni jednu aplikaciju. Pisem sa moba preko default browsera. Sta sad da uradim da to osposobim?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U postavkama izbrisi Google Account te ga ponovno dodaj putem opcije add account isto u postavkama.

14 godina
Pokusao sam, ali ocito nemam pojma kako to uciniti. Gdje se to tocno nalazi?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Settings-other account...
PROTIV

1 0 hvala 1
14 godina
Settings-other account
PROTIV

0 0 hvala 0
14 godina
Settings-other account
PROTIV
14 godina
Opet me nešto za****.
Znači tvoj račun ima na kraju gmail.com. Klikneš na njega, i gore desno imaš 3 okomite točkice, klik na njih i "remove".
PROTIV

0 0 hvala 0
14 godina
Da bi dodao račun, account, pritisneš add i izabereš postojeći, jer ga več imaš registriranog, znači samo ga ponovo dodaješ na mob.
PROTIV

2 0 hvala 1
14 godina
Nakon sto sam izbrisao google account morao sam izbrisati i google play pa ga opet instalirati preko google installer i evo sve super radi. Momci hvala vam puno, a tebi turista na detaljnim uputama. Svaka cast:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice