Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 833.105
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2
Fero kaže...
domeklija kaže...

Uf, sad si me zabrinul.

Kupiš onu narukvicu protiv statićkog elektriciteta i možeš raditi što hoćeš, to bih se trebalo kao i na Pc-u kada mijenjaš ili diraš komponente, ali tko to koristi jer uvijek mislimo pa neće se ništa dogoditi. Pogledaj youtube tutorijale vezani uz mobilne uređaje pri promjeni dijelova i vidiš da nitko ne koristi antistatičku narukvicu.

Edit : Možda sam bio dvosmislen, ali ako je statićki elekt. onda ipak radi predostrožnosti treba imati narukvicu, a moj navod za youtube je da su trebali imati ali nemaju tu narukvici . Greška ili traljavost pa ne stavljaju jer misle pa neće se ništa dogoditi.

Ovo što forumaš navodi da gubi signal zbog statičkog ne mora biti točno.

Možda treba samo zamijeniti sim karticu, imao slićan problem i kartica nije radila, tražio drugu od svog operatera i opet sve radilo.

prije bih imao 1 crticu signala ili dvije... a sada nemam nijednu nego samo u onim djelovima grada gdje ej bolja pokrivenost signala...

Dok kada bih stavio karticu od VIP-a prije bih ima puni signal a sada ga nemam nikako tako da nije do kartice

13 godina

Evo da napišem ukratko mišljenje o mobitelu upošto je prošlo već nekoliko mjeseci otkad sam ga uzeo curi i sebi:

Kao i kod svakog novog mobitela, sve je bajno i sjajno prvih nekoliko tjedana/mjeseci, kao i svaki drugi, počne se pokazivati određene mane nakon evo, 3-4 mjeseca otkad ga ja imam(za svoj pričam jer s njim imamo problema jedino)?

Prvo: nekvalitetan poklopac, khm, mjenjao sam sim kartice/memorijske/baterije u svom najmanje 50 puta i naravno škripi ko blesav - neću cjepidlačit, svaki mobitel je takav.

Drugo: problemi s frekvencijom mreže, interesantno je da samo s mojom kaljavom VIP karticom imam zujanje tijekom poziva normalnih/skype - čim kad ubacim tele2/tmobile(bonbon) karticu, odmah sve savršeno funkcionira.

Treće: Neznam tko je tu lud, al jedna baterija mi otišla već.

Četvrto: Customer support od CUBOT-a, DA, CUBOT-a, ne prodavača, je užasna - pokušavao sam da mi određene dijelove PRODAJU(konkretno, tipka za paljenje/gašenje, jer sam presjekao flat kabel-isfušario sam na kraju i treba se malo jače stisnut tipka) i od toga već ništa nekoliko mjeseci, niti odgovaraju na 50 emailova niti ništa.

Eh, peto: Kao i kod svakog mobitela, nakon nekog vremena počinje throttlat, ili ti "štekat", kak igrice, tak browseri. Factory reset spašava stvar.

To bi bilo to barem od onoga što ja imam problema s njim, inače, sve 5, mob je sjajan i divan. Samo eto, to sr*nje s mrežom i frekvencija je jedino jedan veliki minus i sami customer support od CUBOT-a je da se možeš doslovno posr*t na njih, a kamoli očekivat nešto od njih.

Sve, u svemu, neznam da li bi opet kupio kineza... Moja voljena hvala dragome Bogu nema nikakvih problema s svojim Cubot-om, valjda zato jer ga ne koristi kao ja (+ što je ona na BonBon-u).

{#} 

Like most others, I was a seeker, a mover, a malcontent, and at times a stupid hell-raiser
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 19:59 (ramzocro-HCR).

3 0 hvala 0
11 godina

Ne znam dal se prica, al postoji apk koji moze rootat telefon i prakticnije je od one gnjavaze s windowsima i spajanjem i li la. 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2130276

Na dnu prvog posta su apk datoteke, ja sam svojeg cubota jucer rootao s 1.9.1 verzijom.

Za cubot gt99 kao sto i pise odabere se Boromir exploit i nakon restarta telefon je rootan :)

2 0 hvala 2
17 godina
Jel netko skidao ovaj screen protector? Ima li ikakve razlike na dodir,da bolje odgovara ili da je ugodnije?
totus mundus agit histrionem
16 godina

zašto bi ga skidao?

je li ne radi kako treba ili?

Meni radi sasvim normalno i fino je zalijepljen

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Opet problem.Neželi mi učitat video na youtubu.Niti jedan.Što da napravim

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Ja sam skidao i mijenjao screen p. jer mi se originalni dosta oštetio. Nisam primjetio neku razliku u radu samog ekrana, sa ili bez zaštite.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 22:17 (domeklija).

0 0 hvala 0
13 godina
jozagloza123 kaže...

Koji rom imas? Meni na samsung romu nije radio youtube..

Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
12 godina
neaktivan
jozagloza123 kaže...

da li ti ne želi učitat baš u youtube aplikaciji ili browseru?

ako je u appu, onda probaj izbrisati keš i datu od same aplikacije u postavkama mobitela.

ako je ovo drugo, onda ti je normalno da neradi pošto flash više ne podržaje android

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258
11 godina
protjeran

Posto imam problema sa signalom jeli moguce da postojecu gsm antenu zamjenim sa nekom koja koristi frekvencije

Nasih operatera?

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

netko zna neki servis na trešnjevci, črnomercu koji želi promjenit ekran na Cubotu/kinezu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne mogu instalirati CWM na cubot gt99 :D

Pratim upute: http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/

Mobitel je rootan s framarootom, skačem direkt na korak dva, skinem img file s linka i pokrenem recovery update, kliknem svoj file s SD kartice i umjesto da se CWM instalira, isti se samo pokrene, odnosno reboota se u recovery bez instalacije. Kod sljedeceg paljenja dobim onaj defaultni recovery (ne CWM). Stock rom je na telefonu, v03. 

Napravio sam backup s CWM-om i sad ne mogu restore napraviti jer ispada da se nije instalirao vec samo pokrenuo 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.3.2014 13:38 (srcipesak).

0 0 hvala 0
13 godina

možda nije dobro odradil root,

kreni od prvog koraka

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
batizg kaže...

možda nije dobro odradil root,

kreni od prvog koraka

Pa al root explorer i sve zivo sto treba root radi. Anyway, radil sam postupak za povecanje internal storage-a s meteosom i zeznul sam korak jedan :)

Sad sam nadogradil telefon na v04, pa rootal s framom, pa pokrenul meteos, pa s mobileuncle pokrenul cwm, iz njega napravil wipe i onda restore... 

Opet sam na v03 al glavno da stvar radi i da je sad internal storage 2.5gb :P

11 godina
protjeran

Preporučio bi novi rom na Needrom.com

Izgleda kao Note 3 i redi sve kako treba:google play i youtube.

Rom je odličan.{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Za popravak cubota mi trazi 250kn.Problem s gubljenjem signala.

Dali se isplati dati toliko za popravak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Boixus Nois PS kaže...

Za popravak cubota mi trazi 250kn.Problem s gubljenjem signala.

Dali se isplati dati toliko za popravak?

Može li ti garantirati da će raditi kako treba nakon pokušaja popravka, odnosno vraća novac ako neće raditi kako treba?

Puno je to, jako puno za mobitel koji košta oko 1000 kuna. Ne znam što bih učinio na tvom mjestu. Ako mi ne može garantirati da će raditi, ne znam bih li ga dao na popravak, jer bi onda tih 250 kuna moglo biti bačeno u vjetar, umjesto uloženo u novi mobitel, ovaj put po mogućnosti s garancijom.

13 godina

na cubotu mi ne pokazuje dobro plavu boju pa i sve ostale koje se mješaju sa plavom kiksaju,

da li je to problem do lcd ekrana ili neki drugi dio je u pitanju?

ostalo sve radi i nemam nikakvih problema

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 9:19 (batizg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

može li se kako povečati glasnoća od defultnog maksimuma,

dosta muzike koju slušam mi djeluje nedovoljno glasno kad slušam preko slušalica koje trenutno imam.

gledao sam nešto kroz gravitibox u inženjerskom modu, al nisam uspio,

isto tako, aplikacija voodoo sound koja ima tu opciju, nakon što je instaliram mi javlja da nemam kerenel koji ju podržava.

pa ako ima koje drugo rješenje, dobro bi došlo

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xDISORDERx kaže...

dosta muzike koju slušam mi djeluje nedovoljno glasno kad slušam preko slušalica koje trenutno imam.

isto tako, aplikacija voodoo sound koja ima tu opciju, nakon što je instaliram mi javlja da nemam kerenel koji ju podržava.

Možeš probati preko Mobile Unkle toola, tamo imaš postavke za audio pa probati, postoji tutorijal za Mtk modele na xda developer forumu, ne znam da li će ti raditi ali pokušaj i zapamti prijašnje postavke da možeš vratiti ako bi nešto štekalo i sl.

"Just A Dream ".
17 godina

Ljudi moji, kad čitam koje sve probleme imate sa svojim Cubotom, ne mogu vjerovati da imamo isti telefon.

Mom primjerku danas je točno pola godine. U pola godine, nikakvih pretjeranih problema. Da, plastika je u k***u, ali kad ga držim u onom "opanku", ne škripi.

Sve zajedno, nije bilo niti deset neplaniranih restartiranja.

Čak mi je upao u vodu... Dobro se osušio i opet nikakvih problema.

Baterija traje dva dana, a onu rezervnu koju sam kupio, još uvijek nemam potrebe koristiti.

Sve zajedno, nisam se pokajao što sam ga kupio!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
7 1 hvala 1
16 godina
cro_blue kaže...

Ljudi moji, kad čitam koje sve probleme imate sa svojim Cubotom, ne mogu vjerovati da imamo isti telefon.

Mom primjerku danas je točno pola godine. U pola godine, nikakvih pretjeranih problema. Da, plastika je u k***u, ali kad ga držim u onom "opanku", ne škripi.

Sve zajedno, nije bilo niti deset neplaniranih restartiranja.

Čak mi je upao u vodu... Dobro se osušio i opet nikakvih problema.

Baterija traje dva dana, a onu rezervnu koju sam kupio, još uvijek nemam potrebe koristiti.

Sve zajedno, nisam se pokajao što sam ga kupio!

Ja ga imam nešto više od 4 mjeseca i sve radi odlično (jedino se s GPS-om malo pati). Niti jedan reset nije bio

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUNE: slinA
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, registrirao sam se tu jer ne mogu naci nigdje bas neko rijesenje. Znaci radi se o cubotu gt99, imam ga 1,2 mjeseca i do sada nije bilo nikakvih problema do sinoc.

Mobitel uopce nisam koristio, stajao je pored mene.Odjednom se sam restartao i sada nece da digne "sistem" tj. upali se sam pojavi se bijeli ekran di pise cubot i opet se sam ugasi i upali i tako cijelo vrijeme?

Googlao sam, ali nisam naisao da je itko imao takve probleme. Zanima me jel postoji kakvo rijesenje da se ude preko safe moda, mozda ubaci neki root na njega preko sd kartice?

Pokusao sam ga spajati i preko usb kabela na laptp(macbook) ali i na to ne reagira ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 12:40 (peepe).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fero kaže...
xDISORDERx kaže...

Možeš probati preko Mobile Unkle toola, tamo imaš postavke za audio pa probati, postoji tutorijal za Mtk modele na xda developer forumu, ne znam da li će ti raditi ali pokušaj i zapamti prijašnje postavke da možeš vratiti ako bi nešto štekalo i sl.

to je ekvivalent inženjerskom modu u gravityboxu, sjećam se od prije kad sam imao MUT.

u međuvremenu sam otkrio u postavkama music playera da mi je bio uključen neki profil u ekvalajzeru,

pa sam isključio i sad je glasnije, mada još moram isprobati vani i u autubusu gdje me to najviše smeta zbog samog zvuka busa i okoline..

edit: problem je bio u ovom profilu od ekvalajzera, sad je sve u redu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 23:14 (xDISORDERx).
12 godina
neaktivan

@peepe

flashaj ga s flash toolom i stock romom, opis postupka imaš negde u temi..

ako ne, imašovdje sve na engleskom u prvom postu..

ako ga popraviš, ubuduće radi backup preko cwm recoverya svako par tjedana,

tako da ako ti se desi opet nešto, bit će dovljno restorati backup bez flashanja

17 godina
moderator

Moram pitati - jesi izvadio bateriju i ponovno je stavio?

11 godina
neaktivan
xDISORDERx kaže...

@peepe

flashaj ga s flash toolom i stock romom, opis postupka imaš negde u temi..

ako ne, imašovdje sve na engleskom u prvom postu..

ako ga popraviš, ubuduće radi backup preko cwm recoverya svako par tjedana,

tako da ako ti se desi opet nešto, bit će dovljno restorati backup bez flashanja

Hvala, al tko ce to naci medu ovih 90 stranica :)

probat cu sa ove druge stranice skinuti, to se stavi na sd karticu, pa se preko "safe moda" radi ? ovo mi je prvi put da se zezam sa androidom, prije je samo iphone bio u igri.

mbaksa --- Vadio sam bateriju 20 ak puta :) ali nista.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 12:58 (peepe).
17 godina
moderator

Jesi izvadio memorijsku karticu, da budeš siguran da nije problem u njoj?

Upute na hrvatskom: http://anton008.com/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-cubot-gt99/

(naravno, umjesto "prilagođenog" ROM-a u ovom slučaju skinuo bi stock ROM).

11 godina
neaktivan

uopce nije imao sd karticu u sebi, iskreno iznenadio me, jer je do sada sve bilo OK. Probat cu nesto od ovoga, pa cu javiti. iako mu ne dajem bas neke nade :)

0 0 hvala 0
14 godina
Znači frendu sam prekjučer bio stavio neki XYZ rom i sve super,samo mreža divlja.
90% uopće nemože primiti poziv,a ni nazvati,a net radi.
Ajde stavim mu onda V4 stock rom,i ono točno nakon 24 sata opet isti problemi sa mrežom.
No sada ni net ne radi većinu vremena.
U čemu bi mogao biti problem.
Možda da mu stavim taj Note3 rom i pobrišem sve žive cacheve

I kako se zove ona dobra aplikacija za auto postavljanje apn-ova?
robimarko@gmail.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice