Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.751
|
čitano: 4.952.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji monitor kupiti

Svakako onda Va panel. Ako se gleda iz stolice odmaknut u pravcu onda Dell S3222DGM

Je zakrivljen no blago, ja bih išao na njega no ako se ne gleda iz pravca onda možda razmisliti o ravnom ekranu no ako ze gleda od postrani onda je ips bolje rješenje bez obzira na zatamnjen prostor

3 godine
notloB kaže...
60nine kaže...

meni na G2724D gradijent izgleda savršeno :) nema nikakvog bandinga/rastera

edit: na starom 2209WA također (uz to da je malo slabiji brightness/backlight zbog prastarog panela)

Je, pretjerujem ali boje ima više, između one na vrhu i one na dnu izbornika, kod mog della je ispranija a na ovome jarka na vrhu i žućkastija na dnu, mislim razlika je očita... upravo sam spojio della i uspoređujem, razlike između 10bitne i 8bitne su vidljive i očite. Onaj ljubičasti "premium" na naslovnici buga je također puno dublji dok je na 8bitnom panelu ispraniji, te razlike se odmah vide i bez usporedne usporedbe skontaš da gledaš više boja kod 10bit panela, opet moguće da dodaje saturation, stranica je pretpostavljam pravljena za srgb, ne znam, probao sam izabrati srgb mod koji bi trebao biti kalibriran ali je pretaman, moram se još igrati s njim.

Sad imam dva monitora, jednog ću okrenuti vertikalno kako bih mogao pratiti cijene dionica i bitkonja dok na glavnom mogu igrati solitaire... yay 

Dok cekamo tvoje utiske evo mog Ips-a od Samsunga dolje u videu(75% svijetline), u dosta recenzija su hvalili kontrast, minimalni bleeed kao i uniformiranost panela i zaista i moj je takav mislio sam da je slucajno kaj su sve recenzije takve no izgleda da su im takvi paneli, savrsenstvo za IPS, dolje na sredini malo izbija ali zaista minimalno!
Prijatelj je uzeo pro art takoder u 28" no 4k spektakl!

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 18:10 (Boris grozni).
2 godine

Moj ima teže krvarenje u lijevom donjem kutu, nešto lakše u gornjem lijevom i nezamjetno po sredini.

Uh ne znam što bih napisao... nisam neki ekspert za monitore i meni je ovaj premija i apgrejd, kolegu je interesirala čitljivost teksta, ona je izvrsna bez čudnih artefakata i gluposti kao kod grb subpixel layouta, kristalno čitko oob. Pokušao sam i snimiti ali nema smisla, slika izgleda katastrofalno i nikako ne prezentira kakvoću prikaza teksta na monitoru. Glupost koja me iživcirala je nemogućnost podešavanja brightnessa u prvom redu a onda i svega ostalog osim kontrasta u sRGB modu koji je kalibriran ali i pretaman, svi ostali značajniji modovi prikaza, standard, Rec.709, DCI-P3 se mogu mijenjati.
Druga glupost je više vezana za winse i radeon adrenalin driver, ukoliko se odbere "gaming - graphic - 10-bit pixel format" u namještanjima za 3d grafiku u adrenalinu os ne dozvoljava HDR prikaz a ukoliko se on ne omogući nema ni hdra na monitoru, zatamnjen je u osdu...
HDR je teški smijeh koliko ne valja. "Dynamic dimming" ima 8 zona bolje reći vertikalnih traka jačeg pozadinskog osvjetljenja koje se protežu preko cijelog ekrana od vrha do dna, postoje četiri opcije za kontrolu od kojih je najznačajnija off i srećom postoji, ukoliko se u osdu izabere FreeSync Premium Pro sve opcije i namiještanja za HDR se onemoguće i zatamne u osd ali HDR ipak radi.

Kako izgleda dynamic dimming je netko čak i snimio ispod...

Ono što oduševljava su boje, tekst, kristalno jasna i čista slika u standard modu za svakodnevni rad kojom se može manipulirati kako hoćeš u opcijama, u biti sam zadovoljan, bleed sam očekivao a dobar hdr nisam, sve to sam i dobio a izgubio 665€.

Monitor je velik i ugodnog dizajna, dolazi s ogromnim C clampom ali i normalnim postoljem, ima zvučnike, usb hub s usb c kojim može i slika ali još nisam priključio niti probao i tako...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 22:03 (notloB).
15 godina
Koji monitor kupiti

Ovako je to sa 2 UWQHD-a 

Nije dual monitor setup, svaki je na svoj komp spojen.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Mauro kaže...

Ovako je to sa 2 UWQHD-a 

Nije dual monitor setup, svaki je na svoj komp spojen.

Kod mene je na poslu primarni monitor Dell 34" 3440 x 1440 koji je zakrivljen dok sam stari AOC 32" 2560 x 1440 zadržao kao sekundarni monitor.

Kako god sam ih pokusao staviti jedan do drugoga na pola mi nije islo radi zakrivljenosti ovog Dell-a. 

Jednostavno ne mogu da gledam zakrivljen ekran ako mi nije direktno centiran pred ocima. 

AOC sam stavio skorz sa strane pa ponekad se koristi kao sekundarac. 

15 godina
Boris grozni kaže...
notloB kaže...
60nine kaže...

meni na G2724D gradijent izgleda savršeno :) nema nikakvog bandinga/rastera

edit: na starom 2209WA također (uz to da je malo slabiji brightness/backlight zbog prastarog panela)

Je, pretjerujem ali boje ima više, između one na vrhu i one na dnu izbornika, kod mog della je ispranija a na ovome jarka na vrhu i žućkastija na dnu, mislim razlika je očita... upravo sam spojio della i uspoređujem, razlike između 10bitne i 8bitne su vidljive i očite. Onaj ljubičasti "premium" na naslovnici buga je također puno dublji dok je na 8bitnom panelu ispraniji, te razlike se odmah vide i bez usporedne usporedbe skontaš da gledaš više boja kod 10bit panela, opet moguće da dodaje saturation, stranica je pretpostavljam pravljena za srgb, ne znam, probao sam izabrati srgb mod koji bi trebao biti kalibriran ali je pretaman, moram se još igrati s njim.

Sad imam dva monitora, jednog ću okrenuti vertikalno kako bih mogao pratiti cijene dionica i bitkonja dok na glavnom mogu igrati solitaire... yay 

Dok cekamo tvoje utiske evo mog Ips-a od Samsunga dolje u videu(75% svijetline), u dosta recenzija su hvalili kontrast, minimalni bleeed kao i uniformiranost panela i zaista i moj je takav mislio sam da je slucajno kaj su sve recenzije takve no izgleda da su im takvi paneli, savrsenstvo za IPS, dolje na sredini malo izbija ali zaista minimalno!
Prijatelj je uzeo pro art takoder u 28" no 4k spektakl!

Ma koliko god to super bilo, nakon OLED-a ne mogu više gledati taj bleed na bilo kojem panelu :(((((

It is always darkest just before the dawn.
10 godina
Iako sam u početku mislio da g2724d mi nije potreban, nakon istraživanja i pretraživanja recenzija samo mi je on ostao kao najbolji izbor (27", 1440p, 120hz+) za malu lovu.
Napokon mogu normalnije gledat a da ne žmirkam u mali ekran (22"). Lakse mi je surfat internetom, gledat filmove, a i homm3 se bolje vidi 😉. Iako ne igram fps igre za ove starije će bit preglednije

8 0 hvala 0
2 mjeseca
Koji monitor kupiti

Pozdrav.

Trenutno imam  ASUS VG248QZ Gaming Monitor -24" FHD (1920x1080) , 1ms, up to 144Hz monitor.

Zanima me vaše mišljenje jel se isplati uzeti mozda bolji monitor (27", 1440p,165hz... itd) za bolji "ugođaj" pošto sam nedavno uzeo novo računalo ( grafička, Asus dual RTX 4060 ti 8 gb)?

Čitam da 8gb graficke bas i nisu za 1440, sad jel se to tako puno osjeti il..

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2024 11:39 (MatunTrumpeto).

0 0 hvala 0
13 godina

Upravo mi stigao G2724D iz ADMa, u srijedu naručen. Popodne unboxing :).

Gledam sad na amazonu ista cijena,  a ima i G2725D po manjoj cijeni ako koga zanima...

2 mjeseca

Ako nije problem da javiš kolega kako si zadovoljan, pošto će moj stajati u kutiji tamo negdje do siječnja.
boje, backlight bleed, hdr i to. :)

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozz ekipa. Nije monitor ali ne znam gdje bih ovo pitao... Imate mozda neke preporuke za tv 43" koji bi bio ok za gaming? Koristilo bi se iskljucivo za simracing pa bi to islo kao nekakav triple screen setup. S obzirom da mi treba 3 komada trebalo bi bit sto jeftinije. Nemam određen budget, samo neki minimum ispod kojeg se nebi islo sto se kvalitete tice... Hvala 😊

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
karlo666 kaže...

Pozz ekipa. Nije monitor ali ne znam gdje bih ovo pitao... Imate mozda neke preporuke za tv 43" koji bi bio ok za gaming? Koristilo bi se iskljucivo za simracing pa bi to islo kao nekakav triple screen setup. S obzirom da mi treba 3 komada trebalo bi bit sto jeftinije. Nemam određen budget, samo neki minimum ispod kojeg se nebi islo sto se kvalitete tice... Hvala 😊

bolje pitaj ovo u temi za preporuku televizora

https://forum.bug.hr/forum/topic/televizori/koji-televizor-kupiti-vodic-odabir/48433.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2024 13:32 (60nine).
3 godine
MatunTrumpeto kaže...

Ako si kupovao baš novo, za tu grafičku je normalnije uzeti 1080p monitor. 

Tvoja kartica je nekih 450 €, za 550 si mogao kupiti, kad već hoćeš taj monitor, RX 7800 Xt s 16 GB.

A i vrijeme 8 GB polako odlazi.

Ipak kupuješ novo. Znam da se gleda svaki Euro, no ne kupuje se ni grafička svakih par mjeseci.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2024 13:44 (Zaporožac).
13 godina
MatunTrumpeto kaže...

Pozdrav.

Trenutno imam  ASUS VG248QZ Gaming Monitor -24" FHD (1920x1080) , 1ms, up to 144Hz monitor.

Zanima me vaše mišljenje jel se isplati uzeti mozda bolji monitor (27", 1440p,165hz... itd) za bolji "ugođaj" pošto sam nedavno uzeo novo računalo ( grafička, Asus dual RTX 4060 ti 8 gb)?

Ako imaš RTX 4060 Ti 8GB onda ti je 1080p @144Hz super kombinacija. To je taman top omjer. Za veće rezolucije ti treba i jača grafa i naravno više Vrama. Tako da ako ne mijenjaš grafu, ne mijenjaj ni monitor radi toga. Kupuj si novi ako želiš novi monitor, ali ne radi ove grafe.

filip_medo kaže...

Ako nije problem da javiš kolega kako si zadovoljan, pošto će moj stajati u kutiji tamo negdje do siječnja.
boje, backlight bleed, hdr i to. :)

Ja imam taj Dell već par mjeseci i bio sam dao neki osrvrt, ali evo ukratko opet ponovim pa da imaš više informacija.  Ja sam generalno zadovoljan (s obzirom na cijenu) i imam samo jednu zamjerku, koja se uglavnom i ne manifestira, ali valja reći. To je klasika IPS backlight bleed. Dakle, ima ga više nego moj stari prethodni IPS monitor i to mi nije baš sjelo. A primjeti se više ili manje i to u uglu, ako je mračno u sobi i kad su baš mračne scene u igrama. Inače ne naravno a i plus to je malo i subjektivan "feel" jer nekome to ne smeta ili i ne vidi, netko vidi.  

Osim toga je monitor top za gaming za te pare. Brz, responzivan je ko britva, boje ok, slika oštra (to je i očekivano), vrlo je bright, stalak dobar i to je to . Super mi je u gamingu i milina je baš (osim dark scena). I dalje mislim da je za pare super, da nema tog bleeda toliko, bilo bi 5/5 od mene, ovako je 4/5 jer znam da može i manje bleeda, bez obzira na budget. HDR nisam ni probao jer je to na ovim monitorima samo marketingška fora. 

Eto moje sumirano mišljenje, pa pitaj ako ti još što treba. 

16 godina
karlo666 kaže...

Najbolje onda LG oled C serija, koji god najjeftiniji nađeš, ali to bi moglo biti preskupo, pretpostavljam da misliš na led modele, onda isto neki lg ips da imaš dobar kut glewdanja ako ide kombinacija 3 komada oko tebe

2 mjeseca

E hvala lijepa, varirao sam uzeti opet ultra gear ( trenutno ga imam )

ali mi je bezveze davati 350€ za ips panel u 27" pa sam naposljetku odustao,

a opet oled od 500-600€ mi je nepotreban za moje potrebe.

Tako da sam na par mjesta čuo riječi hvale za navedeni, uz solidnih 220€ 

nisam previše razmišljao, iako će čamiti malo u kutu sobe.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
2 mjeseca

.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2024 15:38 (MatunTrumpeto).
2 mjeseca

jasno mi je sto zelis reci, ali nisam kupovao bas za igranje igrica ako mislis konkretno na to. Vise za surfanje, gledanje filmova serija, yt internet i tako to. Igricu tu i tamo koju. Naravno, ako  to nije  sve povezano jedno s drugim

Odgovor  zaporozacu

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2024 15:42 (MatunTrumpeto).
8 godina
pozz ljudi. zadnjih dana pregledo mali metar videa po yt i tek sad ne znam nista :D

uglavnom, u potrazi sam za novim monitorom. prvo da naglasim da cijena nije bitna. monitor mi treba najvise za ps5 (multiplayer, fps). koristit cu ga i za pc ali nista extra. a ono kaj mi je dost bitno da ima built in speakers. trenutno sam na AOC2402. veci od 32'' mi nije potreban. svaki savjet i preporuka dobrodosla
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:42 (articoka).

0 0 hvala 0
11 godina

Možete mi preporučiti 1440p monitor 27 inča ili manji na nekom popustu ili po dobroj cijeni.

Vidim da ima nekih po 150 eura i po 300 eura, sad koja je razlika ako imaju isti refresh rate i response time?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:43 (The_K).
12 godina
Boris grozni kaže...
big smoke kaže...

Uzeo sam na kraju AOC Q27G4X no sada sam sve više počeo primjećivati kako od sredine zaslona prema desnoj strani boje postaju žuće.

Monitor je sve skupa upaljen ukupno nekih 12h, e sad da li jednostavno nemam sreće s uniformityem ili će se s vremenom to izbalansirati ?

ICC profil je skinut sa službene stranice, probao reda radi drugi DP kabel ali ista stvar.

Ne znam koliko možete vidjeti po slikama.

Nebu se nista izbalansiralo, vrati monitor! U pravilu svi ti gamerski s 144+hz imaju neke teške bugove s panelima koji god da bio! I taj rtings je tesko smece od stranice kod njih je ocjena 7 zapravo 2 od 10 u realnosti!

Samo da napišem novosti.

Monitor je predan u servis 06.11.

Danas su me zvali iz Linksa i odobrena mi je reklamacija i u zamjenu mi nude jeftiniji Q27G4XF

Trenutno moraju provjeriti je li izvedivo da se mijenja za recimo G2724D.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:51 (big smoke).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice