Znači mi koji pišemo da nam 1080p na 27" lažemo vas i sami sebe, LOL. Normalno da ću jednog dana preći na 4K i recimo zakrivljeni oled...to nema spora ali trenutno mi je 1080p savršeni kompromis za nezahtjevno i kvalitetno igranje, sasvim normalno surfanje i ne pomišljam mijenjati taj monitor dok 4K/60 fps-a grafa ne bude 2000 kn. A sad kome je to zrmato nek ubode 1440p na toj dijagonali i svi sretni i zadovoljni. Zato i postoji tržište a da nema potražnje za 1080p 27" monitorima nebi se ni nudili ali brijem da je to trenutno i zadnjih par godina vrlo tražena roba, ljudi valjda znaju zašto. Meni su npr. veličina slova savršeno pogođena za tu rezoluciju i dijagonalu a to da igre izgledju odlično ne moram ni spominjati, filmove i tak gledam na plazmi.
slazem se, takoder koristim 27" 1080p, i dok sam na njemu super mi je sve vidljivo u windowsima, na drugom 27" 1440p sve izgleda daleko ljepse i ostro no oce mi oci ispasi koliko "čirim" u te minijaturne ikone i sl.!
U igrama se na ovom 1080p upali najmanji level AA(2x/ili fxaa) i sve izgleda odlicno! pogotovo u kombinaciji s 16x Anistropic Filtering!lp