Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

poruka: 2.779
|
čitano: 833.179
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran

pa sve po uputama

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

drži istovremeno tipke power off i volume+.
drži sve dok mob kratko ne zavibrira.
Tada bi ti trebao uću u recovery i onda samo vrati tj. napravi restore sustava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 18:45 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

ali ja udjem i tamo ga nema kaze da nema

folder je prazan ali sam ja napravio backup

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 18:49 (jozagloza123).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Re: Cubot GT99 Smartphone Android 4.2

Koji folder je prazan, pokušaj pretražiti gdje se nalazi. Možda ti se memorijska pomaknula, pogledaj s nekim čitačem ili na naptopu je li ti na memorijskoj taj backup.

Probaj i obrisati cache prije instalacije novog roma.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
11 godina
protjeran

naso sam ga u clockwork mod folder ali mob kaze da je prazan

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Vidim da si imao i problema s memorijskom prije. Što si radio prije nego što ti se ovo dogodilo. Jesi siguran da gledaš dobar folder, koja je veličina backupa.

Probaj staviti na novu memorijsku backup ako je veći od 300Mb. Inače nije preporučljivo početnicima dirati, igrati se s naprednim opcijama niti stavljati nove romove jer može doći do problema kao u primjeru.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 19:11 (Ag008).
11 godina
protjeran

evo slike to je na zamjenskom mobu

sad cu probat na drugu sd karticu

mos mi stavit sliku kak kod tebe to izgleda na kompu

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 19:22 (jozagloza123).
11 godina
protjeran

ja nemam apdejtan recovery,dali to ima ikakve veze

17 godina

Možeš li objasniti što misliš pod "nemam apdejtan recovery"?

Prije instalacije prilagođenog roma napravio si backup, prije nego što ti se ovo dogodilo.

Jednostavno napravi restore tog backupa. Ako ga nemaš na mobitelu, skini stock rom s weba i stavi ga (po potrebi uredi updater-script ako dobiješ status 7). 

EDIT: Opet ponavljam ali me ljudi ne slušaju. Imao si sličan problem kada si molio stock rom 21.10. jer nisi napravio backup stock roma i nešto si zeznuo u samsungovom. Ljudi ako ste početnici, nemojte uopće instalirati custom romove, petljati po mobitelu i slično jer možete mobitel pretvoriti u ciglu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 19:49 (Ag008).
11 godina
protjeran

ja vise nemam custom rom

ali recovery mi ga ne vidi odem u clockworkmod

ali ga ja nisam pokrenuo preko clockworka

dali znas kak updat recovery u clockwork preko recovery mode

11 godina
protjeran

probat cu ga pdnjest u servis da ga probaju popravit

17 godina

Ako si 21.10 napisao da nemaš stock rom a bio si na samsungovo te ga sada imaš znači da ti je netko poslao stock rom ili si došao do njega.

Možeš li opet doći do njega, skinuti ga i staviti na memorijsku? 

Onda odi u cwm, najprije wipe cache pa onda instaliraj taj stock rom.

Ili samo probaj i u cwm-u (u njega ulaziš kada je mobitel ugašen držeći volumen UP i power) odaberi treću opciju Factory reset. Odaberi yes. Trebao bi ti mobitel tj. trenutni rom vratiti na tvorničko stanje kada si ga prvi put instalirao. (ovo samo vjerojatno neće raditi)

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 20:01 (Ag008).
16 godina
ne želim dušu grješit ali sve više mi se čini da nas jozagloza123 trola

4 0 hvala 0
11 godina
protjeran

vec sam probo stavit stock rom ali kaze installation aborted

ALI JA NEMAM CLOCKWORK MODE IMAM NAJOBICNIJI RECOVERY MODE

Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
Da ne čitam cijelu temu, zanima me jedna stvar: kakva je kamera? Kvaliteta fotografija? Jel 12 ili 8mpx?
Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kamera je jedna od najboljih na kinezima. Kako nema osjetne razlike između 8mpx ili 12mpx vjerojatno je riječ o 8mpx kameri. Podržava FullHD snimanje.

Primjer gt99:

http://i.imgur.com/5XxiOoP.jpg

i zte v967s:

http://anton008.com/wp-content/uploads/2013/12/IMG_20131127_114106.jpg

@joza Onda ti jedino ostaje preko tog recoveryija vratiti na tvorničke postavke ili skinuti rom prilagođen za tu instalaciju s cubot.net odnosno http://pan.baidu.com/share/link?shareid=1603292741&uk=1914793553

15 godina
Ag008 kaže...

Kamera je jedna od najboljih na kinezima. Kako nema osjetne razlike između 8mpx ili 12mpx vjerojatno je riječ o 8mpx kameri. Podržava FullHD snimanje.

Primjer gt99:

http://i.imgur.com/5XxiOoP.jpg

i zte v967s:

http://anton008.com/wp-content/uploads/2013/12/IMG_20131127_114106.jpg

Puno hvala na odgovoru..{#}

Mislim se između par kineza, ali ću vjerojatno ići na ovaj mobitel. Puno pozitivnih komentara.

Još nešto, kakav je zvučnik tj. jačina? I radi li bez greške sa ovim našim operaterima?

Ništa ne ostavljam nezavrš
11 godina
protjeran

dali znate kako poslati paket natrag u kinu

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

Ne možeš ga poslati samo tako natrag u Kinu već se on šalje u dogovoru s trgovcem kada ga je nemoguće popraviti ovdje. Sudeći po tvojim prethodnim postovima u kojima si probavao lewu, petljao po postavkama, nisi imao backup, cwm i slično sam si nešto napravio zbog čega mobitel ne možeš upaliti. Sudeći po svemu vrlo vjerojatno si izgubio jamstvo i kinezi nisu krivi za tvoj problem. Dao sam ti rješenje za recovery preko sw-a, probaj to.

17 godina
neaktivan

ako ne uspijes nista napravi ovo

Znaci kada skines rom ovaj

0. Provjeri da imas MTK drivere

1. Napravi extract zipa roma u neki folder

2. Pokreni Flashtool kao admin

3. Selectaj MT6589_Android_scatter_emmc.txt (fajl se nalazi u onom gore ekstraktanom romu) (to selektas pod scatter-loading file)

3.5. - choose Option->USB Model,click USB Model
  –> Choose Option->DA DownLoad All->Speed->High Speed, click High Speed

4. Izvadi iz moba bateriju i usb

5. stisni f9 ili tipku download i cekaj da on napravi svoje, kada prestane se doljnja traka micati ukljuci Usb u mob i onda tek ubaci bateriju

6. program ce dalje sam krenuti obaviti posao i kljucno je da NISTA ne diras dok se ne pojavi zeleni krug di pise OK

Prouci ovo

Edit:

pretpostavljam da ti se nekaj mob zblentirao ako si pokusavao ovo s particijama (ili si mozda ako si napravio backup stock roma i njega pokusao vratit nakon cackanja particija) (ako si to radio jel) anyhow ovo ce ti vratit mobitel na postavke kakvog si dobio od kineza... bez roota, bez cwma itd...

LoL West : KeiichiAssassin ; Nordic: ExpNinja
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 1:21 (Keiichi).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator
dv14 kaže...
Mislim se između par kineza, ali ću vjerojatno ići na ovaj mobitel. Puno pozitivnih komentara.

Negativne si preskočio? Defektni GPS, tanak, sklizak, kvrckav poklopac, smeće punjač, treba ručno isključiti frekvencije koje se ne koriste, problematično ostvarivanje garancije, loš svjetlomer i kompas. Između ostalog.

S pojavom jeftinih smartfona kod nas (s lokalom garancijom), recimo Quadrovih u zadnjem naletu, GT99 sve manje izgleda kao neka posebno dobra opcija. Ne se zaletavati. {#} Danas je situacija bitno drugačija nego kad je ova tema pokrenuta.

dv14 kaže...
Još nešto, kakav je zvučnik tj. jačina?

Zvučnik je jako dobar (iako se ne može dovoljno stišati - trebao bi još jedan korak za stišavanje), uhu ugodan.

dv14 kaže...
I radi li bez greške sa ovim našim operaterima?

Ne radi kako treba ako ne isključiš frekvencije koje se ne koriste kod nas.

11 godina
protjeran

Hvala svima na pomoći i što ste barem pokušali.

U Vipu sam skupio nes godina pa cu dobit popust a i moram i ovak sad u prvom produljit pretplatu pa bum uzel Samsung Galaxy s4 mini.Malo je jači ali manji,nadam se da više neću imat problem kao na ovom  mobu.Barem neću trebat ćekat mjesec,mjesec i pol da dođe.Sad odma prvi radni dan u 1.mjesecu ću ga ič kupit.

Men se neda sve prčkat i slagat pa sam odlučio uzeti najobičniji tu kod nas 1.Imam garanzju i servis

2.Mogu slobodno znat da sve radi

3.Dodatne djelove nemoram naručvati i čekati nego otić u prvi mobishop i kupit

Stvarno puno hvala svima na svim prijedlozima i svoj pokušanoj pomoći.Puno ti hvala Ag008 puno znaš i imaš velike živce.Stvarno ti zahvaljuajem.Sve ujedno ste mi puno pomogli

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jozagloza123 kaže...

Hvala svima na pomoći i što ste barem pokušali.

U Vipu sam skupio nes godina pa cu dobit popust a i moram i ovak sad u prvom produljit pretplatu pa bum uzel Samsung Galaxy s4 mini.Malo je jači ali manji,nadam se da više neću imat problem kao na ovom  mobu.Barem neću trebat ćekat mjesec,mjesec i pol da dođe.Sad odma prvi radni dan u 1.mjesecu ću ga ič kupit.

Men se neda sve prčkat i slagat pa sam odlučio uzeti najobičniji tu kod nas 1.Imam garanzju i servis

2.Mogu slobodno znat da sve radi

3.Dodatne djelove nemoram naručvati i čekati nego otić u prvi mobishop i kupit

Stvarno puno hvala svima na svim prijedlozima i svoj pokušanoj pomoći.Puno ti hvala Ag008 puno znaš i imaš velike živce.Stvarno ti zahvaljuajem.Sve ujedno ste mi puno pomogli

Eto, žao mi je što ti se to događa sa mobitelom iako nisi išao po tutorijalima koji su ti napisani da vratiš mobitel u funkciju jer nije hard brick da ga ne možeš upaliti samo treba čitati sa razumjevanjem ono što su ti dečki napisali, ali i ti zbunjuješ sa tim da imaš CWM recovery , pa onda malo ga imaš , pa nemaš , pa kako iz recoverya doći u Clockwork mod, pa imaš mapu na sd kartici CWM backup ali je prazna i tako .

Ako imaš orginalni rom na njemu je officielni recovery, onda ne možeš ući u CWM jer ga nisi ni stavio , ako stavljaš custom rom onda moraš gledati da taj CWM recovery mora biti kompatibilan sa tim romom koji stavljaš jer su ti custom romovi u većini portani sa drugih modela mobitela itd...

Lp !

"Just A Dream ".
12 godina

uz sve ostalo šta me muči na mom cubotu, zadnjih 10-ak dana imao sam problem sa stalnim restartovima, i po nekoliko dnevno. pred dva dana sam podivljao skroz i reko prije nego ga zviznem u zid idem probati nešto s njim. odlučih se za instalaciju gravitybox-a. prema uputi išao sam raditi backup, cwm, pa instalaciju xposed i gravitybox. 

sve je prošlo OK, uz malo straha jer mi je na backupu zastao na jednom dijelu i to prilično dugo.

e sad ono šta ne razumijem, šta taj program promijeni na mobu da već dva dana radi bez problema?

nema restartova, bluetooth kojeg sam počeo koristiti zbog krčanja radi isto dobro. 

ne kužim, nisam ništa poseno mijenjao sa gravitybox-om.

ili je to samo trenutni cubotov hir?

0 0 hvala 0
16 godina

@jozagloza123

odnesi cubota nekom prijatelju ili poznaniku koji se malo kuži u te stvari da ti on vrati rom.

Pokaži mu ove postove od kolega na forumu.

0 0 hvala 0
16 godina

Došo mi danas Cubot pa imam par pitanja:

1. Zašto mi se ne želi spojit na net ? (Prikazano je da je spojen na moj kućni WIFI, ali ne mogu otvorit niti jednu stranicu u browseru)

2. Zašto ne želi očitat micro sd karticu ? 

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUW: slinA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Provjeri kako je spojen mobitel u psotavkama, pokušaj s chromeom ili u browseru obrisati cache.

Koju microsd karticu ne želi očitati? Jesi je pravilno stavio, zatvorio poklopac, formatirao....

11 godina

Jel tko radio update stock roma s V3 na V4? Vidim da je netko prije stavio link na v4, ali vidim i da su upute kompliciranije od nadogradnje v2 -> v3 :) 

Nigdje se ne spominje wipe, to znaci da ostaju podaci netaknuti? 

0 0 hvala 0
11 godina
AmonZero kaže...

2. Zašto ne želi očitat micro sd karticu ? 

Moras formatirat karticu vjerojatno ak se ne pokazuje pod storage. Ja stavio u fat32 i čita :) Vjerojatno bi i ext3 radio, ali eto odlučil se za fat32

17 godina

Na mobitelu imaš dva recoverija, jedan koji dolazi predinstaliran, stock s kojim se malo toga može raditi, samo resetirati na tvorničke i staviti novi službeni rom te cwm koji ima naprednije opcije.

Prethodne upute su za stock recovery kojeg nije preporučljivo raditi bez cwm i backupa.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice