"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.515.578
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Marko5552 kaže...

Pa garanciju dobijes, i isto mozes poslati nazad tamo u slucaju da se nesto desi. Koliko sam vidio postarina nije skupa, a oni ce ti sigurno srediti i jos platiti postarinu za nazad i ako treba nesto gratis dati. Nikad vise necu uzeti mobitel u HR !

Ček sad malo. Stvarno postoji garancija za ove uređaje? Koliko dugo? Dakle uređaj se šalje u Kinu ako nešto crkne i oni ga vrate nazad? Čak vjerujem da cijeli postupak traje kraće nego kad nosiš u neke naše servise...

Ovo sad mi je stvarno rješilo sve dileme. Samo moram pročitat temu i odabrat uređaj {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 0:52 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Marko5552 kaže...

Pa garanciju dobijes, i isto mozes poslati nazad tamo u slucaju da se nesto desi. Koliko sam vidio postarina nije skupa, a oni ce ti sigurno srediti i jos platiti postarinu za nazad i ako treba nesto gratis dati. Nikad vise necu uzeti mobitel u HR !

Ček sad malo. Stvarno postoji garancija za ove uređaje? Koliko dugo? Dakle uređaj se šalje u Kinu ako nešto crkne i oni ga vrate nazad? Čak vjerujem da cijeli postupak traje kraće nego kad nosiš u neke naše servise...

Ovo sad mi je stvarno rješilo sve dileme. Samo moram pročitat temu i odabrat uređaj {#}

Evo procitaj ovdje vezano za garanciju na geekbuying-u http://www.geekbuying.com/help/customer_service/return_policy 

14 godina
Ag008 kaže...

Lijep i dobar mobitel x7...

Btw čudno je da se ts7 povlači iz prodaje i da samo rasprodaju zalihe. Po meni je mana TS7 ali i Cubot Onea što nema custom romova. Netko je i probao od gt99 staviti na njega i ne radi. Inače po mojoj logici da je mobitel dobar, ide mu lijepo prodaja, stalno bi se proizvodio i ne bi ovako nestao....

Budući da Tronsmart ne proizvodi navedeni mobitel, mislim da je sklopio ugovor sa tvornicom na toliko i toliko komada, koliko su oni procjenili da bi tržište moglo prihvatitit.

Prevarili su se a iz nekog razloga više ne mogu napraviti novi deal sa tvornicom.

13 godina
lllnuclearlll kaže...
Marko5552 kaže...

Nije to baš idealno, nemam osobnih iskustava, ali ono što mi pada na pamet je da bi carina pri vraćanju uređaja opet mogla tražiti "papire"..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
17 godina
assassin.st kaže...

Nije to baš idealno, nemam osobnih iskustava, ali ono što mi pada na pamet je da bi carina pri vraćanju uređaja opet mogla tražiti "papire"..

Ne znam. To bi se trebalo rješiti onda dokazima o slanju na servis i računom od carine s PDVom za taj telefon koji je ispostavljen pri kupnji, zar ne? Na računu bi trebao biti serijski broj/IMEI uređaja i stvar hoda (u nekom normalnom svijetu, za RH neću ništa reći jer se nebi čudio da naplate 2 puta i da to po njima bude sve u redu)

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 12:08 (lllnuclearlll).
13 godina
lllnuclearlll kaže...
assassin.st kaže...

Ne znam. To bi se trebalo rješiti onda dokazima o slanju na servis i računom od carine s PDVom za taj telefon koji je ispostavljen pri kupnji, zar ne? Na računu bi trebao biti serijski broj/IMEI uređaja i stvar hoda (u nekom normalnom svijetu, za RH neću ništa reći jer se nebi čudio da naplate 2 puta i da to po njima bude sve u redu)

Ne znam baš, naša carina odnedavno svaku pošiljku carini, ne vidim razloga zašto bi ikome povjerovali kada im je cilj što više novca spremiti u Linićev šuplji džep..

Jedini podaci o mobitelu koji se nalaze na računu od carine su, citiram: "MOBILNI APARAT", niti oznaka modela, a kamoli IMEI ili nešto slično..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
15 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Nebi trebalo biti problema sa carinom jer prije nego što vratiš mobitel nazad treba otići do carinskog ureda i tražiti potvrdu za taj i taj model mobitela, serijskog broja bla bla, koja potvrđuje slanje na reklamaciju te povrat paketa u HR koji se ne treba ponovo carinit. Tako je bilo prije nego što su sve prebacili na ZG, e sad ne znam jel ista procedura. 

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Budem danas stavio link o tome za carinu i slanje uređaja nazad. Mislim da se može tražiti povrat pdv-a za taj neispravni uređaj. Tako nešto.
Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx evo pa si pogledajte za Carinu i Pdv na vračanj proizvoda pod garancijom.
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Fero kaže...
http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx evo pa si pogledajte za Carinu i Pdv na vračanj proizvoda pod garancijom.

Molio bih te da me uputiš gdje točno piše išta vezano za vraćanje proizvoda pod garancijom, citiraj jedan dio pa da mogu pronaći..

Ukucao sam u Ctrl+F finder garancija, jamstvo, vraćanje i nema nikakvih rezultata..

16 godina
moderator
assassin.st kaže...

Molio bih te da me uputiš gdje točno piše išta vezano za vraćanje proizvoda pod garancijom, citiraj jedan dio pa da mogu pronaći..

Ukucao sam u Ctrl+F finder garancija, jamstvo, vraćanje i nema nikakvih rezultata..

"Povrat neodgovarajuće robe u inozemstvo (reklamacije)"

Na gotovo samom dnu stranice.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
13 godina
XXX-Man kaže...
assassin.st kaže...

"Povrat neodgovarajuće robe u inozemstvo (reklamacije)"

Na gotovo samom dnu stranice.

Našao sam, ali ovdje piše samo za neispravnu, neodgovarajuću robu, dakle koja je na adresu stigla kao takva.

Ne spominje se nikakvo jamstvo, ali valjda se i tu nešto može napraviti kako bi se izbjegla dodatna carina.

15 godina
neaktivan

Danas počela akcija, cijene su dobre obzirom na specifikacije, pogotovo FAEA F2S :

http://www.pandawill.com/specialoffers.html

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
moderator
assassin.st kaže...

Našao sam, ali ovdje piše samo za neispravnu, neodgovarajuću robu, dakle koja je na adresu stigla kao takva.

Ne spominje se nikakvo jamstvo, ali valjda se i tu nešto može napraviti kako bi se izbjegla dodatna carina.

S obzirom na ovo:

Za povrat carine treba podnijeti zahtjev (u roku od 12 mjeseci od kada je uvoznik bio obaviješten o carinskom dugu), na propisanom obrascu i uz zahtjev se moraju priložiti sve isprave kojima se dokazuje okolnost za povrat carine

mislim da nebi trebalo biti problema.

Kome treba 10$ popusta na Banggdod neka se javi na PP.
15 godina
neaktivan

Kako funkcioniraju kuponi na PandaWill-u. Navodno se za prvu kupnju dobije 5% ali nakon registracije nisam ništa dobio.

EDIT: Riješio, pronašao sam kod na nekoj divljoj stranici. Uglavnom PandaWill baš i nije široke ruke obzirom da mi nije u stanju sama ponuditi taj kod već ga ja moram okolo tražiti. Također naišao sam na hrpu kodova dobrodošlice od 5% koji naravno ne rade.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 20:54 (ChillyBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Matrix q 5000...

Vjerujem da je Kineski, pa me zanima ima li netko ikakva iskustva sa Matrixima.

Rado bih ga kupio ako nije totalni šrot, jer košta samo 1600kn.

Hvala svima na odgovorima.

zvec
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Matrix q 5000...

Stavi link gdje si ga gledao ako možeš. Hvala !

13 godina

Pozdrav kolege

Možda vam bude malo glupo zvučala ova ideja {#}, no dali je moguće dogovoriti se sa npr. geekBuying-om da kad kupim neki uređaj od njih od 600 kuna, oni navedu na paketu da taj uređaj vrijedi 300?

Tako da platim manji porez...

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Ti mora da si se prvi toga sjetio...

Svi šalju automatski s random opisom, Book 20$, Mp4 player 21$, toy 10$, i tako dalje... no carina sve otvara jer nikada ne vjeruju naljepnici.

Poptuno je nebitno što piše i kolika je vrijednost. čak bi bilo i lakše da sami stave račun unutra ako carina otvara jer bi se par dana manje čekalo.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 22:48 (Ag008).
13 godina

Zahvaljujem vam na odogovoru, samo da vam kažem svoja iskustva dosad sam kupio 4-5 stvari iz kine vrijednosti oko 300Kn i nisu mi ih carinili, tako da je to sa carinom teška lutrija...

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
subi91 kaže...

Pozdrav kolege

Možda vam bude malo glupo zvučala ova ideja {#}, no dali je moguće dogovoriti se sa npr. geekBuying-om da kad kupim neki uređaj od njih od 600 kuna, oni navedu na paketu da taj uređaj vrijedi 300?

Tako da platim manji porez...

Mislim da ti carina traži da dostaviš potvrdu o plačanju, ono kaj piše na kutiji carinu ne zanima.Možda bi ti priznali da ti kinez pošalje lažni račun na manji iznos ali mislim da kinez se sa time neče htjeti zaje.....  a i neznam kak ti se da moljakati nekog da ti nešto krivotvori zbog stotinjak kuna.

15 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Matrix q 5000...

1600 kuna za kineza nije "samo" daj link da vidimo o čemu se radi

13 godina
neaktivan
subi91 kaže...

Zahvaljujem vam na odogovoru, samo da vam kažem svoja iskustva dosad sam kupio 4-5 stvari iz kine vrijednosti oko 300Kn i nisu mi ih carinili, tako da je to sa carinom teška lutrija...

Nemaš carine. Imaš i na 300kn imaš Pdv bez obzira ako žele da ti zaračunaju mogu.

13 godina
neaktivan
honda_zg kaže...
CUNO kaže...

Matrix q 5000...

Ma vidio model u Emerzzeti u Hrvatskoj pa ga zanima. Ima u sdrugoj temi odgovor.

14 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Matrix q 5000...

Pa koliko vidim, malo je paprena cijena za te karakteristike, cijene sličnih (i boljih) modela se kreću oko 900 kn...

15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Ti mora da si se prvi toga sjetio...

Svi šalju automatski s random opisom, Book 20$, Mp4 player 21$, toy 10$, i tako dalje... no carina sve otvara jer nikada ne vjeruju naljepnici.

Poptuno je nebitno što piše i kolika je vrijednost. čak bi bilo i lakše da sami stave račun unutra ako carina otvara jer bi se par dana manje čekalo.

Jel Panda will prilaže račun u sklopu mobitela? 

17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Fero kaže...
honda_zg kaže...
CUNO kaže...

Matrix q 5000...

Ma vidio model u Emerzzeti u Hrvatskoj pa ga zanima. Ima u sdrugoj temi odgovor.

Možeš li mi linkat temu da ne tražim. Hvala

zvec
17 godina

Dali na svim kinezima fali 900Mhz 3G čip?

Vidim da neki imaju 850Mhz 3G čip uz 2100Mhz, no mislim da to ništa ne znači. Kod nas se koristi 900Mhz i 2100Mhz pojas za 3G koliko ja znam...

Malo sam prošvrljao i vidim da recimo Lenovo ima to.  Oni su ipak renomirana firma...

Koliki je to realno problem kod nas? Gdje neću imat 3G signala i na kojim mrežama?

Vidim da nekim fali i 1900Mhz na GSMu, ne znam jel to bitno, mislim da je to američki pojas, no nisam siguran.

Ne znam što ne strpaju sve moguće frekvencijske pojaseve ko i svi normalni proizvođači.

Na kojim frekvencijama uopće rade naše mreže, jel tko zna???

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.9.2013 11:28 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzmi rađe điđija mayu v2, po cijeni su tu negdje.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice