Ios vs andorid

poruka: 83
|
čitano: 13.712
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Ios vs andorid

prvo reci za sto bi koristio mobitel? igre, poslovno, multimedija, nesto drugo?

Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna - statistika.
13 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
sweeth kaže...
I Android i iOS nude i funkcionalnost, ljepotu, brzinu, mogucnost prckanja i slicno. Ja koristim iPhone vec 3 godine, trenutno mi je iOS brzi i fluidniji od Androida, ali mislim da je sve stvar navike. Uzmi mob koji ti hardverski odgovara i za koji imas para, vec ces se naviknut na OS koji god da uzmes. Slobodno razmisli i o Win7 mobitelima, platforma se dosta dobro razvija.

iOS i prčkanje ne idu u istu rečenicu.

Android trenutno je štekav, ali dolaskom ICS-a i njegove HW akceleracije se i to promjenilo tako da ispada da je to sve tu negdje po fluidnosti i brzini.

iOS ako ne zelis slobodu, a Androida ako želiš mogucnost mijenjanja tema/fontova/widgeta, pa i samog operativnog sistema, instaliranje aplikacija koje nisu sa marketa bez ikakvog jailbreaka i slicnih stvari.

Bas me zanima sto to mozes na Androidu a na iOSu ne mozes. Naravno računajući ROOT i JB. Mijenjati temu, font, ikonice i pozadinu mozes i na iOSu, koji su tvoj glavni argument. Čista šminka . Mozes instalirati tonu aplikacija i tweakova koji nisu u App storu. Funkcionalnost postoji, ne razumijem šta si to ti radio na iOSu da tvrdiš drugačije. Malo je jadno da tek 4. verzija Androida, koja nije vani, bude tvoj argument ispravljanja štekanja, iOS je takav od prve verzije dok su mobiteli imali 400mhz i 128mb rama. A android šteka na 2x1,4GHZ i 1GB rama. Aj molim te reci šta to ti možeš napraviti s Androidom a na iOSu ne možeš, da vidimo koja to funkcionalnost ne postoji

14 godina
@staljin 1.surfanje 2.igre 3. drkaranje po temama i tome
15 godina
sweeth kaže...
Mitsuoka kaže...
sweeth kaže...
I Android i iOS nude i funkcionalnost, ljepotu, brzinu, mogucnost prckanja i slicno. Ja koristim iPhone vec 3 godine, trenutno mi je iOS brzi i fluidniji od Androida, ali mislim da je sve stvar navike. Uzmi mob koji ti hardverski odgovara i za koji imas para, vec ces se naviknut na OS koji god da uzmes. Slobodno razmisli i o Win7 mobitelima, platforma se dosta dobro razvija.

iOS i prčkanje ne idu u istu rečenicu.

Android trenutno je štekav, ali dolaskom ICS-a i njegove HW akceleracije se i to promjenilo tako da ispada da je to sve tu negdje po fluidnosti i brzini.

iOS ako ne zelis slobodu, a Androida ako želiš mogucnost mijenjanja tema/fontova/widgeta, pa i samog operativnog sistema, instaliranje aplikacija koje nisu sa marketa bez ikakvog jailbreaka i slicnih stvari.

Bas me zanima sto to mozes na Androidu a na iOSu ne mozes. Naravno računajući ROOT i JB. Mijenjati temu, font, ikonice i pozadinu mozes i na iOSu, koji su tvoj glavni argument. Čista šminka . Mozes instalirati tonu aplikacija i tweakova koji nisu u App storu. Funkcionalnost postoji, ne razumijem šta si to ti radio na iOSu da tvrdiš drugačije. Malo je jadno da tek 4. verzija Androida, koja nije vani, bude tvoj argument ispravljanja štekanja, iOS je takav od prve verzije dok su mobiteli imali 400mhz i 128mb rama. A android šteka na 2x1,4GHZ i 1GB rama. Aj molim te reci šta to ti možeš napraviti s Androidom a na iOSu ne možeš, da vidimo koja to funkcionalnost ne postoji

jeli možeš razmještati ikone po ekranu ili stavljati widgete? nebi rekao,ima tu još dosta stvari. Android je više "user fiendly" OS od iOS-a.

Na kojem si ti to Android mobitelu sa dual core-om radio a da ti je mobitel štekao? Baš me to zanima.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina
neaktivan
sweeth kaže...

Spojit se na WLAN na faksu recimo, dok je na iPhoneu to problem. 

Moj glavni argument je da to na Androidu mos bez roota, sa rootom mijenjas cijeli OS. Takoder vama treba JB za instaliranje appova i tweakova koji nisu na app storeu.

A verzija 4 JE vani, tako da... a sam problem androida je sto nije bilo HW akceleracije i zato stekaju ma koliko jaki bili... btw iOS je tu odkad iPhone ima 800MHz, pazi malo sto govoris.

Evo da ponovim:
- spojiti se na faksu na WLAN, ljudi sa iOSom moraju ic u racunski centar da ovi prckaju po odasiljacu

- widgeti

- bolji muzicki playeri (sto mi je i najbitnije)

ostalo je sve manje vise isto jer je iOS u zadnje vrijeme dosta toga pokrao od Androida... op.a. Notif. bar

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
i da usput pitam jel obicni htc desire ima dual core ?
15 godina
dinos3 kaže...

nema. single core na 1GHz.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

svaki desire ima jednu jezgru

od dvojezgrenih imas

HTC EVO 3D, Sensation, Sensation XE

LG Optimus 2x

Motorola Droid RAZR
Samsung GalaxySII
Xiaomi MiOne

Mislim da je to to, a mozda sam i neki zaboravio 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
hvala , a windowws phone mobitela . ako ima neki da nije bas preskup a 2 jezgre ?
16 godina
neaktivan

WP7 nemas s 2 jezgre nego samo jedna... i NIJE ti sve u jezgrama.. op.a.  LG Optimus 2x koji je sporiji od 90% 1GHz jednojezgrenih... 

BTW Po ovome sto bi ti radio, za tebe nije WP7

17 godina
Ios vs andorid

U zadnjih mjesec dana sam cuo od troje razlicitih osoba kako im se potrgao iPhone jer je pao s visine kuka.

Dvoje ih je ostalo sa paukovom mrezom preko stakla, dok se jednoj osobi uspio stgrati unutarnji display bez da se osteti vanjsko staklo.

Lol! Kvaliteta izrade!

Tako da bi ja ipak zaobisao iPhone, osim ako ne bih zelio konstantno strahovati da mi mobitel ne padne s visine gleznja i ne polomi nesto.

S druge strane, moj Android SE x10 je prezivio Vietnam i svaka mu cast. Odlicna kvaliteta izrade, a bogme isto vrijedi i za HTC. Samsung je jedino mozda malo plasticniji, a opet ovisi kako koji...

- Psiho246
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ROFL, ti psiho ne znas ni sta znaci izraz "kvaliteta izrade". Kao ni vecina ovdje...
14 godina
dinos3 kaže...
@staljin 1.surfanje 2.igre 3. drkaranje po temama i tome

andorid ili ios ;) ?

16 godina
protjeran
dturko kaže...
Simbamef kaže...

Aj ste više dosadni. Hoću pametne komentare.

ZA / PROTIV

Osobno sam koristio oba OSa, ali sam ipak ostao privržen iOSu. 

Nisam sigurno uzeo iOS zbog uređaja već isključivo zbog softwera. 

Android se polako bliži, ali još uvijek nije postigao mogućnosti iOSa. (da se razumijemo JB iOSa)

JB koristim od ios 2 i sa njim Android nije konkurencija.  Danas je dovoljno posjetiti preko Safarija web stranicu jailbreakme i praktično je to JB. Znaci nište komplicirano.

Izbor "kvalitetnih" aplikacija na Android Marketu još uvijek nedostaje i dosta ih nisam promašao ili njihovu zamjenu. 

Obično se Androidu prepisuju mogućnosti koje ili nitko ne koristi ili postoje uz JB. 

Problem sa androidom je povezanost softwera i hardwera. Prevelik broj uređaja naravno da ne mogu biti optimizirani.

A i sviđa mi se kvaliteta i podrška za Apple proizvode.

Što se tice cijena...nemam najskuplji ipad, ali 2000 kuna svakako nije mnogo za tablet sa autonomijom preko 10 sati

Jesi probao radit na ipad? ja imam iPad 2 i mogu ti reci da meni autonomija nije 10 sati. imam iOS 5.0.1 i baterija se trosi poprilicno brzo! npr: igrao sam Tic-Tac-Toe nekih 30 minuta i baterija mi je pala sa 95% na 76%.

Meni drži sigurno 9-10 sati, a još je ipad 1 i star preko godinu dana. To se ne bi trebalo događati. Čudno
Ako si iz Zagreba javi mi se pa ti pogledam. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 21:01 (Simbamef).
16 godina
protjeran

jeli možeš razmještati ikone po ekranu ili stavljati widgete? nebi rekao,ima tu još dosta stvari. Android je više "user fiendly" OS od iOS-a.

Na kojem si ti to Android mobitelu sa dual core-om radio a da ti je mobitel štekao? Baš me to zanima.

Vidi se da znaš malo o mogućnostima jer sve to možeš i na iOSu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.11.2011 21:06 (Simbamef).
15 godina
Simbamef kaže...
dturko kaže...
Simbamef kaže...

Aj ste više dosadni. Hoću pametne komentare.

ZA / PROTIV

Osobno sam koristio oba OSa, ali sam ipak ostao privržen iOSu. 

Nisam sigurno uzeo iOS zbog uređaja već isključivo zbog softwera. 

Android se polako bliži, ali još uvijek nije postigao mogućnosti iOSa. (da se razumijemo JB iOSa)

JB koristim od ios 2 i sa njim Android nije konkurencija.  Danas je dovoljno posjetiti preko Safarija web stranicu jailbreakme i praktično je to JB. Znaci nište komplicirano.

Izbor "kvalitetnih" aplikacija na Android Marketu još uvijek nedostaje i dosta ih nisam promašao ili njihovu zamjenu. 

Obično se Androidu prepisuju mogućnosti koje ili nitko ne koristi ili postoje uz JB. 

Problem sa androidom je povezanost softwera i hardwera. Prevelik broj uređaja naravno da ne mogu biti optimizirani.

A i sviđa mi se kvaliteta i podrška za Apple proizvode.

Što se tice cijena...nemam najskuplji ipad, ali 2000 kuna svakako nije mnogo za tablet sa autonomijom preko 10 sati

Jesi probao radit na ipad? ja imam iPad 2 i mogu ti reci da meni autonomija nije 10 sati. imam iOS 5.0.1 i baterija se trosi poprilicno brzo! npr: igrao sam Tic-Tac-Toe nekih 30 minuta i baterija mi je pala sa 95% na 76%.

Meni drži sigurno 9-10 sati, a još je ipad 1 i star preko godinu dana. To se ne bi trebalo događati. Čudno
Ako si iz Zagreba javi mi se pa ti pogledam. 

Ja sam iz Poreca... ipad 2 mi je prije imao autonomiju od nekih 9.5 sati, ali otkad sam updateao na iOS 5 autonomija mi je pala na nekih 7h30min-8 sati. prije nekoliko sati sam iskljucio onu opciju koja automatski updejta vrijeme s obzirom na lokaciju(cuo sam da je pomoglo mnogim korisnicima) i sad mjerim koliko traje baterija. a igrice su mi oduvijek brzo trosile bateriju na ipadu, cak i one nezahtjevne, i sad neznam da li je to problem u bateriji ili softveru.

16 godina
protjeran

Očito je da su nešto zeznuli sa 5., zato i preporučujem 4.3.3 jer je to po meni nakon 3.1. najbolji firmware.

14 godina
Mitsuoka kaže...

od dvojezgrenih imas

LG Optimus 2x

Motorola Droid RAZR
Samsung GalaxySII
Xiaomi MiOne

... Galaxy Nexus 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 11:45 (sudy_freak).
13 godina
neaktivan
Simbamef kaže...

Vidi se da znaš malo o mogućnostima jer sve to možeš i na iOSu.

odoh se malo igrati :D

Rest In Peace Steve Jobs, YOU CHANGED EVERYTHING
17 godina
neaktivan
sweeth kaže...

Aj molim te reci šta to ti možeš napraviti s Androidom a na iOSu ne možeš, da vidimo koja to funkcionalnost ne postoji

• instaliranje aplikacija s Android marketa {#}
  • spajanje na GRemote server
  • spajanje na IOIO board
  • HDMI 1.4a frame packed 3D video izlaz
  • 3D igre
  • stereoskopska kamera, stereoskopski ekran

... imao sam dosad samo jedan Android mobitel, logično je za pretpostaviti da deseci ostalih modela s kojima nisam upoznat imaju također svoje prednosti.

14 godina
Ios vs andorid
evo , odlucio sam uzet nekakav android , ipak nista od 3gsa .. znaci polovni do 1,600 kuna , mozda malo vise.. hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Mitsuoka kaže...

od dvojezgrenih imas

LG Optimus 2x

Motorola Droid RAZR
Samsung GalaxySII
Xiaomi MiOne

... Nexus S

Nexus S ima 1 jezgru

14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
evo , odlucio sam uzet nekakav android , ipak nista od 3gsa .. znaci polovni do 1,600 kuna , mozda malo vise.. hvala unaprijed

u bonbonu mozes kupit sony ericsson live with walkman za 1 600 kn. ima android, koliko citam dobar je za tu svotu novaca, proguglaj malo o njemu, cini mi se da je dosta fin

gsmarena

Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna - statistika.
14 godina
Galaxy Nexus 1,2 GHz dual core.
http://www.google.com/nexus/#/tech-specs
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

to nije nexus s, ako mislis na to

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 2:46 (Check).
13 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže..

Moj glavni argument je da to na Androidu mos bez roota, sa rootom mijenjas cijeli OS. Takoder vama treba JB za instaliranje appova i tweakova koji nisu na app storeu.

A verzija 4 JE vani, tako da... a sam problem androida je sto nije bilo HW akceleracije i zato stekaju ma koliko jaki bili... btw iOS je tu odkad iPhone ima 800MHz, pazi malo sto govoris.

Evo da ponovim:
- spojiti se na faksu na WLAN, ljudi sa iOSom moraju ic u racunski centar da ovi prckaju po odasiljacu

- widgeti

- bolji muzicki playeri (sto mi je i najbitnije)

ostalo je sve manje vise isto jer je iOS u zadnje vrijeme dosta toga pokrao od Androida... op.a. Notif. bar

iPhone OS je nedavno postao iOS, to je točno. Ali i iPhone OS je radio savršeno glatko na tadašnjim uređajima, koji su imali 400 MHZ procesor (iphone 2g i 3g). Onaj koji ne radi root i jb na mobitelu, nema šta govoriti o funkcionalnosti, prčkanju i slično. Oces reci da je instaliranje custom ikona, fontova, razbacivanje ikona po ekranu i ostalih custom .deb fajlova tako teško? Onda je jedna cura bolja "hakerica" od tebe i mogao bi se sakriti pod krevet. Mene te teme nisu nikad zanimale, ali zato moja cura rasturila cijeli iphone 3g i prilagodila kako njoj paše u jedno popodne surfanja. Ta teorija ti pada u vodu znači.

Spajanje na eduroam mrežu se odradi u 2 sekunde, zato jer postoje dobri ljudi koji naprave profil za iPhone gdje jedino moraš upisati svoj user i pass. Također program za kreiranje tih profila je besplatno dostupan na apple-ovim stranicama, kao i upute za rad s programom, pa ako te zanima naučiš raditi profil u 5 minuta. Muzički player bolji ili lošiji, stvar ukusa. Zbilja ti je to jadan argument. Widgeti, meni osobno jako dobar koncept od Androida, ali nekako živim bez njih. haha

Onaj LG Optimus 2x sam probao i rad nije fluidan ko na iPhonu, mislim da i onaj neki LG 3D šta je u t-centru ima dual core, mozda se varam. 

Aj dalje :D

DigiMagic kaže...
  • instaliranje aplikacija s Android marketa {#}
  • spajanje na GRemote server
  • spajanje na IOIO board
  • HDMI 1.4a frame packed 3D video izlaz
  • 3D igre
  • stereoskopska kamera, stereoskopski ekran

... imao sam dosad samo jedan Android mobitel, logično je za pretpostaviti da deseci ostalih modela s kojima nisam upoznat imaju također svoje prednosti.

1. no comment

2. najosnovniji primjer je team viewer, tako da ti to ne drži vodu

3. ovo je zanimljivo, ali ako imaš helikoptera upravljanih iphonom, onda bi mogao i nešto slično IOIO spojit

4. jbg, moraš kupit pretvornik pa imaš izlaz

5. molim te nemoj me nasmijavati

6. vidi gore 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 4:19 (sweeth).
16 godina
neaktivan

{#}

Ma znam da je radio glatko, ali pazi sto pises... Uglavnom svi odi rade glatko radi HW akceleracije (Symbian, iOS, WP7)

Nije tu problem jel to toliko teško ili ne, ali na Androidu je lakše, ali glavna stvar na koju mislim su Widgeti... 

BTW netko radi toga nije haker, tako da tvoja lijepa divna krasna cura nije hakerica, nego je samo malo gledala po internetu {#} i mislim da se po pitanju toga ne moram sakrivat pod krevet...

Eduroam? Ko govori o tome? Citaj sto pise... uglavnom bez da namjeste poseban tip zastite za odredenu MAC adresu ili sto vec u racunskom centru iPhoneom se ne mozes spojit tu.

Nije jadan argument... argument je na mjestu jer vecinu dana provedem u pokretu pa mi je bitno da mi glazba dobro zvuci, a za to je najzasluzniji dobar EQ.

LG zaboravi... oni su uvijek bili i ostali smeca... btw 3D nije dual core. LG dobro radi sa drugim softwareom, ali LG software je katastrofalno napravljen. Motorola Defy sa 2.1 Androidom je fluidnija od 2x

u vezi 5 i 6 - nema te tu što nasmijavat, jer 3D na EVO3D-u radi savrseno, i sto je najbolje nema naocala za 3D i onda ne boli glava.

14 godina
Check kaže...
sudy_freak kaže...

Znam, moja greška.

Mislio sam na Nexus-a, ali se brzopleto potkralo s. 

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Check kaže...
sudy_freak kaže...

Znam, moja greška.

Mislio sam na Nexus-a, ali se brzopleto potkralo s. 

Koliko znam njega se jos nema za kupiti? 

14 godina
Mitsuoka kaže..

Koliko znam njega se jos nema za kupiti? 

Rekoh samo da je dual-core {#}

Btw. možete li ovo s ajfonetom i ajosom?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice