Iphone 3g s i Nokia 5800 zaključana tema

poruka: 124
|
čitano: 29.087
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

opet jos jedna promasena tema zbog ljudi koji su vidli ta dva mobitela samo preko gsm arene pa ih usporedjivaju i iznose vlastite zakljucke.

ako je iPhone 3gs u rangu 5800xm onda je nokia trebala malo proreklamirat i prodat 40 milijuna.( no normalno svi ti ljudi se lupaju u glavu sto nisu pricekali revolucionarni 5800xm)

p.s. nesta nije modni dodatak ako ga ima na svakom cosku, vise je N97 i razni nokijini "fancy" modeli modni dodatak nego sto je iPhone.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Iphone 3g s i Nokia 5800

da si imalo objektivan primijetio bi da niko nije rekao da je 5800 najbolji ili revolucionaran ili bilo sta slicno. Ni za  N97 to niko ovdje nije rekao ili barem ja nisam upratio ali zato 80% postova onih koji brane Iphone ima u sebi superioran, najbolji, najkvalitetniji i sl epitete. JA  vecina drugih ti tvrdi da je 5800 u najmanju ruku isto dobar telefon kao i Iphone i ima mane i prednosti kao i Iphone. Imas multitoiche a nemas video pozive. Uavrsio je upravljanje muzikom al nema stereo zvcnike i sl. Previdjas prvi post od kojeg je sve pocelo a to je da covjek 5800 moze dobiti za 4 PUTA manje para!!!!

Gubi sminku a dobija funkcionalnost.

E da: nokia je prodala 8 miliona 5800 i 2 miliona N97.

I jos jednu cinjenicu niko nije spomenuo. Apple ima u ponudi 3 telefona ( ne znam dal se jos proizvodi prvi iphone al recimo da da) a nokia 110 !!!!!!!!!!!!!!

Podatak sa gsmarena ;)

Nokia uzima oko 35% trzista smartphoneova a apple 2,5% ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 23:49 (logic).
16 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

ok, realno, kolko ljudi slusa muziku preko mobitela preko zvucnika, ili slusalice dok si u pokretu, a ak sam doma sigurno necu slusat mjuzu prek moba.

bas me zanima jel u hrvatskoj ima vise od 60 minuta video calla na svim mobitelima ukupno godisnje.

5800 je lose napravljen, ovako, problemi sa krckanjem u zvucniku koji se mogu popravit ili odlaskom u servis ili otvaranjem moba

dalje , pozadinsko svijetlo probija kroz plastiku sastrane, dalje gornji desni kut mobitela kod zvucnika ima prazan hod i moze se utisnut 2-3mm

okreni ju 5-6 puta u aplikaciji nekoj zatiltace, i mobitel je spor i ponavljam plasticni i nemas dojam bas da ti padne da bi osto u komadu. Kamera je losa, i carl zeis nista ne vrijedi jel tako mirnu ruku nemos imat, i snimanje je katastrofalno, vise izgleda da je u 20fps nego da je u 25, ako nemas savrseno svijetlo zaboravi na fotic i snimanje i carl zeisa.

iphone je robustan, brz, najkvalitetnije napravljen mobitel danas i vrijedi tu razliku para, nema multitasking i mozes ga bez problema koristit 4-5 godina.

2600kn u ovom slucaju nije puno posto je 5800xm svojedobno doso 1800kn, i star je vec godinu dana dok je 3gs relativno friski proizvod.

i nisi upucen, sto se tice trzista smartphonea situacija je malo drukcija dok brojka od 2,5% ti je na globalnom trzistu mobitela, dakle apple ima 2,5% trzista sa 3 modela a nokia 35% sa 110 modela, sad jos jednom pogledaj tu brojku i onda ces shvatti sto je apple napravio sa 3 revizije istog mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 0:10 (bistri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Iphone 3g s i Nokia 5800

Mislim da ste svi skrenuli s teme i otišli u vječitu borbu protiv vjetrenjača. Čovjek je pitao šta da kupi Iphone 3GS ili Nokiju 5800XM i svaki za određenu cifru. Mislim da je pitanje čisto bilo da Vas "pametne" isprovocira i pokrene vječiti rat između klana Nokije i klana Iphone. Ovo je nešto slično ATI VS. NVIDIA, i tako Vi možete u nedogled. Da se razumjemo oba mobitela su odlična, a sad je pitanje jel netko ima viška 2.000 ili 3.000 ili 4.000 kuna zavisno kako i gdje kupuje Iphone i time zadovoljit svoju taštinu i k tome naslov da je najpoželjniji ili najpoželjnija među suprotnim spolom. Iskreno ne mislim da vrijedi izdvojiti toliku svotu novaca za nešto što će vrlo brzo biti out  i zastarijelo (pri tome mislim na Iphone) i gdje će ti isti ljudi tražiti novi trofej za pokazat i uživat u svojoj slavi među poznanicima, jer šta god mi rekli, Iphone je sada postao modni detalj i pokazatelj prestiža. Šta god ljudi pričali za Iphone koji ga imaju i koji ga žele imat ne možete meni a i drugima reći da taj mobitel vrijedi 7000 kuna kao i npr. Nokia N97 5499 kuna (Mobis), ti ljudi koji kupe te mobitele kupe ih iz jednog razloga, a to zasigurno nisu njihove karakteristike, jer za 2000 kuna možete kupiti mobilni uređaj bilo koje jače tvrtke sa svim tehničkim svojstvima kao i ova dva. Mislim da je ova tema otišla u totalno krivi smijer i da bi se ona trebala zatvoriti, jer se ovako možete prepucavat u nedogled.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Mislim da ste svi skrenuli s teme i otišli u vječitu borbu protiv vjetrenjača. Čovjek je pitao šta da kupi Iphone 3GS ili Nokiju 5800XM i svaki za određenu cifru. Mislim da je pitanje čisto bilo da Vas "pametne" isprovocira i pokrene vječiti rat između klana Nokije i klana Iphone. Ovo je nešto slično ATI VS. NVIDIA, i tako Vi možete u nedogled. Da se razumjemo oba mobitela su odlična, a sad je pitanje jel netko ima viška 2.000 ili 3.000 ili 4.000 kuna zavisno kako i gdje kupuje Iphone i time zadovoljit svoju taštinu i k tome naslov da je najpoželjniji ili najpoželjnija među suprotnim spolom. Iskreno ne mislim da vrijedi izdvojiti toliku svotu novaca za nešto što će vrlo brzo biti out  i zastarijelo (pri tome mislim na Iphone) i gdje će ti isti ljudi tražiti novi trofej za pokazat i uživat u svojoj slavi među poznanicima, jer šta god mi rekli, Iphone je sada postao modni detalj i pokazatelj prestiža. Šta god ljudi pričali za Iphone koji ga imaju i koji ga žele imat ne možete meni a i drugima reći da taj mobitel vrijedi 7000 kuna kao i npr. Nokia N97 5499 kuna (Mobis), ti ljudi koji kupe te mobitele kupe ih iz jednog razloga, a to zasigurno nisu njihove karakteristike, jer za 2000 kuna možete kupiti mobilni uređaj bilo koje jače tvrtke sa svim tehničkim svojstvima kao i ova dva. Mislim da je ova tema otišla u totalno krivi smijer i da bi se ona trebala zatvoriti, jer se ovako možete prepucavat u nedogled.

Potpuno točno.

Ja osobno mislim da 5800xm je sasvim dovoljan i da iphone ne opravdava razliku cijene. Onda ulete 500 ljudi koji počnu tvrditi da je iphone bolji (ma neka je i bolji što se mene tiče) ali ne navedu razlog što je toliko bolje kod iphonea a da vrijedi nadoplate tolike količine novaca (1800kn u ovom slučaju).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 0:07 (Paolo2612).
16 godina
bistri kaže...

ok, realno, kolko ljudi slusa muziku preko mobitela preko zvucnika, ili slusalice dok si u pokretu, a ak sam doma sigurno necu slusat mjuzu prek moba.

bas me zanima jel u hrvatskoj ima vise od 60 minuta video calla na svim mobitelima ukupno godisnje.

1.5800 je lose napravljen, ovako, 2. problemi sa krckanjem u zvucniku koji se mogu popravit ili odlaskom u servis ili otvaranjem moba

dalje , 3. pozadinsko svijetlo probija kroz plastiku sastrane, dalje gornji desni kut mobitela kod zvucnika ima prazan hod i moze se utisnut 2-3mm

4. okreni ju 5-6 puta u aplikaciji nekoj zatiltace, i mobitel je spor i ponavljam plasticni i nemas dojam bas da ti padne da bi osto u komadu. 5. Kamera je losa, i carl zeis nista ne vrijedi jel tako mirnu ruku nemos imat, i snimanje je katastrofalno, vise izgleda da je u 20fps nego da je u 25, ako nemas savrseno svijetlo zaboravi na fotic i snimanje i carl zeisa.

iphone je robustan, brz, najkvalitetnije napravljen mobitel danas i vrijedi tu razliku para, nema multitasking i mozes ga bez problema koristit 4-5 godina.

6. 2600kn u ovom slucaju nije puno posto je 5800xm svojedobno doso 1800kn, i star je vec godinu dana dok je 3gs relativno friski proizvod.

Bas se trudis diskreditirati samog sebe?

1. Tvoje misljenje, ne cinjenica.

2. Od kud ti ovo? Zvucnik ne krcka, barem ne meni. Zvuci ko BS.

3. Ovo je istina ali tu navodis jednu te istu stvar kao dva argumenta. Sirina tog otvota je manja od 3 mm to je sigurno. mozda 1.5.

4. Glupost, sta ovo je argument ako koristis mobitel dok si na roller coasteru? Ionako je neistinit, osim ako nemas firmware star godinu dana.

5. Jos malo gluposti od tebe. Kamera od nokie je u najmanju ruku bolja od iPhonove, a "argument" da je Carl Zeiss sranje....to je najkvalitetnija leca za kamere u mobitelima...mislim stvarno...

6. Ovo je dio u kojem se najvise diskreditiras. Usporedujes cijenu 5800 kad je tek izaso sa cijenom 3GSa po kojoj ga korisnik koji je otvorio temu moze kupit.

Mozda ti je promaknulo (ne vjerujem) ali Nokiu on moze nabaviti za 600 kuna a ne 1800. Stvarno jadno od tebe...

Vidi se da se vuces za slamke da bi dokazao da je iPhone nekako bolji i da opravdava svoju smijesno previsoko cijenu.

Uz sto kazes da ga mozes bez problema koristiti 4-5 godina. Kaj ti to znaci? Ja jos uvijek imam Nokiu 3310 koja radi ko nova. Kakav ti je to glupi argument?

Stvarno...kolko gluposti u jednom postu.

- Psiho246
16 godina
odjavljen
Iphone 3g s i Nokia 5800

@MasterOfDisaster:

Napokon jedan smisleni post! Dok ima ljudi koji ne shvačaju da savršeno ne postoji ovakve teme će uvijek nastajati. Mislim da je stvarno zrelo za lock, pogotovo jer se čovjek koji je započeo temu ne javlja.

Edit: dok sam postao napisali ste 2 nova posta, pa se više ne vidi na koji se moj odnosi.

Na novijim Nokiama nema zazora niti zvučnik krepava. To je bila boljka samo na prvim serijama što je uz cijenu dobar razlog za kupnju mobitela koji je izašao na tržište prije više od 3 mjeseca.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 0:14 (MrBlc).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hahahaha

Pa ti nemas pojma ni o cemu. Nokia nema 110 smartphoneova u ponudi vec toliko mobitela u ponudi. Ja imam 5800 i ne primjecujem te probleme. krcaknja u zvucniku nema ni od korova, kakov probijanje svjetla kakav prazan hod. Halo, najbolji smartphone na trzistu nema video pozive i multitasking. Pa to imaju i SE telefoni sa dna ponude ;) O digitalnoj TV na n96 recimo necu ni pricati jer apple to nece imati u Iphoneu jos 10 godina ako ovim tempom bude razvijao svoj najbolji smartphone. Ok kolike su tacne cifre onda.  Opet u tvom postu niti jedne cinjenice kao ni u postovima ostalih ljubitelja iphone. Sve samo subjektivni utisci. Vjerovatno zato sto i nemate sta nevesti ;)

Jos jedna cinjeica ide u prilog 5800 a sam si je naveo a to je da je 5800 izasao prije skoro godinu i tad je imao neke stvari sto iphone nema jos uvijek ili ima kad se krekuje i instalira aplikacija koju je napravio ko zna ko i ko zna gdje ;)

16 godina
neaktivan

Mislim da je mojih postova najvise i ja glasam za lock. I to iz jednog prostog rauloga. Posto su ljubitelji i vlasnici Iphonea navikli da ih se stiti uskracujuci im funkcije telefona (skupo placenog BTW) ajmo ih i mi zastiti da se vise ne provaljuju ovdje ;)

16 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

ponovo jedni šumom drugi drumom... a i OP je krivo postavio pitanje

prvo treba odgovoriti na sljedeća pitanja:

1. Za što ti mobitel treba? Igre? Multimedija? Komunikacije? Productivity?

2. Koliko si spreman potrošiti? Ne samo za sam mobitel nego i prijenos podataka i sl...

Moje osobno mišljenje je iPhone 3GS bez pogovora...

iPhone bez App Storea je dumbphone... ali kad gore instaliraš programe kao što su: Wikipanion, Fizz weather, MxTube, Newsstand, Navigon, Air Mouse, VLC Remote, Quickoffice, Skype, Google Earth, neku od hrpe igara (moje preporuke: Shredder chess, Electronic Arts Sudoku, Monkey Island special edition, Aera, Peggle, Bejeweled, Stoneloops of Jurrasica) postaje najmoćniji telefon današnjice

Normalno jailbreakanje i installous su pod mus, inače bi ovi programi koštali kao još jedan mobitel :)

Za profesionalce u zdravstvu (liječnike, stomatologe i sl.) preporučam i Lexi Comp, ECG guide i skyscape

Sad imam iPhone 2G i na Tele2 sam, ali za 2 tjedna uzimam 3GS 32GB i prelazim na itarifu 300... kad ga jailbreaknem i gore metnem navigon... milina!

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
logic kaže...

Mislim da je mojih postova najvise i ja glasam za lock. I to iz jednog prostog rauloga. Posto su ljubitelji i vlasnici Iphonea navikli da ih se stiti uskracujuci im funkcije telefona (skupo placenog BTW) ajmo ih i mi zastiti da se vise ne provaljuju ovdje ;)

Ja se stvarno smijem kad citam neke poruke na ovom forumu.

Jesi vidio ovog lika s argumentom: ako zavrtis mobitel 6 puta skocis salto u lijevo bacis ga u shake od banane i koristis ga ko veslo za kajak zasteka ti malo mob i zbog toga je iPhone bolji.

Ja ne vjerujem.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Meni je ovaj argument nesto najsmjesnije sto sam procitao unazad nekoliko godina. Pazi ovo

"Opet ponavljam, ajfon ima multitasking i OS to oduvijek podržava. Odluka je da se non apple aplikacijama za sad ne dozvoljava multitasking da se isto ne bi zloupotrebljavalo i korisničko iskustvo patilo ( aplikacije se u pozadini spajale na net, trošile resurse etc ). Dok iPod radi tj svira muzika možeš surfati i primiti poziv etc ... to je multitasking defaultnih aplikacija. "

Sta reci na ovo ;)

Kapa dolje appleu kad je nekoga uspio ubijediti da je Iphone bolji od drugih zato sto nema neku funkciju ali ako ju bas zele eto oni ce mu udovoljiti ali mora doplatiti ;)

DA ne bi patili korisnici ;)

hahahaha

Ja se jos uvijek smijem ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

da si imalo objektivan primijetio bi da niko nije rekao da je 5800 najbolji ili revolucionaran ili bilo sta slicno. Ni za  N97 to niko ovdje nije rekao ili barem ja nisam upratio ali zato 80% postova onih koji brane Iphone ima u sebi superioran, najbolji, najkvalitetniji i sl epitete. JA  vecina drugih ti tvrdi da je 5800 u najmanju ruku isto dobar telefon kao i Iphone i ima mane i prednosti kao i Iphone. Imas multitoiche a nemas video pozive. Uavrsio je upravljanje muzikom al nema stereo zvcnike i sl. Previdjas prvi post od kojeg je sve pocelo a to je da covjek 5800 moze dobiti za 4 PUTA manje para!!!!

Gubi sminku a dobija funkcionalnost.

E da: nokia je prodala 8 miliona 5800 i 2 miliona N97.

I jos jednu cinjenicu niko nije spomenuo. Apple ima u ponudi 3 telefona ( ne znam dal se jos proizvodi prvi iphone al recimo da da) a nokia 110 !!!!!!!!!!!!!!

Podatak sa gsmarena ;)

Potkrijepi tvrdnje sa linkom

Psiho246 kaže...
Bas se trudis diskreditirati samog sebe?

1. Tvoje misljenje, ne cinjenica.

2. Od kud ti ovo? Zvucnik ne krcka, barem ne meni. Zvuci ko BS.

3. Ovo je istina ali tu navodis jednu te istu stvar kao dva argumenta. Sirina tog otvota je manja od 3 mm to je sigurno. mozda 1.5.

4. Glupost, sta ovo je argument ako koristis mobitel dok si na roller coasteru? Ionako je neistinit, osim ako nemas firmware star godinu dana.

5. Jos malo gluposti od tebe. Kamera od nokie je u najmanju ruku bolja od iPhonove, a "argument" da je Carl Zeiss sranje....to je najkvalitetnija leca za kamere u mobitelima...mislim stvarno...

6. Ovo je dio u kojem se najvise diskreditiras. Usporedujes cijenu 5800 kad je tek izaso sa cijenom 3GSa po kojoj ga korisnik koji je otvorio temu moze kupit.

Mozda ti je promaknulo (ne vjerujem) ali Nokiu on moze nabaviti za 600 kuna a ne 1800. Stvarno jadno od tebe...

Vidi se da se vuces za slamke da bi dokazao da je iPhone nekako bolji i da opravdava svoju smijesno previsoko cijenu.

Uz sto kazes da ga mozes bez problema koristiti 4-5 godina. Kaj ti to znaci? Ja jos uvijek imam Nokiu 3310 koja radi ko nova. Kakav ti je to glupi argument?

Stvarno...kolko gluposti u jednom postu.

1. Cinjenica je da je iPhone kvalitetnije napravljen od 5800 izvini al je BS tezi usporedjivat izradu

2. http://www.pda-247.com/wordpress/2009/03/nokia’s-official-response-to-the-5800-speaker-problems/

3. Da sirina nek bude 1mm al cijela gornja desna strana se moze uvijat, i zvucnik radi kvrgu kad prodjes prstom preko njega.

4. U krivu sam 5800 je stabilniji od bilokojeg mobitela sa kojim sam se ikad susreo.

5. Kamera na iPhone.

http://cybernetnews.com/iphone-3gs-camera-review/

I ocito nikad nisi fotko sa 3GS a kamoli ga vidio. Sto se tice optike carl zeiss ima odlicne lece, al ne na 5800xm.

6. 5800XM Released 2008, November dakle skoro godinu dana star mobitel koji onda nije bio konkurencija iPhoneu, naglo je evoluirao u ubicu 3GS-a.

Za moju glupost postaj link pa me mozda i razuvijeris.

2400 KN nije puno za 3GS.

logic kaže...

Hahahaha

Pa ti nemas pojma ni o cemu. Nokia nema 110 smartphoneova u ponudi vec toliko mobitela u ponudi. Ja imam 5800 i ne primjecujem te probleme. krcaknja u zvucniku nema ni od korova, kakov probijanje svjetla kakav prazan hod. Halo, najbolji smartphone na trzistu nema video pozive i multitasking. Pa to imaju i SE telefoni sa dna ponude ;) O digitalnoj TV na n96 recimo necu ni pricati jer apple to nece imati u Iphoneu jos 10 godina ako ovim tempom bude razvijao svoj najbolji smartphone. Ok kolike su tacne cifre onda.  Opet u tvom postu niti jedne cinjenice kao ni u postovima ostalih ljubitelja iphone. Sve samo subjektivni utisci. Vjerovatno zato sto i nemate sta nevesti ;)

Jos jedna cinjeica ide u prilog 5800 a sam si je naveo a to je da je 5800 izasao prije skoro godinu i tad je imao neke stvari sto iphone nema jos uvijek ili ima kad se krekuje i instalira aplikacija koju je napravio ko zna ko i ko zna gdje ;)

Naprotiv u tvojim postovima fale linkovi sa cinjenicama. Primi iPhone u ruke pa ces vidit razliku izmedju 5800 i njega.

Da, da , nema video call i nema multitaskinga, neznam kako se moze zivjet bez tog dvoje.

blago vama dvojici kad je 5800 mobitel vasih snova i zadovoljava sve vase potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 0:39 (bistri).
16 godina
bistri kaže...

elaborirani postovi, al 5800 je komad plastike koji skripi, i finalna izrada nije bas na vrhunskoj razini...

A iPhone je tempirana bomba koja ceka da explodira...

Po meni Nokia jer kosta manje a dobis sve samo ne sexy sminka dizajn. Vise je geekovski Izlanuo se

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 0:42 (ukay1000).
16 godina
neaktivan

Ispravi me sa linkom ;)

2400 KN nije puno za 3GS.

Jeste puno ako telefona koji je u najmanju ruku isto toliko funkcionalan za 4 (cetiri) puta manje para!!!

Naprotiv u tvojim postovima fale linkovi sa cinjenicama.

Ali ne fali cinjenica a ti nisi pobo niti jednu cinjenicu sa cinjenicom vec pljuvanje,

Primi iPhone u ruke pa ces vidit razliku izmedju 5800 i njega.

Da, da , nema video call i nema multitaskinga, neznam kako se moze zivjet bez tog dvoje.

Moze se zivjeti bez toga ali 4 puta jeftiniji telefon to ima!!!

A isto tako niti jedna telefon se ne moze zvati 3G bez toga.

blago vama dvojici kad je 5800 mobitel vasih snova i zadovoljava sve vase potrebe.

A koje tvoje snove Iphone zadovoljava kad ima manje funkcija od 5800?

Ja se ne palim na sminku i izgled ili osjecaj pod rukom vec na funkcije. JA mogu napraviti video poziv ti ne mozes. Ja mogu pokrenuti vise programa odjednom i ne moram izaci iz jednog da bi uradio nesto drugo a ti ne mozes. Ja imam bolju navigaciju od tebe ja imam manji i laksi telefon na kojem filmovi bolje izgeldaju, ja imam mob koji ima radio, ja imam mob koji bluetooth koristi za sve sto je on predvidjen a ti samo za slusalicu (zastita korisnika?), ja imam stereo zvucnike pa slusam muziku na plazi sa drustvom i na kraju ja to sve imam plus 1800 kn koje zapijem uz rostilj sa tim istim drustvom ;)Jedino nemam pricu da sam mob platio puuuuuuuuuuuno para ;)

16 godina

Poceo sam pisati ogroman post s cinjenicama, ono ovo...al iskreno vise mi se neda.

Malo sam se nasmijao i tako sve, nadam se pomogao autoru teme ali sad je vrijeme da se povucem.

Ja i ostali korisnici smo autoru predstavili cinjenice (neki jesu, neki bas i nisu ;) ) pa nek on odluci sta je najbolje za njega.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

opet potpuno podupirem bistroga e da i ovo kupio ti 5800 ili iphone te ako ti dosadi mob sto god uzeo da uzeo sa jabukicom si opet u plusu jer 5800 ces platiti 600 kn a na njuslalu ga ima vec od 1000 kn a iphone ces platiti 2400 a na njuskalu je od 3500 kn tako opet stavi brojke na papir.... i jos jednom NEMOZETE usporedivati ta 2 mobitela skorz su druga kategorija... iphone je samo jedan a njoka ima ka mrkve i koja se to njoka sa istim dizajnom zadrala na trzistu dugo kao iphone?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Samo dizajn,dizajn i dizajn. Grubnic i gotovac ;)

Dobije li se gucchi torbica uz njega?

;))))

15 godina
stevan94 kaže...

@psiho

ne znam sta pricas za nokiju 5800,kao da je vrh vrhova.... telefon jeste ok,ali uopste nije nesto pretjeano dobar. I ako se izuzme cijena po meni ga je smijesno usporedjivati sa Iphone-om 3GS 16GB :)

A i ti si do negdje prije veličao Nokiu,pa se raspitivao gdje nabaviti aplikacije,pa ovo pa ono pa si kupio neki SE pa je sad on vrh vrhova,Daj odluči se.

16 godina
ja,vrba kaže...
stevan94 kaže...

@psiho

ne znam sta pricas za nokiju 5800,kao da je vrh vrhova.... telefon jeste ok,ali uopste nije nesto pretjeano dobar. I ako se izuzme cijena po meni ga je smijesno usporedjivati sa Iphone-om 3GS 16GB :)

A i ti si do negdje prije veličao Nokiu,pa se raspitivao gdje nabaviti aplikacije,pa ovo pa ono pa si kupio neki SE pa je sad on vrh vrhova,Daj odluči se.

Oprostite sta se vracam zelim samo odgovoriti stevanu.

5800 nije vrh vrhova, ima sigurno desetak boljih modela mobitela od raznih proizvodaca ukljucujuci Nokiu, SE, HTC ili Samsung.

Ja sam ga usporedjivo ISKLJUCIVO sa iPhoneom jer se o ta dva mobitela ovdje i radi.

Ja mogu priznati da ima boljih mobitela od moje Nokie, ali vecina "AppleOVACA" to nemoze.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

Koje gluposti vi pisete...

Ja imam Nokiu 5800 dok moja sestra Iphone 3G 16GB

NOKIA 5800:

PLUS:

- Jeftin je

- Ima izvanredan GPS (garmin)

- Opera Mini 5

- Zvucnici, cist i kvalitetan zvuk

- Ima jos nekoliko korisnih aplikacija

MINUS

- Jako lose kuciste, plastika skripi, mrda se

- Ekran je ogreban vec nakon 2mjeseca

- Jako malo alikacija u odnosu na Iphone

- Softver jako nestabilan

- Ako ga se malo preoptereti zablokira se i jedino je rijesenje vadjenje baterije

- Takodjer ako se preoptereti precaci na pozadini te tipka za imenik ne radi, jedino rijesenje hard reset

- U galeriji se ne mogu raditi mape, sve su slike u jednoj mapi

- nema kinetic scrolling, najavljuju ga vec mjeseciam ali nikako da stigne

ZAKLJUCAK: Meni je taj mobitel bio zanimljiv prvih mjesec dana, ali nakon toga mi je dosadio...

OCIJENA: 3/5

IPHONE 3G 16GB

PLUS:

- Ekran od 3.5"

- Multitouch

- Brzina softvera i stabilnost

- preko 100.000 aplikacija

- Kamera iako ima 2mpx ima puno bolju kvalitetu slike od nokie 5800

- Jako puno tema koje su fenomenalne, mjenaju ikonice svih programa, igrica itd.

- Internet je puno lakse koristit nego na nokii 5800, puuuno lakse

- Ima GPS ali nije toliko dobar kao i na nokii

- Kvaliteta izrade je savrsena

- Mogucnost personalizacije cijelog sucelja

- ekran otporan na ogrebotine

MINUS:

- Kamera nema ni autofocus, bljeaskalicu

- dosta komlicirana tipkovnica za one koji prvi put tipkaju po touch screen mobitelu

OCIJENA: 4.8/5

Zakljucak: Moja sestra je postala ovisna o iphoneu, na njemu ima sve slike, sve KNJIGE, svu muziku, svakakve korisne aplikacije (preko 250 njih) i tesko bi se odvojila od njega

Tko hoce mobitel za zabavu, igacu konzicu, MP3 player, Divx player itd. neka uzme IPHONE.

Naravno to nije mobitel za svakoga, moras ga jailbreakati da bi bio pravi mobitel! A to vecina ljudi koji posjeduju iphone neznaju ni sta to znaci niti ga neznaju iskoristit kako treba.

Nazalost priznajem iako nisam ljubitelj APPLE-a opcenito ali ovaj mobitel me odusevio!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

Ja sam se isto ponasao kao i Psiho246, mrzio sam iphone, nisam mogao podnjeti taj mobitel, ali kada sam ga dobio na koristenje jako me iznenadio! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

Ovak, smatram se kompetentim jer imam i jedan i drugi mobitel. iPhone 3GS sam kupio radi novog posla radi potrebe da imam pristup mailu od firme. Tipkanje malova je sto milijardu puta bolje nego na 5800. Vrlo lako za koristiti i dodavati privitke. I to sve sa osnovnim programom, a da ne kazem koliko je to jos bolje s dodatnim programima. Nokia je dosta nekvalitetno napravljena, na brzaka. Ima svoje neke prednosti, ali sve na kraju ovisi o potrebama korisnika. Meni je trebao veliki ekran, multitouch jer koristim vise od jednog prsta prilikom tipkanja mailova i dobar mail klijent. Da, ajfon ima milijune aplikacija, ali vecina ih je beskorisna glupost tipa: fake skener prsta, snimljeni cudni zvuci, itd.

Uglavnom, tko voli nek izvoli :) Ako netko treba 5800, prodajem ga :D Star pola godine ;)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

AJd neko normalan i kompetetntan. Pazi, mi "nokijasi" ne tvrdimo da je 5800 vrh ili sta vec ali pogledaj prvi post. Barem ja sam sve vrijeme reagovao samo na velicanje Iphone i da je to jedna super extra najbolji u svemiru i sl. Nije brate. ima boljih ali jeftinijih telefona. Tebi trebaju te dvije karalteristike s tim da je stvar ukusa da li uzeti veci ekran sa manjom rezolucijom (iphone) ili manji ekran sa vecom rezolucijom (5800) a za multitouch nis ni imao neki izbor. Druga stvar na koju ja ukazej je razlika u cijeni. Eto reci ti iskreno da li je tolika razlika u kvaliteti (pri tome ne mislim an kvalitetu kucista vec funkcijama) kolika je razlika u cijeni. Funkcijama je 5800 bolja barem po broju i kvaliteti a Iphone ima par stvari na svojoj strani. Vec si rekao multitouch, kvalitet izrade, dizajn lakoca koriscenja i sl. Ja cu uvijek prije uzeti telefon koji ima vise funkcija i koji me ne ogranicava ni na koji nacin (npr. na iphone bluetooth radi samo za hands free). Ti si uzeo iphone radi specificnih stvari ali ni ti ne tvrdis da je to najbolje u svemiru i sire. Slazes li se?

16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

MINUS

- Jako lose kuciste, plastika skripi, mrda se Nije toliko strasno al nije da niej tacno. ALI razlika u cijeni je DRASTICNA

- Ekran je ogreban vec nakon 2mjeseca Zavisi sta radis sa njime. Ja ga nosim po dzepovima i nema niti jedne ogrebotine

- Jako malo alikacija u odnosu na Iphone Kolicinski mozda. Daj jednu aplikaciju za iphone za koju ne postoji ista takva za nokiu.

- Softver jako nestabilan Ovdje nemam pojma o cemu pricas. Niti jednom mi se nije srusio i zaledio. Naravno zadnja verzija je nanjemu.

- Ako ga se malo preoptereti zablokira se i jedino je rijesenje vadjenje baterije Opteretis cime? Opet ponavljam niti jednom nisam radio hard reset.

- Takodjer ako se preoptereti precaci na pozadini te tipka za imenik ne radi, jedino rijesenje hard reset Opet isto. Niti jednom hard reset.

- U galeriji se ne mogu raditi mape, sve su slike u jednoj mapi Potpuno netacno. Ja trenutno imam tri mape. opcije- opcije foldera-novi folder

- nema kinetic scrolling, najavljuju ga vec mjeseciam ali nikako da stigne. Tacno ali nije toliko da bas fali jer ako drzis prst na zadnjoj stavci u imeniku recimo on scrola i dalje. Vise sminka nego pretjerano korisna stvar.

16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

IPHONE 3G 16GB

PLUS:

- Ekran od 3.5"

- Multitouch

- Brzina softvera i stabilnost

- preko 100.000 aplikacija

- Kamera iako ima 2mpx ima puno bolju kvalitetu slike od nokie 5800

- Jako puno tema koje su fenomenalne, mjenaju ikonice svih programa, igrica itd.

- Internet je puno lakse koristit nego na nokii 5800, puuuno lakse

- Ima GPS ali nije toliko dobar kao i na nokii

- Kvaliteta izrade je savrsena

- Mogucnost personalizacije cijelog sucelja

- ekran otporan na ogrebotine

MINUS:

- Kamera nema ni autofocus, bljeaskalicu A ipak pravi bolje slike? Ajd dobro

- dosta komlicirana tipkovnica za one koji prvi put tipkaju po touch screen mobitelu

Ja cu dodati jos neke:

- Bluetooth se ne moze koristiti za prenos podataka, ni kao modem niti bilo sta drugo osim hands free? Tehnickih prepreka nema cista odluka applea.

- Za kompaniju koja je upravljanje muzikom dovela do savrsenstva kao sto neko rece Iphone nema zvucnike????

- Nema multitasking

- manja rezolucija ekrana,

- CIJENA!!!!!!

- moras ga jailbreakati da bi bio pravi mobitel???????????? A sta je kad ga ne krekas?

OCIJENA: 4.8/5

Zakljucak: Moja sestra je postala ovisna o iphoneu, na njemu ima sve slike, sve KNJIGE, svu muziku, svakakve korisne aplikacije (preko 250 njih) i tesko bi se odvojila od njega

Tko hoce mobitel za zabavu, igacu konzicu, MP3 player, Divx player itd. neka uzme IPHONE.

Naravno to nije mobitel za svakoga, moras ga jailbreakati da bi bio pravi mobitel! A to vecina ljudi koji posjeduju iphone neznaju ni sta to znaci niti ga neznaju iskoristit kako treba.

Nazalost priznajem iako nisam ljubitelj APPLE-a opcenito ali ovaj mobitel me odusevio!

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 12:57 (logic).
16 godina
neaktivan
Iphone 3g s i Nokia 5800

Ekran sam vecinom koristio s stylusom i zbog toga se poceo grebati.

Nokia nema ovu aplikaciju  BENTO: Aplikacija za iPhone gdje SVE upisujes, kada si zadnji put bio na servisu, sta si promjenio na autu (ulje, ulje za kocnice itd.), kada si zadnji put bio u trgovini, koliko si potrosio, kada imas neki sastanak, gdje imas sastanak, koliko si goriva potrosio i koliko ti je stanje cijene goriva itd. neda mi  se vise pisati. 

Ako otvorim dvije aplikacije i slusam muziku mob se zablokira, ako naglo prebacujem mobitel u vodoravni polozaj zablokira se, Verzija softvera je 31.0.008.

Sedam puta sam napravio hard reset zbog bugova u softveru

Za mape sam vidio i u pravu si, ali je dosta komplicirano prebacivenje slika, svaku moras posebno oznaciti.

Za kinetic scrolling da je sminka, reci cu samo nesto, HA-HA 

Pa naravno da pravi bolje slike! mogu ti odmah za usporedbu dati dvije slike, kada bi se mogle slati stvari mogle bi se slati samo slike jer muzika je prebacena preko iTunes i drugaciji je format.

Nikad nisam koristio Bluetooth niti mi ne treba

Kako nema zvucnike kada ima i super se cuju ali nisu na razini 5800, to skidam kapu nokii

Sva sreca da nema multitasking kao nokija pa da se fino zamrzne, ne hvala

Manja rezolucija ekrana nije nikakva mana

Kupili smo ga za kunu u t-mobileu flex obitelj 300 BEZ IKAKVIH BODOVA...

Pa naravno, kao i nokiu, za nokiu ako ga ne hackiras nema bas puno aplikacija za nju da rade. 

Nisam bas rasporedio odgovore ali nadam se da ces razumjeti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iphone 3g s i Nokia 5800

Isuse kolko sranja ovdje.

Danas navecer cu postati video u kojem cu JA snimati funkcije na Nokii i multitasking.

Mogu otvoriti 10 aplikacija bez da UOPCE zastajkuje mobitel a kamoli da se smrzne zato ne ser*.

Samo sam jucer iz znatizelje probao.

Imao sam otvorenu Operu, Music Player, Poruku sam pisao, Imenik, 2 Igre, rijecnik, prognozu, photo browser i mozda jos nesto ne sjecam se.

Lazem, nije se uopce vidio pad performansa sve dok ovu drugu igru nisam otvorio, ali daleko od toga da se smrznuo.

Mislim stvarno, kako netko moze biti tako jadan da laze o mobitelu samo da bi dokazao superiornost iPhonea.

Stvarno ja sam sokiran.

Ako koristis stilus, sigurno imas najstariji firmware od prije godinu dana jer stylus ja nisam izvadio vec jedno 6 mjeseci.

Nemam niti jednu ogrebotinu, al svaki mobitel se moze ogrebat ne kuzim (znam da iPhone ima otpornije staklo).

Slike su odlicne, ako nadjem vremena i njih cu uploadat jer nemogu gledat ocite lazi.

Trebo bi dobiti ban zbog ovih lazi.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Isuse kolko sranja ovdje.

Danas navecer cu postati video u kojem cu JA snimati funkcije na Nokii i multitasking.

Mogu otvoriti 10 aplikacija bez da UOPCE zastajkuje mobitel a kamoli da se smrzne zato ne ser*.

Samo sam jucer iz znatizelje probao.

Imao sam otvorenu Operu, Music Player, Poruku sam pisao, Imenik, 2 Igre, rijecnik, prognozu, photo browser i mozda jos nesto ne sjecam se.

Lazem, nije se uopce vidio pad performansa sve dok ovu drugu igru nisam otvorio, ali daleko od toga da se smrznuo.

Mislim stvarno, kako netko moze biti tako jadan da laze o mobitelu samo da bi dokazao superiornost iPhonea.

Stvarno ja sam sokiran.

Ako koristis stilus, sigurno imas najstariji firmware od prije godinu dana jer stylus ja nisam izvadio vec jedno 6 mjeseci.

Nemam niti jednu ogrebotinu, al svaki mobitel se moze ogrebat ne kuzim (znam da iPhone ima otpornije staklo).

Slike su odlicne, ako nadjem vremena i njih cu uploadat jer nemogu gledat ocite lazi.

Trebo bi dobiti ban zbog ovih lazi.

Ja govorim o mom iskustvu s tim mobitelom, imam ga od 7 mjeseca, sa NAJNOVIJIM SOFTVEROM   V 31.0.008!!! Mobitel steka ko lud, 2 puta mi je bio na servisu, izmjenjali su sve i svasta ali mobitel i dalje ne radi dobro! ne mozes sada ti mene uvjeriti suprotno kada se ja mucim s njim zadnja dva mjeseca!

Koristim Stylus zato sto sam navikao na njega! a ne zato sto je touch screen los!

Onda cu i ja Uploadati slike i sa iphonea i sa nokie pa cemo vidjeti... ne mogu vjerovati koliko sam zivaca izgubio citajuci ovu temu!

E da, jesi li ikada koristio iphone duze od 2 minute! e pa ja mislim da nisi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 14:10 (Dodge_167).
15 godina
Iphone 3g s i Nokia 5800
Bok ljudi

Čitam ovu temu i baš me čude neki ljudi što se tiče polariziranja oko Apple i Nokie.
Kako možete tako emotivno propagirat neke firme?
Stvarno, ne pokušavam vrijeđat ni ništa nego me zanima.

Svaka čast ljudima koji su iznijeli argumente, jer me trenutno baš zanimaju ta dva mobitela.

Što se tiče teme,,,
Uskoro ću si najvjerojatnije nabavit Nokiu 5800, jer je zbog pretplate i +club bodova mogu kupit za samo 500 kn.
Prvenstveno me zanima taj mobitel zbog navigacije, duljeg trajanja baterije i zato što je jeftiniji.
Nekoliko dana sam koristio taj mobitel i nisam primjetio sa ima probleme sa zamrzavanjem.
Pitanje: koja je razlika između obične 5800 i Navigator? Je li imaju ovog drugog u T-Mobile ponudi?

A što se tiče iPhone. Neki dan sam imao u rukama taj mob. Baš je jako lijep, puno moćnije izgleda od Nokijice.
Jedino mi je bad što je puuuuno skuplji i ima navigaciju preko Google Maps.
Je li imate informacije koliki bi imao internet promet ako bi koristio tu navigaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice