pozdrav,trebao bih za frenda preporuku monitora do 1500kn za gaming
lp
pozdrav,trebao bih za frenda preporuku monitora do 1500kn za gaming
lp
Moja srdačna preporuka je da kupiš 4K veće dijagonale, jer font size je presitan na dijagonali 28"
U protivnom moraš malo varati i povećati DPI u Windowsima, naravno ako ne želiš naprezati oči (a oči su nam najbitnije).
I sam radim sa puno otvorenih (40ak) tabova i nekoliko Excel tablica, tako da mi treba puno radne površine.
Kupio sam 4K Philips 328P6VJEB/75, doduše cijena jest paprena, ali s obzirom da ćeš tipkati more linija koda na tom monitoru, radije traži nešto veće.
Dobar dan. Ovo mi je prvi post,( ak sam prekršil jedno od pravila, ispričavam se) makar lurkam po ovoj ustanovi godinama. Molim savjet oko kupnje novog monitora. Moje potrijebe su sljedeće: 1080p, sa malo jačim refresh ratem ako moguće, vrsta panele nevažna i idealna veličina bi bila oko 19'' or less, jer sam neradnik i neda se okretati glavom. Za cjenovni rang iskreno nemam pojma, al se nadam nećemu južno 2000, zapravo najjeftinije kaj mogu proć, a da monitor nije šrot. Nadam se da su moji uvjeti realni. Unaprijed se zahvaljujem.
Moja srdačna preporuka je da kupiš 4K veće dijagonale, jer font size je presitan na dijagonali 28"
U protivnom moraš malo varati i povećati DPI u Windowsima, naravno ako ne želiš naprezati oči (a oči su nam najbitnije).
I sam radim sa puno otvorenih (40ak) tabova i nekoliko Excel tablica, tako da mi treba puno radne površine.
Kupio sam 4K Philips 328P6VJEB/75, doduše cijena jest paprena, ali s obzirom da ćeš tipkati more linija koda na tom monitoru, radije traži nešto veće.
A zašto ne bi povećavao DPI, zar je to neki problem
Nisam pratio monitore već duže vrijeme pa stvarno nezz šta se nudi.
A sad bi mi bio potreban nekakav jer ne mogu više koristiti TV kao monitor.
Nešto do 2500kn, 144hz, ips, va, tn? Fhd, wide? 24'' + ili?
Rastegnuti se financijski pa ubaciti gsync?
Biti će na manjem PC stolu, znači prilično blizu 'oku'.
Kupujem ga ajmo reći da imam neko duže vrijeme.
144hz imas samo sa TN matricama, ja bi na tvom mjestu ili 29" ultra wide ili 27" QHD
https://iiyama.com/gb_en/products/prolite-x2788qs-b1/
i nosac stolni za sve moguce polozaje posto monitor ima vesa 100x100mm rupe
imaš preporuku nekog monitora od 32'' da nije preskup ?
XB271HU ili PG279Q?
Btw. cijene su kod nas minimalno 1000 kuna više nego vani, gdje se najviše isplati kupiti tako nešto?
hvala na savjetu... idem baš pogledati što ima tamo..
Pozdrav svima! :-)
Moj skoro deset godina stari Samsung 22" je počeo otkazivati, pa bih ga uskoro zamijenio novim, a kako nisam dugo kupovao monitore ne znam što bih uzeo.
Kod kuće nemam TV niti ne plaćam pretplatu i monitor mi je jedini ekran. Znači treba mi kvalitetan zbog gledanja iz blizine, jer dosta radim i čitam i dovoljno velik da kad stignem pogledam koji film ili seriju.
Igrice na žalost ne igram jer ne stignem, nemam niti grafičku, pa ne trebam gaming monitor. Inače, imam i5 procesor, 8GB RAM-a, solidnu matičnu, SSD...
Htio bih veći nego prije, barem 27"+, sve zavisi od cijene i isplativosti. Je li istina da za 4K monitote mora biti dijagonala barem preko 30"?
Koji panel izabrati koliko hz-a?
Koje bi mi preporučili od 27" modela, a koje od većih? Unaprijed hvala!
Vjerujes u ovo? ;)
velika je razlika izmedju odlican panel i dobar panel za te pare ;)
I ja sam mislio da imam solidan monitor dok ga nisam stavio pored novog dell p2717H ;)
Monitor ACER EB321HQUAwidp, 31.5', IPS, WQHD (2560x1440), 4 ms, DVI, HDMI, DP https://www.hgshop.hr/proizvod/monitor-acer-eb321hquawidp-31-5-ips-wqhd-2560x1440-4-ms-dvi-hdmi-dp/219079#.WZqw1EvvlyQ.
Evo cak je i reza veca, koliko ovo lose moze biti?
Cak razmisljam da ga i sebi uzmem..lp
Zavisi sta trazis od monitora....
Monitor ACER EB321HQUAwidp, 31.5', IPS, WQHD (2560x1440), 4 ms, DVI, HDMI, DP https://www.hgshop.hr/proizvod/monitor-acer-eb321hquawidp-31-5-ips-wqhd-2560x1440-4-ms-dvi-hdmi-dp/219079#.WZqw1EvvlyQ.
Ovo mi se sviđa, hvala! :-)
Zanima ke kakav je u radu na blizinu što se tiče rezolucije. Što znači 2560x1440 na 31,5" monitoru u odnosu na 1920x1080 na 22 inčnom? Je li to slično?!
Uzmi rade ACER i ja ga imam puno manje gresaka na panelu nego ASUS
ja sam ga uzeo u alza shopu
pozz
Zanima ke kakav je u radu na blizinu što se tiče rezolucije. Što znači 2560x1440 na 31,5" monitoru u odnosu na 1920x1080 na 22 inčnom? Je li to slično?!
Pa izracunaj sam koliko piksela imas po jedinici povrsine....
Postavka zadatka. Imas rezoluciju XxY, dijagonalu i omjer 16:9 ;) To je dovoljno....
Ima DPI kalkulator pa izracunaj
Gdje mogu pogledati razliku u monitoru sa i bez G-Synca?
Ima li koji dućan koji ga ima u izlogu?
Razmišljam da možda kupim neki solidan 32" IPS za 3000kn rađe nego 27" Gsync IPS za 6000kn.
Razmišljam da možda kupim neki solidan 32" IPS za 3000kn rađe nego 27" Gsync IPS za 6000kn.
Ja sam isto tako gledao ne bih li uživo vidio G-Sync, nigdje ga nisam imao uživo za vidjeti pa sam nakon skoro mjesec dana prelomio i uzeo Acer Predator XB271HU, stavio ga doma ispred sebe i uživam. Veliko je to doma kad se stavi, u dućanu ni 32" ne izgledad veliko, tak da je meni kao ćoravom više nego dovoljan 27". Ovisi koliko si spreman dati, ako nisi zahtjevan onda svakako gledaj kaj ti je jeftinije.
p.s.
jedan dobar primjer za to kaj tražiš, nije uživo al da se raspoznati kaj je kaj .
upalis v-sync pa gledaj, isti drek samo ako uhvatis mis u ruke onda lag nije toliko osjetan! ako imas gtx-icu i dovoljnu kolicinu fps-a(min 100+) upalis fast-sync i dobis "skoro" opet isti drek bez laga...ali đabelp
Trenutno imam neki 32" Samsung TV kao primarni display, sjedim metar i pol od ekrana i ustvari mogao bi bit zadovoljan i sa 27".
Jel ima tko kakve preporuke, da nije više od 3000kn a da je lijepi IPS?
Problem je što Gsync monitori dolaze samo u 144hz verzijama a ja chuggam na 55-60 fps-a trenutno na Witcheru 3.
Pa osim brzog scrolanja lijevo desno na pocetnu poslije se i ne vidi bas drasticna razlika....
Ali tu se baš dobro vidi. Tu je i benefit kod pada fpsa koji ne osjetiš kao teže trzanje kao i totano anuliranje tearinga. Vsync ti sruši fps sa 60 na 30 u roku keks ako nemaš ninđa PC pa imaš trzaonu. Fast sync nije loš moram priznati.
Pozz ljudi triba bi vasu cijenjenu pomoc stvari stoje ovako namjeravan uzeti novi monitor do 2000kn za gaming ako je ikako moguce sa tom lovom nebi isa ispod 24 incha a pozeljno bi bilo cak 27 incha e sada gleda san dosta i po njuskalu i po trgovini mozda bi se moglo naci nesto da valja ne mora biti novi al mora biti ispravan i da rezolucije do 1080p fala unaprijed i pozz