Pozdrav! Zanima me koji monitor je bolji za gaminig, DLL U2412M ili DELL U2312HM ? Ponajviše igram FIFU i PES.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj nać na netu koji monitor ima veći "Field of view" u tim igrama, pa si taj kupi.
Pozdrav! Zanima me koji monitor je bolji za gaminig, DLL U2412M ili DELL U2312HM ? Ponajviše igram FIFU i PES.
Jednaki
Kakav omjer stranica ?
Da, Dell U2312HM bi mi dao bolji FOV u igrama i tu bi dao prednost njemu, dok s druge strane naviknut sam sam na 16:10 omjer a i taj 1 inch me dodatno mami... Joj, da je barm onda 24" dell u omjeru 16:9. Morat ću tako još malo porazmisliti.
Dali bi onda taj Dell U2312HM bio dobar u FPS igrama? Čini mi se da je response time malo pre velik? Dali ima to kakve veze?
Zašto nebi bio.
Ma nečeš to uopče primjetiti.
Imam 2312HM vec godinu dana,i apsolutno nikakvih problema po pitanju odziva nema...Nikakve razlike u odnosu na prijasnji ˝gamerski˝ od 2ms...
Ja sam isto razbijao glavu razmišljajući koji od ta dva da uzmem, na kraju sam uzeo U2312HM. Presudilo je to što je razlika u veličini samo 1" a u cijeni 500kn, što je 1/4 ukupne cijene monitora.
Znači oko 1000kn,treba mu za bavljenje video editingom i fotografijom.
Hvala
oko 1200kn ... se isplati kupiti?
Ima li itko iskustva sa
http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-s2440l-ips-led__3028541
ili
http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-s2340l-ips-led__2664141
Trenutno imam u2312hm, ali ima vidljiv light bleeding u kutovima i slab kontrast. S obzirom da se na ovom monitoru često gledaju filmovi i igra u potpunom mraku nisam prezadovoljan. Također anti reflektivni premaz mu je preagresivan i na svijetlijim bojama se vidi zrnanje slike, kao da je ekran masan.
Kakvi su ovi gore glossy ekrani u odnosu na u2312hm, i da li su uopće ips? (negdje govore ips, negdje amva koji bi možda i bio dobra alternativa zbog boljeg kontrasta).
Ovo sigurno pitanje čujete svako malo, ali kakva je zapravo razlika između LED i LCD monitora? Koji su bolji? Evo našao sam u Linksu ovih nekoliko za cijenu koja bi mi odgovarala pa bih cijenio preporuku jednog od ovih
LED monitori su ti LCD monitori sa drugačijom tehnologijom osvjetljenja odnosno LED osvjetljenjem. To ne znači da su automatski bolji jer kvaliteta monitora više ovisi o panelu i prikazu boja.
Tak da imaš starije LCD monitore koji imaju bolju sliku negoli noviji jeftini LED monitori.
Al najbolje ti je otići u taj Links i sam se uvjeriti u kvalitetu slike tih monitora(samo pitanje jest dali ih imaju sve izložene).
LED monitori su ti LCD monitori sa drugačijom tehnologijom osvjetljenja odnosno LED osvjetljenjem. To ne znači da su automatski bolji jer kvaliteta monitora više ovisi o panelu i prikazu boja.
Tak da imaš starije LCD monitore koji imaju bolju sliku negoli noviji jeftini LED monitori.
Al najbolje ti je otići u taj Links i sam se uvjeriti u kvalitetu slike tih monitora(samo pitanje jest dali ih imaju sve izložene).
ma da al neće ona ženska tamo meni paliti te monitore i prikapčati samo da bih ja vidio kako to izgleda.......onako prema specifikacijama, koji od ova 4 bi bio najpogodniji?
Sve manje-više isto, fake kontrast ne gledaj
Sve manje-više isto, fake kontrast ne gledaj
Kako misliš "fake kontrast"?
to su ti sve nabacani brojevi radi marketinga. Sječam se kad sam negdje 2005 kupio svoj prvi LCD monitor kontrast je bio nekih 500:1, top model je imao nekih 700:1. To su tada bile stvarne vrjednosti.
Nemoguće da ta tehnologija kontrasta tokom godina toliko puno naraste
Znači oko 1000kn,treba mu za bavljenje video editingom i fotografijom.
Hvala
Ima li itko kakvu preporuku?
Može +-200kn
Uzmi si ovaj Lg što je meni preporučen . Ekran ima pre dobro sliku i dobar respons :)
Uzmi si ovaj Lg što je meni preporučen . Ekran ima pre dobro sliku i dobar respons :)
Može link na njega da nemoram tražiti po temi
Evo ti . http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.3A98E4BD-6DCF-4E14-A36E-6E43DE74D655.aspx
Samo se kupi dvi kabel ako ga nemas vec , zato što se ne dobije s paketom , a slika titra s adapterom !
to su ti sve nabacani brojevi radi marketinga. Sječam se kad sam negdje 2005 kupio svoj prvi LCD monitor kontrast je bio nekih 500:1, top model je imao nekih 700:1. To su tada bile stvarne vrjednosti.
Nemoguće da ta tehnologija kontrasta tokom godina toliko puno naraste
I to je tada bilo fake, isto kao sto je sada 1000000:1, danasnji top end modeli imaju vrh oko 800-1200:1 kalibrirani.
Tada je to bilo koju stotinu naspram jedan.
Spominje se i led osvijetljenje, ima led i edge led, edge led nudi goru uniformnost, a standarni led je dobar, bolje nego CCFL, manje struje se vuce, i laksi je za oci pojedinim korisnicima.
pozz trebao bih monitor do 1300kn pretežito za igre.Do 24" incha, hvala
pozz trebao bih monitor do 1300kn pretežito za igre.Do 24" incha, hvala
Izdajico svi Benq a ti jeftilenera,idi delat prek leta beri krumpire