Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.566
|
čitano: 5.683.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti
roby27 kaže...
display name ivo kaže...

Malo si me zeznio sad, bio sam već 99% siguran za LG... {#} Lijepo izgleda Acer. Za ove dodatne sitnice koje ti spominješ ne znam šta su, nisam toliko proučavao, jedino što vidim da Acer nema VESA mount što mi je poželjno. A kontrast... koliko se to vidi razlika? Najveći problem je u biti što ne možeš to uživo vidjet, samo youtube i recenzije. Da, i LG ima 3 godine jamstava, Acer 2.

Jesi pogledao ovaj best buy model I2369VM, ukratko ima sve moguće konektore, MHL, tanki bezel, VESA mount, 3god. jamstvo

http://www.aocmonitorap.com/root/my/product_display.php?id=449

Vidim da neke kolege spominju dinamički kontrast tako da odmah znam koliko se kuže u monitore, dinamički kontrast je čisti marketing kojeg firme koriste da bi napuhale bezvezne brojke, dakle radi se o IPS panelu koji može doseći 1000:1 statički ili kalibracijom do 1500:1 u najboljem slučaju. Svaki monitor sa istim panelom ima jednak kontrast i jedino se može tvorničkom kalibracijom ili profi kalibracijom povećati kontrast i točnost boja. 

Gledao sam AOC, zapravo mi je bio prvi izbor, ali kako nema DVI konektor, a ja na grafičkoj nemam HDMI (na VGA ga ne mislim spajati) odustao sam od tog modela. Inače vidio sam ga uživo i odličan je monitor.

Gledam alternative i naravno da bih htio kupiti najbolje za taj novac ali mislim da sada malo i kompliciram previše jer mi se čini da to više manje sve dođe na isto i da ću poboljšanje u odnosu na prijašnji monitor najviše vidjeti u tih 1,5" većem displayu i drugačijem dizajnu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 0:17 (display name ivo).
14 godina
Koji monitor kupiti

Acer I2369Vm koji neki tu preporučaju sam pogledao review, čak ima i usporedba s modelom LG 23EA63V-P koji se meni osobno više sviđa, i isto mi se čini ok monitor i usporedio bih ovako:

- Acer je nešto malo jeftiniji - zanemarivo

- LG ima VESA mount, Acer nema - zgodno, možda će  zatrebati

- Acer je glossy (zrcalni zaslon) dok je LG mat - nisam siguran kako bi to u osvjetljenoj prostoriji izgledalo, negdje sam pročitao da smeta to na Aceru

- Acer mi kao marka tako i djeluje: jeftinije, ne nužno lošije ali mi ne ulijeva povjerenje, dok LG u poslu dosta susrećem i mogu reć da su pouzdani (jamstvo od 3 godine vs 2 kod Acera isto nešto govori)

Za sada mi se za mene LG 23EA63V-P čini kao best buy! Dok me netko ne uvjeri u suprotno...

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
display name ivo kaže...

Acer I2369Vm koji neki tu preporučaju sam pogledao review, čak ima i usporedba s modelom LG 23EA63V-P koji se meni osobno više sviđa, i isto mi se čini ok monitor i usporedio bih ovako:

- Acer je nešto malo jeftiniji - zanemarivo

- LG ima VESA mount, Acer nema - zgodno, možda će  zatrebati

- Acer je glossy (zrcalni zaslon) dok je LG mat - nisam siguran kako bi to u osvjetljenoj prostoriji izgledalo, negdje sam pročitao da smeta to na Aceru

- Acer mi kao marka tako i djeluje: jeftinije, ne nužno lošije ali mi ne ulijeva povjerenje, dok LG u poslu dosta susrećem i mogu reć da su pouzdani (jamstvo od 3 godine vs 2 kod Acera isto nešto govori)

Za sada mi se za mene LG 23EA63V-P čini kao best buy! Dok me netko ne uvjeri u suprotno...

I2369Vm ti je AOC model inace, dobra smjernica za krivo ime, ali nema veze.

Taj acer je vidim isti onaj model koji se meni najvise svidja.

Okvir je matte, a zaslon, znaci display jeste glossy, ali ne u losem smislu.

Evo vidi malo ovaj link, stisni CTRL + F i upisi glossy, i pogledaj komentare. Pogledaj i broj reviewova i svega i kako je visoko ocijenjen.

Evo par komentara sa amazona, znaci s tog linka.

"-Best bezel I've ever seen on a monitor

seriously...i'm tired of seeing monitors with horrible flashy glossy bezels, this is how its done right"

"Games seem to be much more realistic on this glossy screen than the matte screen that I used to have of the same size, its harder to see the pixels, and the colors pop off the screen. Don't rate this product low because the image doesn't go all the way to the edge of the monitor, you should already know that before you buy it."

Zahvaljujuci time sto sam guglo, sad mi se jos vise svidja taj acer. Fala :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 0:27 (The_Fichek).
11 godina
display name ivo kaže...

Evo naso sam jos jednu stranicu, pogledaj komentare, pogotovo ovaj prvi od PCM2 .

14 godina

{#}{#} Nema na čemu!

Ne znam, meni se isto čini nice taj Acer ali nekako nisam baš siguran. Valjda stvar ukusa. Ajd baš ako ga uzmeš javi kakav ti je, recenziju napravi. Ja ako budem uzimao uzet ću tek krajem tjedna pa se stignem još 5 puta predomisliti. {#}

Jesi ovo pogledao?

i ovo:

11 godina
display name ivo kaže...

{#}{#} Nema na čemu!

Ne znam, meni se isto čini nice taj Acer ali nekako nisam baš siguran. Valjda stvar ukusa. Ajd baš ako ga uzmeš javi kakav ti je, recenziju napravi. Ja ako budem uzimao uzet ću tek krajem tjedna pa se stignem još 5 puta predomisliti. {#}

Jesi ovo pogledao?

i ovo:

Malo sam pogledao, glup mi je review jer usporedjuje kad ih je vise. A mene zanima kad je samo jedan. Gledam ovaj zadnji link sta sam ti dao. Sad gledam problem inverse ghostinga koji se navodno pojavljuje kod acera, a isto to se pojavilo kod Dell S2740L. Pa gledam na

sta je to inverse ghosting i ne kontam uopce problem. Mozda jer mi je na 480p slika, neznam. Pise na stranici da je to kao agresivniji prijelaz GTG (gray to gray), to je onih 5ms koje se obicno misle na to GTG, znaci valjda koliko sivoj treba da predje na sivu boju.

Za tvoj LG se pak navodi problem da se svaki put kad upalis monitor ostrina slike resetira na preset mode pa se treba mjenjat. Ali to vise nije problem kolko te moze izivcirat.

Samo citaj onaj zadnji link iz proslog posta. Jako dobre odgovore ima taj PCM2 lik.

Btw. ja cu to uzimati tek za nekih 2 mjeseca. Moram sacekat da prodju ispiti :( Do tad se stignem premislit 1000 puta, ali javit cu se kad odaberem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 0:46 (The_Fichek).
14 godina
The_Fichek kaže...
display name ivo kaže...

{#}{#} Nema na čemu!

Jesi ovo pogledao?

i ovo:

Malo sam pogledao, glup mi je review jer usporedjuje kad ih je vise. A mene zanima kad je samo jedan. Gledam ovaj zadnji link sta sam ti dao. Sad gledam problem inverse ghostinga koji se navodno pojavljuje kod acera, a isto to se pojavilo kod Dell S2740L. Pa gledam na

sta je to inverse ghosting i ne kontam uopce problem. Mozda jer mi je na 480p slika, neznam. Pise na stranici da je to kao agresivniji prijelaz GTG (gray to gray), to je onih 5ms koje se obicno misle na to GTG, znaci valjda koliko sivoj treba da predje na sivu boju.

Za tvoj LG se pak navodi problem da se svaki put kad upalis monitor ostrina slike resetira na preset mode pa se treba mjenjat. Ali to vise nije problem kolko te moze izivcirat.

Samo citaj onaj zadnji link iz proslog posta. Jako dobre odgovore ima taj PCM2 lik.

Btw. ja cu to uzimati tek za nekih 2 mjeseca. Moram sacekat da prodju ispiti :( Do tad se stignem premislit 1000 puta, ali javit cu se kad odaberem.

Ne vidim taj link za PCM2 nigdje... može link? Našao! :D

To za reset preset moda sam vidio, ne znam točno koliko će to praviti problem. Sadašnji monitor držao sam 2 godine na default postavkama, tek sam danas malo počeo prčkati po brightnessu i contrastu... a i držim ga uvijek upaljenog, ugasim samo računalo i ode mi u standby mode.

A za inverse ghosting ne vjerujem da to netko osim baš nekog stručnjaka koji se kuži u sve to i primjeti... nisam ni znao za to do danas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 0:57 (display name ivo).
11 godina
Taj lik je covjek s foruma kaj im odgovara, ne link xD

ovdje je lijepo pojasnio inverse ghosting:
"Yes it is an issue on the Acer as well – although plenty of users game quite happily on these monitors and don’t find this overshoot problematic at all, so don’t let any forum trolls put you off ;).
Overshoot is caused by overdrive that is too strong, so having a faster response time isn’t helpful there, quite the opposite in fact. The ‘response time’ given here indicates a typical and often relatively fast pixel transiton, achieved using pixel overdrive (grey to grey acceleration) on both monitors. Some pixel responses will occur slightly quicker than this, others slower. This specified response time doesn’t give any indication of what to expect in the way of overshoot in this case."

Mah, trazit cu neki drugi monitor, ne svidja mi se bas ni kaj je glossy.. A bolje da nema ovakvih gluposti kao sto su inverse ghosting. Nista, potraga ide dalje..
14 godina

Čuo sam da je LG 23EA63V-P dobar! {#}

11 godina
display name ivo kaže...

The responsiveness of LG’s recent affordable IPS monitors has also been a bit behind other manufacturers. The grey to grey acceleration (pixel overdrive) tends to be weaker than is ideal, giving slightly more trailing (more pronounced blur) in some instances than on similar models from other manufacturers. I know that most people find them decent for gaming despite this, though, and it depends on individual sensitivities.

To mi se ne svidja kod njega .. Malo cu sad jos procackat monitore na 10 minuta pa javim ak nadjem sta

14 godina
The_Fichek kaže...
display name ivo kaže...

The responsiveness of LG’s recent affordable IPS monitors has also been a bit behind other manufacturers. The grey to grey acceleration (pixel overdrive) tends to be weaker than is ideal, giving slightly more trailing (more pronounced blur) in some instances than on similar models from other manufacturers. I know that most people find them decent for gaming despite this, though, and it depends on individual sensitivities.

To mi se ne svidja kod njega .. Malo cu sad jos procackat monitore na 10 minuta pa javim ak nadjem sta

A kužiš, svaki ima dobre i loše strane, i uvijek će se naći netko tko će nahvaliti nešto a drugi će isto to popljuvati zbog lošeg iskustva... A i taj lik što piše to sve, tko zna koliko se kuži a koliko pravi pametan... Idealno bi bilo da se to može negdje otići vidjeti i usporediti, ovako je to malo kupovanje mačka u vreći. Samo, čini mi se da što više proučavam to sam neodlučniji! {#}

11 godina

hehe, tak to ide.. ako imas para i vremena najbolje ti je odma otic u futuru ili neki dobar ducan i malo vidit sta nude

Taj lik nije bas bilotko nego moderator od pcmonitors.info, i posto je odgovorio bas svima koji su ista rekli izgleda da je dobar i da se kuzi u monitore

Gledam sad malo na toj istoj stranici ovog della i citam za 8ms sta su sve napisali, tu su i ostali njihovi zadnji izdvojeni monitori

edit: evo zavrsio sam sa gledanjem nesvidja mi se ni taj dell p2414h. Previse

ghostinga ima po meni. najbolje je jos ici na onaj tn asus panel sta sam ga prvog stavio ako si vidio XD

Da jos malo nadopunim post, napisao na na jutub: no ghosting ips pc 23" monitor i naletio 3. po redu onaj asus kojeg ce Tino kupit (imas na prosloj strani), taj video sam vec prije vidio i fakat se super cini kad malo bolje vidim. Pogle npr. tu kak izgleda kad leta vamo tamo sa gunom, a kak to izgleda kod della. Evo linka:

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 1:37 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
display name ivo kaže...

{#}{#} Nema na čemu!

Jesi ovo pogledao?

i ovo:

Pozdrav

The fichek osobno imam dell-a S2740L i iz mog iskustva mogu ti reci da se inverse ghosting moze vidjeti u praksi jedino foticem i snimanjem videa sa visokim framerateom. Ono sto se vecinom vidi na ovom videu i u stvarnosti vrlo malo je standardni ghosting a za to nema lijeka ni na jednom ips monitoru svi koriste slicne (po brzini odaziva) lg panele iako ni to nije vidljivo ako bas specificno to ne trazis, a overshoot je zanemariv i vrlo tesko vidljiv. I jedan mali savijet pri kupnji monitora trazi pwm free monitore tj sa analognom kontrolom svjetline oci ce ti biti zahvalne daleko manji zamor ociju kod dugotrajnog rada ili igranja. Nema puno pwm free monitora ali benq i neki drugi su potpuno presli na analognu kontrolu imas popis na  www.tftcentral.co.uk inace super stranica za recenzije monitora usudio bih se reci i najbolja uz prad.de. Ako bas moras nesto bez ghostinga nema druge nego na TN panele a kao naj rjesenje za igru benq gaming modeli sa 144 Hz i 1ms odazivom plus nova serija je pwm free tako da nema zamora ociju.

11 godina

PWM free monitor sa analognom kontrolom svjetline?
Neznam sta tocno znaci analogna kontrola svjetlina, ali pretpostavljam da je to isto sto i normalna kontrola svjetline, a normalnu kontrolu svjetline ima 99% monitora, neznam o cemu ovi pricaju i kakvo je to marketinsko promoviranje benqa-a i jos nekih?? To je bio problem kod CRT monitora, s kojim se npr. ja jos uvijek sluzim. Danas kod svih LCD-a, pogotovo kod LED TFT-a je problem flickera gotovo pa rjesen. Vidis i sam koliko dobre rezultate imaju monitori iz 2009. s tog linka sta si mi dao.

Ovo je sa stranice windowsa.microsofta:
"Flicker can be a problem on CRT monitors. LCD monitors (also called flat-panel displays) don't create flicker.
A flickering CRT monitor can contribute to eyestrain and headaches. You can reduce or eliminate flicker by increasing the screen refresh rate. A refresh rate of at least 75 hertz generally produces less flicker. (Because LCD monitors don't create flicker, they don't need to be set at high refresh rates.) For more information about choosing the best refresh rate for your monitor, see Getting the best display on your monitor."

Ovo je sa tvog linka, nakon sto kliknes na prvu poveznicu u tom clanku:
"It is also important to distinguish the difference between flicker in CRT displays and CCFL and LED backlit TFT displays. While a CRT may flicker as low as 60Hz, only a small strip is illuminated at any time as the electron gun scans from top to bottom. With CCFL and LED backlit TFT displays the entire screen surface illuminates at once, meaning much more light is emitted over a short time. This can be more distracting than in CRTs in some cases, especially if short duty cycles are used.
The flicker itself in display backlights may be subtle and not easily perceptible for some people, but the natural variation in human vision seems to make it clearly visible to others. With the use of high-brightness LED's on the rise it is becoming increasingly necessary to use short PWM duty cycles to control brightness, making flicker more of a problem. With users spending many hours every day looking at their monitors, shouldn't we consider the long term effects of both perceptible and imperceptible flicker?"

Ne kuzim bas o cemu pricas sto se tice tog PWM-a niti o cemu oni pricaju i zasto su stavili testove za kompove iz 2007.-2009 (ocito je to star post, a PWM stara tema). To je kod LCD-a danas velikim dijelom rjeseno. Naravno da uopce nebi bilo flickera da mora bit ogromna frekvencija i da moras dat hrpu para sto i oni zele od tebe pa zato i jesu, vise manje, izlistani svi monitori s ogromnom frekvencijom kao "garancija" da te oci nikad vise nece boljeti ako ces gledati u te monitore.

Mislim da danas nitko nebi trebo imati problema s ocima ako su mu oci zdrave i ako gleda u LCD-TFT monitor iz 2013. podesenim na 60 Hz i do hrpu sati.

Svejedno, hvala ti na dobrim zeljama i preporuci :)

Btw. ghosting bi trebao biti gotovo iskorijenjen na 5ms, ako je stvarno 5ms GTG i ako ostale boje isto imaju nizak response time! Standardan mini ghosting o kojem pricas standardan je za dell-ove monitore, koji unatoc vrhunskoj slici ocito nisu predvidjeni za hardkor gejming.
Pogledaj opet

ako vec nisi, prebaci na 1:08 i gledaj jel ima ghostinga, a ima 5ms GTG. Mozda ima, ali vrlo vrlo malo, a 60 Hz je (iako se da podesit na 75). Jedva cekam da TinoXtreme dobije tog Asusa pa javi dojmove ili napise kakvu recenzijcu. :) LP.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 1:58 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Nisam bas citao poruke gore temeljito, no cuo sam da je rijec o inversed ghosting-u.

Koliko ja znam, to je ghosting gdje slika koja ostaje ima negativne boje? Nisam siguran, ispravite me ako sam u krivu.

Steta sto nemamo CRT monitore, a?  ;D

Inace, danas mi dolazi novi monitor, pa budem napisao kratku recenziju u novom topicu, ne ovdje.

Grey to Grey(GTG) je nacin mjerenja odaziva slike kod LCD monitora. Mjeri se koliko vremena treba jednom pixelu da iz sive mjenja boju u crnu, pa u bijelu, pa natrag u sivu. (nisam 100% siguran, ispravite me ako sam u krivu)

Jedva cekam novi monitor xD

ps  -  pisem.sa mobitela pa nemogu lijepo uredit text, sry :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 1:59 (TinoXtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kazu new years resolution i ja odlucim promjeniti rezoluciju, sa 1440*900 na full hd!

Gledam ima 22-23" monitora po cijeni od cca 120-130 evra recimo,

a razmisljao sam uzeti nesto kvalitetnije, ugodnije oku jer cu koristiti masinu za rad osim za gaming, tako da sam razmisljao da uzmem neki Dell Ultra Sharp,

naletih na

Dell UltraSharp 23 Monitor - U2312HM

Izgleda mi odlicno, 200 evra cijena pa bih htio i misljenje forumasa. Imate neki drugi u tom cjenovnog rangu da je bolji ili sta, slusam preporuke i misljenja! :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pitanje: imam dell U2312HM 23'' 1920x1080 px, te sad planiram jos uzeti drugi monitor isto dell U2412M, 24", 1920x1200 pa je sad moje pitanje dali bude graficka krtica (ASUS GTX650 Ti-1GD5) mogla pogoniti oba monitora?

0 0 hvala 0
17 godina
tradit kaže...

Pitanje: imam dell U2312HM 23'' 1920x1080 px, te sad planiram jos uzeti drugi monitor isto dell U2412M, 24", 1920x1200 pa je sad moje pitanje dali bude graficka krtica (ASUS GTX650 Ti-1GD5) mogla pogoniti oba monitora?

Naravno.

Twitter: @191x7
14 godina
Koji monitor kupiti

Planiram kupovati Monitor isključivo za Gaming i surfanje netom. Najviše mi odgovara 21,5 inc monitor!

Želim samo pitati što mislite o ovom monitoru i koliko mi se isplati prelaz s mog 18,5 inc monitora.

http://www.protis.hr/products/details/aoc-i2269vwm-ips-monitor-215-wide-wled-1920-x-108060-hz-screen-format-169-dot-0248mm-contrast-ratio-50m--1-dcr-6-ms-250cd-m2-1xvga-2xhdm-1xdisplay-port-speakers-wallmount/71643

0 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

Kazu new years resolution i ja odlucim promjeniti rezoluciju, sa 1440*900 na full hd!

Gledam ima 22-23" monitora po cijeni od cca 120-130 evra recimo,

a razmisljao sam uzeti nesto kvalitetnije, ugodnije oku jer cu koristiti masinu za rad osim za gaming, tako da sam razmisljao da uzmem neki Dell Ultra Sharp,

naletih na

Dell UltraSharp 23 Monitor - U2312HM

Izgleda mi odlicno, 200 evra cijena pa bih htio i misljenje forumasa. Imate neki drugi u tom cjenovnog rangu da je bolji ili sta, slusam preporuke i misljenja! :)

e taj sam i ja monitor mislio kupiti,ali onda sam citao ovom tu,i mislim da ce nekak ipak ovaj biti moj izbor - dell P2414H  http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&cs=19&sku=320-9794 

13 godina
neaktivan
cropunk kaže

e taj sam i ja monitor mislio kupiti,ali onda sam citao ovom tu,i mislim da ce nekak ipak ovaj biti moj izbor - dell P2414H  http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&cs=19&sku=320-9794 

Da to sam gledao, ali nesto mi se ne daje cca 80 evra za jos 1" veci ekran realno ^^ bas sam citao dosta o ovom U2312 na netu, dosta ima preporuka za njega sa svih strana a i uklapa se u finu okruglu cifru! :)

13 godina
neaktivan

Moja greska :) nisam vidio da je to P sto ti gledas, na ovaj sam ja mislio!

Dell UltraSharp 24 Monitor - U2412M

16 godina

hehe,aha pa nije mi bilo jasno di nasao 80, rekoh da nisam ja nesto opako fulao  :P

17 godina
moderator
The_Fichek kaže...
Mislim da danas nitko nebi trebo imati problema s ocima ako su mu oci zdrave i ako gleda u LCD-TFT monitor iz 2013. podesenim na 60 Hz i do hrpu sati.

Uopće ne razumiješ o čemu je riječ. Pokušaj pažljivo, s razumijevanjem pročitati tekstove na tftcentralu. LCD monitori ne pate od problema refresh ratea kojeg diktira grafička kartica (60 Hz), ali ispada da većina pati od treperenja uzrokovanog "digitalnom" regulacijom pozadinskog osvjetljenja (tipično oko 200 Hz), čega ni sam nisam bio svjestan dosad. Dakle, u krivu si - čitaj, razumijevaj i nauči nešto novo.

Obavio sam testiranje na uređajima koji su mi se našli u kući.

Ne treperi:

• iznenađenje: 3 godine star HP-ov low-end laptop s očajnim ekranom (ne znam koji model) [TN, LED]
  • smartfon Cubot GT99 [IPS, valjda isto LED]

Treperi:

• LG-ev 22"-ni LCD monitor star 3-4 godine [IPS, CCFL]
  • godinu dana star Toshibin laptop [TN, LED]
  • Dell U2311H [IPS, edge CCFL]
  • Samsungov 32"-ni Full HD televizor star 3-4 godine [CCFL]

Igrao sam se sa svjetlinom LG-ovog monitora i Toshibinog ekrana - kad je postavljena na maksimum, ni jedan ne treperi. LG-ev monitor inače treperi na oko 225 Hz, a ekran Toshibinog laptopa na oko 190 Hz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 15:49 (mbaksa).
14 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav!

Kupio sam LG 23EA63V-P monitor i dojmovi su podjeljeni. Možda stvar navike, možda moj prvi susret s IPS matricom, možda ću se s vremenom naviknuti...

+ puno izraženije i ljepše boje u odnosu na prijašnji monitor ( Philip 226V3LAB/00 - sve je bilo više sivo )

- nedovoljno svjetlosti ( sve mi djeluje tamnije i kad stavim brightness na 100 )

i da... monitor uopće ne ide do ruba kako bi se dalo zaključiti na slici na njihovoj stranici u linku gore, ima nekih 6-7 milimetara crnog okvira do ruba.

Igrao sam se i s postavkama u Catalyist Control Center ali svjetlost nikako nije na zadovoljavajućoj razini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ok, riješio sam problem svjetlosti (brightness)... Prvo s nekim programčićem a sad sam skužio da u samim windowsima ima kalibracija boje i nakon malo podešavanja sad je onako kako ja volim. {#}

Monitor je definitivno unaprijeđenje u odnosu na prijašnji! A to je na kraju krajeva ono što sam i želio!

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

ljudi molim vas preporucite mi neki monitor do 1500kn...

na njuskalu sam kupio neki stari 24" syncmaster 245b plus (oci me peku za krepat)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Izvoliš Dell P2414H

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 18:09 (roby27).
14 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice