Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.623
|
čitano: 4.926.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Koji monitor kupiti
Petar hw kaže...

a jbttt. nije mi jos graficka dosla

wtf zasto nisu implementirali hdmi 2.1 u 2023

A što je bilo s kompom kojem se ne diže? Ništa niti da napišeš u onoj temi... Zahvališ se ukoliko ti je tko pomogao, like, subscribe... ništa. Ko gluvo kuče ideš po forumu, postaviš kilo pitanja i ništa, ljudi se potrude, potraže ono što bi sam trebao potražiti i ti opet ništa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 16:48 (notloB).
16 godina

Pričaš utaman kolega, ne kuži ti on to

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 8:55 (Wiz3m4n).
11 godina
SometimesIEatTables kaže...

Mall.hr je počeo s crnim petkom. Ovoga puta neke akcije su čak i prave. Tako je recimo već navedeni DELL G2724D 226,59 €, najniža cijena na tržištu. Monitori su općenito na ok popustu, samo treba čitati opise i znati što se traži. Recimo imaju 4K monitor za 203,93 €, no ima samo 60 Hz refresh rate.

Link na DELL G2724D: https://www.mall.hr/monitori-27-ili-vise/dell-g2724d-monitor-68-58-cm-27-qhd-ips-165hz-210-bhtk

Link na 4K monitor: https://www.mall.hr/monitori-27-ili-vise/asus-tuf-gaming-vg289q1a-monitor-71-1-cm-ips-uhd-90lm05b0-b04170

Link na monitore na akciji za crni petak, poredano od najjeftinijeg: https://www.mall.hr/kampanja/black-friday?pagination=2&category=monitori&o=lowestPrice&showAllFilters=1

Ukoliko vas nešto specifično zanima gledajte mall.hr svaki dan, prošle godine su ljudi našli grafičke po ludo niskim cijenama.

Po meni bolje uzet ovog Acera za trunku vise nego tog Della, na RTINGu acer ima puno bolje ocjene... https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/acer-nitro-xv272u-kvbmiiprzx-vs-dell-g2724d/23638/41041

16 godina
Koji monitor kupiti

Čudno sa tom ocjenom, nije mi jasno no kada sam uzimao djeci taj monitor bile su sasvim druge recenzije i ocjene, ovdje je bila mislim preko 9 ocjena za gaming ili blizu 9ke....ne znam jeli su počeli ugrađivati druge panele mada sumnjam. Cijena je isto dosta pala što obično ne bude slučaj....taj monitor je držao cijenu uvijek na okjo 300e.....stvarno čudno

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Wiz3m4n kaže...

Čudno sa tom ocjenom, nije mi jasno no kada sam uzimao djeci taj monitor bile su sasvim druge recenzije i ocjene, ovdje je bila mislim preko 9 ocjena za gaming ili blizu 9ke....ne znam jeli su počeli ugrađivati druge panele mada sumnjam. Cijena je isto dosta pala što obično ne bude slučaj....taj monitor je držao cijenu uvijek na okjo 300e.....stvarno čudno

Navodno par vrsta* penela koriste, sad kad kupis doticni monitor dolazi sa nekim znj panelom sa uzasnim kontrastom i bojama.. Tako da ono, bolje nadoplatit 20-30€ i uzet onog acera

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 10:49 (hahhaajaads).
16 godina

Ode sve na gore, kvaliteta lošija cijene užasne, valjda sve moraš dobro proučiti i odvagnut da ne ispadneš magarac. Tako gledam neki dan u dučanu čokolada sa rižom ona velika....riki mislim, ili kandit.... nisam 100% siguran no bila je oko 16kn do 22kn kako kada, jbte led sad je  6.20e....nisu normalni

12 godina

https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/acer-nitro-xv272u-kvbmiiprzx-vs-dell-g2724d/23638/41041

Imam taj dell i zadovoljan sam..Samo napomena da rtings za dell korisiti metodologiju 2.0, a za acer metodologiju 1.2.. Tako pise, pa je zato mozda promijenjena ocjena za dell..

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 15:06 (brka911).
2 godine
Koji monitor kupiti

Interesira me postoji li kategorija multimedijalnih monitora specijaliziranih za hdr prikaz, po mogućnosti ips s dimming zonama za gledanje filmova ili je to rezervirano za televizore?

Edit: U biti zanima me isključivo ips, ne va i oled.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 14:34 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nije toliko sto su cijene, nego sto mi kupujemo s tim cijenama k'o da se nista nije desilo... tako nece ni cijene dole, vec suprotno idu jos na gore...
16 godina

Je, promjenili su način ocjenjivanja tako da je vjerujem zbog toga

16 godina
Mad Ant kaže...
Nije toliko sto su cijene, nego sto mi kupujemo s tim cijenama k'o da se nista nije desilo... tako nece ni cijene dole, vec suprotno idu jos na gore...

