"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.521.401
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
floki26 kaže...

Moram jos jednom Top One pohvaliti jer postali su "prebrzi"

Redmi 3s Prime narucen i placen u ponedjeljak ujutro te preuzet u DHL-u danas oko 16

A xiaomi mosquito killer stigao utorak ujutro u Hr obicnom postom ali eto jos nije stigao od Zagreba do mene

Ispricavam se unaprijed svima na offtopicu....

Floki26, da li valja ovaj mosquito repellent i da li radi kada se ukopca na 12v punjac? Gledam ga za barku pa mi powerbank ne igra toliko.. 

13 godina
neaktivan
Da ti budem iskren nisam ga jos probao...ustvari sinoc sam ga ukopcao na punjac od mi5 i ubrzo se jako zagrijao pa sam ga iskopcao .Koristio sam punjac od 2.5 A pa se mozda zato malo pregrijao...mozda je to ipak to much.Dolazi sa klasicnim micro usb na usb kabelom te pise da je 5VDC snage 2.2W a radna temp 137C +/- 8C.
Sad cu ga probati na Usb od lapa pa cemo vidjeti.Btw radio ne radio kupnja je ajmo reci uspjesna jer sam za 40ak kn dobio njega i 50tableta :-)
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
9 godina
neaktivan
Floki26, puno hvala na informaciji vezano za garanciju iz Kine. Molim te da li ako kupim kineza u EU stvari drugačije stoje po pitanju garancije? Ili?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ispravka " za garanciju iz Kine"

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
floki26 kaže...
Da ti budem iskren nisam ga jos probao...ustvari sinoc sam ga ukopcao na punjac od mi5 i ubrzo se jako zagrijao pa sam ga iskopcao .Koristio sam punjac od 2.5 A pa se mozda zato malo pregrijao...mozda je to ipak to much.Dolazi sa klasicnim micro usb na usb kabelom te pise da je 5VDC snage 2.2W a radna temp 137C +/- 8C.
Sad cu ga probati na Usb od lapa pa cemo vidjeti.Btw radio ne radio kupnja je ajmo reci uspjesna jer sam za 40ak kn dobio njega i 50tableta :-)

U principu, ako ga ukopcam u 12v uticnicu na barci s njegovim original usb kabelom, trebao bi raditi... 

Edit: moze link gdje si ga kupio?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 14:28 (Korisnik1251).
13 godina
neaktivan
Ivšan kaže...
Floki26, puno hvala na informaciji vezano za garanciju iz Kine. Molim te da li ako kupim kineza u EU stvari drugačije stoje po pitanju garancije? Ili?

Koliko mi je poznato pojedini webshopovi tipa grossoshop i honorbuy(mislim) nude dvogodisnju garanciju.Takoder znam da i nasi webshopovi nude dvogodisnju garanciju ali je opce poznato da nasi ovlasteni servisi popravljaju te iste telefone po mjesec-dva.Njih definitivno ne preporucam jer su skuplji a od te garancije na kraju nista...IZNOSIM SMO VLASTITO MISLJENJE

Korisnik1251 kaže...
floki26 kaže...

U principu, ako ga ukopcam u 12v uticnicu na barci s njegovim original usb kabelom, trebao bi raditi... 

U principu trebao bi raditi na svakom USB izlazu jer su svi na 5.0 VDC

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
9 godina
neaktivan
Floki26, ajd molim te da mi još napises svoje mišljenje gdje bi bilo dobro kupovati kineski mobitel, a da ipak imam koliko toliko sigurnosti za garanciju. Koji web shop itd? Eto hvala i ne gnjavim te više!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Može preporuka mobitela do oko 1000 kn, prioritet je baterija i najbitnije da kod nas ima 3g i u ruralnim područjima. Trenutno imam THL5000 koji izvan grada lovi samo edge. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ivšan kaže...
Floki26, ajd molim te da mi još napises svoje mišljenje gdje bi bilo dobro kupovati kineski mobitel, a da ipak imam koliko toliko sigurnosti za garanciju. Koji web shop itd? Eto hvala i ne gnjavim te više!

Ne gnjavis,dapace,vecina od nas je ovdje da pomogne.I kao i svi ostali imam svoje misljenje i prema tome cu ti dati preporuku.Ja osobno najvise kupujem u Top One jer do sada ali bas nikakvih problema nisam imao i mislim da su i najpovoljniji.S druge strane tu ti je i Grossoshop (javi se sashi2511 za pogodnosti) koji su iz Italije i mislim da nude dvogodisnje jamstvo.Nesto su i skuplji koliko sam gledao ali ne i da bi bilo resudno.Treca opcija ti je Honorbuy koji je,ajmo reci,najmanje povoljan od ova tri ali takoder shipaju iz Europe i isto mislim da nude dvogodisnje jamstvo.Ta tri su i ujedno tri najcesce koristene trgovine za telefone.

Za Top One je potrebno uzeti DHL dostavu (26,31usd) te sigurno nemas nikakvih davanja.Za Grossoshop biras slanje iz Eu ili ako nema uzmes SF express (cijenu tocnu neznam ali takoder nemas davanja) a Honorbuy mislim naplacuje 40 usd za slanje iz Eu.

Najbolje da "porocesljas" te tri stranice i nades sto te zanima ali ukoliko imas jos kakvo pitanje...tu smo

9 godina
neaktivan
Floki26, od srca ti hvala!!

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Na nekoliko foruma sam bio, ali pravu pomoć sam baš osjetio na ovom forumu! Svako dobro i svaka čast za pomoć! Sad znam gdje se mogu obratiti kad nešto želim saznati! Vjerujem da tako i ostali misle! A nemamo baš novaca da kupujemo na slijepo i na prvu. Još jednom puno hvala!!

2 0 hvala 0
17 godina

Trebam nekakvi basic mobitel za mamu. 

Koristila bi ga za viber (poruke, slanje slika, pozive), emai i slićne nezahtjevne aplikacije.

Tele ima Noa Vivo SE za 200 kn. 

Da li je to ok ili će biti preslab od samog početka?

11 godina
neaktivan
Dario7 kaže...

kupi u Interšparu 3 proizvoda UHU ljepila i dobiješ kupon za NOA VIVO se u TELE 2 - 200 kn :)

Jimmy, vidi gore sta kaze Dario7 prije 10ak dana

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 21:00 (Korisnik1251).
17 godina

Noa Vivose je izrazito los uredjaj i za tih 200kn jer ima previse bugova.

Touchscreen je super los - stisnes L, izbaci G... ponekad, ali zna biti frustrirajuce.

Skrolanje ne radi kako treba. Ides dole, zapne nakon cca. 1cm... ponekad ti treba 30 puta skrolanja prstom da dodes u web browseru npr. do dna stranice.
Kasne poruke na Viber i opcenito svemu sto koristi push notifikacije.
Wifi zadrzavanje ne funkcionira nakon sto mob udje u sleep iako je u postavkama slozeno.

U dzepu se zna otkljucati i slati svima poruke, zvati jer touch je prelos. Toliko je los da sam demonstrirao kako ne moras prst staviti na ekran i vec "uhvati". Znaci kakvih 3-4 milimetra prst od ekrana a ovaj vec lovi :)

Servis u Koprivnici STS ih zaprima dnevno valjda 50 komada.

Sacuvajte 200kn.

P.S. performanse uredjaja nisu uopce lose. Giga rama i quad core rade sasvim solidno, ali je to Hangarov kinez koji ne vrijedi niti onog crnog ispod nokta koliko bugova ima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 21:34 (ukay1000).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Hvala na odgovoru.

Ima li neki ok mobitel u tom cjenovnom rangu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cekaj...jel ozbiljno trazis ok mob za 200kn!?
17 godina
floki26 kaže...

Pročitaj post. Za treba mi za mamu koja ga doslovno koristi samo za pozive, viber i redomat. Pod "ok" sam mislio na to da radi normalno bez zamrzavanjai bugova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 23:05 (Jimmy).
14 godina
Jimmy kaže...
floki26 kaže...

Pročitaj post. Za treba mi za mamu koja ga doslovno koristi samo za pozive, viber i redomat. Pod "ok" sam mislio na to da radi normalno bez zamrzavanjai bugova.

Oukitel C2

11 godina
Jimmy kaže...

Trebam nekakvi basic mobitel za mamu. 

Koristila bi ga za viber (poruke, slanje slika, pozive), emai i slićne nezahtjevne aplikacije.

Tele ima Noa Vivo SE za 200 kn. 

Da li je to ok ili će biti preslab od samog početka?

ja mogu reći da je mobitel za 200kn i više nego dobar.

dok sam namještavao tati postavke činio mi se sasvim solidan mobitel.

tata ga koristi već neko vrijeme i nema problema.

Čovjek ima 65 godina, koristi internet svaki dan, whats app i gmail.

kaže da nema problema niti sa notifikacijama niti sa touch screen-om.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 9:54 (Dario7).
10 godina
neaktivan

pozdrav svima,

trebam malu pomoć oko odabira novog mobitela, planiram potrošiti cca za novi aparat pa ako može kakav prijedlog što uzeti, gledao sam novu NOU H9 čini mi se kao solidan telefon i cijena mi je ok al tražim nema skoro nikakvih komentara korisnika, samo recenzije, a s obzirom da čitam više loša iskustva s servisnom podrškom nego dobra pa nisam pametan, a opet ne želim uzeti nešto što ako nešto rikne moram slati u kinu poštom.

ugl može kakav prijedlog u rangu cijene cca 300€ al da se može uzeti kod nas (naravno na par rata :D ), max do 5,5' ekran i da mogu računat bar godinu i pol do dvije da ga neće pregaziti vrijeme....

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zar zbiljam mislite da za 200kn mozete dobiti dobar mobitel!?Mozda momentalno ali na duze vremena sigurno ne.Bas me zanima sta ce se dogoditi nakon 6 mj koristenja?Ili nakon prvog pada,a past ce sigurno.Znate li zasto taj telefon kosta 200kn!?Jer ne vrijedi niti 100kn.A probajte otici kupiti mrvicu kvalitetnije tenisice ili traperice za 200kn...kad kupite mislit cete da su ok...ali za 6 mj cete ih glatko baciti u smece.
Isto vrijedi i za te mobitele od 200kn...ne kosta on 200kn da bi bio jeftiniji od ostalih nego zato sto je malo dugorocnije gledano...SMECE.
Pametniji ulog bi bio dodati jos parsto kn i kupiti nesto provjerenije jer po meni je to bacanje 200kn

0 0 hvala 0
11 godina
floki26 kaže...
Zar zbiljam mislite da za 200kn mozete dobiti dobar mobitel!?Mozda momentalno ali na duze vremena sigurno ne.Bas me zanima sta ce se dogoditi nakon 6 mj koristenja?Ili nakon prvog pada,a past ce sigurno.Znate li zasto taj telefon kosta 200kn!?Jer ne vrijedi niti 100kn.A probajte otici kupiti mrvicu kvalitetnije tenisice ili traperice za 200kn...kad kupite mislit cete da su ok...ali za 6 mj cete ih glatko baciti u smece.
Isto vrijedi i za te mobitele od 200kn...ne kosta on 200kn da bi bio jeftiniji od ostalih nego zato sto je malo dugorocnije gledano...SMECE.
Pametniji ulog bi bio dodati jos parsto kn i kupiti nesto provjerenije jer po meni je to bacanje 200kn

ja kažem da mom tati ne treba bolji mobitel od vivo se za 200 kn.

odradi jedan do dva poziva dnevno i eventualno par poruka preko whatsapp-a.

za to mu ne treba bolji mobitel.

13 godina
neaktivan
Ok svatko ima pravo na svoje misljenje...ja svoje uvijek kazem...tude uvazavam ali se ne slazem uvijek i no hard feelings.I dalje stojim kod toga da ces za 6 mj vrlo vjerovatno traziti novi mobitel za svog tatu.Svi naravno gledamo cim jeftinije procibali moj stav je uvijek izbjegavati najjeftinije....jer nije slucajno najjeftinije
13 godina
neaktivan
Ok svatko ima pravo na svoje misljenje...ja svoje uvijek kazem...tude uvazavam ali se ne slazem uvijek i no hard feelings.I dalje stojim kod toga da ces za 6 mj vrlo vjerovatno traziti novi mobitel za svog tatu.Svi naravno gledamo cim jeftinije procibali moj stav je uvijek izbjegavati najjeftinije....jer nije slucajno najjeftinije
11 godina
floki26 kaže...

nema frke, naravno da te razumijem što govoris. 

ja isto tako razmisljam ali tata plaća i želi proći što jeftinije.

prije ovog je koristio neki lg kupljen u tele 2 za 1 kn. :)

15 godina
neaktivan

Rekli bi: veži konja di gazda kaže, pa makar crko.

Pa i mi uvijek gledamo najjeftinije kineze ili one na nekoj super akciji ... to je u biti ista šema.

Ali, evo u godinu i pol, skoro nikakvih problema niti sa jednim ... a bilo ih je (odrona) za prijatelje i rodbinu.

Bio je do sad samo jedan problem. Moj je Oukitel K600 nakon 3,5 mjeseci odbio strujno punjenje.

Vratio ga nazad i dobio ganc novog nazad.

Platio samo 17 kuna carinsku obradu

Pozdrav i zahvala carini, ako ovo čitaju.

dak
14 godina
neaktivan

Slao si ga nazad u Kinu, običnom poštom s trackingom?

15 godina
neaktivan

Sa trackingom, naravno, 100 kuna. Sve bi drugo bila lutrija i (ili) preskup sport.

dak
14 godina
neaktivan

Naravno, nisam još od 2014. ništa slao nazad (srećom!) pa me zanima što se promijenilo ako bude potrebe u skoro vrijeme. A PDV na povratku, i što je s tih 17 kn?

16 godina

Pozdrav svima.

Par pitanja:

- namjeravam naručiti ovaj smartphone: LINK

- da li uređaj radi out of the box sa hrvatskim operaterima? Frekvencije su podržane, interesira me SIM

- da li MIUI 6 podržava hrvatski jezik?

- općenito, da li preporučate neki drugi telefon (isplativiji)?

THX!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice