Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.560
|
čitano: 5.677.884
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav! Zanima me koji monitor je bolji za gaminig, DLL U2412M ili DELL U2312HM ? Ponajviše igram FIFU i PES.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Probaj nać na netu koji monitor ima veći "Field of view" u tim igrama, pa si taj kupi.

Pump The Jam Pump It Up
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 14:48 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji monitor kupiti
Goldmember kaže...

Pozdrav! Zanima me koji monitor je bolji za gaminig, DLL U2412M ili DELL U2312HM ? Ponajviše igram FIFU i PES.

Jednaki{#}

14 godina
Nema neke veče razlike između ta dva della po pitanju gaminga,no ipak za gaming i ostalo Dell U2312HM je čisto dovoljan zbog omjera stranica itd...
13 godina
3n3m1 kaže...
Nema neke veče razlike između ta dva della po pitanju gaminga,no ipak za gaming i ostalo Dell U2312HM je čisto dovoljan zbog omjera stranica itd...

Kakav omjer stranica ?

14 godina
Dell U2312HM ima omjer stranica 16:9 iliti HD,full HD rezolucija koji je u gamingu i drugim stvarima npr.film dosta bolje prihvačena naspram ne toliko standarnih 16:10(1920x1200)znači nema tu nekih ozbiljno bitnih "problema"...
15 godina
Koji monitor kupiti

Da, Dell U2312HM bi mi dao bolji FOV u igrama i tu bi dao prednost njemu, dok s druge strane naviknut sam sam na 16:10 omjer a i taj 1 inch me dodatno mami... Joj, da je barm onda 24" dell u omjeru 16:9. Morat ću tako još malo porazmisliti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Dali bi onda taj Dell U2312HM bio dobar u FPS igrama? Čini mi se da je response time malo pre velik? Dali ima to kakve veze?

http://media.tumblr.com/tumblr_ljux3ubA9J1qcgb8s.gif

0 0 hvala 0
13 godina

Zašto nebi bio.

Ma nečeš to uopče primjetiti.

13 godina
Koji monitor kupiti

Imam 2312HM vec godinu dana,i apsolutno nikakvih problema po pitanju odziva nema...Nikakve razlike u odnosu na prijasnji ˝gamerski˝ od 2ms...

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ja sam isto razbijao glavu razmišljajući koji od ta dva da uzmem, na kraju sam uzeo U2312HM. Presudilo je to što je razlika u veličini samo 1" a u cijeni 500kn, što je 1/4 ukupne cijene monitora.

2 0 hvala 0
14 godina
Repons time na Dell U2312HM je sličan ako ne i bolji od nekih TN monitora s 5ms odziva u što se možeš uvjeriti na raznim recenzijama tako da je dotični svakako dostatan za "brzi"gaming što i potvrđujem jer osobno ga imam i koristim tako da znam što pričam.
14 godina
Trebao bih preporuku monitora za frenda.
Znači oko 1000kn,treba mu za bavljenje video editingom i fotografijom.
Hvala
robimarko@gmail.com
14 godina
Koji monitor kupiti
Da li netko ima -> Monitor 24'' LED PHILIPS 247E3LSU2, 5ms, 250cd/m2, 20.000.000:1, D-SUB, DVI-D, crni?

oko 1200kn ... se isplati kupiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ima li itko iskustva sa

http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-s2440l-ips-led__3028541

ili

http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-s2340l-ips-led__2664141

Trenutno imam u2312hm, ali ima vidljiv light bleeding u kutovima i slab kontrast. S obzirom da se na ovom monitoru često gledaju filmovi i igra u potpunom mraku nisam prezadovoljan. Također anti reflektivni premaz mu je preagresivan i na svijetlijim bojama se vidi zrnanje slike, kao da je ekran masan.

Kakvi su ovi gore glossy ekrani u odnosu na u2312hm, i da li su uopće ips? (negdje govore ips, negdje amva koji bi možda i bio dobra alternativa zbog boljeg kontrasta).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Neznam što te toliko muči na Dell U2312hm jer monitor je sam po sebi vrlo dobar,istina crna u mraku poprimi malo sivkasti štih ali sutuacija se da malo popraviti mada neznam zašto ti je to nekima veliki problem da idu mjenjati monitor zbog beznajčajnih stvari,isto tako i drugi IPS pa i TN monitori boluju od tog sindroma.Podesi si ove postavke na monitoru i vjeruj mi slika če biti bolja (brightnes:30,contrast:80,custom color:r 92,g 91,b 100).
16 godina
Koji monitor kupiti

LED monitori su ti LCD monitori sa drugačijom tehnologijom osvjetljenja odnosno LED osvjetljenjem. To ne znači da su automatski bolji jer kvaliteta monitora više ovisi o panelu i prikazu boja. 

Tak da imaš starije LCD monitore koji imaju bolju sliku negoli noviji jeftini LED monitori. 

Al najbolje ti je otići u taj Links i sam se uvjeriti u kvalitetu slike tih monitora(samo pitanje jest dali ih imaju sve izložene).

Pump The Jam Pump It Up
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 14:41 (bruno03).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
bruno03 kaže...

LED monitori su ti LCD monitori sa drugačijom tehnologijom osvjetljenja odnosno LED osvjetljenjem. To ne znači da su automatski bolji jer kvaliteta monitora više ovisi o panelu i prikazu boja. 

Tak da imaš starije LCD monitore koji imaju bolju sliku negoli noviji jeftini LED monitori. 

Al najbolje ti je otići u taj Links i sam se uvjeriti u kvalitetu slike tih monitora(samo pitanje jest dali ih imaju sve izložene).

ma da al neće ona ženska tamo meni paliti te monitore i prikapčati samo da bih ja vidio kako to izgleda.......onako prema specifikacijama, koji od ova 4 bi bio najpogodniji?

16 godina
Koji monitor kupiti

Sve manje-više isto, fake kontrast ne gledaj

Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
bruno03 kaže...

Sve manje-više isto, fake kontrast ne gledaj

Kako misliš "fake kontrast"?

16 godina
Koji monitor kupiti

to su ti sve nabacani brojevi radi marketinga. Sječam se kad sam negdje 2005 kupio svoj prvi LCD monitor kontrast je bio nekih 500:1, top model je imao nekih 700:1. To su tada bile stvarne vrjednosti.

Nemoguće da ta tehnologija kontrasta tokom godina toliko puno naraste

Pump The Jam Pump It Up
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 17:49 (bruno03).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
robimarko kaže...
Trebao bih preporuku monitora za frenda.
Znači oko 1000kn,treba mu za bavljenje video editingom i fotografijom.
Hvala

Ima li itko kakvu preporuku?

Može +-200kn

robimarko@gmail.com
13 godina
Koji monitor kupiti

Uzmi si ovaj Lg što je meni preporučen . Ekran ima pre dobro sliku i dobar respons :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rucipe kaže...

Uzmi si ovaj Lg što je meni preporučen . Ekran ima pre dobro sliku i dobar respons :) 

Može link na njega da nemoram tražiti po temi

robimarko@gmail.com
13 godina
Koji monitor kupiti

Evo ti . http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.3A98E4BD-6DCF-4E14-A36E-6E43DE74D655.aspx 

Samo se kupi dvi kabel ako ga nemas vec , zato što se ne dobije s paketom , a slika titra s adapterom ! 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Zahvaljujem
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
bruno03 kaže...

to su ti sve nabacani brojevi radi marketinga. Sječam se kad sam negdje 2005 kupio svoj prvi LCD monitor kontrast je bio nekih 500:1, top model je imao nekih 700:1. To su tada bile stvarne vrjednosti.

Nemoguće da ta tehnologija kontrasta tokom godina toliko puno naraste

I to je tada bilo fake, isto kao sto je sada 1000000:1, danasnji top end modeli imaju vrh oko 800-1200:1 kalibrirani.

Tada je to bilo koju stotinu naspram jedan.

Spominje se i led osvijetljenje, ima led i edge led, edge led nudi goru uniformnost, a standarni led je dobar, bolje nego CCFL, manje struje se vuce, i laksi je za oci pojedinim korisnicima.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 19:05 (Leopard_st).
13 godina
Koji monitor kupiti

pozz trebao bih monitor do 1300kn pretežito za igre.Do 24" incha, hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Doca15 kaže...

pozz trebao bih monitor do 1300kn pretežito za igre.Do 24" incha, hvala {#}

Izdajico svi Benq a ti jeftilenera,idi delat prek leta beri krumpire {#}

E-mail:
Lozinka: