"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.479
|
čitano: 6.468.097
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
nani_cropes kaže...
zvijerka kaže...
djigibao kaže...

Xiaomi 27.12. ima popust na neke svoje modele.

https://xiaomiui.aliexpress.com/store/1986585

Akcija će započeti 27. prosinca 2016. i trajat će samo isključivo taj dan.

Ali na sve ide PDV,tak da pazite kad narucujete.

A shipping DHL-om na ovom shopu ne zaobilazi carinu ko na Top One?

Top-One digital store -   DHL No customs duty for the EU

Xiaomii_dreami store -  DHL We declare it cellphone with lower price to help you pay less tax by default

Kao sto je kolega objasnio u postu iznad. Tako da znate da DHL ne znaci uvijek da ce Vam stici direktno doma bez plaćanja PDV-a.

13 godina
Želim Vama i Vašoj obitelji sretan i blagoslovljen Božić 😊 🎄 ⛄

4 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Može savjet, xiomi mi4c ili mi4 lte. Cijena otprilike jednaka na honorbuy.

Ili nešto takvo do tih novaca 1000 kuna sa dostavom.

0 0 hvala 0
9 godina
Pa normalno Mi4c :)
SD 808
15 godina
Imam mi4c i prezadovoljan sam mobitelom, nedavno xiaomi potvrdio da uskoro dobiva android nougat
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
underdog kaže...
Imam mi4c i prezadovoljan sam mobitelom, nedavno xiaomi potvrdio da uskoro dobiva android nougat

Mobitel je super, ali je jednostavno malo memorije, a ne podržava sd kartice.

14 godina
neaktivan

Evo samo da podijelim iskustvo s vama. Kupio sam nedavno OnePlus 3 (ko za vraga mi taman izbace 3T ) i mogu reći da nisam bio tako zadovoljan s mobom još od HTC One M7. Tako fluidan u svemu, baterija fenomenalna, sučelje odlično, a povrh svega izgleda moderno. Kupljen preko njuškala za 3.5k što je otprilike i realna cijena s obzirom da koštaju ravno 3k novi ako se naručuje diretkno s njihove stranice. Preporučam

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
buraas kaže...

Evo samo da podijelim iskustvo s vama. Kupio sam nedavno OnePlus 3 (ko za vraga mi taman izbace 3T ) i mogu reći da nisam bio tako zadovoljan s mobom još od HTC One M7. Tako fluidan u svemu, baterija fenomenalna, sučelje odlično, a povrh svega izgleda moderno. Kupljen preko njuškala za 3.5k što je otprilike i realna cijena s obzirom da koštaju ravno 3k novi ako se naručuje diretkno s njihove stranice. Preporučam

Kako je realna cijena kada si i sam rekao da je 500 kn jeftinije direktno kupiti od proizvođaća?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.12.2016 17:59 (lovacmaki).
9 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Kako je realna cijena kada si i sam rekao da je 500 kn jeftinije direktno kupiti od proizvođaća?

Poštarina, PDV, carina?

9 godina
Kolko znam oneplus salje za hr iz eu i nema pdva ni postarine
14 godina
protjeran
blank_000 kaže...
lovacmaki kaže...

Poštarina, PDV, carina?

Kolega ti je odgovorio, netko te nasamario sa njuškala..

14 godina

Ljudi može mala pomoć, mob sa ovim ferkvencijama da li će raditi normalno kod nas?

2G: GSM 900/1800/1900MHz
 3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
     TD-SCDMA B34/B39
 4G: FDD-LTE B1/B3/B5/B7/B8
     TDD-LTE B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kupio sam zeni i sebi Xiaomi mi4c.njezin iz mobileshop.eu a moj iz Hrvatske,extreme digital. Na mojem nikako da Facebook normalno proradi,tj.mesenger mi ne izbaci one prozorcice za razgovor (neznam kako to nazvati)... I u Facebook dodem na nečiji profil i kliknem da mu posaljem poruku i ne mogu. Vise puta izbrisao aplikacije i opet ne radi. Moze netko pomoći? Hvala
14 godina
mickname kaže...

Ljudi može mala pomoć, mob sa ovim ferkvencijama da li će raditi normalno kod nas?

2G: GSM 900/1800/1900MHz
 3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
     TD-SCDMA B34/B39
 4G: FDD-LTE B1/B3/B5/B7/B8
     TDD-LTE B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz 

Nema 4G na 800, sad je li ti to bitno ili ne, vidi.

10 godina
neaktivan
Pozz...evo za one koje je nekim slucajem privukao Elephone s7,da ne kupuju ni u ludilu,totalno smece...naime privukao me izgled i rekoh idem im dat sansu s obzirom na reputaciju firme.Spala boja na "metalnom" okviru okolo telefona,touch je losiji i od leagoo-a z5 koji sam uzeo punici,proc kao da nije helio x20,na le ecu le 2 sve leti,ovdje ne.5 point touch,a kamere ne treba ni spominjat,a tezina gotovo 200 g,nazalost lijepo ga je vidjet samo u kutiji za ukras.

0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

@marijan1712

Bez verzije ROM-a koji ti je na mobitelu, na primjer (V8.1.3.0.LXKCNDI)
teško ti tko može, a i želi pomoći, jer manje više sve poćinje od toga.
Usporedi software (ROM) na ženinom i tvom, pa ako su isti onda imaš problem.
Ako nisu isti onda znaš što ti je ćiniti, flešanje novog ROM-a.

1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Pa uzmi si Z5 compact

9 godina
Pa di bas ed??? Chat head ti se to zove, kruzic koji je uvijek vidljiv preko drugih aplikacija, kliknes kad dode poruka i mozes pisat poruku osobi? Ak na to mislis trebas ic u security, permissions, nac messenger i dopustiti, tj allow popup windows il kak vec pise, i mene je to nekad davno mucilo :D

9 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...

Ne mene, buraasa :) Ja sam se samo pitao jeli zato misli da je dobro prošao.

9 godina
neaktivan
marijan1712 kaže...
Kupio sam zeni i sebi Xiaomi mi4c.njezin iz mobileshop.eu a moj iz Hrvatske,extreme digital. Na mojem nikako da Facebook normalno proradi,tj.mesenger mi ne izbaci one prozorcice za razgovor (neznam kako to nazvati)... I u Facebook dodem na nečiji profil i kliknem da mu posaljem poruku i ne mogu. Vise puta izbrisao aplikacije i opet ne radi. Moze netko pomoći? Hvala

Odi u messanger aplikaciju u postavke i mislim pri dnu imaš nešto u stilu popup, u prijevodu ti prozorčići, to se može označiti i onda bi trebalo raditi to-

14 godina
neaktivan
blank_000 kaže...
lovacmaki kaže...

Ne bi rekao da me nasamario. Dakle 400 EUR je cijena na njihovoj službenoj stranici, ali u trenutku kada sam ga kupovao je bio Out-of-stock što znači da bi trebao čekati neki period vremena da uređaj dođe do mene. Skladište OnePlusa u EU je u Poljskoj, ali to ne znači da je proizveden u Poljskoj nego se samo tamo drži radi bržeg transporta što također znači da se plaća carina, ali ona je uključena u prvobitnu cijenu. Iako na stranici piše da je shipping free iznad 100 EUR, oni već unaprijed izmijene cijenu ovisno o državi (čak su i oni to napisali na svojem službenom FAQ).

Dakle, za tih dodatnih 500 HRK sam dobio uređaj odmah, bez zajebancije s narudžbom, carinom, papirima i sl. što smatram da je ok deal.

13 godina
protjeran
buraas kaže...

Dakle, za tih dodatnih 500 HRK sam dobio uređaj odmah, bez zajebancije s narudžbom, carinom, papirima i sl. što smatram da je ok deal.

Jedini plus je što si uređaj dobio odmah, ali ne znam koliko ti puta treba reći da nema nikakve carine i dodatne zavrzlame?

Kupuješ sa službenog sajta i dolazi ti doma bez dodatnih troškova jer stiže iz poljskog skladišta.

Plus, ono najbitnije, napravio si sebi veliki problem ako ga budeš trebao reklamirati.

Kad naručuješ sa službenog sajta, onda tamo imaš opciju RMA request, drugim riječima, trebaš imati napravljenu narudžbu na svoje ime, da bi mogao kasnije reklamirati uređaj.

Ovako ne znam kako ćeš to izvesti i gdje je taj tip uopće kupio uređaj.

Totalno promašena kupnja, daješ više para, a kupuješ preko oglasnika, nigdje veze.

14 godina
neaktivan
Stigle specifikacije novog xiaomija, iz redmi note serije (dakle, "budget" serija) - redmi note 4x. Uglavnom, 4/64/snapdragon 653.

http://www.gizchina.com/2016/12/28/leaked-photo-xiaomi-redmi-note-4x-confirms-specs/

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
buraas kaže...
blank_000 kaže...
lovacmaki kaže...

Ne bi rekao da me nasamario. Dakle 400 EUR je cijena na njihovoj službenoj stranici, ali u trenutku kada sam ga kupovao je bio Out-of-stock što znači da bi trebao čekati neki period vremena da uređaj dođe do mene. Skladište OnePlusa u EU je u Poljskoj, ali to ne znači da je proizveden u Poljskoj nego se samo tamo drži radi bržeg transporta što također znači da se plaća carina, ali ona je uključena u prvobitnu cijenu. Iako na stranici piše da je shipping free iznad 100 EUR, oni već unaprijed izmijene cijenu ovisno o državi (čak su i oni to napisali na svojem službenom FAQ).

Pa ok je deal, opet 500 kn skuplje nego novi od proizvođača.

13 godina
neaktivan
keymaster kaže...
keymaster kaže...

Mobitel izgleda sasvim pristojno, pada mi na pamet da ga kupim za majku.

Da li se na ovu cifru sa alija plaća carina ili neki drugi namet?

Nešto sam pogriješio pri pisanju...mislio sam na ovaj post:

Ja sam naručio Xiaomi Redmi 4A

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_4a-8420.php

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4A-red-rice-4A-2GB-RAM-16GB-ROM-Snapdragon-425-Mobile-Phone-3120/342812_32766059717.html

Još mi nije stigao... a i kad stigne ide pod bor, tako da ga vjerojatno neću ni osobno isprobati, eli eto, mogao bi biti dobar odabir.

P.S. obavezno DHL dostava i na telekineza forumu se javiš korisniku ilion, on ti sredi još 5 USD popusta i poklon zaštitno staklo.

jel ovaj mobitel bio oko 120$?

maloprije pogledao, sad je 150$...

12 godina

Naručio Xiaomi Redmi 3S Prime sa Alia i stigao i sve to bez ikakvih problema. Sad ga koristim oko 4 mjeseca već i mogu reći da je mob stvarno fantastičan i moja preporuka za taj cijenovni rang. Ekran, iako nije full HD je poprilično oštar i koristim ga na danjem svjetlu bez ikakvih problema. Mob je izuzetno fluidan i do sad nisam primjetio nikakva trzanja u normalnom radu ili igranju igrica. Sve vrti bez problema. Baterija je također odlična. Meni izdrži dan i pol malo malo jačeg korištenja sa uključenim podacima,gps, sinkronizacijama i svim ostalim na ugl. oko 80% jačine svjetlosti. Kamera je također sasvim oke za taj cjenovni rang. Otisak prsta također radi fantastično. Brz,precizan, baš kako i treba biti. Iako se dosta ljudi žali na neke probleme sa notifikacijama, ja to ne mogu potvrditi jer sve radi izuzetno dobro. Verzija Androida na njemu je 6.0.1 a MIUI verzija je MIUI 8 Global 6.12.22|Beta . 
Naravno postoje neke stvari koje me veoma nerviraju kod njega a to su: 
1. Kada instaliram neku aplikaciju i uđem u nju, sistem me zatraži ona razna dopuštenja i ponekad mi jednostavno ne želi prihvatiti. Mogu dva sata lupati "Dopuštam" ali on ne reaagira nego moram ići ručno u postavke i to potvrditi.
2. Kada na Messengeru želim uključiti ikone za čavrljanje piše mi da najprije moram uključiti "Dopusti crtanje preko drugih aplikacija" u postavkama i kad to napravim, sve je uredu aliii....nakon nekog vremena...(1-2 dana) to se jednostavno isključi i opet sve po starom.

Bilo je na početku nekih sitnjih bugova ali ažuriranje dolazi svaki petak tako da stvarno sve riješe na što se korisnici žale. Tu nemam ni jednu zamjerku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
keymaster kaže...

https://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Redmi-4A-red-rice-4A-2GB-RAM-16GB-ROM-Snapdragon-425-Mobile-Phone-3120/342812_32766059717.html

Još mi nije stigao... a i kad stigne ide pod bor, tako da ga vjerojatno neću ni osobno isprobati, eli eto, mogao bi biti dobar odabir.

P.S. obavezno DHL dostava i na telekineza forumu se javiš korisniku ilion, on ti sredi još 5 USD popusta i poklon zaštitno staklo.

Bio je 90USD.

Sa dostavom točno $111

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
keymaster kaže...

Bio je 90USD.

Sa dostavom točno $111

LOL...200$$$

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
Dobro kaj je s tim Top One-om ? Posatali su smradovi.
13 godina

Hell yeah! Uzeo sam ga u zadnji tren! :D

Valjda su vidjeli da prodaja ide odlicno, pa frajeri digli cijene :(

Što je sad best buy za 700-800 kn?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice