Kako je velik interes za ovaj model, odlučio sam napraviti i temu za njega za lakšu raspravu, razmjenu informacija isl.
Specifikacije:
5.5 inčni FullHD (1920x1080p) IGZO zaslon
2GB DDR
16/32GB + microSD do 128GB
MT6753 Octa-core 1.3 GHz Cortex-A53 + Mali-T720MP3
13MP samsung kamera + 5MP prednja kamera
Android 5.1 + Flyme 4.5
Baterija 3100mAh
Detalji o kameri:
Primarna:
13MP, Samsungov senzor
Video snimanje: 1080p @ 30fps
Podržani modovi: Panorama, HDR, Bar code scan, Brauty, After focus, Manual
Detalji manualnog moda: Ručna kontrola fokusa, kontrola ISO vrijednosti 100-1600, shutter speed do 10 sec
Ostali detalji: Burst mode, fotografiranje tokom snimanja, dual tone dual LED bljeskalica, dodirni i automatski fokus tokom snimanja, livel, odbrojavanje, podržano okidanje slika preko 3,5mm jacka (botun na slušalicama ili selfi štapu)
Sekundarna:
5MP, širokokutna
Video snimanje: 1080p @ 30fps
Podržani modovi: Beauty, manual
Detalji manualnog moda: kontrola isoa i shutter speeda do 1sec
Ostali detalji: Burst mode, fotografiranje tokom snimanja, livel, odbrojavanje, podržano okidanje slika preko 3,5mm jacka (botun na slušalicama ili selfi štapu)
Moja kratka recenzija od nekidan:
IZRADA, EKRAN
Jako kvalitetna izrada, ništa ne škripi, ali je uređaj pregladak i klizak, naručio sam odmah nekakav hard case.
Bilo bi bolje da je power dugme na desnoj strani uređaja nego na lijevoj, ali može se koristit i home dugme i douple tap to wake tako da je to ok.
Ekran - definitnivno vrhunski ekran. Dakle 1080p 5,5 inčni zaslon. Odlične boje, vrhunski kutevi gledanja i impresivno se vidi na suncu. Volio bih da je minimalna svjetlost nešto niža, ali na maksimalnu se ne bunim. Nisam nigdje našao provjerenu informaciju ima li GG3, ali sam za svaki slučaj naručio tempered glass, ko mu j.m za 5$.
KAMERE
Udrio sam par fotki i videa. Fotografije imaju zadovoljavajući nivo detalja i dobar dinamički raspon. HDR radi dobro, panorama se fino spaja, a videa imaju fluidan FPS i brz fokus. Al, svakako ću ovo detaljno još istestirat i usporedit sa G3 i lumia 920. E da, također aparat ima manualne postavke tako da možete sami namještati shutter speed (do 10 sec), iso (100-1600) WB i fokus. Detaljnije poslije.
Prednja kamera je pravih 5MP i ima jako široku leću, najširu koju sam vidio, dakle nagura se dosta ljudi u selfie hehe, bravo meizu!
SOFTVER, BATERIJA, PERFORMANSE
Meizu m2 note dolazi sa androidom 5.1 i flyme 4.5.
Ovo je moj prvi susret s flyme osom i trebalo mi je točno 3 min da se naviknem. Jako je fluidan, intuitivan, ljubav na prvi pogled. Home tipku ima tri funkcije: tap, press, hold. Tap služi kao kapacitivno dugme back, press vas vraća na home screen, a hold gasi ekran i zaključava mobitel. Jako, jako, jako dobro. Baš mi leglo sve ko budli pleska. Jedino što zamjeran flyme os-u je što kad se povuce notification drawer nema u toggleima precac za postavke i dugi pritisak na togglove vas ne vodi u postavke vezane uz taj toggle.
Bateija je iznad prosjeka, cca 4.5-5h ekrana sa žestokim korištenjem.
Performanse - cjeli rom radi fluidno, nema puno slobodnog rama cca 400mb, ali mail, facebook, whatsapp, camera, instagram, 9gag, bez problema se prišaltavaju i rade kako treba, bolje nego G3.
Evo taman izvrtio Antutu 64bit i rezultat je 31000
Nadopuna nakon 10 dana korištenja:
Evo nakon 10ak dana intezivnog korištenja da nadodam još neke stvari:
Prvo neke stvari koje sam napravio:
1) Update na zadnju verziju softvera (preko aplikacije update)
2) Root - Da bi dobili root trebate u postavke -> računi -> flyme, tu napravite acc (jako brzo, trebate unjeti samo mail i željeni pass - nakon toga dobijete potvrdni mail),
ugl tu u postavkama acca odaberete root privilegije i to je to. Nakon toga instalirajte SuperSU
3) Instalirao sam adaway (ima ga đabe na xda) i sada mi je mob add free.
4) Instalirao app quarantine sa marketa i freezao neke aplikacije poput: stock browser (koristim chrome) mail app (imam gmail i type mail) Game center, Life, painter. Ugl hrpa tih stock app koje ne koristim.
Od ovih tweakanja dostupnih na mobitelu uključio sam:
1) double tapp to wake (postavke > geste)
2) dugo držanje home tipke za lock (postavke > geste)
3) omogučio prikaz brzine mreže - dakle piše fino koliko kb/sec ima mreža. (postavke > geste)
Aplikacije:
Prva stvar, tipkovnica! Dakle dobijete onu njihovu flyme tipkovnicu, meni je ona užasna. Direkt trg play i skinuo google keyboard i radi super.
Nakon toga sam skinuo google app sa marketa kako bi dobio i google now i radi super. Flyme galerija mi je onako ok, al ipak preferiran svoj dobri, stari quik pic.
Generalno mogu rec da je mobitel jeben. Nainstalirao sam čitavu kišu aplikacija:
- 100 pushups
- 200 situps
- 7min
- 9gag
- adaway
- app quarantine
- c25k
- camera (google)
- C2P
- Endomondo
- Gmail
- Hungry Shark
- Heartstone
- Instashot
- Layout
- Magic Rush
- Maps
- Messenger
- No Crop
- Phonegram
- Phonto
- Picsay
- Powerdirector
- Shazam
- Snapseed
- Speedtest
- SuperSU
- TypeMail
- VidCon
- Wps Office
- Youtube
- Zedge
I sve aplikacije rade fluidno, bez problema, bez rušenja. Baš je fino optimiziran stroj.
Također sam odlučio instalirati neke HTC App sa M9:
- galerija
- glazba + widget
- home + blink feed + pluginovi (instagram i fb) + widgeti
- vrijeme + widget
- sat + widget
- kamera + galerija
Sve radi fenomenalno, tako da sad malo koristim HTC šemicu :)
Sve u svemu mobitel je jako fluidan, brz, stabilan. Nikakva resetiranja, rušenja. Pri igranju igrica zagrijava se manje nego G3, a što sam god probao igara radi kako treba bez štekanja.
Koristim dvije sim kartice: Tele2 (razgovori i poruke) i BonBon (5GB 4G) i kartice rade kako treba, nema gubitka veze. Svi me čuju, ja svakog čujem, 4G radi ko munja.
Baterija na mobitelu je jebena. Dakle u ovih 10ak dana nisam niti jedan dan imao screen time ispod 4H, dakle niti jedan dan! A koristim dual sim, 4G, igram, slikajem, slušam muziku, 2 maila, whatsapp, fejs, instagram.
Toliko za sada.