Cijene mobilnih usluga

poruka: 2
|
čitano: 1.460
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Cijene mobilnih usluga

Jel se vama čini da se zadnjih 10 godina polako ali sigurno smanjuju cijene mobilnih usluga u Hrvatskoj ?

Pari mi da puževim korakom konkurencija (ili oligopol, whatever the case may be) polako obara cijene mobilnog ćakulanja, surfanja i SMS-anja. Teško je precizno odrediti kretanja kad svaki operater izmisli tristo različitih tarifa koje su u biti sve presipanje iz šupljeg u prazno i sve samo služe da izvuku što više novaca od ovaca, ali ugrubo bih reko da je tako.

Sad, ako se takav trend nastavi, mogli bismo imati civilizirane, pristojne cijene mobilnih usluga, prilagođene lokalnoj prosječnoj plaći i životnom standardu kao što u civiliziranim zemljama Europe imaju već sad, već negdje tamo do 2050.-2100. !

Šteta šta to neću doživit, osim ako emigriram tj. A i ionako će do tada vrijednost prosječne plaće bit smanjena pa smo opet na magarcu umisto na konju...

Kad pomislim da je prije 20 godina bilo uobičajeno da četveročlana obitelj plaća stotinjak kuna za telekomunikacijske usluge, a danas se smatra normalnim da POJEDINAC plaća 300-400 kuna račun za mobitel... Nije čudo da su se svi kapitalisti sjatili i grabe za komad tog sočnog kolača, i da su najčešće reklame na TV-u reklame za mobitele i mobilne usluge. Ja potrošim 50-100 kuna za razgovor, surfanje i SMS, i neki frendovi me u čudu gledaju ko da sam vanzemaljac.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Cijene mobilnih usluga

Baš sam danas u Vipu potpisao ugovor u trajanju od dvije godine i dobio 50 % popusta na pretplatu. Prema mojoj računici mjesečno ću plaćati oko 60 kn za pretplatu dok sam na bonove prošli mjesec potrošio 130 kn.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice