Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.632
|
čitano: 4.929.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji monitor kupiti

Nema hdr doživljaja na monitorima od 300e, barem ne kako bi trebalo da izgleda i kako je zamišljen, no nije ni nužan.

Kolegi sretno sa novim panelom, neka bude više sreće 

14 godina
Koji monitor kupiti

pojavio mi se mrtvi pixel na m27q ili ga bar dosad u ovih par dana nisam primijetio. tj. na crnoj pzadini zeleni pixel se vidi. ne znam ni sam bi li vraćao monitor ili ne

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2024 23:24 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

To ti je "stuck pixel", mrtvi je bijeli...

Provedi ga kroz onu mehaniku za pixele, sto nadjes preko browsera, to ih zna oporaviti.

maximum effort
11 godina
maxy0 kaže...

pojavio mi se mrtvi pixel na m27q ili ga bar dosad u ovih par dana nisam primijetio. tj. na crnoj pzadini zeleni pixel se vidi. ne znam ni sam bi li vraćao monitor ili ne

meni se to desilo nakon par dana od kupnje na 2 monitora samsung G9, oba poslali na servis zamijenili panele. možeš probati ovo sto pise kolega, ali tesko da ce pomoci ili ce se opet vratiti.

16 godina
Koji monitor kupiti

Lagana masaža na mjestu stuck pixela zna pomoći, no treba biti odmjeren

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Koji monitor kupiti

Toliko mi je mrsko kupovat taj monitor, kad čuješ za te mrtve, pa zaglavljene pixele, pa kad shvatiš da nema niti zrna hdr-a ispod 600 nitta, pa kad IPS krvari i ima odsjaj kao plavuša kad si pijan. Strašno, sad mi se ovaj stari panel koji imam čini jako privlačan. 

3 0 hvala 0
16 godina

Kolega daj vidi ako ti to nije mrsko rabljene monitore u tvojoj blizini....jednostavno si puno sigurniji ako ti se neda čekati i otkrivati što dobiješ.

Dođeš kod čovjeka i malo isprobaš i sve znaš, naravno gledaj one sa garancijom. To ti je isto jedna od opcija

14 godina
metallic kaže...

To ti je "stuck pixel", mrtvi je bijeli...

Provedi ga kroz onu mehaniku za pixele, sto nadjes preko browsera, to ih zna oporaviti.

ma ništa, pokušao sam s tim stranicama, masažom pixela, ostaje i dalje

http://trakt.tv/user/MjezZza
4 godine
Wiz3m4n kaže...

Kolega daj vidi ako ti to nije mrsko rabljene monitore u tvojoj blizini....jednostavno si puno sigurniji ako ti se neda čekati i otkrivati što dobiješ.

Dođeš kod čovjeka i malo isprobaš i sve znaš, naravno gledaj one sa garancijom. To ti je isto jedna od opcija

Ma sve 5, šalim se malo. Ma nešto ću uzeti s vremenom i dobrom akcijom. Za sada ću upscale-at na 1440p i sve je dobro.

16 godina

Možeđ i naručivat i vračat, te imaš svaka 2 tjedna novi monitor dok ne dođe onaj pravi, onda ga zaprosiš 

12 godina
Wiz3m4n kaže...

Nema hdr doživljaja na monitorima od 300e, barem ne kako bi trebalo da izgleda i kako je zamišljen, no nije ni nužan.

https://www.instar-informatika.hr/monitor-dell-27-g2724d-fast-ips-gaming-nvidia-g-sync-amd-freesync/208364/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Bogami kupi ovaj pa ćeš vidjet da ima! Itekako ima!

4 godine
Wiz3m4n kaže...

Možeđ i naručivat i vračat, te imaš svaka 2 tjedna novi monitor dok ne dođe onaj pravi, onda ga zaprosiš 

Hahaha. Nemam zivaca za to, mislim da bi drugi bacio kroz prozor i gotovo. Ma stvarno bi trebala postojati neka kontrola kvalitete, ovo su gluposti.

4 godine
Božoo kaže...
Wiz3m4n kaže...

https://www.instar-informatika.hr/monitor-dell-27-g2724d-fast-ips-gaming-nvidia-g-sync-amd-freesync/208364/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Jel taj Dell ima DCI-P3, ili samo sRGB?

2 godine
Zeppelin Graf kaže...
Božoo kaže...
Wiz3m4n kaže...

Jel taj Dell ima DCI-P3, ili samo sRGB?

Piše ti na linku....

"Color support: 16.8M colors
Color Gamut: 99% sRGB"

Dakle ni 100% srgb a kamo li 10bitna boja i ostalo...

16 godina
Božoo kaže...
Wiz3m4n kaže...

Božo ne lupetaj, pa imam taj monitor u posjedu/klinci već 6mj.. ni govora tu nema o hdr-u 

Ne znaš kako to izgleda odnosno kako bi trebalo da izgleda

16 godina
Koji monitor kupiti

Evo sa svog...to je već druga pjesma i hdr nosi neku drugu dimenziju, na onih 300nitsa i tom panelu piši kući propalo, ni ne pokušavaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Wiz3m4n kaže...

Evo sa svog...to je već druga pjesma i hdr nosi neku drugu dimenziju, na onih 300nitsa i tom panelu piši kući propalo, ni ne pokušavaj

Koji ti je to monitor ako smijem pitati, btw. meni je zanimljivija proširena paleta boja od svjetline...

16 godina

Da, donese neku drugu dimenziju, sve je nekako življe i dojmljivije, vide se neke stvari sasma drugačije....Lg c3 oled

15 godina
Božoo kaže...
Wiz3m4n kaže...

Da bi HDR imao nekog utjecaja treba ti 1000 nitsa, a ovaj monitor ims 400. Npr. kad netko u filmu upali svjetiljku/reflektor i uperi u kameru ti na dobrom HDR ekranu škiljiš jer te zaslijepi.

Također kontrast na tom monitoru je nizak.

12 godina
Koji monitor kupiti

Ja sam imao svakakve monitore, ali ovaj sa HDR -om je nešto sasvim drugo... Naravno za te pare nema HDR1000+ i Dolby Vision, ali ima HDR400 osnovni meni je i to puno... Jasno vidim razliku... Najjači monitor kojeg sam do sada imao...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2024 15:18 (Božoo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti

Kako sam i sam tražio i nabavio pravi HDR (HDR1000) do 400 eur (amazon.de) ovo je bio jedini izbor:

1. AOC Q27G3XMN

2. ACER XV275UP3 (kupio)

3. KOORUI GN 10

Niisam našao ništa drugo na tržištu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2024 16:24 (mr.potter).

1 0 hvala 0
2 godine

Ja tražim 32', 1440p, ne mora biti hdr ali bih volio širi raspon boje, barem da je 10 bitna boja, ne zanima me visoki rr, niti velika svjetlina, ne želim zakrivljene ekrane i điđe miđe a na ips glow sam navikao i najbolje što sam našao je ASUS ProArt PA328QV po nekoj meni prihvatljivoj cijeni, uopće ne znam ima li što kvalitetnije za sličnu cijenu, nisam baš u monitorima....

16 godina

Bojim se da ne, ako ga uzmeš javi dojmove

12 godina
Koji monitor kupiti

Ovo je moj hdrćić... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
notloB kaže...

Ja tražim 32', 1440p, ne mora biti hdr ali bih volio širi raspon boje, barem da je 10 bitna boja, ne zanima me visoki rr, niti velika svjetlina, ne želim zakrivljene ekrane i điđe miđe a na ips glow sam navikao i najbolje što sam našao je ASUS ProArt PA328QV po nekoj meni prihvatljivoj cijeni, uopće ne znam ima li što kvalitetnije za sličnu cijenu, nisam baš u monitorima....

Teško bolje od toga za tu cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2024 2:05 (ghibli7).
7 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, tražim monitor preko 30 inča. Biti će korišten za programiranje, možda jednog dana za koji gejm. Buđet oko 500 eura. Ne znam jel bi i 4k mogao u tom cjenovnom rangu biti obzirom da sam na njemu barem 8h dnevno.

0 0 hvala 0
16 godina

LG UltraGear 32GP850

Svestran i oko 350e, 4k 32 da je svestran a ne isključivo za rad su preko 600e, možeš pogledati i gore spominjani AsusProArt monitor, koji je isto jako dobar

12 godina
notloB kaže...

u HGSpotu je taj monitor 419e, ne vidim razloga uzimati na Amazonu :S

Ili ja krivo gledam pa je tamo dosta jeftinije?

2 godine
FakeDeath kaže...

u HGSpotu je taj monitor 419e, ne vidim razloga uzimati na Amazonu :S

Ili ja krivo gledam pa je tamo dosta jeftinije?

Thx, mislio sam monitor kupovati tek negdje krajem ove ili početkom druge godine tako da sam postavio link čisto da se vidi o kojem se monitoru radi, u svakom slučaju netom prije kupovine još ću se raspitati na temi.

16 godina
Agon ag275qxn, slika odlična, nema bleeda ništa, glowa također, crna je sasvim ok, kontrast također odličan.. Kvaliteta izrade odlična.
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2024 15:14 (sage).

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice