"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.541
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Xiaomi su odlični uređaji ali "osobno" bi preporučio onima koji znaju što rade glede "flešanja" i izmjene roomova, dakle već su se ispraksirali nikako za "nove" korisnike ili one koji se nekontaju u tu tematiku "kao što sam i sam" imao Mi3 i isto si sam napravio probleme tamo gdje ih nije trebalo biti.Uglavnom su si pojedinci najviše sami krivi, uzmu uređaj i onda ajmo kad svi rade idem i ja(ovo se i mene tiće) išao prčkati po onome što se nekontam i dakako shebo uređaj ali zato ima forumaša koji su spremni pomoći(ali meni to nije pomoglo kad se baš ništa nekontam) ali sam imao legu u blizini koji je problem riješio za cca 10min.

Ali uređaj kao uređaj je super i radi odlično za cijenu koju košta.Kupiti "da" i poštelovati osnovno nikakvo kemijanje sa flešanjem i roomovima i radit će kao švicarski sat.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
jbmtinick_i_captcha kaže...
Mightyboss to ti se sa iPhoneom ili Samsungom desilo ne bi!

Znaci nakon cca 48 sati od ,nicim izazvane registracije na ovaj forum i "prosipanja pameti", BUM i izjavis ovo 

Da su ti termini stock ROM,custom ROM,flash,fastboot,recovery,soft brick itd imalo poznati nebi ispalio ovakvu glupost.

Naravno ti nemas pojma sta je on radio,kako je do toga doslo i kako se to da ispraviti ali ZNAS da se na Iphone i Samsungu ovo ne moze dogoditi !!!

Otkrit cu ti malu tajnu....MOZE SE DOGODITI i na Iphone-u i samsungu i htc-u i na svakom kinezu !!!

Ali budimo realni ,sto ocekivati od frajera kojemu je selfi kamera najbitnija za fotke pod tusem i osnovne aplikacije za rad su FB,messenger,snapchat i Instagram

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
13 godina

Aj pusti dijete na miru. Ima svoje mobitele, njegovi su novci na kraju krajeva. A to sta prosipa svoje izljeve pameti ovdje nije ni prvi ni zadnji. Onaj ko zna sta "kineski" mobiteli mogu se niti ne obazire na takve izjave. A ovo kineski je u navodnicima s razlogom. 

I da, nisam samo jednom brickao svoj S3 i Galaxy Mini dok sam njih koristio 

13 godina
Re: miui hard brick mob se da spasit!!!!

Za taj hardbrick. Ja sam svojeg RMN3 pro isto hardbricknuo jer sam bio idiot i nisam čitao upute do kraja. Isto tako sam morao napraviti tu testpoint metodu i proradilo je. Uglavnom, ništa strašno, metoda je jako jednostavna samo što je bila muka odvojit staklo od kučišta da se aluminij ne ošteti. Pisao sam u njegovoj temi točno korak po korak kako sam to napravio. 

Al fakat bi bilo zgodno da npr. zadnja verzija MiFlasha radi za sve fucking modele, a ne da moram isprobavat 7-8 raznih verzija prije uspješnog flasha 

13 godina
neaktivan
Re: miui hard brick mob se da spasit!!!!

Danas fakat postoji brdo metoda za takve slucajeve,sve ovisi o modelu i procesoru.

Ja sam isao davno prvo sa EDL,pa kasnije sa deep flash kabelom,pojavio se i XiaoMiTool,za rn 3 i starije modele na mtk imas SP flash tool i jos neke.Lakse su opcije kada imas otkljucan BL pa ides direktno sa MiFlash ali jedna je vjecna i daleko najjednostavnija kada dode do bricka sa zakljucanim BL ,a to je kineski mi pc suite.Stavis ga u stock recovery ( na ekranu kabel i mobitel prikazani) otvoris suite i sam ti povuce zadnji,doduse,kineski stable rom i par min i sve je rijeseno.Nekoliko puta sam bio u prakticki bezizlaznoj situaciji i bas svaki puta me ta metoda izvukla.

A i ostali kinezi imaju slicne metode,pa sam tako neki dan na OnePlus x rijesio brick doslovno za 15 min i to iz prvog pokusaja.Nisam jako pametan ne....ali Google zna sve.To mi je ipak malo bitnije od selfie kamere

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
8 godina

Pozdrav ,imam Xiaomi Redmi Note 3 pro star oko godinu dana,koji sam kupio još dok je Top One bio živ i glavni na Aliju.
Pošto je na njemu "kuhani" ROM,zapeo je na Androidu 5.1.1 ,i još bitnije na MIUI Global stable 7.3...pa bi trebao nekoga tko se 
razumije u stavljanje novog ROM-a bez da mi zaključa bootlander ili šta ja znam jer na ovome nemogu napraviti update pošto nije
službeni ROM,uglavnom ako ima nekoga iz Osijeka/ĐAkova ili okolice +- 50km da je spreman uhvatiti se s tim u koštac uz neku novčanu 
naknadu nek se javi.

Ps. igračkim riječnikom ja sam "noob" u tom segmentu i vjerojatno ću nešto zeznuti.
Pps.Pogledao sam xy youtube video prikaza postupka i proučio službenu stranicu Xiaomija o mom problemu...svejedno ne,hvala,nije moje područje.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Update na moj Geotel G1, mobitel je prije 2 dana zapeo na carini (iako sam zatražio od TOMTOP-a da ga isprintaju i metnu unutra), ovih dana očekujem pismo da im pošaljem invoice i platim tih 120 kuna pdv-a, kada ga dobijem napravim prvi impression review, i zasebno cu pogledat u kakvom stanju im je software (po pričama vrlo dobar, bez bloatware-a, vanilla iskustvo) pošto imaju već par zanimljivih low/medium range uređaja.

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

a gledajte, ima svega...

poučan artikl :)

http://www.gsmarena.com/doogee_mix-review-1638p5.php

Ja
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

a gledajte, ima svega...

poučan artikl :)

http://www.gsmarena.com/doogee_mix-review-1638p5.php

Kako poucan?

15 godina

jbmtinick_i_captcha

Di se gasiš?

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina

Pozdrav svima,

Može li preporuka Xiaomi mobitela za ljepšu polovicu?

Željene karakteristike:

Sveukupni cijenovni razred:1500kn +-200kn

boja po mogućnosti:gold - ako to znači žrtvovanje karakteristika onda zanemarite

Ofc: kamera mora biti dobra koliko je to moguće u ovom cjenovnom razredu (selfi/zadnja)

Nije mi se svidio Redmi 4X radi 435 procesora za koji mislim da će kroz par godina biti preslab i onda ću ja ispaštati zašto FB, WP, Viber, SnapChat i ostale pixxxxxx štekaju kad ih svako malo updejtaju i koriste sve više memorije :D

Svidio mi se Mi 5X 4/64GB + dual zadnja kamera, ali rado razmatram i druge opcije + ovdje ima dosta iskusnjara pa bi iskoristio priliku za preporuke sa popustima i kuponima u koje ste upućeni daleko bolje nego ja.

Mobitel bi naručili kroz mj-2 i mi teško pričekati mjsec dana dostavu.

Zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
https://www.giztop.com/meizu-m6-note-pre-order.html
Nije da spada u zeljenu kategoriju snap 625 3 32 ali ima za tu cijenu po hand on recenzijama odlicnu bateriju kameru (navodno bolje od bilo cega od xiaomija u low i midle segmentu) i jako dobar zaslon. Po meni su ti specifikacije dovoljne da dugo budes miran jer flyme je jako dobro napravljan os koji je meni osobno drazi od miui..Ali ooet ti ne ispunjava neke parametre ... Ako bas treba bit xiaomi ja bi uzeo mi5 sa 32 3 se da nac unutar te cijene koje si naveo a ima nakbolju kameru od drugih...
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
bodija kaže...

jbmtinick_i_captcha

Di se gasiš?

Ovdje 

Bit će!
9 godina

Znači li ovo: https://meizuworld.glopal.com/hr-HR/cart/ da dolazi iz hrv i bez carine? Dragoj se baš svidjela plava boja

10 godina

Pozdrav,

kupio bih supruzi Meizu M6 Note, gdje da ga uzmem a da je što manje gnjavaže sa carinom i sl.? Da li postoji EU warehouse za takve mobitele?

Zadnje sam kupovao dok je Top One bio živ tako da sam malo izvan svega. 

Hvala unaprijed na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hvala,Iphone nikad a bogami ni Samsung ...nikad nisam imao problema sa Xiaomijem,a narucio sam ih preko 50-ak i svi jos rade,ovo je prvi kvar...osobno sam imao mi4 dugo,a sad mi je Le eco prvi izbor,imam le2 godinu i pol i nikakvih problema,zato sugeriram kupnju le eco s3 preko Goldwaya,trenutno best buy za tu lovu (850 kn).Sad sam se malo razocarao u Goldway zbog nejavljanja kad se dogodi problem,naravno najvaznije je prodat proizvod

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Udes kaže...

Znači li ovo: https://meizuworld.glopal.com/hr-HR/cart/ da dolazi iz hrv i bez carine? Dragoj se baš svidjela plava boja

Bgang kaže...

Pozdrav,

kupio bih supruzi Meizu M6 Note, gdje da ga uzmem a da je što manje gnjavaže sa carinom i sl.? Da li postoji EU warehouse za takve mobitele?

Zadnje sam kupovao dok je Top One bio živ tako da sam malo izvan svega. 

Hvala unaprijed na odgovorima.

mobitel je jos uvijek u preorderu..

http://www.to2c.com/meizu-smartphone/note-6-3-16gb-3-32gb-4-64gb.html

tu ga jos nema

https://www.minideal.net/meizu-note-6.html

https://www.geekbuying.com/item/Meizu-M6-Note-5-5-Inch-3GB-16GB-Smartphone-Black-385081.html?source=ShareAsale

https://www.spemall.com/Meizu-M6-NOTE-5-5-Inch-Dual-Rear-Camera-3GB-RAM-16GB-ROM-Snapdragon-625-Octa-Core-4G-Smartphone_g.html?utm_campaign=kimovil_affiliated_traffic&utm_medium=referral&utm_source=kimovil.com&utm_content=meizu-m6-note

https://www.spemall.com/help/shipping.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 10:20 (Deutsch).
10 godina

Kakav je Meizu SW? Update i ostalo?

Da li imaju Global LTE i ROM?

13 godina

SW im je vrlo dobar. Imaju redovito update i imaju global rom a za frekvencije provjeri...

Pucaaaajjjj :)
14 godina
neaktivan
Do prije par dana verzija le S3 3gb za 680kn ..danas gledam 100kn skuplja..s tim da je sad jeftinije uzet 4gb verziju nego 3..a ja se mislim i mislim...
13 godina
neaktivan
Da jos je prednarudzba ali mene je mobitel skroz zaintrigira svi koji su ga recenzirali su se slozili da je meizu konacno bacio rukavicu xiaomiju nije samo stancao model bez veze... Khm skoro sve od m2 note im je bilo stancanje bez veze i po recenzijama mobitel je vrhunski za male pare... Ok cipset je malo stariji ali isti je u vecini xiaomijevih uredaja a sto sam napisao kamera je odlicna za tu cijenu a meni osobno flyme je najbolji android kako je fluidan to je čudo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mix 2!!!!!!

https://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi-Mix-2-5-99-Inch-6GB-64GB-Smartphone-Black-385786.html

san snova, kakvi essentiali, iphoni i điđe miđe, kak kažu prvi se mačići u vodu bacaju, i izgleda da je ovo sad savršeno, nisam ni pogledo cijli review-u ali već na početku se vidi da su išli na korekciju stvari iz jedinice, vratili zvčnik, smanjili ekran..... ovaj je njjeftiniji pa sve do 1100$, al brzo će past cijena, jedinica je već 3k kn, samo se treba strpit ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
A gledajte kineski mobiteli su "ok" a ljudi ne kuze razliku dok ne probaju bolje...
Ja
Moj PC  
0 17 hvala 0
15 godina

Mislim da nitko ni ne govori da su kineski mobitelji najbolji, dapače. 

Ali kada se uzme u obzir uloženo-dobiveno, onda su tu pun pogodak i tu im "brandirani" mobiteli ne mogu konkurirati. 

Da imam viška para bi li kupio kineza? Vjerojatno nebi, ali s obzirom da mi se za mobitel ne daje preko 1500kn...

Do sad sam imao iNew V3, Lenovo A806 i sada Note 4x i sa nijednim nisam imao problema. Lenovu je oslabila baterija, ali tek nakon 2.5 godine korištenja. Ako je to malo, onda ne znam. 

Čuvam mobitele, ne bacam ih uokolo niti radim nešto što ne razumijem i nikada oroblema nisam imao. Sama izdržljivost mobitela puno ovisi i o samom vlasniku. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
A gledajte kineski mobiteli su "ok" a ljudi ne kuze razliku dok ne probaju bolje...

probao iphone 7, prodao nakon 10 dana i uzeo mi 6 za 3100 kn.

to što si rekao ne drži ti vodu 

pa pa dosadni čovječe ideš na ignore

13 godina
neaktivan

Nije dosadan nego željan pažnje. Ja kužim da Samsungu gori pod nogama mora se konstantno zarađivat ogromna lova a to je jedino podizanjem marže ali ono što nisu računali je da će ljudi počet kupovat xiaomi huawei i druge ali da su toliko očajni pa da šalju samsung agenta na bug forum e tome sam nisam nadao... Inače ne volim samsung i većina njihovih proizvoda mi je bila nekvalitetna ali neka ljudi kupuju sto ih veseli, ja samo mogu nekad dat savjet i to je to... 

Moj PC  
7 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

nisam ja nikakav Samsungov agent, ali što je kvalitetno -je kvalitetno

kvaliteta komponenti je u pitanju, sa flagshipom Samsunga biste svi sigurno bili sreniji nego sa nekim dodgyjem ili lenovom...

sama usporedba 2 ekrana je dovoljna ;)

Ja
Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
tvoji komentari su mi u pocetku bili iritantni....sada ih sa gustom citam i smijem se.Ti brate mili vise ne znas niti sta pises,niti sta bi pisao...samo bezveze laprdas.Malo usporedujes sa jednim,pa malo sa drugim pa trecim.
Samk da te jos pitam...odakle crpis inspiraciji za toliki dozu gluposti?Pretpostavljam da dobijes inspiraciju kada pogledas jedan od svojih selfija😂
13 godina
neaktivan
floki26 kaže...
tvoji komentari su mi u pocetku bili iritantni....sada ih sa gustom citam i smijem se.Ti brate mili vise ne znas niti sta pises,niti sta bi pisao...samo bezveze laprdas.Malo usporedujes sa jednim,pa malo sa drugim pa trecim.
Samk da te jos pitam...odakle crpis inspiraciji za toliki dozu gluposti?Pretpostavljam da dobijes inspiraciju kada pogledas jedan od svojih selfija😂

A pod moj PC ima, pazite: Samsung mobitel

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
13 godina
neaktivan
Doggy ili lenovo maksimalna cijena oko 2000 kn
Samsung top model 7000 kn ...
Nekome kome neke stvari nece bit bitne bit ce dobar i meanit sa trafike za 300 kn... Svako ima svoje preferencije sto voli i sto zeli... Zasto je sad zaslon toliko bitan? Inace lenovo p2 ima amoled ekran koji je po meni bolji od bilokojeg iz j cak i a serije... A sam mobitel je puno bolji od svega low i mid samsunga...
Moj PC  
3 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice