Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.559
|
čitano: 5.656.169
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

LG IPS237L vs SAMSUNG S23B350TS

Također, da li postoji neki drugi monitor, a da je vrijedan pažnje (naravno, osim U2312hm)?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Koji monitor kupiti

izbjegavati lg ips237l, kupio sam ga u petak, sa lijeve strane na bijeloj podlozi (upaljen google) tamnija plavkasto bijela a sa desne strane ekrana svijetlija žučkasto bijela (normalna ), (cold-warm), poludio sam, i jos pun bleeda, ghosting se dosta vidi, reklamirao, dobio drugi, sad je manje bleeda ali opet neravnomjerna bijela boja po ekranu, reklamirao i taj, i reko na servisu da otvore i treci da se ne vracam sad opet reklamirat, napravio 140 kilometara sve skupa, relacija prečko - petrova - adm, i otvore i upale dečki  treći monitor kad ono opet isto , neravnomjerna boja ali dosta manje al opet se vidi, baš bode u oči, reko nedam 1400 kuna za nešto što če me ubadat u oči, nemrem se pomirit i bok, reko nista odustajem od kupnje i jos cekam povrat novca na tekuci racun, ali svaka cast deckima na servisu na usluzi, čisto smeče od lcd'a, nisam mogao vjerovat, ali kučište stvarno rula. Zaboravih napisati da je 60 hz žešče sranje, na bijeloj podlozi se vidi titranje, slika nije statična, ajde da košta 700 kn, nekako bi i probavio nedostatke i svijetleču crnu boju\pozadinu, ali stavit cijenu od 1400 kn za to smeče, bože me sačuvaj, lg je poludio. Nevjerojatno kako tehnologija lcd'a nije ni blizu starijoj crt tehnologiji, nikad više lcd pa makar gledo u 17 inčni crt monitor još 10 godina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 1:12 (Cryogenic).
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti
Cryogenic kaže...

izbjegavati lg ips237l, kupio sam ga u petak, sa lijeve strane na bijeloj podlozi (upaljen google) tamnija plavkasto bijela a sa desne strane ekrana svijetlija žučkasto bijela (normalna ), (cold-warm), poludio sam, i jos pun bleeda, ghosting se dosta vidi, reklamirao, dobio drugi, sad je manje bleeda ali opet neravnomjerna bijela boja po ekranu, reklamirao i taj, i reko na servisu da otvore i treci da se ne vracam sad opet reklamirat, napravio 140 kilometara sve skupa, relacija prečko - petrova - adm, i otvore i upale dečki  treći monitor kad ono opet isto , neravnomjerna boja ali dosta manje al opet se vidi, baš bode u oči, reko nedam 1400 kuna za nešto što če me ubadat u oči, nemrem se pomirit i bok, reko nista odustajem od kupnje i jos cekam povrat novca na tekuci racun, ali svaka cast deckima na servisu na usluzi, čisto smeče od lcd'a, nisam mogao vjerovat, ali kučište stvarno rula. Zaboravih napisati da je 60 hz žešče sranje, na bijeloj podlozi se vidi titranje, slika nije statična, ajde da košta 700 kn, nekako bi i probavio nedostatke i svijetleču crnu boju\pozadinu, ali stavit cijenu od 1400 kn za to smeče, bože me sačuvaj, lg je poludio. Nevjerojatno kako tehnologija lcd'a nije ni blizu starijoj crt tehnologiji, nikad više lcd pa makar gledo u 17 inčni crt monitor još 10 godina.

Nakon tvog posta sam primjetio istu stvar na svom IPS234V-PN {#}

Uz to i panel nije u centru.

Neznam sta da radim, lud sam sad. tjedan dana star monitor.

Molim prijedlog sta da uzmem u zamjenu za cijenu 1200kn u centro.hr, tamo sam uzeo LG. Vratit cu im nazad i uzeti Samsung pa vas molim koji da uzmem?

Mora biti 23" i imati DVI i HDMI.

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 14:27 (Praedator).
12 godina

Ovaj sa PLS panelom klik

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 15:26 (roby27).
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Ovaj sa PLS panelom klik

Nema DVI a treba mi.

12 godina

A onda ces morat ici na neki sa TN panelom sto ti nebi preporucio ili neka ti zamjene taj LG za isti takav pa vidi dali se problemi manifestiraju opet.

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

A onda ces morat ici na neki sa TN panelom sto ti nebi preporucio ili neka ti zamjene taj LG za isti takav pa vidi dali se problemi manifestiraju opet.

Najgore je sto skoro nijedan LG nevalja.

Vec sam nasao 20 postova sa istim problemima, na svim IPS panelima radi istu stvar.

A TN sam imao prije, samsungov, samo sto nije imao dvi ni hdmi pa mi je stvarao valove na ekranu zbog adaptera vga-dvi, zato sam uzeo novi ekran i sad imam jos vece shranje.

Mogu nadoplatiti 200kn recimo, ali nemogu 300 ni 500, ne ovaj mjesec nazalost.

12 godina

Koje izlaze imas na grafickoj? ako imas samo DVI koristi adapter za spajanje na HDMI, jer ja nebi propustio taj Samsung posto imaju 5 god. jamstvo akciju do kraja 6-tog mjeseca. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 16:02 (roby27).
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Koje izlaze imas na grafickoj? ako imas samo DVI koristi adapter za spajanje na HDMI, jer ja nebi propustio taj Samsung posto imaju 5 god. jamstvo akciju do kraja 6-tog mjeseca. 

Imam DVI i HDMI

Ali HDMI mi je na TV spojen, a DVI na monitor.

Neznaci mi nista jamstvo od 5god. Ima i LG 3god pa me hebe od prvog dana, a garancija se ceka zna se koliko.

Trebeam kvalitetan monitor sa kojim necu imati problema, a ne onaj koji ce svaki mjesec biti na garanciji.

12 godina

Rastegni malo buđet i uzmi ovaj HP, nova AH-IPS matrica samo sto je jamstvo 1 god. ali ima sve konektore koji ti trebaju. Dobio je preporuku u Bug-u kad je bio na testu.

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Rastegni malo buđet i uzmi ovaj HP, nova AH-IPS matrica samo sto je jamstvo 1 god. ali ima sve konektore koji ti trebaju. Dobio je preporuku u Bug-u kad je bio na testu.

Nista HP, imam losa iskustva sa njim.

Samsung ili Dell

Mislim da cu se probati naci u nekom Dell do 1500kn max maximuma.

12 godina
neaktivan

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.ec0026bf30014261979ec9e4471e8b5e.dell-monitor-u2312hm.aspx

Znam da nema HDMI ali mislim si njega uzeti.

Moze savjet da ili ne?

Hvala

14 godina

Posjedujem DELL u2312hm skoro pa godinu i nikakvih problema(robustan,kvalitetan).VIDI časopis ga je ocijenio sa čistom 5 nasuprot LG kojima su dali 2 i 3 čak je Dell sa svojih 8ms odzivom brži od LG koji lažno deklarira svoje eIPS monitore s 5ms te oni realno imaju 14ms tako da slobodno kupi Dell U2312HM.

12 godina
Praedator kaže...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.ec0026bf30014261979ec9e4471e8b5e.dell-monitor-u2312hm.aspx

Moze savjet da ili ne?

Hvala

Cijelo vrijeme govoris da hoces monitor sa dvi i hdmi i ja se razbijam da nađem monitor sa HDMI i ti na kraju uzimas Dell koji nema HDMI :) dobro si me navlacio.

17 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Ovaj sa PLS panelom klik

Mali je problem što taj (možda) ne dolazi za jamstvom od 5 godina {#}(2 originalno Samsung + 3 dodatno System 1)

(treba biti jasno istaknuto)

Centro je web dućan. Prvo platiš, onda oni uzmu monitor, ti dođeš, skužiš da nema dodatno jamstvo.

Mene interesira možeš li vratiti monitor, jer na stranici ne piše 5 godina?

42; To be, or not to be – THAT is the question
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 3:32 (bond).
17 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Praedator kaže...

Moze savjet da ili ne?

Hvala

Cijelo vrijeme govoris da hoces monitor sa dvi i hdmi i ja se razbijam da nađem monitor sa HDMI i ti na kraju uzimas Dell koji nema HDMI :) dobro si me navlacio.

Taj Dell je u BUGu 240 i autor kaže:
"...DisplayPort uz odgovarajući adapter može (se) koristiti kao HDMI"

http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Comparison_with_HDMI

http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Compatibility_with_HDMI.2C_DVI_and_VGA

Kaže da može pasivno ako je DisplayPort++, ako ne onda treba aktivni adapter.

dodatak

Hebiga, pa i ovaj (Dell) ima probleme   {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/dell-u2312hm-ips-vs-dell-p2412h-vs-dell-u2412m/134403.aspx?page=3&jumpto=3472096&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/dell-u2312hm-los/172944.aspx?page=0&jumpto=3375010&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 3:45 (bond).
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Praedator kaže...

Moze savjet da ili ne?

Hvala

Sorry. I jesi nasao koji sa dvi i hdmi?

Ja nisam {#}

12 godina
neaktivan
bond kaže...
roby27 kaže...

Ovaj sa PLS panelom klik

Mali je problem što taj (možda) ne dolazi za jamstvom od 5 godina {#}(2 originalno Samsung + 3 dodatno System 1)

Centro je web dućan. Prvo platiš, onda oni uzmu monitor, ti dođeš, skužiš da nema dodatno jamstvo.

Centro.hr je online i fizicki trgovina.

Ja sam im poslao mail u 12 da naruce IPS234V i u 6 otisao po njega, pregledao sve i onda ga tek platio.

Medutim to je bilo 05.03.2013 i proslo je 10 dana a 7 dana je vrijeme za zamjenu bez slanja na servis.

I onda su mi rekli da donesem kod njih monitor da ce ga oni poslati u MR servis da se vidi dali postoji kvar.

Znaci minimum 5-7 dana bez monitora, rekao sam im da cu se javiti.

Otisao u hgspot, kupio najkvalitetniji hdmi i dvi kabel, spojio na dvi i vidi vraga, nema vise zutog i nema vise crnog ruba {#} https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=1021   https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=2990

spojio na HDMI sa pozlacenim konektorima, i ista stvar, sve radi normalno.

Kakva sam ja budala {#} {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 4:55 (Praedator).
14 godina
suspendiran
Praedator kaže...

pa malo žutog mora bit, žučkasto bijela, to je topla bijela boja, probaj u opcijama mjenjat cold warm, pa javi, baš me zanima, jel hdmi možda radi te probleme a da je kod dvi'a sve u redu,.

14 godina

Poznato je da monitori s HDMI ulazom mogu imati određene probleme stoga je za ulaz najbolje koristiti DVI ulaz.

17 godina
Koji monitor kupiti

Kupio sam ovaj monitor http://www8.hp.com/emea_africa/en/products/monitors/product-detail.html?oid=5328978  i vidim da ima vertical scan 76 Hz. 

Našao sam opciju u nvidia kontrol panelu da postavim refresh rate na 76 Hz preko "Create custom resolution"

Mene sada zanima da li je pametno stavljati taj refresh rate i da li može naštetiti monitoru ili je bolje ostaviti na 60 Hz?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

Poznato je da monitori s HDMI ulazom mogu imati određene probleme stoga je za ulaz najbolje koristiti DVI ulaz.

ha?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ha?

Malo zuckastog da, ali ne na jednoj trecini ekrana samo.

Preko HDMI radi najbolje ali ni na DVI vise nema odstupanja u boji.

Imao sam stari DVI kabel od 15kn i u njemu je bio problem.

A HDMI sam imao kineski sa ebay-a koji isto nije bas radio kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da si kupio u linksu neki ili u TM-u od 50kn nadalje isto bi te sluzio kao i ovaj bandridge kojeg si preplatio dobrano, jer je dokazano da u digitalnom spajanju nema razlike izmedu jako skupih i jeftinih od 50kn nadalje kablova.

12 godina
neaktivan
Praedator kaže...
Cryogenic kaže...

Nakon tvog posta sam primjetio istu stvar na svom IPS234V-PN {#}

Uz to i panel nije u centru.

Neznam sta da radim, lud sam sad. tjedan dana star monitor.

Molim prijedlog sta da uzmem u zamjenu za cijenu 1200kn u centro.hr, tamo sam uzeo LG. Vratit cu im nazad i uzeti Samsung pa vas molim koji da uzmem?

Mora biti 23" i imati DVI i HDMI.

Imam ips 236 i nemam nikakvih problema...boje su ravnomjerne kao i svjetlina...bijela je bijela, a crna crna na svakom dijelu ekrana. 

pero
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 16:20 (Lord Pero).
17 godina
neaktivan
Praedator kaže...
bond kaže...
roby27 kaže...

Ovaj sa PLS panelom klik

Centro.hr je online i fizicki trgovina.

Ja sam im poslao mail u 12 da naruce IPS234V i u 6 otisao po njega, pregledao sve i onda ga tek platio.

Medutim to je bilo 05.03.2013 i proslo je 10 dana a 7 dana je vrijeme za zamjenu bez slanja na servis.

I onda su mi rekli da donesem kod njih monitor da ce ga oni poslati u MR servis da se vidi dali postoji kvar.

Znaci minimum 5-7 dana bez monitora, rekao sam im da cu se javiti.

Otisao u hgspot, kupio najkvalitetniji hdmi i dvi kabel, spojio na dvi i vidi vraga, nema vise zutog i nema vise crnog ruba  {#}  https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=1021      https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=2990

spojio na HDMI sa pozlacenim konektorima, i ista stvar, sve radi normalno.

Kakva sam ja budala  {#}  {#}

Drago mi je da ti sve sad radi {#}  i da nema više ni crnog ruba (onih par milimetara).

Tko bi rekao da je kabel kriv za rub.

Centro

Kažeš pregledao i tek onda platio (izvrsno).

Znači li to "pregledao" da se monitor može spojiti i upaliti prije kupnje ili si ga gledao ugašenog?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.3.2013 1:53 (bond).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Gledao sam ugasenog, ali decki su ok i sigurno ce ga spojiti ako ih pitas. ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Da si kupio u linksu neki ili u TM-u od 50kn nadalje isto bi te sluzio kao i ovaj bandridge kojeg si preplatio dobrano, jer je dokazano da u digitalnom spajanju nema razlike izmedu jako skupih i jeftinih od 50kn nadalje kablova.

Dokazano ili ne, kod mene radi ovako, 300kn za rjesenje glavobolje i nije tako visoka cijena {#}

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

300 kuna za rješenje glavobolje nije puno, ako glavobolju ima žena/cura i ako je nakon tih potrošenih 300 kuna više nikada neće imati!

Za yebene kabele je previše!

Ovdje ljudi traže po nabavi i raznim web shopovima da uštede koju kunu i onda treba dati 300 kuna za takvu banalnu stvar?!?!?

Naravno, drago mi je da si riješio problem, ali realno gledajući monitor mora dobro raditi i sa kabelom koji dođe u njegovoj kutiji!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci, planiram uzet 3 ekrana...LED od 24 incha. Da napravim ovo: http://webrender.net/3mon_wow.jpg

Sta mi vi preporucate da je kvalitetno i da je rub ekrana sto tanji manji, tako da slika nakraju izgleda sto "spojenija" neznam kako da se izrazim:)

FIFA 13 FUT Team: http://www.ea.com/intl/football/fifa-ultimate-team/show-off#gEex0KsOnIHku:pc
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice