...Kad sam rekao da za to treba barem 2 dana da se sve to instalira i podesi kako treba, dobio sam odgovor "Ne treba toliko, dosta je jedno popodne. Ako ti ne možeš, ja ću naći nekoga tko to može napraviti", na što sam samo odgovorio "Slobodno nađite. Doviđenja". Eto, sada ćemo vidjeti kako će se stvar dalje razvijati.
Za 16 računala je dosta jedno popodne? Naravno ako dofuraš još 15 svojih frendova.
Iz iskustva (sad mi je to trenutačno jedini izvor zarade):
Instalacija os i dodatnog softvera 200 kn.
Možda se nekom čini previše ali ponekad ima prilično zahebancije.
Donesu računalo u kaosu. Ne boota a naravno juzer ima samo C particiju i tamo su slike sa fešte kod čika Jove di su se zarakijali uz prašiće i jako su mu bitne. Znači botanje neke live distre i backup na externi disk pa onda nova instalacija (naravno 2 particije). Traženje drivera za prastari hardver (jer diskove sa driverima je klinac izgubio dok se igrao Star warsa), insatalacija programa i njihova optimizacija (svaki program pokrenem i poštelam postavke), isključivanje nepotrebnih programa koji se dižu sa prozorima, updejtanje Windowsa, AV-a i ostalih stvari i na kraju derfagmentacija.
Oduzme to prilično vremena jer ne želim fušat i mogu reći da to ljudi cjene. Doduše ima i nekih koji uvijek zanovjetaju i nakon tjedan dana pokupe kakvog trojanca ali se ne brinem: dođu opet i fino im se naplati čišćenje hot.milf.exe malicioznog programa i to je to.