Apsolutno istinito kolega, pitam trgovkinju pa tko to kupuje, kaže ona da se ni ne gleda cijena, ide normalno....

12 godina
Koji monitor kupiti

Uzeo sam na kraju AOC Q27G4X no sada sam sve više počeo primjećivati kako od sredine zaslona prema desnoj strani boje postaju žuće.

Monitor je sve skupa upaljen ukupno nekih 12h, e sad da li jednostavno nemam sreće s uniformityem ili će se s vremenom to izbalansirati ?

ICC profil je skinut sa službene stranice, probao reda radi drugi DP kabel ali ista stvar.

Ne znam koliko možete vidjeti po slikama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 18:42 (big smoke).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nažalost i na Rtings recenziji ne izgleda ništa bolje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 20:04 (ghibli7).
9 godina

Hm....

Kakav monitor si imao prije ovoga?

Pitam zato jel si kupio monitor sa IPS matricom. Nema ništa lošega u tome i monitor je dobar no 'žutilo' ti je česta karakteristika IPS monitora i nema modela koji je bez toga...

E sada da li je to IPS glowa ili si tako podesio monitor da je mekše boje koja ide prema žutom spektru...

Kako god bilo IPS = Žutilo

Imao sam u zadnjih 15 godina 4 IPS monitora, svaki je imao žuti tint a ima i zadnji Acer nitro kojeg trenutno koristim. Ako je IPS glow ekstreman (tvoj mi se čini da nije) možeš probati reklamirat no za IPS matricu ovo je normalan prikaz koji vuće na žuto...

Također IPS glow će uvijek biti jači u jednoj strani/kutu. Neće se smanjiti niti nestati zato jel je to karakteristika matrice. 

Vraćam se na prvo pitanje, ako si imao VA monitor prije ovoga možda nisi naviknut na to kakav prikaz daje monitor sa IPS matricom.

I jedna i druga matrica imaju svoje mane i prednosti, nažalost IPS ima svoj žuti tint

9 godina
big smoke kaže...

Uzeo sam na kraju AOC Q27G4X no sada sam sve više počeo primjećivati kako od sredine zaslona prema desnoj strani boje postaju žuće.

Monitor je sve skupa upaljen ukupno nekih 12h, e sad da li jednostavno nemam sreće s uniformityem ili će se s vremenom to izbalansirati ?

ICC profil je skinut sa službene stranice, probao reda radi drugi DP kabel ali ista stvar.

Hm....

Pitam zato jel si kupio monitor sa IPS matricom. Nema ništa lošega u tome i monitor je dobar no 'žutilo' ti je česta karakteristika IPS monitora i nema modela koji je bez toga...

E sada da li je to IPS glowa ili si tako podesio monitor da je mekše boje koja ide prema žutom spektru...

Imao sam u zadnjih 15 godina 4 IPS monitora, svaki je imao žuti tint a ima i zadnji Acer nitro kojeg trenutno koristim. Ako je IPS glow ekstreman (tvoj mi se čini da nije) možeš probati reklamirat no za IPS matricu ovo je normalan prikaz koji vuće na žuto...

Također IPS glow će uvijek biti jači u jednoj strani/kutu. Neće se smanjiti niti nestati zato jel je to karakteristika matrice. 

Vraćam se na prvo pitanje, ako si imao VA monitor prije ovoga možda nisi naviknut na to kakav prikaz daje monitor sa IPS matricom.

I jedna i druga matrica imaju svoje mane i prednosti, nažalost IPS ima svoj žuti tint

3 godine
big smoke kaže...

Nebu se nista izbalansiralo, vrati monitor! U pravilu svi ti gamerski s 144+hz imaju neke teške bugove s panelima koji god da bio! I taj rtings je tesko smece od stranice kod njih je ocjena 7 zapravo 2 od 10 u realnosti!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 21:54 (Boris grozni).
16 godina
Boris grozni kaže...

Nebu se nista izbalansiralo, vrati monitor! U pravilu svi ti gamerski s 144+hz imaju neke teške bugove s panelima koji god da bio! I taj rtings je tesko smece od stranice kod njih je ocjena 7 zapravo 2 od 10 u realnosti!

Za ovaj prvi dio se slažem, nebude se popravilo, na ovo drugo 

12 godina
Markec44 kaže...
big smoke kaže...

Hm....

Jedino sto za IPS mogu reci sa sigurnoscu da je CRNO-SIVO. Na mojim dell U-serijama(tvornicka kalibracija) sve boje su bile odlicne, bijela pogotovo.

Mozda su stari TN bili zuti zapravo...

maximum effort
13 godina
Ja imam Dell Alienware AW2723df, tvornicka kalibracija i sve to, ne vidim nikakav tint, samo glow pod kutem sto je i ocekivano...
9 godina
Mad Ant kaže...
Ja imam Dell Alienware AW2723df, tvornicka kalibracija i sve to, ne vidim nikakav tint, samo glow pod kutem sto je i ocekivano...

To je super i čuvaj svoj monitor:)

Dell Alienware AW2723df je monitor od cca 500 EUR, sigurno je bolja kvaliteta izrade i QC kontrola nego na gore navedenom AOC Q27G4X koji je duplo jeftiniji monitor. 

Brzinski sam ukucao Dell Alienware AW2723df u google i dodao yellow tint i dobio dostarezultata što na Redditu što na Dell stranicama da se ljudi žale na isto. E sada da li je to 1 na 1000 zadovoljnih korisnika tko bi ga znao...

Možda je to sličan efekt gdje neko oko/osoba vidi problem i smeta ga a drugo oko/osoba nije niti svjesna istoga...

15 godina
Koji monitor kupiti

Postoji li bolja opcija od Della G2724D (koji je trenutno 225 €) za office potrebe (excel, word i autocad)?

Bitno da je 2560x1440 rezolucija i cijenom do 250€ (uključujući i PDV).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Uvijek ima primjeraka sa problemima, nista cudno. Ja sam uzimao preko neta i da je bio tint ili mrtvih pixela isao bi nazad. 660€ je bila cijena u ADM-u. Drzim ga na 20% vecinom (uglavnom navecer) jer je prejak :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2024 10:32 (Mad Ant).
16 godina
Moj PC  
0 0 hvala 3
12 godina
Markec44 kaže...
big smoke kaže...

Hm....

Prije ovog imao sam 24G2U i na njemu nisam imao apsolutno nikakvih problema. Također je bio IPS u pitanju.

Sad, da li je to generalno manje vidljivo na manjim dijagonalama, ne znam.

Boris grozni kaže...
big smoke kaže...

Ne znam, više sam za to da reklamiram jel realno ovo će me izluditi.

Sad ne znam kakva su iskustva sa reklamacijom u ovom konkretnom slučaju, je li se uopće isplati zezati s time.

Vjerujem da ću sigurno čekati 3-4 tjedna i da mi ne možete reći ništa osim da probam reklamirati pa šta bude bude.

Šaljem još fotki u privitku pa čisto da mi sugerirate je li bolja opcija zajebavati se s reklamacijom ili je ovo prihvatljivo.

16 godina

Pa vrati ga ako si ga uzeo unutar 14 dana, amen, nikakva reklamacija, samo traži povrat novca ili zamjenu za drugi

12 godina
Wiz3m4n kaže...

Pa vrati ga ako si ga uzeo unutar 14 dana, amen, nikakva reklamacija, samo traži povrat novca ili zamjenu za drugi

Napravio sam početničku grešku i uzeo ga u poslovnici. Moram vidjeti s njima direkt.

Pokušati ću ispuniti jednostrani raskid ugovora pa im napomenuti da nisam zadovoljan pa ako prođe prođe.

Kad pogledam ponudu od 250€ do 300€ još je najbolja opcija Dell G2724D.

Gledao sam još LG 27gp850p-b ali mislim da ne vrijedi još 50€ gore.

16 godina

Reagiraj čim prije, slikano mobitelom na bijeli ekran ispadne gore nego je, no ako je u stvarnosti kao na slikama zamjeni ga.

Klincima sam uzeo tog Della, pa rekao bih jako dobar monitor, no da sada im kupujem dao bih još 300e više i uzeo oleda ovog gore linkanog

15 godina

Potpuno se slažem s preporukom.300 eur više nije malo ali kad sve stavite na vagu dobijete odličan monitor za koji nećete strepiti radi glowa,ghostinga,backlight bleedinga,black smearinga itd.

Kod OLEDa je to samo burn-in ali na njega ćete utjecati samo vi i nitko drugi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2024 14:20 (ghibli7).
13 godina

Plus još i flickering kod velikih oscilacija u frame rate-u, ali ajde i to kontam da je realno rijetko. 

3 godine
Koji monitor kupiti

jel netko imao priliku usporediti LGove oled ekrane razlicitih generacija, c1 iz 2020te i ovogodisnji c4? ima li znacajnijih razlika u prikazu slike i mogucnostima postavki ili je same shit

na mome c1 je sranje sto se gasi svaka 4h htio-nehtio + baca upozorenja za to + moram drzati daljinski pored

i ne spava na znak kompa

i paliti se mora na daljinski, ne dodirom misa

first world problems, ali ono...

slika inace 10/10

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice