Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.693.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Da li mi može netko reći koja je razlika između ova dva monitora i da li ima kakve razlike između njih u prikazu slike kada je gaming u pitanju

https://www.centro.hr/aoc-ips-27-i2790vq-vga-dvi-hdmi-zvu.aspx

https://www.centro.hr/aoc-ips-27-i2790pqu-dvi-hdmi-dp-has-zvu.aspx

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Je li jos uvijek best buy u tom cijenovnom rangu : https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2406z-ips-led__29753431 ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 21:32 (hEROD).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

nije nikad ni bio, ako kupujes benq, kupi sa amva matricom, ips-ovi su im krcati glowa...a neki imaju problema i sa ghostingom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 21:42 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

https://www.itsco.de/24-tft-monitor-dell-ultrasharp-u2413f.html

pristojan monitor po pristojnoj cijeni, ako imate volje nabavljat iz svabije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Dugujem zahvalu svima koji su mi pomogli u odabiru monitora. Kupio sam Dell SE2717H pa evo kratki osvrt iako na netu vec ima puno reviewova.

Monitor mi je dosao bez ikakvog backlight bleeda i mrtvih pixela, boje su odlicne. Moram napomenuti da je to FHD na 27" i pixeli se stvarno vide prostim okom ako se priblizim na 20ak cm od ekrana. U normalnom koristenju(~1m udaljenost) cak i ako buljim i trazim pojedine pixele ne primjecujem.

Nadalje, kao 2 minusa bi istaknuo nedostatak pivota i 2 HDMI porta za koje vrijedi nadoplatiti ako vam treba. Sveukupna ocjena za ovaj cjenovni rang monitira 9/10. 

Akonetko ima pitanja slobodno pitajte i hvala jos jednom na savjetima.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
Nobru93 kaže...

Kad vratim i ovog LG-a imam u vidu nešto s VA matricom...ako je vjerovati internetu on je manje sklon bleedu...nadam se...

Planirao sam uzeti SAMSUNG LC24F390FHUX ili nešto u tom cjenovnom rangu..veličina 23-24 incha...namjena: pretežno konzumiranje multimedije i surfanje netom, od igara samo RPG (Witcher 3, Fallout, Skyrim....). Ako je netko voljan podjeliti osobna iskustva sa VA panelima u tom cijenovnom rangu bio bih zahvalan.

Unaprijed zahvaljujem

VA je stvarno manje sklon bleedu. Medutim ne bih ti preporucio 24 incni zakrivljen monitor. Neki zakrivljeni VA 

monitori imaju neki mali clouding ili ne znam kako bi nazvao (primjetno samo kada je kompletno crna podloga.

Preptopstavljam da je to zbog zakrivljenog panela, jer ravni VA paneli nemaju tih problema. Ali taj clouding nije
nista strasno, na nekima ga ni nema.

Ovaj navedeni samsung je oko 1450 kuna, a za 1550 kuna imas Benq EW2775ZH. Dakle 27 incni benq flat VA monitor,
i vjerojatno najbolji monitor s obzirom na cijenu. Ukoliko bas ne zelis 27 incni, onda mozes uzeti neki manji.

Razlika izmedu VA i IPS-a, opisana nebrojeno puta pa cu ti samo ukratko. 
IPS, ima izrazeniji backlight bleed, ima IPS glow vidljivo na tamnim scenama, imaju losiji kontrast (1000:1)  i losiju crnu.
VA panel ima bolju crnu, nema ips glowa, ima color shift (blaga posvjetljenje boje iz kuteva), bolji kontrast (3000:1) i VA ima sporiji panel.
Na nekim (rijetkim) tamnim scenama zna doci do ajmo reci kao mrljanja. 

Sad je stvar tvog osobnog izbora sta zelis. Za gledanje filmova i serija, definitivno VA panel. Za igranje IPS ima prednost, ali i Va je dobar.
Osobno imam 27 " VA monitor i prezadovoljan sam. 

8 godina
Koji monitor kupiti

Ok, ako tvrdi više vas da ne valja Lg 24mp59g , kao i onaj 24mp68vq-p (i 23-inčna verzija toga također), koji monitor preporučate do cca 1300 kn a da ima ok sliku i boje, te bih htio i freesync jer imam Rx 470 grafu...? Što se veličine tiče, 23 ili 24 inča dolazi u obzir.

Preporuke? Benq-ove mi nemojte preporučat molim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Jel 4ms GtG stvarno toliko loše kada je gaming u pitanju?

Planiram kupiti AOC LED 27" Q2781PQ 2K monitor i ima 4ms odaziv.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Audi1989 kaže...

Ok, ako tvrdi više vas da ne valja Lg 24mp59g , kao i onaj 24mp68vq-p (i 23-inčna verzija toga također), koji monitor preporučate do cca 1300 kn a da ima ok sliku i boje, te bih htio i freesync jer imam Rx 470 grafu...? Što se veličine tiče, 23 ili 24 inča dolazi u obzir.

Ne znam zasto navedeni monitori nebi valjali. Ali evo, pogledaj si LG 23MP68VQ, 75hz i fresync, cijena 1200-1300 kuna.
Na netu ima dobre recenzije. Za te novce ne vidim bolji monitor.

8 godina
danny_2 kaže...
Audi1989 kaže...

Ne znam zasto navedeni monitori nebi valjali. Ali evo, pogledaj si LG 23MP68VQ, 75hz i fresync, cijena 1200-1300 kuna.

Nemam pojma više šta da radim hehe. Uglavnom pa par postova iznad je napisano da ne valjaju i Lg24mp59g kao i baš taj kojeg si ti spomenuo tj. Lg23mp68vq-p. Navodno imaju ti Lg-jevi ogromnih problema sa ips glow-om i backlight bleedom. Inače ovaj kojeg sam.prvog naveo je moderniji i navodno bolji od ovog kojeg si.ti preporučio. Sad sam stvarno već zbunjen. A baš sam bio zapeo na taj 24mp59g, ima ga u futuri za 1309 kn, 75 hz i freesync. Ne znam šta ću :(

9 godina
odjavljen
Audi1989 kaže...
danny_2 kaže...
Audi1989 kaže...

Nemam pojma više šta da radim hehe. Uglavnom pa par postova iznad je napisano da ne valjaju i Lg24mp59g kao i baš taj kojeg si ti spomenuo tj. Lg23mp68vq-p. Navodno imaju ti Lg-jevi ogromnih problema sa ips glow-om i backlight bleedom. Inače ovaj kojeg sam.prvog naveo je moderniji i navodno bolji od ovog kojeg si.ti preporučio. Sad sam stvarno već zbunjen. A baš sam bio zapeo na taj 24mp59g, ima ga u futuri za 1309 kn, 75 hz i freesync. Ne znam šta ću :(

Prestati citati forum vec otici u radnju iyabrati monitor i uyivati u igrama.... Sve sto se pise da  ima ogromnih problema su recenyije ljudi koji moraju naci manu. Tako neces nista kupiti...

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

http://com2000.hr/shop/dell-ultrasharp-2405-2407wfp-24-lcd-1920x1080/

jos jedan pristojan monitor po pristojnoj cijeni, ovaj puta kod nas...

neka vas ne zavaraju specke na stranici, ovo je S-PVA monitor koji je na launchu kostao 860 funti. dakle oko 9000kn

http://www.trustedreviews.com/reviews/dell-ultrasharp-2407wfp-24in-widescreen

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 22:01 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Audi1989 kaže...

Ako ti se svida taj Lg 24mp59g, onda ga kupi. Ljudi malo pretjeruju sa tim bleedom. Da, istina je da ga ima.
Ali ako ne drzis monbitor na 100 brightnesa, neces toliko primjetiti. I da, svaki IPS monitor ima bleeda, tako da
ne brini puno. Prijatelj mi ima 27 incnu verziju navedenog LG-a i kaze da je zadovoljan s njim. 
Uostalom, ako narucis preko neta, i dobijes bas uzasan bleeding, mozes ga vratiti u roku 15 dana bez obrazlozenja.
Ali mislim da ces biti zadovoljan, taj bleed je primjetan jedino u jako tamnim scenama. Svaki IPS ga ima,
neki vise neki manje. 

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

https://www.sancta-domenica.hr/monitor-philips-24-240v5qdab-00-23-8-16-9-full-hd-1920-1080-ips-led-tft-5ms-250cd-m2-zvucnici-d-sub-dvi-d-hdmi-crni.aspx

Kakav vam se čini ovaj monitor za ovu cijenu?  nažalost ne mogu platiti preko 1100 kuna. Pa kao mi možete preporučiti neki u tom cjenovnom rangu i najbolji na tržištu kod nas za tu cijenu. 

monitor bi koristio za gaming i filmove.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
8 godina
protjeran
tniduka kaže...

https://www.sancta-domenica.hr/monitor-philips-24-240v5qdab-00-23-8-16-9-full-hd-1920-1080-ips-led-tft-5ms-250cd-m2-zvucnici-d-sub-dvi-d-hdmi-crni.aspx

Kakav vam se čini ovaj monitor za ovu cijenu?  nažalost ne mogu platiti preko 1100 kuna. Pa kao mi možete preporučiti neki u tom cjenovnom rangu i najbolji na tržištu kod nas za tu cijenu. 

monitor bi koristio za gaming i filmove.

Hvala

https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2470ml-mva-va-led__53869051

9 godina
Koji monitor kupiti

Bok ljudi. Koji bi si vi uzeli monitor za 2000kn dijagonale 24'' ili 27''.

Najvise bi se koristio za gledanje filmova i serija (cjelodnevno koristenje), a uz to susjed igra csgo pa da moze i za to koristiti. Graficku ima radeon hd 6950 (2gb ddr5) ako sto pomaze. Bitno je da sto manje steti ocima. Lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 21:13 (deepshitcro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
deepshitcro kaže...

Najvise bi se koristio za gledanje filmova i serija (cjelodnevno koristenje), a uz to susjed igra csgo pa da moze i za to koristiti. Graficku ima radeon hd 6950 (2gb ddr5) ako sto pomaze. Bitno je da sto manje steti ocima. Lp

iiyama ProLite X2481HS-B1

ili

iiyama ProLite XB2481HS-B1

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

može preporuka za monitor do 2000 kn, po mogučnosti IPS, 24incha i sto manji response time. Monitor bi se koristio najviše za igranje igrica na PS4 tako da ne treba biti preko 60hz jer mislim da nije potrebno (za igranje Fife i BF1) i između ostalog za gledanje filmova.

Hvala unaprijed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
deepshitcro kaže...

Ovo ti je najbolji monitor do 2000+kn

nakrcan svim zadnjim mogucim tehnologijama za sto manji umor ociju, po speckama jos uvjek cisti best-buy.

https://www.nabava.net/search.php?q=BenQ+EW2775ZH

nikakva isusova ljama.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.11.2017 14:12 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Lijep pozdrav,

trenutno tražim dva nova 24" FHD monitora, po mogućnosti IPS i da su oko 1100 - 1300kn/komad. Razlog za dva monitora su lagano igranje (BF1, Witcher 3) i amaterska obrada slika i potrebno mi je čim više prostora, stoga bi bilo 2x24" > 27" (1440p) ili 29" ultrawide. Naime, trenutno sam zapeo za 2x BENQ GW2406Z (veliki plus su mi VESA i tanki rubovi). Vidio sam nekoliko preporuka na forumu, pa ako nije problem volio bih čuti mišljenja o spomenutom monitoru. Ako postoji nešto bolje, molim preporuke. Hvala! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.11.2017 12:58 (Pipox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ovaj monitor od AOC-a, ili ovaj od LG-a? [Gaming]

Evo specifikacije za AOC: http://eu.aoc.com/en/products/i2481fxh/specs

Specifikacije za LG: http://www.lg.com/uk/monitors/lg-23MP68VQ-P 

Meni se čini LG bolji i jeftiniji. 

Veličina mi i odgovara manja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.11.2017 13:21 (mooze).

0 0 hvala 0
12 godina

0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

https://iiyama.com/gl_en/products/g-master-g2730hsu-b1/

Što mislite o ovome? I koje su alternative? Košta oko 1700 1800kn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Molim preporuku za 32'' 4K monitor do 5000 kn. Namjena je 70% programiranje, 30% Excel, Word, surfanje i multimedija.

Monitor će biti spojen na MacBook preko HDMI.

Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 11:32 (unimatrix86).

0 0 hvala 0
12 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

Trebam savjet koji monitor kupiti do nekih 1500kn +/- 100kn.

Nekak sam se zapalio za LG mp58 i mp59 i onda sam na netu vidio par negativnih komentara da je na mp58 crni rub na ekranu oko centimetra,a na mp59 zna biti panel s losom cyan i narancastom bojom.

Inace preferiram lg jer imam dva lg ipsa vec doma ali imate kakvu ideju sta uzeti,procitao sam zadnjih 15tak strana i na kraju nemam pojma

Mislim da mi je 24" dosta osim ak ima nesto ok od 27" u toj cijeni

Thx

Edit: imam ryzen sa nvidia grafickom

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 11:57 (vex3855).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Zanima me koji monitori i koji nosači su mi potrebni za nešto ovakvo? Dakle dva monitora montirana na zid. 

Namjena monitora = office paketi + naprednija obrada slika.

0 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
deepshitcro kaže...

Ovo ti je najbolji monitor do 2000+kn

nakrcan svim zadnjim mogucim tehnologijama za sto manji umor ociju, po speckama jos uvjek cisti best-buy.

https://www.nabava.net/search.php?q=BenQ+EW2775ZH

nikakva isusova ljama.lp

A šta to točno ima taj Benq monitor, dakle di su malo precizniji detalji ili objašnjenja tehnikalija?

https://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=273&jumpto=5233331&sort=asc&view=flat

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

je jos da ga i odvedem po to..

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Bok ljudi, uzimam: BenQ ZOWIE XL2411 24- Inch 144Hz ESports Gaming Monitor. Znate li mozda neku stranicu koja daje dobre popuste za crni petak ? Vidim da su se neke informaticke stranice vec pocele bahatiti snizenjima... Uzet cu bas taj monitor, odlucio sam se, sad je samo cilj proci sto jeftinije. Lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice