Trziste na kojem svi igraju, a pobjeduje Google!!!

poruka: 6
|
čitano: 1.574
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanimljiv članak objavili su hrvatski mediji, inace izvorno ga je pisao strucnjak Deutsche Wellea...

http://bit.ly/b3jKI4

Kako oni tvrde, Googlea više nikad nitko neće prestići. Facebook je samo dobar pokušaj, koji svojih 500 milijuna korisnika nije naplatio. Danas je on sitna četvrtina Googlea.

Google je znao naplatiti svoje usluge i proizvode. Danas svima uskače na tržište i vjerojatno im je cilj osvojiti sva područja.

Nebi me čudilo da se na kraju bace i u proizvodnju hrane, ili farmaceutsku industriju...heh

Što mislite? Može li Google poraziti sve, tj...za 20 godina..postati vlasnik Facebooka, Twittera, Skypea..svega??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Trziste na kojem svi igraju, a pobjeduje Googl
wsj777 kaže...

Što mislite? Može li Google poraziti sve, tj...za 20 godina..postati vlasnik Facebooka, Twittera, Skypea..svega??

Može, ali i ne mora. Tvrditi da Google nitko nikada neće prestići je malo neprofesionalno po meni. Bilo je puno divova koji su pali. Ništa nije sigurno. A kamoli zauvijek.

domicius
15 godina
neaktivan

A mislim da velikan ovolikih razmjera nije pao. Ta tražilica je nepresušna baza i zbog nje oni ne mogu propast. Mora se dogoditi da netko izmisli sličan onom kada je Tesla izumio struju...a teško da će se to dogodit..:)

15 godina
neaktivan
wsj777 kaže...

A mislim da velikan ovolikih razmjera nije pao. Ta tražilica je nepresušna baza i zbog nje oni ne mogu propast. Mora se dogoditi da netko izmisli sličan onom kada je Tesla izumio struju...a teško da će se to dogodit..:)

Možda ali to ne znači opet da ne može pasti i veći. Nije mogao ni Enron svojevremeno pasti dok onda nije pao (a  baš sam pronašao malo zastarjelu usporedbu Google-a i Enrona, jest da je u nekim stvarima zastarjelo ali ima neke dobre misli). A što se tiče izuma, praktički od kad ih je bilo ljudi misle da više velikih u njihovoj budućnosti nije bilo. Tako ljudi jednostavno razmišljaju ali su se do sada pokazali uvijek u krivu. Dakle, kako nitko od nas ne zna budućnost, teško se može tvrditi što će biti potrebno ili da ništa neće moći svrgnuti Google s trona.

Da se razumijemo: ne predviđam ja ovdje krah Google-a, samo kažem da je neodgovorno tvrditi da je nešto nepogrešivo, uvijek će biti takvo, nikad neće prestati itd. To nitko ne zna, a na kraju krajeva, kompanija se sastoji od ljudi, koji dolaze i odlaze i koji koliko god kvalitetni mogli biti, nisu savršeni (i to dolazi do jednog popriličnog perfekcionista i gotovo neizmjernog optimiste :)).

Usput, članak iz prvog posta je ili krivo preveden ili netočan. Naime, nije Brinu i Pageu prvima sinula ideja o takvim decentnim reklamama po principu aukcije. Yahoo je slično, ali upravo po prncipu aukcije imao i prije Google AdWords-a, a Google AdWords je baš poseban bio po tome što je bio prvi koji nije bio baziran po takvom principu aukcije. Ako platiš više, vjeruj mi da nećeš nužno bolje proći na Google AdWords-u. Dakle, ako je to izvorni autor članka stvarno napisao, ne znam što da kažem. Da ne spominjem kako je po običaju napisan senzacionalistički, stoga pretpostavljam ili od nekoga kome nije stalo ili baš i ne razumije neke stvari u koje bi se trebao razumjeti kada daje takve tvrdnje.

domicius
16 godina
protjeran

Ja navijam za Google.

Deathlist: -Quark (satanic ritual) -Quarkova familija (cijela) -Thuglife -skank666 (dobar prijatelj) -Slash 666 -Kant -agent_00klc -AlienWare1 -Weky, lukavg To do list: Weky-eva cura
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Googlu i da sve lađe potonu uvijek mu ostaje tražilica koja je praktički sinonim za bilo kakvo pretraživanje weba i na milijunima računala je homepage a upravo od tražilice zarađuju najviše...

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice