ljudi, ja sam danas dobila taj mob i sve je perfektno, osim što mi iz nekog razloga ne radi mobilni internet. uključen je, ali ne mogu nigdje. je li se itko susreo s time i kako to riješiti? ako je bitno, na tele2 mreži sam...
Gigabyte Maya M1 V2
- poruka: 353
- |
- čitano: 102.619
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Pogledao sam, ovlašteni servis je Mobis, u ZG-u je :)
To je MESC, oni su tu negdje s agramom, ili još gori, ak je to uopće moguće. Barem prema onom što se da pročitat o iskustvima na njihovim facebook stranicama... Sramota je što ti servisi rade ako je samo trećina od onog što ljudi pišu istina.
MESC nije tu negdje sa Agramom, nego je servis koji treba izbjegavati pod svaku cijenu.Imao sam iskustva sa njima i nebi želio to nikome. Ova informacija me skroz odbila od Maye,šteta.
neznam samo kako ti hoštapleri iz MESC-a uspiju dobiti toliko marki uređaja kojima su ovlašteni serviseri.
Stvarno je žalosno da ljude od kupnje mobitela odbija rad (odnosno nerad) ovlaštenih servisa. Mislim da to znaju firme koje su im povjerile tu zadaću da bi ih se rješili začas, no eto njihov izbor.
Meni se čini da ću nakon svih tih informacija uzeti nekog kineza. Kupim 2 komada za 2000kn, a 2 godine bi trebala 2 telefona definitivno izdržati koliko bi mi ovdje vrijedila garancija za jedan telefon od 1600kn.
Još ću vidjet, sviđa mi se Maya, ali...
Šteta je ta što se ne ponudi izbor 3-4 servisa pa da si ljudi mogu odabrati.
Potraži malo po tim stranicama. Ako se Maya kod nas prodaje za 1600 kn onda je ziher u Kini negdje u vrh glave oko 500 kn !! Ovaj Kubot bi kod nas išao za najamnje 2000 kn a da naljepiš HTC ili Samsung onda i za 3000 kn !! Potraži neki kao Maya po netu.
jedan heads up,u linksu nema maya m1 v2, samo aku a1, i ne znaju kad ce ih dobiti... bio sam tamo danas
Kejtrin_022 odi u postavke mreže i odaberi rad mreže automatski....
wirelles and network ------more ------ mobile network----- network operators----choose automaticly
Jel bi mogao možda isprobati Endomondo aplikaciju? To je navagacija koju dosta koristim jer sam biciklist i onda mi GPS iscrta rutu koju sam prošao... Zanima me jer navodno da MTK 6589 ima problema s nekim GPS navigacijama (Endomondo jedna od njih)
Jel bi mogao možda isprobati Endomondo aplikaciju? To je navagacija koju dosta koristim jer sam biciklist i onda mi GPS iscrta rutu koju sam prošao... Zanima me jer navodno da MTK 6589 ima problema s nekim GPS navigacijama (Endomondo jedna od njih)
Hmm, danas kad krenem u teretanu probat cu, pa ti javim, oprosti unaprijed ako zaboravim :(
hvala, da sam prije pitala, prije bih našla grešku :)
i da, u micronisu možete kupiti, tko želi. danas naručioš, sutra pokupiš. (tako sam ja jer je bilo sve rasprodano. a možete i nazvati da vide imaju li na raspolaganju odmah.)
foto opcije (big nose, big eyes i sl. efekti su zakon) ! Smijanje do bola :D
Ljudi imam pitanje za ovaj AKU A1 model, nešto čitam da uz 4GB interne memorije, korisniku je dostupno samo 0,89 GB za aplikacije. Da li se mogu instaliravati aplikacije na SD-karticu. Pitam jer je Wildfire malo patio od tog problema :)
Ljudi imam pitanje za ovaj AKU A1 model, nešto čitam da uz 4GB interne memorije, korisniku je dostupno samo 0,89 GB za aplikacije. Da li se mogu instaliravati aplikacije na SD-karticu. Pitam jer je Wildfire malo patio od tog problema :)
Wildfire nema toliko memorije. Na SD karticu se ne mogu instalirati aplikacije. 900MB je i više nego dovoljno za sve. Jedino je problem ak misliš igrat velike i zahtjevne 3D igre, onda nemaš dosta.
A što ako se Maya roota. Jel se može onda napravit da ima samo jednu particiju, a ne da dijeli ta 2.74MB na dvije. I onda na tu jednu bi sve išlo bez problema.
Koje sim kartice prima ovaj mobitel, u specifikacijama se spominje Dual SIM (Mini-SIM, dual stand-by) pa pitam dali moja sim kartica iz Galaxya S moze na ovaj mobitel.Hvala.
Koje sim kartice prima ovaj mobitel, u specifikacijama se spominje Dual SIM (Mini-SIM, dual stand-by) pa pitam dali moja sim kartica iz Galaxya S moze na ovaj mobitel.Hvala.
Može!
Prima kartice normalne veličine
Jesi isprobao možda GPS (gMaps, Endomondo)?
Jesi isprobao možda GPS (gMaps, Endomondo)?
Nisam ovih dana jer sam imao previse obaveza, al danas je nedjelja, slobodan mi je dan, idem ti to odma rijesit
Da nadopunimo još par stvari :)
Uglavnom, stigao je novi update za Mayu M1 v2, ja sam update-ao preko recovery-a i popravila mi se situacija sa dodirom, bolje reagira na dodir i kapacitivne tipke su počele bolje reagirati, ali tu je nastao još jedan problem, kada update-ate preko recovery-a, gubite podatke (update-ajte preko Titanium Backup-a) i nažalost ROOT :( kada sam probao rootati metodom na prvoj stranici teme, jednostavno ne ide, jer ne postoje driveri za Mayu M1 v2 koji podrzavaju noviju verziju softvera, no nisam mogao mirno sjediti i evo skužio sam kako da rootate na novijoj verziji, pa izvolite upute:
Dakle:
1. Uključite 'Nepoznate izvore'. Postavke-Sigurnost-Nepoznati izvori
2. Uključite 'USB Debugging'. E sad pošto je Google u Android 4.2 OS-u maknuo Developer Options iz Postavka, morate ga vratiti u postavke, a to napravite ovako: Uđete u: postavke-o telefonu. Te brzo 7 puta pritisnite na 'Build number' ili 'Broj međuverzije' (ovisno o jeziku). Tada ste omogućili 'Developer settings' u opcijama. Sada uđete u: postavke-opcija za razvojne programere i uključite 'Uklanjanje pogreške USB-a' ili takozvani 'USB Debugging'
3. Skinite Root package
E sad sljedece korake dobro pratite:
4. Ugasite mobitel
5. Držite volume down (tipka za smanjivanje) i power tipku (tipka za gašenje/paljenje/zaključavanje), prikazat ce vam se 'Factory mode'
6. Kada se mobitel boota u Factory mode, spojite ga sa USB kabelom na komp
7. Otvorite run.me iz root package-a kojeg ste prethodno skinuli, pratite upute
8. Kada vam se mobitel restarta odite na google play, skinite SuperSU, Superuser ili sličnu aplikaciju koju preferirate za root access
I eto ga, rootali ste Mayu M1 v2 na novijoj verziji softvera!
U mom slučaju, nisam mogao update-ati softver putem OTA nacina (over the air), nego sam update-ao putem recovery-a, to napravite da:
1. Skinete noviju verziju softvera (Maya M1 v2_V1.29.08)
2. Raspakirate datoteku koju ste skinuli
3. To što ste raspakirali (GBC_update.zip) kopirajte na SD karticu mobitela
4. Flashajte iz recovery-a
5. GOTOVO :)
E sad, kada ste to napravili, ajmo riješiti jos jednu caku na ovom uređaju, a to je GPS :/ Uglavnom dešava se to da lošije hvata satelite, neprecizan je, te puno mu treba da locira lokaciju na kojoj se trenutno nalazite, e pa sad postoji rijesenje i za ovaj problem, pozorno pratite upute (MORATE ROOTATI MOBITEL PRVO DA OVO NAPRAVITE)
1. Odite na Google play, skinite 'Mobileuncle MTK Tools'
2. Uključite GPS (vodite računa da imate uključen Wifi ili podatkovnu vezu(preporučam 3G))
3. Otvorite MTK Tools, odite na Engineer Mode, odaberite Engineer Mode (MTK)
4. Sljedeći je korak da odete pod tab 'Location' i odaberete 'Location Based Services'
5. Odite pod tab 'EPO', označite 'enable EPO' i 'Auto Download', i pritisnite na 'EPO Idle'
6. Sada će umjesto 'EPO Idle' pisati 'EPO Downloading', sada pricekajte da se skine do kraja (pisati će ispod 'sucess 100%')
7. Kada se skine, vratite se nazad na 'Location' i pritisnite na 'YGPS'
8. Pritisnite na information, prvo pritisnite na 'Hot', pa na 'Full', pa onda pritisnite na 'AGPS Restart'
I ETO GA, sredili ste i ovaj problem, ja nakon ovog fixa vidim veliku razliku u gMaps npr, brže (puuuno brže) nađe lokaciju, preciznija je (puno preciznija) i sada GPS radi najnormalnije ;)
Nadam se da sam bio od pomoći, želim pomoći svima koji imaju problema sa ovim mobitelom, ja sam sve ovo napravio, instalirao Clean Master, Nova Launcher Prime, Greenifiy i mobitel je zasada ODLIČAN! Bez laga, leti doslovno sve, od igara do gledanja 1080P videa, ma savršeno, prezadovoljan!
Uzimam ga sutra
Pozdrav, vidim da pišete da ovaj mobitel ima loš gps pa me sad zanima kolko je to u praksi loše, kolko mu treba da nađe lokaciju.
Pozdrav, vidim da pišete da ovaj mobitel ima loš gps pa me sad zanima kolko je to u praksi loše, kolko mu treba da nađe lokaciju.
Pa vidiš da se stvar da rješiti fixom ;)
Jel ima mobitel notifikacijsku LEDicu?
Sporije locira trenutnu lokaciju, manja preciznost lociranja i sl.
Pa vidiš da se stvar da rješiti fixom ;)
Jel ima mobitel notifikacijsku LEDicu?
Ima za punjenje, al se jako jako tesko vidi neznam kako su ju lose napravili ovako, jedva se i u mraku vidi.
Znači kad dođe poruka/propušten poziv ne treperi onak???
Znači kad dođe poruka/propušten poziv ne treperi onak???
Ne nažalost :(
MARKOZD15 prema tvojim porukama čini se da je mobitel stvarno izvrstan, pa me zanima možeš li reći koje su njegove mane (valjda ih ima?) Ili neko drugi tko posjeduje mobitel;
Do sad sam mislio uzeti u t mobileu Alcatel idola za 800 kn + 95 mjesečno na dve godine, ali čini mi se bolje uzeti u Protisu za 1600 kn čisti a tarifu uzet od tomata za 50kn, slažete li se?
Da, keš i tarifa na bonove ti je najbolje.