Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!

poruka: 386
|
čitano: 122.168
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!
Deluser kaže...

Hvala! Jedino nisam dobro skužio ovaj dio:  

takav unlock ne poništava garanciju pošto je tvornički unlock.

To se odnosi na otključavanje pomoću koda u servisu ili na otključavanje updateom na ICS?

Vidim da se ljudi žale na lošije performanse i trajanje baterije na ICS-u, pa zato

Odnosi se na unlock preko update-a. Iskreno za bateriju na GB ne znam jer je moj došao sa ICS, ali na trajanje baterije na ICS je dobro a što se performanski tiče također

Huawei u8650/u8652 CM7 team
17 godina
neaktivan
tomo104 kaže...

Imam problem s mobitelom:  Npr. kad postavim neki zvuk za zvono ili alarm, nakon nekog vremena se postavi na defaultni. U playeru na telefonu (Glazba+) mi se nakon nekog vremena obrisu playliste. Jel i drugima tako? Bi li kod toga pomogao tvornicki reset? Nisam jos pokusao da ne izgubim sve s telefona a kasnije ne pomogne. Mobitel je updatean na 4.0.3 verziju.

Da, pomogao bi tvornički reset. 

Ako ne to, a onda ga resetiraj i ponovno mu stavi OS, tj ROM.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
Deluser kaže...

Hvala! Jedino nisam dobro skužio ovaj dio:  

takav unlock ne poništava garanciju pošto je tvornički unlock.

To se odnosi na otključavanje pomoću koda u servisu ili na otključavanje updateom na ICS?

Vidim da se ljudi žale na lošije performanse i trajanje baterije na ICS-u, pa zato

Odnosi se na unlock preko update-a. Iskreno za bateriju na GB ne znam jer je moj došao sa ICS, ali na trajanje baterije na ICS je dobro a što se performanski tiče također

Gotovo SVI moderni smatphoneovi ''pate'' od slabe baterije. Naime, tehnologija izrada baterija kaska za ovom izrade čipova (tranzistora) nekoliko godina tako da tu ne možete očekivati čuda. Zasloni su sve veći, performanse sve bolje, a mobiteli postali univerzalna igračka tako da možete biti sretni ako vam baterija izdrži cijeli dan (a Huaweijeva definitvno može).

Iz Hrvatske, s ljubavlju
16 godina
neaktivan
tomo104 kaže...

Imam problem s mobitelom:  Npr. kad postavim neki zvuk za zvono ili alarm, nakon nekog vremena se postavi na defaultni. U playeru na telefonu (Glazba+) mi se nakon nekog vremena obrisu playliste. Jel i drugima tako? Bi li kod toga pomogao tvornicki reset? Nisam jos pokusao da ne izgubim sve s telefona a kasnije ne pomogne. Mobitel je updatean na 4.0.3 verziju.

To se je i meni dešavalo. Nažalost koliko sam ja istraživao nema lijeka za to, pa sam ja onda lijepo zvuk koji želim izravno stavio u sistemski folder tako da ga ne vrača na defaultni (system / media / audio ti je putanja u slučaju da neznaš)

Capoeira Angola "Beira do mar" Split, Dalmacija
13 godina
neaktivan

Hvala. Stavio sam sad pa valjda vise nece bit problema sa time :D

13 godina

Prelaziti s Live with walkmana na ovaj mobitel? :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nixa2210 kaže...

Prelaziti s Live with walkmana na ovaj mobitel? :D

Ako ti je bitna glazba i ako te taj dobro služi - nemoj. Po hardveru je Live čak i bolji, a da ne govorim o audio kvaliteti...

Osim ako ti nije važnija veličina i kvaliteta ekrana, tu je G300 jedino u prednosti.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
13 godina

Jedino radi ekrana i planiram prelazit,premali mi je ekran postao

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

dakle ovo mi je prvi smartphone i ne znam previše tako da molim pomoć

dakle kupio sam ovaj mob u bon bonu i prebacio t com karticu na kojoj je bilo 50 kn, ali mi je nestao cijeli račun par minuta nakon što sam upalio mobitel i onda mi stalno dolazi poruka "iznos na simpa računu nedovoljan je za prijenos podataka. Za prijenos podataka nadoplatite simpa račun."

što trebam isključit da se se prekine taj prijenos da mi ne pojede opet račun kad nadoplatim

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ogre kaže...

dakle ovo mi je prvi smartphone i ne znam previše tako da molim pomoć

dakle kupio sam ovaj mob u bon bonu i prebacio t com karticu na kojoj je bilo 50 kn, ali mi je nestao cijeli račun par minuta nakon što sam upalio mobitel i onda mi stalno dolazi poruka "iznos na simpa računu nedovoljan je za prijenos podataka. Za prijenos podataka nadoplatite simpa račun."

što trebam isključit da se se prekine taj prijenos da mi ne pojede opet račun kad nadoplatim

Postavke->Potrošnja podataka->Isključi. Ili povučeš notifikacijsku traku dolje i tamo imas shortcut "Zamjeni podatke".

12 godina
neaktivan

Dakle, kupio sam mobitel.

Sve u svemu, zadovoljan sam. Ne bih se upuštao još u neke dublje analize, ali čini mi se da sve radi lijepo (ima malo laga u menijima, al to će se valjda riješiti s nekim drugim launcherom).  Doduše, muče me tri stvari, možda mi netko može pomoći:

-ostavio sam ga na stock Gingerbreadu. Sve više čitam horor-priče ljudi o ICS-u, da su uništili dobar mobitel, da je baterija slabija, da guta tj. loše raspoređuje memoriju, da je spor, da je sučelje za poruke lošije... zasad ostajem na GB do daljnjeg, ne želim se sj...

-Autofokus. Malo me frustrira to što fokusira sliku i onda kad je okinem, odmah se vidi da je mutnija nego pola sekunde prije, dok je bila fokusirana. Ne znam može li se to riješiti nekom drugom aplikacijom. Zoom FX možda?

-Baterija. Izdrži nekih respektabilnih 40 sati, ali ne više od toga. Nije da ga maltretiram cijelo vrijeme, osim poziva najviše net, s tim da je podatkovni promet uključen samo po potrebi, i to rijetko. Uglavnom je WIFI. GPS minimalno, tek za probu. Nisam uočio bitnu razliku između 2G i 3G. Od igara samo angry birds na zahodu :), a i to nije zahtjevna igrica. Aplikacije uglavnom gasim ručno, nemam task killer. Vidim po forumima da ljudima na GB-u izdrži po 2-3 dana, pa sam malo ljubomoran i pitam se u čemu je razlika... a i prije ovog sam imao Nokiu E52, pa bi svaki put tražio punjač po stanu nakon 5 dana :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, mobitel bolje i brže radi na GB-u. Meni i na ICS baterija bez problema izdrži 2 dana (pozivi, sms-i, a najviše net i u busu koja igrica. WiFi mi je stalno uključen, a 3G izgašen-palim po potrebi). Radi par aplikacija koje su dostpne samo za 4.X Android se ne isplati prelazit na ICS, osim ako se nađe neki dobar custom ROM na kojem sve osnovno funkcionira i ne troši previše baterije i RAM-a kao stock. BTW: jel netko otkrio takav custom ROM? :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 19:50 (tomo104).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deluser kaže...

Dakle, kupio sam mobitel.

Sve u svemu, zadovoljan sam. Ne bih se upuštao još u neke dublje analize, ali čini mi se da sve radi lijepo (ima malo laga u menijima, al to će se valjda riješiti s nekim drugim launcherom).  Doduše, muče me tri stvari, možda mi netko može pomoći:

-ostavio sam ga na stock Gingerbreadu. Sve više čitam horor-priče ljudi o ICS-u, da su uništili dobar mobitel, da je baterija slabija, da guta tj. loše raspoređuje memoriju, da je spor, da je sučelje za poruke lošije... zasad ostajem na GB do daljnjeg, ne želim se sj...

-Autofokus. Malo me frustrira to što fokusira sliku i onda kad je okinem, odmah se vidi da je mutnija nego pola sekunde prije, dok je bila fokusirana. Ne znam može li se to riješiti nekom drugom aplikacijom. Zoom FX možda?

-Baterija. Izdrži nekih respektabilnih 40 sati, ali ne više od toga. Nije da ga maltretiram cijelo vrijeme, osim poziva najviše net, s tim da je podatkovni promet uključen samo po potrebi, i to rijetko. Uglavnom je WIFI. GPS minimalno, tek za probu. Nisam uočio bitnu razliku između 2G i 3G. Od igara samo angry birds na zahodu :), a i to nije zahtjevna igrica. Aplikacije uglavnom gasim ručno, nemam task killer. Vidim po forumima da ljudima na GB-u izdrži po 2-3 dana, pa sam malo ljubomoran i pitam se u čemu je razlika... a i prije ovog sam imao Nokiu E52, pa bi svaki put tražio punjač po stanu nakon 5 dana :)

Taj problem sa autofoksom imam i ja i receno mi je da je to do spore sd kartice. Koji je class tvoja (na kartici ti u jednom krugicu pise broj)

12 godina
neaktivan

Hm, onda nešto krivo radim ili? Mislim na bateriju. Ne znam šta bi još probao. I svjetlina ekrana mi je skoro minimalna.

A što se tiče SD kartice, uopće je nemam još, sprema na njegovu internu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je mob rootan skini baterry calibration prati upute u programu i to je to

Ali tih 40 sati se cini dosta s obzirom da vecina danasnjih smartphona jedva i jedan dan izdrzi

Meni baterija  traje puna 2 dana i to mi je i vise nego dovoljno ali ovisno o koristenju nekad traje i samo 1 dan do dan ipo max

17 godina
Deluser kaže...

Hm, onda nešto krivo radim ili? Mislim na bateriju. Ne znam šta bi još probao. I svjetlina ekrana mi je skoro minimalna.

A što se tiče SD kartice, uopće je nemam još, sprema na njegovu internu

vijek trajanja baterije ti prvenstveno ovisi o jačini i kvaliteti signala (ako zanemarimo da nećeš čačkati po njemu).

Na selu gdje idem baterija mi se skuri za 1 dan, a u Zgu izdrži 2 dana bez beda.

17 godina
neaktivan

Tužna vijest kolege (bar za mene). Prije 2 dana sam sestri dao jednog u8650 jer joj se razbio iŠrot, a ko za k*rac jutros sam ostao i bez svog u8650.

Naime, neidentificirana osoba (kojoj ću j*bat mamu ako saznam tko je) ga je elegantno izvadila iz džepa moje jakne u tramvaju. Ne bi ni skužio da nisam trebao poslat poruku. Probao sam i zvat ali je kartica već izvađena. Čini mi se da se ne stvar ne isplati ni prijavit policiji iako imam i račun i kutiju. Bijesan sam ko ris!!!

Tako da će development i testiranje ROM-ova morat malo pričekat dok ne legne plaća i kupim drugi (jedno 15-ak dana).

I još jedna stvar, što se tiče onog soundfix-a za zvuk u slušalicama, kako god poušam i s čim god pokušam zvuk ostaje isti ili postane još tiši. Probao sam valjda 30 fix-eva, probao sam sklopit i sam par od onih nightly fix-eva, ali ništa ne pomaže. Jedino na čemu sam imao jako glasan zvuk je bio onaj stock clean od kolege lean&mean. E sad ako netko želi, zna i ima volje neka pokuša iz tog ROM-a izvadit lib file-ove i ubacit u moj ili bilo koji CM7 (benru based) pa neka javi rezultate. Ako ćete pokušavat to OBAVEZNO backup ROM-a jer mobitel možda neće startat.

PS: i dalje sam tu, čitam, pratim i pokušat ću pomoći kako god mogu

Huawei u8650/u8652 CM7 team
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dark_wizz kaže...

Tužna vijest kolege (bar za mene). Prije 2 dana sam sestri dao jednog u8650 jer joj se razbio iŠrot, a ko za k*rac jutros sam ostao i bez svog u8650.

Naime, neidentificirana osoba (kojoj ću j*bat mamu ako saznam tko je) ga je elegantno izvadila iz džepa moje jakne u tramvaju. Ne bi ni skužio da nisam trebao poslat poruku. Probao sam i zvat ali je kartica već izvađena. Čini mi se da se ne stvar ne isplati ni prijavit policiji iako imam i račun i kutiju. Bijesan sam ko ris!!!

Tako da će development i testiranje ROM-ova morat malo pričekat dok ne legne plaća i kupim drugi (jedno 15-ak dana).

I još jedna stvar, što se tiče onog soundfix-a za zvuk u slušalicama, kako god poušam i s čim god pokušam zvuk ostaje isti ili postane još tiši. Probao sam valjda 30 fix-eva, probao sam sklopit i sam par od onih nightly fix-eva, ali ništa ne pomaže. Jedino na čemu sam imao jako glasan zvuk je bio onaj stock clean od kolege lean&mean. E sad ako netko želi, zna i ima volje neka pokuša iz tog ROM-a izvadit lib file-ove i ubacit u moj ili bilo koji CM7 (benru based) pa neka javi rezultate. Ako ćete pokušavat to OBAVEZNO backup ROM-a jer mobitel možda neće startat.

PS: i dalje sam tu, čitam, pratim i pokušat ću pomoći kako god mogu

Mislim da si fulao temu, da si ovo trebao napisati u Sonicovu temu :)

I ne vjerujem da je tako nestao, strašno!! U kojem tramvaju si bio, ako se smije znati?

Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 11:46 (jocker'86).
17 godina
dark_wizz kaže...

Ukoliko je vrijednost uređaja veća od 1000,00 Kn prijavljuješ krađu policiji. Mobitelu se u trag lako može ući ukoliko imaš IMEI (a imaš ga sigurno).

13 godina
neaktivan

Ja sam stavio cm7 od anzhija i mobitel leti,a bio sam i na cm9 i 10 i 10.1,sve je to jad i bijeda,na ovom cm sedmici baterija drži da sve ne vjerujem,jedino što je na engleskom rom,a još je u beta 1 fazi,a radi kao zmaj. Imam 260-280mb rama slobodno,a fleša se samo na gb.

Ako ga stavite na ics,nema mrežu pošto je baseband 2030,samo na gb.

Evo linka: http://forum.androidsrbija.com/viewtopic.php?f=258&t=4044&sid=e8151c5e13b3149a624927dbbdb0491b

15 godina
neaktivan
U listi stari koje ne rade je sve sta svakodnevno koristin tako da nista od toga

Ostajen na stok GBu dok se ne promjene neke stvari
13 godina
neaktivan

Sve radi,i mountanje i tetering,samo ga treba instalirati,ja nisam nasao ni jedan bug za sad,a to sto pise,okači mačku o rep. Vjeruj,ja ga imam već tjedan dana na mobu.Sve šljaka na cm7.

15 godina
neaktivan

razmislit cu jos al ako je tako kako kazes trabalo bi isprobat bar

13 godina
neaktivan

jedino nemaš hrvatski,eto to je mana,samo engleski,ako ti to smeta? Meni ne.

15 godina
neaktivan

smetalo bi me da ima samo hrvatski, jedino se na englekom i snalazim i na mobu i na kompu tako da to nikako nije problem

Problem mi je i dalje sta citan po fourmu da win 7 imaju te probleme sa usb-on, a za teethering isto govore da ne radi

15 godina

Jel postoje ikakve naznake da ćemo dobiti Jelly Bean? {#}

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
15 godina

Hvala kolega, znam već za to.

Mislio sam na official update, bez rootanja

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
13 godina
neaktivan

Može netko preporučit neki ICS custom ROM koji ne ždere toliko RAM-a kao stock?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Planirao sam uzet uskoro ovaj mob, a kako mi je ovo prvi android veze nemam ni sa tim rootovima romovima i sta ja znam, jel bi mi neko mogo ukratko napisat kad ga dobijem sta da mu napravim da izvucem iz njega najbolje performanse

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice