Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 833.181
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

gdje otvoriš taj root explorer, ne kužim baš..koje si probleme s tim riješio?

11 godina
protjeran

niti jedan problem nisam s tim riješio i još uvijek mi kaže error 404

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 16:48 (jozagloza123).
16 godina

majkemi jozagloza sazreo si za bana {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 16:52 (mmmnnn).

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jozagloza123 kaže...

niti jedan problem nisam s tim riješio i još uvijek mi kaže error 404

Here you go

"
Deinstall Google Play. The Android Market is back on your device.
Download the App you wish, using Android Market.

Google Play will be re-installed automatically. But if this happens before the installation process of the downloaded App has finished, it won't work. In this case, try this:
Deinstall Google Play. The Android Market is back on your device.
Download the App you wish, using Android Market.
When Download has started immediately switch off automatic syncronisation of background data in settings

"

LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
11 godina
neaktivan

jel bi mi htio neko nabrzaka poslat link ili stavit ovdje kako da stavim novi ROM, neki provjereni pa da probam tako zalječit rane s Wifiom i bluetoothom :D  ili da pretražujem cijeli forum?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne moras ici stranicu po stranicu... Pobogu ima search opcija s desne strane

Ima negdje link od agenta za flashanje i rootanje moba...

Probaj trazit kljicnr rijeci : cwm, root, rom, flashtool
LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
14 godina
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
11 godina
protjeran

na kojoj stranicu je ono s storage fix-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ukay1000 kaže...

Koliko je sa uvoznim davanjima i vrijedi li te novce?

17 godina

Imaš samo pdv od 25% na carini. Tj na 800kn koliko mobitel košta još oko 230kn našem poštaru plaćaš.

16 godina

Vrijednost uloženo/dobiveno tj. kvaliteta i mogućnosti za te novce je ok?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 9:09 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
tintin kaže...

Više nije. Dodaš 250 kuna i kupiš recimo iNew v3.

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
tintin kaže...

Više nije. Dodaš 250 kuna i kupiš recimo iNew v3.

ili ovo dok je još na specijalnoj cijeni od 189 dolara.

mada bi ja i ponovno uzeo cubota da znam da će mi raditi kao ovaj sad.

ali preporučit nekome da ga naručuje i nebi baš nakon ovoga svega, al sa svojim sam ful zadovoljan.

Ako trebate poklon kupon za Ganggood od 10$: http://www.banggood.com/?zf=265258
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 15:56 (xDISORDERx).
17 godina
moderator
xDISORDERx kaže...

ali preporučit nekome da ga naručuje i nebi baš nakon ovoga svega, al sa svojim sam ful zadovoljan.

Ja ne bih. GPS je nefunkcionalan ili polufunkcionalan, mobitel mi se restarta kad je hladno, poklopac mu je tanak, sklizak i škripav, kabel ima jako labav spoj. Meni bi sve to bilo dovoljno da gledam drugdje, kad za šaku kuna više danas možeš kupiti smartfon koji nema takve probleme.

Mislim da tu nema potrebe za sentimentalnost - Cubot GT99 je ispočetka bio "too good to be true" ispočetka, što se poslije pokazalo kao istina. {#} Bio je dobra prilika kad nije bilo bolje, kad nije bilo alternative. Danas je ima.

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
xDISORDERx kaže...

Ja ne bih. GPS je nefunkcionalan ili polufunkcionalan, mobitel mi se restarta kad je hladno, poklopac mu je tanak, sklizak i škripav, kabel ima jako labav spoj. Meni bi sve to bilo dovoljno da gledam drugdje, kad za šaku kuna više danas možeš kupiti smartfon koji nema takve probleme.

Mislim da tu nema potrebe za sentimentalnost - Cubot GT99 je ispočetka bio "too good to be true" ispočetka, što se poslije pokazalo kao istina. {#} Bio je dobra prilika kad nije bilo bolje, kad nije bilo alternative. Danas je ima.

hah pa normalno da ćeš gledat druga rješenja kad ti nešto neradi kako treba..

ja nemam nikakav problem (osim nebitnog mi gps-a), stoga nemam potrebu za novim rješenjima jer mi je ovo više nego dobro.

15 godina

Što se tiče GPS-a moram priznati da moj dobro radi. Uključio sam A-GPS na nečiju preporuku tu na forumu, i kad koristim navigaciju uvijek uključim i mobilne podatke i jako dobro radi. Baš sam je testirao ovaj vikend po Splitu i ni jednom se nije izgubio, lociranje traje ispod 20 sekundi.

I kad sam već kod navigacije zna li netko kako spremiti neku lokaciju na google maps, ili ti ga na guglovoj navigaciji?

Zdravi i veseli bili :)

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
bradonja_85 kaže...

Što se tiče GPS-a moram priznati da moj dobro radi. Uključio sam A-GPS na nečiju preporuku tu na forumu, i kad koristim navigaciju uvijek uključim i mobilne podatke i jako dobro radi. Baš sam je testirao ovaj vikend po Splitu i ni jednom se nije izgubio, lociranje traje ispod 20 sekundi.

Tebi i još nekolicini možda radi, no većini ne radi ili barem ne radi kako bi trebao. Problem postoji, problem je dobro poznat, a ti se možeš smatrati sretnikom što tvoj primjerak nije pogođen tim problemom. Tvoj primjerak je iznimka, zbog čega se potencijalni kupac ne može voditi tvojim slučajem, nego mora ići s pretpostavkom da mu GPS neće raditi kako treba. Isto kao što je poznat problem s restartanjem na hladnoći, iako je manje učestao od problema s GPS-om.

Iskreno rečeno, uz sve poznate probleme ovog modela i danas raspoloživu konferenciju, čovjek koji je upoznat s tim problemima (a to bi trebali biti svi pratitelji ove teme) stvarno mora biti ili fanatik ili mazohist (da baš ne upotrijebim neku grublju riječ - dobro znate na koju riječ mislim) da odabere Cubot GT99. {#}

xDISORDERx kaže...

hah pa normalno da ćeš gledat druga rješenja kad ti nešto neradi kako treba..

ja nemam nikakav problem (osim nebitnog mi gps-a), stoga nemam potrebu za novim rješenjima jer mi je ovo više nego dobro.

Dakle, mobitel ti ne radi kako treba, nema oglašavanu funkcionalnost. Prevaren si, isto kao i većina kupaca GT99, jer da si znao da GPS neće raditi, možda bi odabrao neki drugi model ili bi očekivao nižu cijenu. Tebi je GPS možda nebitan, no ne možeš računati da drugima nije. Da sam znao da je GPS zeznut, ja taj mobitel ne bih kupio.

Zbog opetovanih pokušaja blago krivog interpretiranja moje poruke, evo eksplicitnije rečeno: moj komentar nije značio da bi se postojeći vlasnici Cubota GT99 trebali riješiti tih smartfona kako bi dobili punu funkcionalnost i stabilnost s nekim boljim, novijim modelom. Ako možete živjeti s njegovim problemima ili nemate love za drugi mobitel sličnih karakteristika, onda naravno nemate potrebe ili mogućnosti kupiti drugi.

Moja poruka je bila pokušaj otrežnjenja zaluđenih vlasnika Cubota GT99 koji će ga i dalje preporučivati drugima iako su svjesni kojih sve problema imaju korisnici tog smartfona. To je u najmanju ruku nekorektno - zbog samozavaravanja rade štetu drugima. Prihvatite činjenicu - Cubot GT99 je problematičan model koji kod većine korisnika ne ispunjava obećano. U ono vrijeme kad smo ga kupovali nismo znali za njegove probleme za koje danas znamo i kao mobitel s "takvim i takvim" specifikacijama za "tu i tu" lovu nije imao konkurencije. Danas ima. I to je to. Više ne postoji ni jedan jedini razlog da nekome preporučite ovaj model. Osim ako ga hoćete za*ebati.

11 godina
protjeran

Zasto se vi toliko nervirate s ti gps-omi

Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina

nekim ljudima je potreban GPS,

taj mob jednostavno nemožeš nikome preporučit jer uz dobro znane zajedničke bugove pojavi se i neki novi,

kada sam taj mob naručivao znao sam za tadašnje njegove mane (GPS i problem sa zujanjem kod razgovora koji su bili rješivi uz neke fixove) i imao sam volje se s tim bačkati jer je cijena bila povoljna pogotovo ak si prošao bez PDV-a

kod mene je jedini problem nastao nakon mjesec dana sa ekranom koji baca krivo osvjetljenje i boje ali je sve ostalo funkcionalno, sad se natežem sa bangom za novi LCD i to je ono što me ubija, 500 mailova objašnjenja i poslanih snimki i dalje na čekanju, pa njihova Nova godina i ko zna kak bu se to sve završilo

ako mora kinez onda nešto drugo jer trenutno ima puno boljih izbora,

meni osobno sljedeći mob sa servis podrškom u Hr, nisam više sa igranjem lutrije i pitanjem šta danas možda neće raditi na mobu

Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Dakle, mobitel ti ne radi kako treba, nema oglašavanu funkcionalnost. Prevaren si, isto kao i većina kupaca GT99, jer da si znao da GPS neće raditi, možda bi odabrao neki drugi model ili bi očekivao nižu cijenu. Tebi je GPS možda nebitan, no ne možeš računati da drugima nije. Da sam znao da je GPS zeznut, ja taj mobitel ne bih kupio.

Zbog opetovanih pokušaja blago krivog interpretiranja moje poruke, evo eksplicitnije rečeno: moj komentar nije značio da bi se postojeći vlasnici Cubota GT99 trebali riješiti tih smartfona kako bi dobili punu funkcionalnost i stabilnost s nekim boljim, novijim modelom. Ako možete živjeti s njegovim problemima ili nemate love za drugi mobitel sličnih karakteristika, onda naravno nemate potrebe ili mogućnosti kupiti drugi.

Moja poruka je bila pokušaj otrežnjenja zaluđenih vlasnika Cubota GT99 koji će ga i dalje preporučivati drugima iako su svjesni kojih sve problema imaju korisnici tog smartfona. To je u najmanju ruku nekorektno - zbog samozavaravanja rade štetu drugima. Prihvatite činjenicu - Cubot GT99 je problematičan model koji kod većine korisnika ne ispunjava obećano. U ono vrijeme kad smo ga kupovali nismo znali za njegove probleme za koje danas znamo i kao mobitel s "takvim i takvim" specifikacijama za "tu i tu" lovu nije imao konkurencije. Danas ima. I to je to. Više ne postoji ni jedan jedini razlog da nekome preporučite ovaj model. Osim ako ga hoćete za*ebati.

neznam stvarno u kojem djelu se tebi učinilo da ja ili bilo ko od nas ovdje je napisao mobitel za preporuku..

za gps što mi je nebitan sam rekao za sebe i nisam stime išao nikome pametovat "što će ikome gps" i preporučivat mobitel..

mislim da sam sasvim jasno naglasio da  ne bih nikome preporučio naručivanje ovog mobitela nakon svega što se ode napisalo..

dosta me je ljudi pitalo i svima isto kažem, a to je da je meni mobitel super, ali ga ne preporučejm zbog toga što su snjim prošli drugi.

16 godina
neaktivan

Jedna od vaznijih komponenti je prakticki nefunkcionalna na velikom broju GT99 i to nikako nije OK.

Ajde da je to neka funkcija tipa NFC koju bas i nemas gdje iskoristiti kod nas pa nije toliki problem, ali GPS kad tad vecini ljudi zatreba i vecinom je to u neplaniranim situacijama.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
jozagloza123 kaže...

Zasto se vi toliko nervirate s ti gps-omi

Nije stvar u GPS-u kao takvom, nego je stvar u lažnom oglašavanju. Znali su da je GPS defektan u njihovom mobitelu - to su trebali riješiti ili ugradnjom antene ili ugradnjom GPS čipa ili onemogućivanjem GPS-a.

Zamisli recimo da kupiš novi auto za koji piše da ima ABS, a onda ispadne da ABS na njemu ne radi kako treba. Je lk to OK? Pogotovo kad je proizvođač znao da mu ABS ne radi (kako treba).

To je prevara kupca. Već u startu kupuješ tehnički neispravan proizvod iliti robu s greškom, za koju proizvođač zna da je s greškom, ali ti to neće reći, a preko prodavača nećeš moći saznati to jer cenuuriraju ocjene i recenzije korisnika. To je organizirano varanje kupca

17 godina

mbaksa pretjeruješ. GPS radi ali zahtjeva puno ugađanja i prolaženja kroz tutorijal. Gotovo svi mobiteli bazirani na MTK6589 imaju loš GPS. Izuzetak su ZTE i pojediniji Zopo mobiteli.

Ali recimo i frend koji ima iocean x7 koji je puno skuplji isto ima problema s lošim GPS-om. Jednostavno GPS nije najjača strana na nijednom MTK6589.

Na mobitelima baziranim na 6582 (recimo inew v3) GPS je puno bolji i ne zahtjeva nikakva podešavanja i slično što ovi zahtjevaju.

Također, samo određene navigacije rade ispravno. Copilot Live Premium radi u granicama normale na mom Cubotu dok ostale navigacije su nešto lošije. Određena odstupanja su kod My Tracksa.

17 godina

Ne preteruje. Prošao sam tutorial, više puta. Jedini dobitak je da zaista brže uhvati signal. Tačnost tvrdi da je dobra, ali mi se tokom testiranja više puta desilo da stojim u mestu, a pokazivač počne da se kreće i ode 30 metara od mene. Pre desetak dana sam ga uključio onako bez veze. Dobro je uhvatio signal i pratio dok nisam došao do izlaza s auto puta, a onda je na pola petlje "izleteo" i samo produžio pravo dok sam ja nastavio da se krećem po krugu i na kraju smo pokazivač lokacije i ja išli u potpuno suprotnim smerovima. Trebalo mu je oko pola minuta da to ukapira i da počne da vraća pokazivač ka mojoj stvarnoj lokaciji. Ukratko, sa svim fixevima, ovo je najgori, najneprecizniji i najmušičaviji GPS uređaj koji sam imao u rukama. Da GPS ne valja ni na nekim drugim no-name uređajima koji koriste isti hardware nje nikakvo iznenzađenje niti umanjuje to koliko je ovde loš, niti menja činjenicu da je na svakom uređaju koji možeš uzeti u nekoj trgovini kod nas bolji. I da kolektivno prvi talas kupaca sa foruma nije ušao u "sladak limun" mod (samo)obmane i pričao kako je GPS dobar i precizan u par metara, samo treba proći onaj tutorijal, izabrao bih nešto drugo.

A sa postotkom ljudi koji su prijavljivali probleme s mikrofonom (i manjim brojem ljudi koji prijavljuje veći broj drugih problema), ne ih ga preporučio ni onima kojima GPS nije bitan.

Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
moderator
Ag008 kaže...

GPS radi ali zahtjeva puno ugađanja i prolaženja kroz tutorijal.

Čak i kad bi to bilo istina, to bi svejedno značilo da kupac dobije defektan proizvod i onda mora sam pokušati riješiti probleme. Kupiš Samsung ili Quadro - GPS radi bez ikakve tvoje akcije.

Ag008 kaže...

Gotovo svi mobiteli bazirani na MTK6589 imaju loš GPS. Izuzetak su ZTE i pojediniji Zopo mobiteli.

Ako loš znači praktički nefunkcionalan, onda je to prijevara kupaca. No, svejedno - kakve veze ima to što "svi imaju loš GPS"? Zar je to ikakvo opravdanje, kad je i tada imalo onih koji nisu imali loš GPS, a danas ih ima daleko više.

Ag008 kaže...

Na mobitelima baziranim na 6582 (recimo inew v3) GPS je puno bolji i ne zahtjeva nikakva podešavanja i slično što ovi zahtjevaju.

S ovakvim tvrdnjama zavaravaš čitatelje ove teme. S nikakvim podešavanjima na Cubotu GT99 ti nećeš dobiti posve funkcionalni GPS.

Ag008 kaže...

Također, samo određene navigacije rade ispravno. Copilot Live Premium radi u granicama normale na mom Cubotu dok ostale navigacije su nešto lošije. Određena odstupanja su kod My Tracksa.

Drugim riječima, ni tebi GPS ne radi kako treba, koliko god se ti trudio čitatelje uvjeriti u suprotno (čitaj: koliko god se trudio zavaravati ih), nego ti aplikacija (jesi je kupio ili krekao?) uspije koliko-toliko anulirati nepreciznost prijemnika. Ispravan GPS prijemnik mora ispravno raditi sa svim aplikacijama, počevši od onih ugrađenih u sam operacijski sustav. Ako radi ispravno s aplikacijama operacijskog sustava, onda radi ispravno sa svime - onda radi. U suprotnom je riječ o defektnom prijemniku, koji se eventualno može osposobiti za neku ograničenu funkcionalnost.

Edit: I vidi sad svinjarije! Znači, da si pošteno kupio Copilot Premium Live, to bi te koštalo 27 dolara iliti cca 150 kuna. A za 250 kuna više od cijene Cubota GT99 (ili samo 100 kuna više od cijene Cubota GT99 s Copilot Premium Live aplikacijom) kupiš kvalitetniji, jači mobitel s funkcionalnom navigacijom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 16:34 (mbaksa).
16 godina
neaktivan

Ma ne, sve je to ok, odlican mob i svi koji ukazu na probleme su ludi.

Znam dvoje ljudi koji su kupili GT99 prema recenziji bas ag008 gdje je uredjaj nahvalio na sva zvona.

Jos sam ja linkao recenziju tim ljudima pa osjecam griznju savjesti jer sam rekao da je to jako dobar mob po recenziji.

Epilog: jedan je zavrsio u smecu jer ga je vlasnik rasuo u dijelove zbog problema sa mikrofonom i zvucnikom, drugi poklonjen klincu koji samo igra igrice na njemu.

Pa ja mislim da nema niti jedna stranica nakon prvih 20 u ovoj temi da se netko nije javio sa nekim problemom. Ali generalno, odlican uredjaj!

17 godina
neaktivan

ima li koga u Zagrebu tko je uspješno namještao na Cubotima GPS da i meni pokuša? ja sam pokušao dosad par puta, doduše bez puno strpljenja i samo prvi put je bilo nekog uspjeha, a poslije toga ništa.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jel mi može netko dati link za APN za Tele2 koji na Cubotu GT99 radi, jer nikako se ne uspjevam spojiti na net osim preko wifi-a

0 1 hvala 0
13 godina

ima kakav podatak o zračenju Cubota i ovih kineskih mobitela?

netko našao kakav podatak na netu?

ivan na stranici 41 imaš postavke za tele2

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 12:20 (batizg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice