"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.084
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
tonchy kaže...
Sa kojim recimo Samsungovim mobitelom je usporediv Zopo ZP580? Recimo, je li usporediv sa S2?

Mislim da je S2 ipak bolji uređaj - ima 1GB RAM-a, a vjerujem i da je kamera neusporedivo bolja nego na ZP580, ali to ima i svoju cijenu {#}

ZP580 mi se čini kao neloš uređaj (imaš i recenziju na mob.hr) iako je 512 MB RAM-a danas stvarno premalo, čak i ako si nezahtjevan korisnik kad - tad ćeš osjetiti taj nedostatak (vjeruj mi).

15 godina
neaktivan
majdo kaže...
nevermore2014 kaže...

jos me zanima koji mobitel kineski ima najbolju kameru a da kosta do 180 dolara jeli to huawei honor 3c , inew v3, dakele small cola ili doogee dagger dg550, ili neki drugi. i sta je bolje kupit octa core sa 720p rezolucijom i 1gb rama ili quad core sa 2gb rama i 1080p rezolucijom?

Xiaomi Hogmi 1S, i neces pogrijesiti ni u kojem segmentu..

Za dotični Hongmi 1S na jednom drugom forumu pišu ovo:

"Trenutno mobitel ima mnogo mana... 

Ja ga imam već dva, tri tjedna i 80% razgovora završava gubitkom signala, a i moguće je da mobitel sam od sebe zapne u bootloop, ali lako se popravi flashanjem novog rom-a. Na ekranu boje su isprane, također i kamera ne obiluje bojama."

i nije jedini i ne na samo tom forumu

dak
13 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Izgleda da starija varijanta modela ima manje bugova.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 21:08 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a jbg kakva je to marka nibira neka lijeva onda je bolje ovaj uzet ima sve isto kao i taj http://vifocal.com/mobile-phones/android-phones/octa-core-phone/tengda-s5-smartphone-5-1-inch-fhd-mtk6592-2gb-16gb-android-4-2-os.html a jeftiniji je

11 godina
neaktivan
nevermore2014 kaže...

a jbg kakva je to marka nibira neka lijeva onda je bolje ovaj uzet ima sve isto kao i taj http://vifocal.com/mobile-phones/android-phones/octa-core-phone/tengda-s5-smartphone-5-1-inch-fhd-mtk6592-2gb-16gb-android-4-2-os.html a jeftiniji je

K-Touch stoji iza Nibiru H1 pametnog telefona i više je 'lijeva' marka Tengda

http://www.k-touch.cn/

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 21:40 (SONY_91).
13 godina
nevermore2014 kaže...

jos me zanima koji mobitel kineski ima najbolju kameru a da kosta do 180 dolara jeli to huawei honor 3c , inew v3, dakele small cola ili doogee dagger dg550, ili neki drugi. i sta je bolje kupit octa core sa 720p rezolucijom i 1gb rama ili quad core sa 2gb rama i 1080p rezolucijom?

Coolpad F1

Huawei Honor 3c

Jiayu G4s (stavljam ti ovog od 2GB koji malo prelazi tvoju granicu od 180$ al su verziju od 1GB digli na preko 160$ pa zato)

Ja mislim da ti je od ovih, kamera najbolja kod Coolpada, evo ti i hrvatska recenzija istoga s fotkama:

http://www.telekineza.com/coolpad-f1-recenzija/

Nisam naveo Dakele Small Colu jer me fotke jednog vlasnika iz hrvatske nisu dojmile,...
Xiaomi Hongmi-a 1s isto ne spominjem iz razloga što trenutno stvara previše problema svojim vlasnicima,...

11 godina
neaktivan

evo ga slucajno sam naletio na ovo http://www.ahappymango.com/tengda-s5-smartphone-5-1-inch-fhd-mtk6592-2gb-16gb-android-4-2-gesture-sensing.html navalite dok jos ima nevjerovatna ponuda ima paypal stranica tako da je sigurno sto posto full hd 1080p rezolucija 2gb rama 13mp kamera vrh mobitel ovako jeftin

0 7 hvala 0
17 godina

Samo ti navali kolega {#}

Ako je ponuda predobra da bi bila istinita onda vjerovatno i je, a ova ponuda je i više nego predobra.

(Btw, provjeri što WOT kaže na navedenu stranicu).

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

decki vjerujem da neznate za ovu stranicu al najjeftnija je http://www.ahappymango.com/ eto uvjerite se sami ima paypal

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

pa cim ima paypal nema zajeba onda je sigurna

13 godina
dak0001 kaže...

Za dotični Hongmi 1S na jednom drugom forumu pišu ovo:

"Trenutno mobitel ima mnogo mana... 

Ja ga imam već dva, tri tjedna i 80% razgovora završava gubitkom signala, a i moguće je da mobitel sam od sebe zapne u bootloop, ali lako se popravi flashanjem novog rom-a. Na ekranu boje su isprane, također i kamera ne obiluje bojama."

i nije jedini i ne na samo tom forumu

Ako je tako to je onda veliki problem i Xiaomi ce morati poraditi na tome.. Ne koristim 1S tako da ne bih znao kakva je situacija s njime i s njegovim bugovima, imam obican Hongmi, prvu verziju sa MTK koji vec nekih 8 mjeseci radi perfektno za iznos koliko je placen, i boljeg za te novce sumnjam da ima, toliko optimiziran mobitel i da mu baterija traje 3 dana uz 100 poziva dnevno (prvenstveno se poslovno koristi mobitel, pa tek onda privatno), sms, 3g i wifi kombinirano, 1 mail se synca whatsapp i facebook, plus ponekad igrica neka..

Razog zasto sam rekao 1S je to sto danas se sve svelo na to moj tata je jaci od tvog, i ostale sheme.. Samo se gleda da mobitel bude sto nabrijaniji a optimiziranost ne gleda nitko.. Bitno da se kaze haha ja imam octa core a ti dual ili quad, {#}.. Pa tako je i to, "klinci" vise vole reci da imaju Snapdragon SOC nego MTK.. Opcenito izuzme li se SOC koji je u pojedinom modelu, razlike između obicnog Hogmija i 1S prakticki da nema sve ostalo je identicno unutra, od kamere do baterije, itd.. A Hongmijeva kamera perfektno obavlja posao, i plus sto je mnogim korisnicima bitno, GPS radi bez greske, bilo da se koristi data promet ili ne..

nevermore2014 kaže...

pa cim ima paypal nema zajeba onda je sigurna

Samo ti onda narucuj s takvih neprovjerenih stranica ako su toliko sigurne.. Nije se jednom dogodilo da stranica se pojavi od nikud, ima i paypal i sve, otvoris dispute na paypalu jer nista nije doslo, Kinezic prosljedi lazni tracking i na kraju jos popusis pare jer si zrtva prevare.. Radije cu ja platiti 20-50$ vise ako je i potrebno nego riskirati pa sta bude bude, oslanjati se na paypal..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 12:03 (majdo).
13 godina
Bravo momak, isto tako sam citao kada su ljudi narucivali nekakve tablete s ebaya za mizeran novac. Prodavac ih je nasanjakao i s tracking brojem poslao nekakvu igrackicu. Kada su dizali dispute na paypalu rezultat slucaja je bio da moraju predmet vratiti postom i da onda dobivaju povrat novca. Dakle na kraju puno puno cekanja da im se novac vrati, uz trosak slanja paketa u Kinu.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
nevermore2014 kaže...

decki vjerujem da neznate za ovu stranicu al najjeftnija je http://www.ahappymango.com/ eto uvjerite se sami ima paypal

Jesi li se ti osobno uvjerio da je stranica pouzdana?

11 godina
neaktivan

nema razloga da bi bila nepouzdana cijene drugih mobitela su koji nisu snizeni iste kao na pandwilu i ostalim stranicama. ja cu prvi kupit pa cemo vidit jeli pouzdana

17 godina

Panawill je svakako referenca za pouzdanost...

Ali da ne idemo previše u OT svakako javi kako je prošla narudžba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

razmišljam si možda zamijeniti Zopo ZP780 za Lenovo S650.

kamera na zopo će me ubit u pojam.. ok je kad se slike pregledavaju na mobu al kad ih stavim na monitor to je opća katastrofa..

ima tko pametan sa savjetom?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
nixass kaže...

kamera na zopo će me ubit u pojam.. ok je kad se slike pregledavaju na mobu al kad ih stavim na monitor to je opća katastrofa..

ne znam, većina je potvrdila da zopo zp780 ima solidne fotografije.

Pokušaj pogledati te slike na nekom drugom monitoru.

Inače kako si zadovoljan ostalim karakteristikama zopa? kvaliteta izrade i sl?

Treba mi jedan doći ovih dana

11 godina
neaktivan
nixass kaže...

gle isto je bilčo i sa mojim flagshipom Lg optimus 2x, nisam bio zadovoljan sa nijednom slikom koju sam stavio na komp, jednostavno imam oko za to. Zato sam kupio dslr da  mogu uzivati u fotografijama tj volim lijepe fotografije ali ti mozes za 400kn kupiti dobar kompakt i imnati samo za slikanje mislim ono prije se isplati dati za neki jeftiniji kompakt nego dati previše love za mob sa boljom kamerom. 

17 godina
mmmnnn kaže...
nixass kaže...

ne znam, većina je potvrdila da zopo zp780 ima solidne fotografije.

Pokušaj pogledati te slike na nekom drugom monitoru.

Inače kako si zadovoljan ostalim karakteristikama zopa? kvaliteta izrade i sl?

Treba mi jedan doći ovih dana

uređaj je stvarno odličan, na apsolutno ništa nemam zamjerke osim te nesretne kamere.. čak mi je i žao mijenjati ga samo zbog kamere kolko me ostalo oduševljava..

220ppi je i više nego dovoljno za gledanje svih sadržaja na mobu, sučelje radi bez imalo neposluha (trzanja), zvučnik je ok, prijam signala također..

možda se 1800mah baterija nekom čini malo no za jedan dan korištenja je dovoljno..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Markić7 kaže...
nixass kaže...

gle isto je bilčo i sa mojim flagshipom Lg optimus 2x, nisam bio zadovoljan sa nijednom slikom koju sam stavio na komp, jednostavno imam oko za to. Zato sam kupio dslr da  mogu uzivati u fotografijama tj volim lijepe fotografije ali ti mozes za 400kn kupiti dobar kompakt i imnati samo za slikanje mislim ono prije se isplati dati za neki jeftiniji kompakt nego dati previše love za mob sa boljom kamerom. 

mislim ima cura onak, solidan fotić na svom HTC 8S a kak se uskoro zajedno selimo u inozemstvo, većinu vremena ćemo svugdje provoditi skupa pa ako se već nešto "ozbiljnije" bude fotografiralo, možemo s njenim mobom..

al mislim da je svima poznat osjećaj kad ti nešto na uređaju ne valja/odgovara, kolko god to (ne)koristio, negdje u podsvjesti ti se stalno motaju misli o tome.. :D

15 godina
neaktivan
Eyekool kaže...
tonchy kaže...
Sa kojim recimo Samsungovim mobitelom je usporediv Zopo ZP580? Recimo, je li usporediv sa S2?

Mislim da je S2 ipak bolji uređaj - ima 1GB RAM-a, a vjerujem i da je kamera neusporedivo bolja nego na ZP580, ali to ima i svoju cijenu {#}

ZP580 mi se čini kao neloš uređaj (imaš i recenziju na mob.hr) iako je 512 MB RAM-a danas stvarno premalo, čak i ako si nezahtjevan korisnik kad - tad ćeš osjetiti taj nedostatak (vjeruj mi).

a što mislite o Zopo ZP700? Da li bi se moglo njega izabrati preko S2?

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

Ako ti nedostatak podrške za 3G na 900 MHz i (vjerovatno) lošija kamera tj. fotke nisu problem onda mislim da bi ZP700 mogao biti bolji izbor, odluka je na tebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a zar ZP780, za razliku od zp700, uređaj sa podrškom za 3G na 900MHz? možda on? ZP780 vs S2?
17 godina

Da, ZP780 je otprilike nekakav best buy ukoliko se kupuje kod nas.

Iskreno, ja osobno bih radije uzeo i ZP580 nego neki brand uređaj (iste ili slične cijene i karakteristika), ali ne zato jer smatram da je taj brand uređaj lošiji već je to, eto, moj "stav" trenutno ;-)

A zašto si baš "zapeo" s usporedbom sa S2? Imaš ga priliku kupiti ili ga sad imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
S2 gledam već neko vrijeme, i činio mi se kao najsavršeniji mobitel, a mislio sam ga kupiti za oko 800kn... ali sad se upoznajem sa svim tim silnim "kinezima" koji mi se čine predobri po specsima.. i sad imam dilemu, S2 koji je rabljen i star, ali dobar.. ili Zopo koji je kinez, ali je nov i jeftin.. Što da napravim?
17 godina

Siguran sam da za S2 na XDA postoji hrpa custom rom-ova, a imaš i NeatROM kolege s BUG foruma tako da ga svakako uzmi u razmatranje, pogotovo ako ga možeš nabaviti za 800 kn, još ako ima i nekakvu garanciju...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Znači kažete da je S2 sigurnija kupovina od ZP700 ili ZP780 recimo?
13 godina

S2 je odličan mobitel, ali ga je pregazilo vrijeme. Jedino ako možeš pronaći nekog koji nije previše star.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina

Hangar 18 prodaje Zopo mobitele i imaju izložbeni prostor u City Centru One (West, za Eastnisam siguran), ako si u mogućnosti odi tamo pa probaj mobitel koji te zanima i onda odluči.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Da, ali problem je što ja nikad nisam još imao takav mobitel, i ne znam što očekivati :P najbliže tome je bio Huawei U8650, a to je stvarno low end.. ne znam.. nisam se uvjerio u ništa

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice