Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!

poruka: 386
|
čitano: 122.085
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Huawei ASCEND G300 - PUN POGODAK!
pandza94 kaže...

Hm,hoće li BonBon davati neku akciju za njega tijekom Božića?
Hoće li se moći nabaviti za nekih cca 800kn?
Znam puno tražim,ali bolje to nego da bratu uzmem nešto tipa Nokia Asha

i tih govanceta.. 

Kad smo već kod Sonya - ima jedna zanimljiva ponuda kod Tele2 za 900kn (to im je, mislim, Božićna akcija jer je inače skuplji) - Sony Xperia mini.

Za one kojima ne smeta manji ekran (3", 16 M boja) i nešto lošija kamera (5Mp sa bljeskalicom, ali snimke nisu nešto), to je idealan mobitel. 1Ghz Scorpio procesor, 512 Mb RAMa, Adreno 205, slušalice, 2Gb kartica sa njim... Android, može i najnoviji (naravno). Nešto je sporiji i manji (i lošiji ekranom) od G300, ali za tu cijenu SUPER.

Top-kupnja ovog Božića:

1. Huawei Ascend G300... 1300kn (bonbon)

2. Sony Xperia mini..........  895kn (tele2)

3. ZTE Blade 3.................  945kn (tele2)

Inače, vidim da se HT (Tcom) baš i nije pretrgao ove zime - prvo uz MAX3 paket daju slabašne i male trabletiće od 7" koji se okolo prodaju za 300kn, a onda daju tobožnje akcije za mobitele - u kojima su i opet skuplji od SVIH DRUGIH operatera.

Malo sramotno za ''najvećeg'' (monopolističkog) operatera....

A i njihova Simpa je postala smiješna sa ovim Ashama i sličnim igračkama...

Međutim i Vip je malo podbacio, očito im ne ide baš najbolje pa daju loše modele po nimalo primamljivim cijenama...

Ove zime ''jaki'' su bonbon i tele2 - osim ovih naborjanih mobitela, tele 2 u tarifi 135 (revolucija) daje za 295kn Samsung Galaxy S2 (plus 100kn mj.).. Što je povoljnije od T-mobilea koji istog daje za 998kn plus tarifa 175kn....

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 20:42 (Danyel).
17 godina
Danyel kaže...
rambox kaže...
Matijasever kaže...
mislim da xperia U je puno isplatljiviji u omjeru ulozeno/dobiveno nego huawei...bez obzira na ekran od 3.5 koj nekome moze biti manji, specifikacije uredjaja su daleko naprednije...pocevsi od dualcore procesora, pa do graficke mali 400 (slicna kao na sgs3, samo malo slabija), pa bravia engine ekran sa 280ppi...a uz sve to telefon je Sony...

Vidim da to niko nije spomenul,{#} ali Huawei Ascend G300 uopče nema prednju kameru za video pozive. Izostanak prednje kamere se piše pod debeli minus, recimo Sony Xperia Miro ima prednju kameru za video pozive.Cool

Oh, koji propust. Siguran sam da će sada svi korisnici odličnog Huaweija pobacat svoje Ascende i pohrlit po miro-a... ha ha

Ne znam samo kako sam ja sve ove godine uspio preživjeti bez prednje kamere.

Zamisli - nema prednju kameru. Koja mana, koji propust, siguran sam da će se šefovi Huaweija pobacat kroz prozor ili će kroz njih pobacati svoje inžinjere. 

Pa normalno da je to mana itekak,Izlanuo se kaj se ti sekiraš pa nisi Huawei odvjetnik valjda činjenica je jasna itekak tak da se zna.Svaki pametnjakovič telefon iznad 1000kn, treba imat i prednju kameru za video pozive valjda si čul za Skype itd da ne nabrajam.{#}

Kak če neko odradit video poziv preko pametnjakovič telefona,tako da oba korisnika vide jedan drugog ako mobitel nema prednju kameru.Puno ljudi danas koristi takve mogučnosti, pogotovo kad se spoje na WLAN zbog prometa a i opčenito video pozivi su danas normalna stvar nismo više u 2005 godini fučkaj ga.CoolNevinašce

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Danyel kaže...
rambox kaže...
Matijasever kaže...
mislim da xperia U je puno isplatljiviji u omjeru ulozeno/dobiveno nego huawei...bez obzira na ekran od 3.5 koj nekome moze biti manji, specifikacije uredjaja su daleko naprednije...pocevsi od dualcore procesora, pa do graficke mali 400 (slicna kao na sgs3, samo malo slabija), pa bravia engine ekran sa 280ppi...a uz sve to telefon je Sony...

Vidim da to niko nije spomenul,{#} ali Huawei Ascend G300 uopče nema prednju kameru za video pozive. Izostanak prednje kamere se piše pod debeli minus, recimo Sony Xperia Miro ima prednju kameru za video pozive.Cool

Oh, koji propust. Siguran sam da će sada svi korisnici odličnog Huaweija pobacat svoje Ascende i pohrlit po miro-a... ha ha

Ne znam samo kako sam ja sve ove godine uspio preživjeti bez prednje kamere.

Zamisli - nema prednju kameru. Koja mana, koji propust, siguran sam da će se šefovi Huaweija pobacat kroz prozor ili će kroz njih pobacati svoje inžinjere. 

Pa normalno da je to mana itekak,Izlanuo se kaj se ti sekiraš pa nisi Huawei odvjetnik valjda činjenica je jasna itekak tak da se zna.Svaki pametnjakovič telefon iznad 1000kn, treba imat i prednju kameru za video pozive valjda si čul za Skype itd da ne nabrajam.{#}

Kak če neko odradit video poziv preko pametnjakovič telefona,tako da oba korisnika vide jedan drugog ako mobitel nema prednju kameru.Puno ljudi danas koristi takve mogučnosti, pogotovo kad se spoje na WLAN zbog prometa a i opčenito video pozivi su danas normalna stvar nismo više u 2005 godini fučkaj ga.CoolNevinašce

Ma ne, eto nemam pojma šta je to Skype... Inače, za Skype ti treba brža veza inače je ajme... A to znači da je praktično najbolje koristiti ga u kući na WIFI (osim ako ne živiš u ZG pa ti je veza dovoljno brza za to)...

Meni osobno Skype nikada nije bio zanimljiv, a ako ga koristim, koristim ga na mom tabletu, laptopu, a imam i kameru na desktop računalu. S obzirom da kamerice koštaju po 40ak kn i da je puno ljepše i brže komunicirati video-pozivom iz svog doma ili s većeg ekrana, onda ovaj nedostatak ne vidim kao neku izraženu manu.

Ako ti je to važno (druga kamera), imaš tone i jeftinijih mobitela od ovog Huaweija a koji imaju barem malu VGA kamericu sprijeda.

No, ti izgleda nisi shvatio bit posta - diskutiramo o isplativosti, tj. o odnosu uloženo/dobiveno pa kad sve zbrojim i oduzmem dolazim do zaključka da je ovaj aparat best buy i toplo ga preporučam svima.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
Danyel kaže...

No, ti izgleda nisi shvatio bit posta - diskutiramo o isplativosti, tj. o odnosu uloženo/dobiveno pa kad sve zbrojim i oduzmem dolazim do zaključka da je ovaj aparat best buy i toplo ga preporučam svima.

Za tu cijenu ne može bit best buy nikako to sigurno,{#} jer nema prednju kameru kaj je to tak teško shvatit kolko ja znam nije i nema frke.Mnogi ljudi kod kupnje mobitela gledaju da mob ima prednju kameru, jer ima treba pa ako je nema zaboravi biraj dalje bez obzira na ostale stvari tak ti to ide.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.12.2012 23:51 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Danyel kaže...

Za tu cijenu ne može bit best buy nikako to sigurno,{#} jer nema prednju kameru kaj je to tak teško shvatit kolko ja znam nije i nema frke.Mnogi ljudi kod kupnje mobitela gledaju da mob ima prednju kameru, jer ima treba pa ako je nema zaboravi biraj dalje bez obzira na ostale stvari tak ti to ide.{#}

Ajd' dobro.

Samo ti guštaj virtualno, ja više volim zaguštat ''live''... Zato mi nije bitna prednja kamera. Ali, razumijem da j enekima vrlo važna. Da, stoga preporučam da si kupe takve mobitele - u stvari, takvima onda ni ne treba neka zvjerčica kao što je ovaj mobitel - bitno je samo da ima prednju kameru i ekran :-))

O kvaliteti nećemo, ni o performansama. 

Iz Hrvatske, s ljubavlju
13 godina
protjeran

Ja ispadnem ružan na svim tim defektnim prednjim "kamericama" pa ih ni ne koristim. {#}

Idemo..idemo, sad je ovde, sad je ovde.. / Miš beli sreću deli /

0 0 hvala 0
17 godina
Danyel kaže...

Slušalice su mu jedina ozbiljna mana - jeftine su i slabe. Preporučam kupnju boljih. Za običan voice bit će dovoljne ali za slušanje glazbe ipak preporučam neke jače.

Krivo smo se razumjeli.

nisam mislio na slušalice za uši...već za speaker (slušalicu) preko koje obavljaš pozive :)

dakle kad je pojačano na maksimum kako se čuje sugovornik  na uhu?

17 godina
neaktivan
Ziga kaže...
Danyel kaže...

Slušalice su mu jedina ozbiljna mana - jeftine su i slabe. Preporučam kupnju boljih. Za običan voice bit će dovoljne ali za slušanje glazbe ipak preporučam neke jače.

Krivo smo se razumjeli.

nisam mislio na slušalice za uši...već za speaker (slušalicu) preko koje obavljaš pozive :)

dakle kad je pojačano na maksimum kako se čuje sugovornik  na uhu?

Ja čujem normalno, a bogami i ljudi oko mene, pa moram čak i smanjivati zvuk...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan

PS Imao sam i Iphoneove od 3.5 " i druge manje mobitele. Ali sad se više ne bih vraćao Appleu, unatoč IOS-u koji je bolji sustav od Androida, upravo zbog njihovih manjih ekrana. Ne biste vjerovali koliko tih pola inča znači... Za normalan rad i čitanje 4" su danas optimalni, definitvno... Preko 4.5" već nema smisla jer se onda povećava ukupna masa, debljina i veličina uređaja pa je gotovo kao da nosite laptop u džepu.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan

Sada sam malo njuškao po netu o njegovim SAR vrijednostima, pošto ih nisam mogao naći na ''uobičajenim'' mjestima gdje bi čovjek očekivao takve podatke (njegovi operateri, prodavatelji ili pak gsmarena).

Našao sam ovo, prepisano valjda s tehničke deklaracije:

The SAR limit adopted by USA and Canada is 1.6 watts/kilogram

(W/kg) averaged over one gram of tissue. The Highest SAR value

reported to the FCC and IC for this device type when tested for use

at the ear is 0.233 W/kg, when properly worn on body is 0.988 W/kg,

and when using Wi-Fi hotspot function is 0.988 W/Kg.

The SAR limit also adopted by Europe is 2.0 W/kg averaged over 10

grams of tissue. The highest SAR value for this device type when

tested at the ear is 0.691 W/kg, and when properly worn on the body

is 0.871 W/kg. 

Dakle - po ovim brojkama Huawei G300 briljira i u količini elektromagnetskog zračenja! Jer ovo su svakako jedne od najmanjih vrijednosti koje sam vidio u zadnje vrijeme (za ovaj tip i veličinu uređaja).

Još jedan palac gore!

Bravo Huawei. Samsung ima dostojnog protivnika - ako nastavi ovako, Huawei bi vrlo brzo mogao dostići to željeno 3. mjesto proizvođača mobitela (iza Applea i Samsunga).

Sada pričekajmo njegovog nešto većeg (i moćnijeg) brata Ascenda G600 da stigne u Hrvatsku...

PS U SAD-u se novi ZTE sa DVOJEZGRENIM procesorom (1GHz) i 4" ekranom prodaje za cca 135 USD... 

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 3:32 (Danyel).
13 godina
Pozdrav kolege, evo prijatelj mi ima ovaj mob, kupia je 32gb karticu, i kada pribaciva pisme na njega, kada ih upali na mobu, pise mu da ovaj file nemoze pokrenuti, sto je problem?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1950@

Problem je vjerojatno format. U kojem su formatu? Jesu li u mp3?

Inače, instaliraj neki od audio-playera s Google Playa (trgovina), ima ih more besplatnih a vrlo dobrih koji vrte mnogo formata. Probajte MV-player.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
13 godina
evo ovo mi je prijatelj posla: kad prebacin pisme na SD karticu da mi svi subfolderi nestanu i prebace se u neku datoteku lost.dir i tu su u neprepoznatljivom obliku i izmjenjenih imena
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1950Killer kaže...
evo ovo mi je prijatelj posla: kad prebacin pisme na SD karticu da mi svi subfolderi nestanu i prebace se u neku datoteku lost.dir i tu su u neprepoznatljivom obliku i izmjenjenih imena

Instalirajte HiSuite, preuzmite ga sa Hauweijevih stranica - taj se instalira na komp (Windowsi) a onda sa GooglePlaya preuzmite aplikaciju ISTOG naziva, zatim spojite uređaj putem USB-a. To je NAJJEDNOSTAVNIJI put za prebacivanje podataka. 

U postavkama stavite da vam se sve pohranjuje na SD karticu, za svaki slučaj je prvo formatirajte.

Zatim možete i ručno, ali obavezno neku MP3, jednu po jednu i gledajte u folderu od SD kartice (na kompu) gdje završavaju pjesme i da li mijenjaju oblik i naziv... Javi.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan

Uskoro ću napraviti brzinski pregled najpovoljnijih uređaja od naša tri vodeća operatera, na pretplatu. Malo sam analizirao, pregledao ponudu i cijene. Može nekome poslužiti kao vodič pri odabiru.

Ne znam samo, da li da otvaram novu temu ili da nastavim ovdje?

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
Danyel kaže...

Nastavi u ovom threadu

14 godina
Ziga kaže...
Danyel kaže...

Nastavi u ovom threadu

Bolje novu temu. Više ljude će vidjet pa samim time i više koristi.

17 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Ziga kaže...
Danyel kaže...

Nastavi u ovom threadu

Bolje novu temu. Više ljude će vidjet pa samim time i više koristi.

I ja mislim. Evo sam malo proguglao, pregledao testove (a neke sam i sam posjedovao ili posjedujem), obišao dućane i izabrao 5-6 najisplativijih za ovaj Božić. Više ću se fokusirati na pretplatu, jer je tako mnogima lakše doći do kvalitetnijih uređaja.

Što se tiče onih na bonove, pokušat ću prikazati najisplativije u rangu do 1500kn.

Nadam se da će vam pomoći. 

U novoj temi.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 2:00 (Danyel).
13 godina
neaktivan

imao sam ovaj mobitel al sam ga vratio zbog probijanja osvjetljenja ekrana na crnoj pozadini ( svih 10 uređaja je u ducanu to imalo) mislim ga ponovno kupit, njega ili ZTE blade 3, mozete li rec koliko ima slobodnog rama sad kad je na ICS-u, i dali vaši imaju probijanje svjetla po rubovima ekrana najbolje se vidi u mraku kad se mobitel pali i kad je sovjetljenje do kraja

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
goranszd kaže...

imao sam ovaj mobitel al sam ga vratio zbog probijanja osvjetljenja ekrana na crnoj pozadini ( svih 10 uređaja je u ducanu to imalo) mislim ga ponovno kupit, njega ili ZTE blade 3, mozete li rec koliko ima slobodnog rama sad kad je na ICS-u, i dali vaši imaju probijanje svjetla po rubovima ekrana najbolje se vidi u mraku kad se mobitel pali i kad je sovjetljenje do kraja

To ''osvjetljenje'' je više-manje problem SVIH IPS-ova, ako se dobro zagledate vidjet ćete da SVI imaju to ''probijanje'' svjetla. Inače, ovo (IPS zaslon) je zapravo mala revolucija u proizvodnji jer je APSOLUTNO NEMOGUĆE naći mobitel sa kvalitetnim četveroinčnim IPS zaslonom (i to na 16 M boja) za ovu cifru - 1300kn...

Ja osobno to ''probijanje'' nisam primijetio, niti sam išao za tim. 

ALi znam da je mobitel fantastičan za tu cijenu. Pogledajte malo recimo Xperije - posve isti tip ovog hardvera (1GHz CPU, 512Mb RAM, isti chipset), je u modelu J - a taj košta gotovo 2000kn i nema IPS zaslon, a da ne govorimo o ''mušicama'' koje ima i koje su upravo smiješne za uglednu firmu poput Sonya.. Čitajte malo o njihovim modelima S, P... vidjet ćete koliko ljudi ima problema sa TREPERENJEM ekrana, gašenjem, otpadanjem poklopca, krckanjem, mutnim fotografijama, prekratkim trajanjem baterije... A to su mobiteli od 2500kn pa NAVIŠE, i to od stare i jako ugledne firme...!!

Zato mi je drago da se sve više probijaju firme poput ZTE-a ili Huaweia, nek se sruše mitovi i legende o Samsungu i Sony-u jer ODAVNO to nisu firme koje proizvode kvalitetno - oni rade gotovo ISKLJUČIVO dizajn - kinesko jeftino ''smeće'' od čipseta koje oni naštancaju na milijarde trpaju u lijepi dizajn. I ponekad ubace koji dobar ekran, i to uglavnom kod najskupljih modela. I to je sve.

Po meni, jer nisam za igranje s mobitelima, niti me zanima previše fotografiranje s njima (NI JEDAN ne može zamijeniti čak ni običnog kompakta), ono što mene zanima jest WIFI, kvaliteta veze i trajanje baterije prilikom korištenja interneta (mail, surfanje). Uz, naravno, obično korištenje mobitela za razgovor i SMS (A I TU SONY ima problema, pa čak i IPHONE, vjerovali ili ne!)

Pritom dakle obraćam pozornost na kvalitetu i veličinu zaslona - u čemu (po meni) HUAWEI G300 BRILJIRA. I još je sve zaštitio Gorila staklom, što je također karakteristika samo skupljih modela.

ZTE Blade 3 je U SVEMU identičan ovom Ascendu (G300) ali:

- Ekran NIJE IPS niti ima 16 M boja (ima oko 256K boja) i nije zaštićen od grebanja

To mu je ujedno glavna mana. Oba imaju solidnu bateriju koja traje oko 2 dana (1500mAh Huawei, 1600mAh ZTE) i sve ostalo identično, osim spomenutog ekrana.

Stoga je izbor samo na Vama - hoće li VAs zadovoljiti manje kvalitetan zaslon i tako dobiti uređaj za 945kn (Tele2, webshop) ili dosta kvalitetniji ekran za 355kn više (Bonbon, webshop). Za ZTE ne znam, ali znam da Huawei G300 radi na SVIM mrežama.

Po meni izbor je sasvim jasan - pa još kad vidite da Huawei G300 ima DVOGODIŠNJE jamstvo... 

Osim toga, na mnogim review-stranicama G300 svrstan je među TOP-20 mobitela 2012....

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 1:45 (Danyel).
17 godina
neaktivan

Kako nisam imao vremena zadnja 2 dana, obećavam da ću sutra ili prekosutra objaviti recenziju onoga šta nude naša tri najveća operatera.

Mene, jer sam stariji i iskuniji korisnik, njihove ponude su razočarale. Pogotovo u usporedbi sa europskim ponudama. Pretplate su im preskupe, nude premalo a aparate naplaćuju PAPRENO. Npr. T-mobile vani nudi Samsung S3 mini za NULA KUNA uz dvoodišnju pretplatu od cca. 160 kn....

Kod nas je taj ISTI aparat 1200kn uz tarifu 175 na dvije godine plus naplaćivanje uspostave poziva i radijske frekvencije... 

Što reći - gulikože u finom pakiranju... Naoko primamljivo, ali u stvari ponude su im jako bezobrazne. U mojoj novoj temi vidjet ćete i zašto. Ne nasjedajte njihovim trikovima, dobro pročitajte šta nude i šta potpisujete (i one zvjezdice i sva ona sitna slovca) da poslije ne bi bilo plakanja...

Ali, kako danas rijetko tko može odmah iskeširati minimalno 3500kn za solidan mobitel, mnogi će se odlučiti na pretplatu - i tu kreću problemi... Jer ima puno toga što piše ali vam reklame ne govore...

O tome više u mojoj idućoj temi - MOBI-MOB.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 1:56 (Danyel).
17 godina
neaktivan

U toj cijeni do 1500kn svakako bi trebalo spomenuti i modele Prestigio 4040(4" model za cijenu 1300kn) i 4300(4,3" ili 1500kn) jer su uređaji stvarno dobri za tu lovu s obzirom što nude{#} i s obzirom da su novijeg datuma kao i spomenuti ZTE Blade 3 ili Hyui 300G kojeg sam i sam pikirao ali eto odustao pošto ga ima samo u bon-bon mreži kao opcija, pa sam ipak uze prestigio 4300{#} s kojim sam super zadovoljan premda nekoristim sve njegove mogućnosti poput dual-sim-a.

Dakle kome treba nebrendirani uređaj i otvoren na sve mreže uz opciju korištenja dual-sima, ali mob radi odlićno isa samo 1 karticom topla preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 10:45 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dobili su crni g300, a uzet cu ga ponovno, LG L7 i sony xperia J su precjenjeni, isti hardwear a LG L7, ekran nije dobro centriran od okvira , malo više bezela(okvira) ima s lijeve strane užas

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smille kaže...

U toj cijeni do 1500kn svakako bi trebalo spomenuti i modele Prestigio 4040(4" model za cijenu 1300kn) i 4300(4,3" ili 1500kn) jer su uređaji stvarno dobri za tu lovu s obzirom što nude{#} i s obzirom da su novijeg datuma kao i spomenuti ZTE Blade 3 ili Hyui 300G kojeg sam i sam pikirao ali eto odustao pošto ga ima samo u bon-bon mreži kao opcija, pa sam ipak uze prestigio 4300{#} s kojim sam super zadovoljan premda nekoristim sve njegove mogućnosti poput dual-sim-a.

Dakle kome treba nebrendirani uređaj i otvoren na sve mreže uz opciju korištenja dual-sima, ali mob radi odlićno isa samo 1 karticom topla preporuka.

G300 najnormalnije radi na svim mrežama. Prestigio je sličan Huaweiu, dapače izgleda da se rade u istoj tvornici, samo što je Prestigio, meni barem, malo ''kvrckava'' marka. SVI ONI imaju solidan hardver ispod haube, samo što je nekim mobitelima hauba trabantova a nekim mercedesova...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan
goranszd kaže...

dobili su crni g300, a uzet cu ga ponovno, LG L7 i sony xperia J su precjenjeni, isti hardwear a LG L7, ekran nije dobro centriran od okvira , malo više bezela(okvira) ima s lijeve strane užas

Iskreno, što više promatram ponudu ova tri operatera sve više sam uvjeren da je ovaj Huaweiji best buy trenutno u Hrvatskoj.

A i nema nekog izbora (za one ne baš dubokog džepa) - svega 5-6 mobitela vrijedna spomena....

Samsung S3 mini koji sve ima ok ali zato lošu kameru i ekran male razlučivosti te je stoga jednostavno PRESKUP, Xperije koje su jako precijenjene i poprilično bugovite, a ostalo... baš i nemate nekog izbora u srednjoj kategoriji. Osim ako se ne želite vratiti korak natrag pa uzeti Samsunga S2... 

Ono što bih volio vidjeti je PONOVNO nešto poput Sony ARC S, koji me je oduševio dizajnom ali i solidnim ekranom i fotoaparatom. Da ga sada ponovno naprave, ali sa nekim jačim čipsetom, odmah bih ga rezervirao...

Iz Hrvatske, s ljubavlju
14 godina
protjeran

ARC S je po meni dizajnom jedan od ljepših ako ne i najljepših mobitela. Ima odličnu kameru i 4.2 ekran, no koči ga jednojezgreni proc, samo 512mb rama i nevjerovatno bugoviti ICS.

Galaxy mini 2 leti u usporedbi s arc s-om na ics-u što je meni bilo dovoljno da ga prodam..

Da ima dual core proc,1gb ram-a i običan ICS bez SE điđa miđa bio bi best buy do 2000 kuna (njuškalo).

A Huawei nije loš, samo što je moje mišljenje da ne vrijedi 350kn više od blade-a.....a to što blade ima manje boja i nema ips ekran ne čini veliku ulogu. Ali skoro nikakvu, jer ako se gledaju jedan pored drugog nema tolko velike razlike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 20:26 (Doctor Freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

ARC S je po meni dizajnom jedan od ljepših ako ne i najljepših mobitela. Ima odličnu kameru i 4.2 ekran, no koči ga jednojezgreni proc, samo 512mb rama i nevjerovatno bugoviti ICS.

Galaxy mini 2 leti u usporedbi s arc s-om na ics-u što je meni bilo dovoljno da ga prodam..

Da ima dual core proc,1gb ram-a i običan ICS bez SE điđa miđa bio bi best buy do 2000 kuna (njuškalo).

A Huawei nije loš, samo što je moje mišljenje da ne vrijedi 350kn više od blade-a.....a to što blade ima manje boja i nema ips ekran ne čini veliku ulogu. Ali skoro nikakvu, jer ako se gledaju jedan pored drugog nema tolko velike razlike.

Malo sam pogledao Bladea, ipak ima neke razlike i definitivno Huawei vrijedi tih 350kn više. Ne samo zbog daleko boljeg ekrana, već i zbog boljeg (otpornijeg) stakla i cijelokupnog dojma koji ipak prevaže na stranu Ascenda.

A što se tiče Arc S, tu si potpuno u pravu - najljepši mobitel, dizajn, odlično leži u ruci i mehaničke a ne senzor tipke, i šteta da nema jači hardver... A što se tiče Sony ROM-ova, njihovi inžinjeri su očito idioti jer im svaki mobitel ima barem po jedan gadan bug. Ili se to namjerno radi tako, tko će ih znati... 

Što se tiče dizajna, ove nove Xperie (2012) su po mom sudu totalni promašaji. Iz daljine još možda i izgledaju privlačno ali kad ih uzmete u ruku... ajme. Ko mala kvrckava četvrtasta pločica, a dolje one tipkice koje jedva nabodete prstom... Ne znam, nakon par dana korištenja možda bi mi se i svidio ali nije to onaj dobri stari osjećaj kao prije par godina kada sam kupovao svoj prvi Apple - pa kad uzmeš Iphone u ruku i odmah osjetiš da je vrhunski, u svakom djeliću odlično odrađen posao... 3GS...

Ni ovi novi Samsung nije ništa bolji od Sonya po tom pitanju - naoko privlačan, u biti je jako krhka ''glossy'' plastika i djeluje kao igračka. Jedino što ih vade uistinu vrhunski zasloni (kod S3 minija baš i ne)....

Iz Hrvatske, s ljubavlju
17 godina
neaktivan

Nakon svega pročitanog čovjek bio zaključio da je ovaj mobitel Iphone, jedni ga hvala na sva usta, drugi ga mrze zbog imena. Situacija je ovakva: Imam ovaj mobitel mjesec i pol, ubio sam boga u njemu testiranjem i romovima (ROM freak sam inače i uvijek tražim savršenstvo od roma) koji zasad ima solidan broj. Mobitel je za te novce (1300kn) definitvno best buy i ZTE mu ne može ni prismrdit (koristio sam ga nekih 10-ak dana) jer kao prvo kvalitetom izrade nije ni blizu huawei-u, ekran nekvalitetniji dosta, zvuk kod stream-a s YT se gubi i ako je video učitan uredno (testirano na wi-fi i mobilnom mrežama) i ono najiritantnije za mene: pozicija hebene search tipke; dešnjak sam i kad držim mobitel u ruci znam ju nehotičo pritisnuti dlanom/dnom palca (ili kako se već zove taj dio ruke) kad scrollam. A sad o g300: moj je kupljen preko ebay-a, plaćen 199$, gara internacionalna huawei 2godine, mob je došao sa ICS tako da ne znam kakav je sa GB. Što se tiče ekrana jedina mana mu je probijanje pozadinskog na dnu, ali ništa strašno, sve ostalo skoro savršeno. Brzina/odaziv mobitela uvelike ovisi o kernelu i romu, na stock ICS romu je mobitel krava (po mojim standardima i nakon isprobanih more drugih clean romova pa i JB roma) ali sa custom romom postaje ako ne gepard onda bar gazela {#}. OC-a s stabilno na 1.26GHz, sve preko toga restart (barem moj model, ali koliko sam pročitao po netu nekima je išao i do 1.39). Kamera je 5MP ali ko da i nije, za slikat pijanu ekipu i ispite na faksu ne mož bolje (ali kupio bi ja njega i da nema kameru). Netko je spomenuo prednju kameru, ja kažem: koji će mu ku*ac kad i tako ne mogu uhvatit 3g nigdje u blizini mjesta u kojem živim a i da mogu sve nešto sumnjam da bi koristio mobitel za video pozive ili skype video pozive (opet ovisi od čovjeka do čovjeka). Zvuk: nije Nokia 6233/6234 ali na CM romovima koje sam koristio i jb romu se čuje savršeno, osim sa onim smećem od slušalica koje se dobije sa svim huawei mobitelima. Tu sony nema premca, za slušalice uvijek sony. Dakle, mobitel kod nas košta 1300kn, nudi: 1GHz proc (OC-a se fino), 512 RAM-a, IPS ekran 4"(480x800), 5MP kameru s LED blicom (nije se baš proslavila), adreno 200 (nije novo, ali radi), radio sa RDS i ono što je izgleda svima bitno ICS. Gledajući ponudu po trgovinama, webshopovima i oglasnicima ponovno dolazim do zaključka: trebate android i imate 1300kn - nema puno razmišljanja. Kao i njegov stariji "brat" u8650 ovo definitivni hit u svom cjenovnom rangu

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Samo da vam javim da sam napokon napisao kratku recenziju (po meni) najpovoljnije kupnje ovog Božića...

Pa navratite, tema je ''Mobi-mob''.

pozdrav

Iz Hrvatske, s ljubavlju
15 godina

hmm razmisljam da prodam svoju xperiu u i kupim si ovo, tako da ni kune nemoram nadoplatit....

ono sto mi smeta kod sonyja je njegov softwer bugovit do bola...da onaj galaxy mini 2 radi brze od moje xperie koja je dual core to ne mogu vjerovat....

jedino radi posteno sa CM9 koji ima bug sa snimanjem videa i nema Xloud (zvucnik na xperii je zesca banana bez xlouda)... jako je neudoban u ruci i ekran je preuzak...da su bar napravili kao kod iPhona tih 3,5" a ne ovako, jednostavno ko da tipkam na 3,2" koja su  malo veca po duzini...

i jos je sony otkazao JB a razvoj Cyanogen moda je jako spor jer se radi o relativno novom nestandardnom STE U8500 chipsetu...

recite vi meni kakvi su kutevi gledanja na ovom huaweiu? to mi je jedna od bitnijih stvari i jel udoban u ruci?

jos neznam evo, ne igram jako zahtjevne igrice a dosta surfam pa mi treba sto veci ekran al ovih 3,5" su mi premalo...

razmisljam jos o Prestigiu 4300...super mi lezi u ruci i osjecam da je cvrst kad ga stisnem dok xperia skripi i imam osjecaj da cu je smrskat ako jace stisnem

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice