Šta je još dobar izbor od kineza?
Zanima me kamera na ovom mobitelu. Znam da ima brdo megapiksela, ali meni je važnije kvaliteta slike u lošijim uvjetima ili sa bljeskalicom. Ako bi tko mogao upload-ati par slika slikanih negdje u zatvorenom u slabo osvjetljenoj sobi ili vani ispod gradske rasvjete. Unaprijed hvala!
U recenziji se nalazi na desetke slika nastalih njegovom kamerom i u komentarima ćeš naći uspredne slike drugog kineza i Cubota
http://anton008.com/cubot-gt99-recenzija/
Kamera je jedna od najboljih na tržištu i ima mnoštvo detalja, mobitel je stvarno odličan.
Ti zaboravljaš da moibtel košta 800kn, fotografije jesu dobre no ako želiš fotić, kupi si DSLR fotoaparat pa ćeš moći po noći i u svkaom trenutku imati vrhunske fotografije, za tu cijenu među kinezima nema boljeg. Eventualno si kupi Ioceana Plus (kinez) koji koji košta 240$ ali ne garantira da ima imalo bolje fotografije.
Dobar mobitel i ja ga uzimam ovih dana!
Šta kažete na ovo?
Hmmmm i to je vidio. Mislim da mora biti sretan i sa tom jer neki od ovih koje se kupe u Hrvatskoj imaju i slabije baterije.
Ali korisnici ovdje koji su ga kupili mogu potvrditi da li je to toćno.
Instalirao sam battery monitor i stvarno mi očitava 1500mah
cubot gt99
Šta kažete na ovo?
Svi lažu oko kapaciteta baterije, no ovo ne može biti istina. Naime baterija THL W100 nije ni fizički ista kao u GT99 niti pašu. Naime THL baterija ima konektore u sredini dok GT99 baterija ima bočne spojeve.
Navodi da su istih dimenzija su smiješni jer su i brojni automobili istih dimenzija a ispod haube im se nalazi puno različitih stvari. A koliko točno aplikacije očitavaju vrijednost, sve je to diskutabilno. Meni kaže 1900 no vjerojatno je i više a možda je i manje...
Šta kažete na ovo?
Svi lažu oko kapaciteta baterije, no ovo ne može biti istina. Naime baterija THL W100 nije ni fizički ista kao u GT99 niti pašu. Naime THL baterija ima konektore u sredini dok GT99 baterija ima bočne spojeve.
Navodi da su istih dimenzija su smiješni jer su i brojni automobili istih dimenzija a ispod haube im se nalazi puno različitih stvari.
Ja sam skinuo onaj omot sa baterije, unutra ne piše ništa.
Ali baterija je od 1800mAh, što možete vidjeti ako upišete kinesko ime ovog mobitela u google: XYZ X1
Evo jedan link
Gledam baš da uzmem novog punjača za Cubot GT99, neki kvalitetniji od onog kojeg sam dobio i onda vidim
da ovaj koji se dobije http://www.banggood.com/Universal-EU-5v-1000mA-Original-USB-Charging-Head-For-Cubot-GT99-p-81556.html
izgleda isto kao i ovaj puno jeftiniji http://www.banggood.com/Wholesale-New-EU-USB-Wall-Home-AC-Charger-Adapter-For-IPhone-4-4G-p-27742.html
Koristite li punjač koji ste dobili s mobitelom ili neki drugi?
Instalirao sam Battery Monitor na Huawei Y300 i isto pokazuje 1500mAh iako je 1950mAh
Ok, točnost battery monitora je očito upitna
Ja sam skinuo onaj omot sa baterije, unutra ne piše ništa.
Ali baterija je od 1800mAh, što možete vidjeti ako upišete kinesko ime ovog mobitela u google: XYZ X1
Evo jedan link
Na tom linku sa dx za XYZ X1 piše da ima 8mpx kameru, dok na bg cubot ima 13 mpx kameru, e sad kome vjerovati...
To je ustvari 8mpix kamera, a sve vise od toga je interpolirana slika.
Oko 1Gb realno. Kamera je stvarno bolja od konkurencije jer je puno detlajnija, video nije mutan, i može snimati u 1080p.
Ag008 jel MIUI rom ima hr jezik?
Nema. Za sada nisam našao ni jedan custom rom koji ima hrvatski.
Koja je prava rezolucija te kamere na kraju?
I dal netko ima video koji je snimao tim mobitelom, a da slika ne trza?
Na youtubeu imam cijelu kolekciju videa, slika ne trza, video je dobar. Malena je razlika između kalitete na fotografijama s 8mpx i 12mpx. No zato je kamera veoma detaljna i bolja od npr. one na THL W100 kada sam pokazao primjer.
Ma kako ne trza kad meni trza?
Prilično je vidljivo na zadnja 3 videa da trza, ponajviše kod okretanja kamere lijevo-desno.
Trzanje ili ne, video nije svakih 3s zamućen. Za 800kn i u usporedbi s ostalima slika je super
Pogledaj kako je loš automatski fokus na Tronsmartu TS7 Glacier
I Cubotu One:
Ovdje to nije slučaj. A kamera ima i dvije led diode u bljeskalici dok konkurenti većinom imaju samo jednu.
U svakom slučaju kamera je odlična i puna boja. Kod onih koje sam probao, boje su vrlo često isprane a ni detalji nisu bili nešto. Ovaj ima sve.
Ne znam jesam li to samo ja, ali ja ne vidim trzanje. Vidim samo da malo zapne u framerate-u, veoma minorno i nebi to nazvao trzanje (zvuci pretesko). Ipak govorimo o uredjaju za cca 800kn koji snima fullHD video ne tako lose kvalitete.
Kaj se tice kamere, moguce da je sony exmor 8mp kamera unutra. Jos cu malo istraziti.
Trzanje ili ne, video nije svakih 3s zamućen.
Al ne možeš tvrditi da ne trza kad je jasno vidljivo da trza...koga ti lažeš, sebe ili mene??
Ja ne kažem da je kamera loša, po svemu što vidim je odlična za tu cijenu...samo me zanima dal je moguće snimiti video bez tog zapinjanja, to je sve :)
EDIT: Sad ćemo se poslužiti jeftinim trikovima pa lupat TD?
Ja vidim da povremeno vidljivo 'štucne', ali ne mogu biti 100% siguran da li je do videa ili "#%#$$"#$ YouTube malo zapinje zbog konstantnog menjanja kvaliteta videa.
prati kako se auti miču, vidi se lagano preskakanje sličica.
prati kako se auti miču, vidi se lagano preskakanje sličica.
Majkemi! Istina! U 2456 slicici se vidi da je preskocilo samo tako na 2458. Huh, ovo nije dobro.