"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.520.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
markez_cro kaže...

Pozdrav svima.

Par pitanja:

- namjeravam naručiti ovaj smartphone: LINK

- da li uređaj radi out of the box sa hrvatskim operaterima? Frekvencije su podržane, interesira me SIM

- da li MIUI 6 podržava hrvatski jezik?

- općenito, da li preporučate neki drugi telefon (isplativiji)?

THX!

radio bih sigurno, xiaomi.eu ima hrv jezik, ovaj ti nema sd slot tako da ce ti ostat samo 10gb na raspolaganju pa razmisli o tome, opcenito mozda note 3 pro bolji izbor (ako ne to onda redmi 3)

16 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

sluzbeni miui global dev rom ima hr jezik takodjer, nije kuhani i dobiva ota azuriranja.

Xiaomi Redmi 3 (Global ROM 8.0.2.0)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav svima!
Prvo da vas pohvalim, puno sam saznao o kineskim mobitelima čitajući ovu temu i brzo odgovarate.
Nakon što sam dosta toga pročitao odlučio sam se za redmi note 3 pro. Međutim zapeo sam na boji. U ponudi su uglavnom srebrne ili zlatne verzije, a ja bih sivu. Našao sam na Grossoshop, ali mi tamo mobitel sa slanjem ispadne 260 dolara. Našao sam i alternativu na AliExpress, međutim ne kod Top one, nego kod nekog Hong Kong Goldway (koji ima odlične recenzije) gdje mi mobitel ispadne 213 dolara sa slanjem. E sad kod njih na stranici piše da via Seller's Shipping Method nemam Customs Duty. Pa me zanima što vi kažete. Evo i link:

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Pro-Prime-32GB-ROM-Metal-Body-Fingerprint-Mobile-Phone-Snapdragon-650/311331_32598227866.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
frulex kaže...

Naravno, nisam još od 2014. ništa slao nazad (srećom!) pa me zanima što se promijenilo ako bude potrebe u skoro vrijeme. A PDV na povratku, i što je s tih 17 kn?

Evo ti C/P što sam napisao na drugom forumu

Carini sam poslao:

Kopiju Paypal maila koliko sam mob platio krajem prošle godine (sa tadašnjim PCP brojem carine)
Kopiju Everbuying maila na kojoj se vidi broj narudžbe (sa tadašnjim PCP brojem carine)
Kopiju potvrde o plačenom PDV-u
Kopiju prepiske između mene i Everbuyinga iz koje je vidljiv stari broj narudžbe, na koji se veže reklamacija i
vidljivi tracking broj kojim su mi ga sada poslali i na njemu novi PCP broj.

Naplatili mi samo 17 kuna za obradu.

dak
13 godina
neaktivan
@dejo88
Siva boja im je uglavnom na svim modelima najpopularnija,najbrze "ode" a i cijena je malo drugacijanod srebrne i zlatne.Probaj kontaktirati Top One pa vidi sto ce ti reci.Sti se tice ovog drugog selera,nemoj da te zavarava ta njegova opcija slanja.Oni jos uvijem znaju stavljati oznaku gift ili ti kazu da ce na paket deklarirati manju vrijednost robe.Nasa carina to ne pusi i mob ti sa 99 % vjerovatnosti zastaje na carinskoj obradi
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Poslao sam im poruku. Javit ću što su odgovorili. Alternativa je znači da gledam svaki dan jesu li dobili sivu boju. Hvala na brzom odgovoru.
13 godina
neaktivan
Sve zavisi koliko ti se "zuri".Osvanut ce kad tad i sivi i onda si na konju :-)
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
9 godina
neaktivan
Ma nije mi uopće hitno, dočekat ću ja njega. :-)
16 godina

Da li preko Aliexpressa plaćate direktno karticom? Ima kakvih problema kod refunda?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napraviš si Alipay račun i uživaj. Po meni jednostavnije i sugurnije od Paypal-a

Od 100-tinjak transakcija samo dvaput imao potrebe za refundom i oba puta glatko,

bez zahebancija i dokazivanja kao na Paypal-u.

dak
13 godina
neaktivan

Evo narucio jucer redmi 3s s top one shopa i danas procesuiralo payment. Sad pise da je processing time (valjda vrijeme prije nego uopce shippaju) od 10 dana. Je to ozbiljno? Platio sam postarinu dhl-om.

ss: http://i.imgur.com/H8KF4ro.png

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 15:02 (ManOnTheMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Stotinjak transakcija ???
13 godina
neaktivan
To je jos uvijek manje od mojih dvijestotinjak :-)
13 godina
neaktivan
I ja sam jucer narucio mi5 Pro...ista situacija ali ne brini...vec sutra nam salju obojici :-)
13 godina
neaktivan
floki26 kaže...
I ja sam jucer narucio mi5 Pro...ista situacija ali ne brini...vec sutra nam salju obojici :-)

Super onda. Je treba neki setup napravit kad dobim uređaj il je good 2 go ravno iz kutije?

13 godina
neaktivan
Ubacis karticu i pali...vozi.A kasnije se "igras" s romovima ako imas zelju
12 godina
ManOnTheMoon kaže...

Evo narucio jucer redmi 3s s top one shopa i danas procesuiralo payment. Sad pise da je processing time (valjda vrijeme prije nego uopce shippaju) od 10 dana. Je to ozbiljno? Platio sam postarinu dhl-om.

i ja sam jučer naručio isti mob. i danas mi je procesuiralo payment i nešto malo kasnije su ga odmah shippali. Sad me zanima kad bi to moglo stići (DHL) i od kad je aktivan tracking broj koji sam dobio? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 17:42 (Iamdanny).
14 godina
neaktivan
ManOnTheMoon kaže...

Uzeo sam i ja dva Redmija 3S u subotu, poslani su jučer - ako bude (jako puno) sreće možda ih dobijem već u petak :) Inače šalju PON, UTO i PET pa će ti ga vjerojatno u petak poslati...

9 godina
neaktivan
Floki, jesi li vidio LeEco Le Pro 3 kojeg će uskoro izbaciti? Mogao bi biti pravi stroj Jel? Tvoje misljenje...

http://www.racunalo.com/leeco-le-pro-3-premijerno-21-rujna-mocan-i-s-baterijom-od-5000-mah/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sasha2511 ti je strucnjak za letve :-) moje "podrucje" je xiaomi.Salim se naravno....ocito je poceo trend hardverskog "napucavanja" pa cemo u skorije vrijeme tesko naci smartphone sa 3GB RAM-a.Ali kao sto oni kazu...nek se nade.Za SD821 tek treba vidjeti kakav ce se pokazati iako uopce ne sumnjam da ce biti bolji iz verzije u verziju.Baterija od 5000mAh u kombinaciji sa FHD ekranom ce biti brutalna dok ce u kombinaciji sa QHD biti "samo" odlicna.Sa konkretnji zakljucima treba pricekati do izlaska jer zna se dogoditi da se ovako u najavama malo i pretjera....rijetko ali dogada se

Mene vise zanima sutrasnji izlazak Mi Note2 ili Mi Pro (vise ni sami neznaju kako bi ga nazvali) koji se po najavama biti slicnih karakteristika kao i ova "letva".Do kraja mjeseca bi mogao i mi5s ugledati svijetlo dana tako da nas ceka mnogo zanimljivosti.Jos par godina pa e svi izbacivati modele na dnevnoj bazi tako da dok mi docekamo Redmi Note 27 kojeg smo narucili iz Kine vani ce biti vec Redmi Note43 :-)

A cijene me posebno zanimaju za sva tri modela koja sam naveo ali biti ce "paprene"

17 godina

Ne znači da će se moći kupiti 21.9. niti da će biti ta cijena...

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
9 godina
neaktivan
Floki, u pravu si, treba sačekati hoće li 821 šljakati kako treba. A i cijene trebaju pasti jer su u početku ubitačne!
Ja imam Samsung s7 i momački sam se izuo za njega, no vidim da bi u budućnosti svakako mogao preći na kinesku robu koju mnogi neupućeni smatraju lošom.
Evo baš sam na Gsmareni gledao snagu nadolazećeg xiaomi mi5s, pa to je mrakkk!
Jedino neznam kako stvari stoje s garancijom s Top onea.

0 0 hvala 0
12 godina

kakva je trgovina tinydeal s dostavom iz njemačke?

pitam obzirom na negativna iskustva s gearbestom

i jel ima netko možda kupon za popust kod njih, da bar nešto uštedimo

hvala unaprijed na odgovorima

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav ljudi.

Nedavno sam uz vašu pomoć naručio redmi 3s i super je. Naravno da sam time ucvrstio misljenja bližnjih o kinezima.

Moj tata treba mob za raditi, nešto čvrsto da može zvati, malo slikati, malo internet itd, obična upotreba.

Cijena da bude do 900 kn, max 1000 kn ali tada cu mu uzeti redmi 3s.. Zasad nezeli nista skupo jer mu treba za rad na bageru.

Vidio sam kineza po 500kn kao UMI ROME X. Koliko je pouzdan s obzirom na cijenu?

Nema labavo...xDD

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
NeroX kaže...

Pozdrav ljudi.

Nedavno sam uz vašu pomoć naručio redmi 3s i super je. Naravno da sam time ucvrstio misljenja bližnjih o kinezima.

Moj tata treba mob za raditi, nešto čvrsto da može zvati, malo slikati, malo internet itd, obična upotreba.

Cijena da bude do 900 kn, max 1000 kn ali tada cu mu uzeti redmi 3s.. Zasad nezeli nista skupo jer mu treba za rad na bageru.

Vidio sam kineza po 500kn kao UMI ROME X. Koliko je pouzdan s obzirom na cijenu?

Do 1000kn (980) ti je Redmi 3s na aliju (top one), stavis onu masku i staklo i ni tenk mu nemoze nis, a kamoli bager.. (ak sam dobro skuzil mob do 1000kn a ne 500)

Potpis
14 godina
neaktivan
NeroX kaže...

Zavisi što misliš pod pouzdan - npr. moj stari ima Umi X1, ušao je u 4. godinu korištenja prošli mjesec, dakle, reklo bi se ultra-pouzdan, no mnogi se vjerojatno neće složiti. S druge strane, moraš definirati budžet, ako gledaš 900 kn onda ti se Redmi sam nameće, ako gledaš 500-600 kn onda tu dolazimo do velikog broja modela od kojih mnogi mogu biti sumnjivi...

15 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Stotinjak transakcija ???

Ako mene to pitaš .... pa to je još i malo za dvije godine, koliko kod njih tržim.

Moj kolega ih ima triput više u godinu dana.

dak
14 godina
neaktivan

Shoppingholičari :) Ja u 3.5 godine tek pedesetak...

13 godina
neaktivan
Pa sa jedne strane se mozda cak i moze reci da smo "ovisnici" ali opet sa druge....vecinu sto ovdje kupis u Kini mozes naci cak i visestruko jeftinije.
Kad Kinezi pocnu dostavljati kruh...i njega cu narucivati :-)
9 godina
neaktivan

Gdje se može vidjeti je li izašao xiaomi mi note 2 ili kako se već treba zvati? Danas je trebalo biti. Floki, imaš li kakvu informaciju? Hvala!

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice