1. kupac ima izbor, servis ili trgovac ovisno što mu je zgodnije. trgovac je samo posrednik, ali jedino s njim kupac ima konkretan odnos.. -nema 'pravog' odgovora pogotovo kad je trgovac istovremeno i servis, uvoznik itd.. npr nema ovlaštenog servisa za komponente kao vga i sl.
Ne. Ima pravog odgovora, napisao sam ga gore, imas ga i na stranicama ministarstva i raznoraznim drugim "pomocima" za potrosace. Ovo uopce nije neka siva zona i jasno je naznaceno svugdje da se proizvod nosi u TRGOVINU!
http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494, pitanje 2 "Reklamaciju podnosite na mjestu kupnje, a ne kod dobavljača, proizvođača ili servisera." To jel trgovac istovremeno i servis/uvoznik je nebitno, ti si poslao u trgovinu pa ce oni ako su ujedno i servis sve obavit kod sebe, tebi nebitno.
Ako ikakvo produljenje rokova moze nastat, nastat ce kad se salje direktno servisu.
O cemu ti pricas? Meni stvarno nije jasno jel ti pricas o necem konkretno ili ovako bezveze. Ako se reklamira i nudi dodatno jamstvo, onda za njega ITEKAKO postoji papir na kojem i pise to jamstvo. Osobno imam papir od corriga za ovo sto sam ti naveo, a vidio sam i papire od tog protecto osiguranja koje je davalo dodatne 3 god. na bijelu tehniku u elipsa recimo (ako si na to ciljao). Kako onda nema papira ako ga ima? Stvarno mi nije jasno tko bi ikad "kupio" garanciju od 5god a da za to nema papir koji tome svjedoci, vec mu na papiru pise 2-3 godine, al eto rekao mu je prodavac 5.
Trgovac ima sve s garancijom jer je ugovor sklopljen izmedju tebe i njega i kod njega ostvarujes garanciju, a on tu garanciju dalje mora ostvarit kod dobavljaca/proizvodjaca/kogagod jer s druge strane, trgovac ima s njima ugovor. Nemas ti sto trazit voditelja servisa, distributera itd. Treba se postovat zakonski posupak i sve ce ic puno lakse.