Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.749
|
čitano: 4.951.826
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji monitor kupiti
U smislu veličina stola da je recimo za manji stol 140 cm×60 cm a za veći 140 cm×70/80 cm (širina x dubina). Kod ovog prvog, monitor bi ti mogao biti preblizu očima.
Velike su dimenzije monitora za samo 60 cm dubine, ali tko zna možda tebi to odgovara.
Ja imam 34 ultrawide na stolu od 60 cm dubine i vrlo bi ga rado pomaknuo od sebe za barem 10 cm ali u prostor mi ne ide dublji stol.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 23:16 (evincar).
16 godina
Meni je 32" taman na stolu od 60, ali kada se malo nagnem nazad na stolici i igram s gamepadom. Inace previse micem glavu da pratim rubove ekrana
Moj PC  
3 0 hvala 0
2 godine
Koji monitor kupiti

Konačno mi došao monitor, jučer ga priključio i gledam ga... kad glasni "dum" iz kućišta i pc se instantno ugasi, palim ga, kenjam po prekidaču napajanja, ispravljam strujni kabel, ništa, smrt. Kako se čuo zvuk i po svim simptomima vjerujem da je vrisnuo osigurač u napajanju, nema nikakvog mirisa, dima, smrada i ničega iz kućišta, eh a bilo staro tek par mjeseci, ni prašine se nije pošteno najelo... otišao u links po CORSAIR RM1000e na akciji, platio 145€ i izhebao se s njegovim prekratkim kabelima, i tako jučer, živciranja i nervoze, prisjeo mi i monitor i sve. Uglavnom sada ga gledam, podešavam i palim điđe miđe, vidim bleed uz lijevi rub ekrana, ništa prestrašno, mrtvih piksela nema... editiram ovaj post danas, sutra... kad nađem vremena dobro ga pregledati.

Edit: Tu sam napisao nešto više o dojmovima o njemu, ukoliko nekoga interesira nešto specifično nek me pita.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2024 10:10 (notloB).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

Ne naslađujem se ni malo, žao mi je kolega, no eto ti extra kvalitetnog Ips-a, bleeda ipak rijetko koji da nema na žalost, prije sa crt monitorima nismo imali takvih problema 

Javi molim te kasnije dojmove, baš me zanima kakav bude, no vjerujem da budeš zadovoljan....to je riječ o ProArtu jeli??

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 9:41 (Wiz3m4n).
2 godine
Wiz3m4n kaže...

Ne naslađujem se ni malo, žao mi je kolega, no eto ti extra kvalitetnog Ips-a, bleeda ipak rijetko koji da nema na žalost, prije sa crt monitorima nismo imali takvih problema 

Javi molim te kasnije dojmove, baš me zanima kakav bude, no vjerujem da budeš zadovoljan....to je riječ o ProArtu jeli??

Je ProArt, već sam ga upisao pod mojPC. Ah, ips bleed već uračunaš kod kupnje, lutrija je samo na kojoj strani će biti izraženiji, na ovome su boje fenomenalne... Na starom dellu se na slici ispod da jedva nazrijeti gradijent, ali sada su to prave boje, čitav web mi je živahniji, čak i ove sive na forumu u podlozi teksta i na marginama su izraženije različite.

13 godina
Koji monitor kupiti

A dobro koliko te ispao taj ProArt?

0 0 hvala 0
2 godine

Previše, 664€ sve zajedno s dostavom iz ipona, nemaju ga više trenutno.

15 godina
notloB kaže...

Previše, 664€ sve zajedno s dostavom iz ipona, nemaju ga više trenutno.

OLED-a nisi htio?

3 godine
Ma i kod mene ima na donjem djelu jedva vidljivo cca par cm bleeda, prakticki zanemarivo u 99.9% scenarija. No zato kontrast, boje i uniformiranost su 99% vrh vrhova.
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
evincar kaže...

OLED-a nisi htio?

Ne, kako koristim monitor i koliko vremena je upaljen imat će image retention i na ovom ipsu kao i na starom dellu koji se lako rješava, burnin kod oleda bi mi bio garantiran a navike i jadno održavanje, nikakvo maženje, paženje i vlastiti komfor mi se ne mijenjaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 11:06 (notloB).
11 godina
notloB kaže...

Na starom dellu se na slici ispod da jedva nazrijeti gradijent, ali sada su to prave boje

meni na G2724D gradijent izgleda savršeno :) nema nikakvog bandinga/rastera

edit: na starom 2209WA također (uz to da je malo slabiji brightness/backlight zbog prastarog panela)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 11:08 (60nine).
2 godine
60nine kaže...

meni na G2724D gradijent izgleda savršeno :) nema nikakvog bandinga/rastera

edit: na starom 2209WA također (uz to da je malo slabiji brightness/backlight zbog prastarog panela)

Je, pretjerujem ali boje ima više, između one na vrhu i one na dnu izbornika, kod mog della je ispranija a na ovome jarka na vrhu i žućkastija na dnu, mislim razlika je očita... upravo sam spojio della i uspoređujem, razlike između 10bitne i 8bitne su vidljive i očite. Onaj ljubičasti "premium" na naslovnici buga je također puno dublji dok je na 8bitnom panelu ispraniji, te razlike se odmah vide i bez usporedne usporedbe skontaš da gledaš više boja kod 10bit panela, opet moguće da dodaje saturation, stranica je pretpostavljam pravljena za srgb, ne znam, probao sam izabrati srgb mod koji bi trebao biti kalibriran ali je pretaman, moram se još igrati s njim.

Sad imam dva monitora, jednog ću okrenuti vertikalno kako bih mogao pratiti cijene dionica i bitkonja dok na glavnom mogu igrati solitaire... yay 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 11:57 (notloB).
15 godina
Koji monitor kupiti

evo ovo mi se ćini ok-e ponuda 27" QHD OLED Odyssey Gaming Monitor G6 G61SD - 559€.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji monitor kupiti

Kod klinaca na računalu/monitoru Dell G2724D bio je čudan text pomalo pod opcijama i menijem u win....nakon kračeg istraživanja u postavkama win je bio isključen CLEAR TYPE, nakon kratkog podešavanja, savršeno....i dalje svakako preporuka posebno po cijeni od 230e u trgovinama

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
rokonja kaže...

evo ovo mi se ćini ok-e ponuda 27" QHD OLED Odyssey Gaming Monitor G6 G61SD - 559€.

Ovo nije treća generacija QD-OLEDa?

11 godina
Wiz3m4n kaže...

Kod klinaca na računalu/monitoru Dell G2724D bio je čudan text pomalo pod opcijama i menijem u win....nakon kračeg istraživanja u postavkama win je bio isključen CLEAR TYPE, nakon kratkog podešavanja, savršeno....i dalje svakako preporuka posebno po cijeni od 230e u trgovinama

meni je bio upaljen po defaultu - ali svejedno sam odradio onu bazičnu kalibraciju iz Windowsa + cleartype za taj monitor posebno

16 godina
rokonja kaže...

Uh, zanimljivo!

Gdje ga se može kupiti, ja ne nalazim ovako na brzinu tražeći?

LP,

T.

15 godina
FileFicho kaže...
rokonja kaže...

Mislim da je ona prva. A i koga briga, odigraš igru dobiš vaučer od 5%, daš neki stari mob i dobiš ga za cca 500€ i sad je bitna genracija. Ja bi za svoj razbijen A52 dobio 100€ i 31 vaučer izašo bi me 428€ i sada još da gledam generaciju. Meni ne treba samo eto došo mail ja vam javio pa... dalje sretno

5 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

gledam neki 34'' ultrawide 1440p monitor primarno za gaming, zanima me imate li kakvih preporuka? Budžet bi bio 500tinjak eura.

Vidim da ovi neki top OLEDi idu i po 1k eura, koliko se to realno za te novce "isplati"? Vidi li se "na oko" ta razlika u svakodnevnom gamingu?

I kakvo je generalno iskustvo gaminga na takvoj rezoluciji? Neke igre koje sam uživo vidio stvarno super izgledaju na takvim monitorima, a očekujem da u današnje vrijeme sve više igara supporta te wide rezolucije.

0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Ako je tko zainteresiran za ovu klasu monitora, na amazonu je cijena sad ispod tisuću eura, qd oled gen3, 998 €:
Alienware Curved Gaming Monitor, AW3225QF, 32-Inch 4K UHD (3840 x 2160) 1700 R, 240 Hz, QD OLED

1 0 hvala 0
15 godina
FileFicho kaže...
rokonja kaže...

To je po meni više nego dobra ponuda.Da, to je treća generacija QD-OLED monitora.Jedina mana je malo manja oštrina prikaza teksta u odnosu na IPS iste veličine i rezolucije.

13 godina
ghibli7 kaže...
FileFicho kaže...
rokonja kaže...

To je po meni više nego dobra ponuda.Da, to je treća generacija QD-OLED monitora.Jedina mana je malo manja oštrina prikaza teksta u odnosu na IPS iste veličine i rezolucije.

Imaš li source za ovo? Nigdje ne mogu pronaći...ako je tako, uzimam odmah.

15 godina
FileFicho kaže...
ghibli7 kaže...
FileFicho kaže...
rokonja kaže...

https://www.displayninja.com/samsung-odyssey-oled-g6-review/

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 16:06 (ghibli7).
13 godina
ghibli7 kaže...
FileFicho kaže...
ghibli7 kaže...
FileFicho kaže...
rokonja kaže...

To je drugi monitor, 360Hz, pa pretpostavljam i drugi panel...nisam ziher da je najnoviji

15 godina
FileFicho kaže...

To je drugi monitor, 360Hz, pa pretpostavljam i drugi panel...nisam ziher da je najnoviji

Razlika je jedino u refresh rate 240Hz vs 360Hz.

https://www.samsung.com/nz/monitors/gaming/odyssey-oled-g6-g61sd-27-inch-240hz-qhd-ls27dg610sexxy/?srsltid=AfmBOor2uCFla6OyJ652AFlQEhDKiV45tax6w_UKwEV-MgLdbDJtlO5C#specs

Imaš pri dnu stranice User manual pa ga pročitaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 16:32 (ghibli7).
15 godina
DDDebeli kaže...

Pozdrav,

gledam neki 34'' ultrawide 1440p monitor primarno za gaming, zanima me imate li kakvih preporuka? Budžet bi bio 500tinjak eura.

Vidim da ovi neki top OLEDi idu i po 1k eura, koliko se to realno za te novce "isplati"? Vidi li se "na oko" ta razlika u svakodnevnom gamingu?

I kakvo je generalno iskustvo gaminga na takvoj rezoluciji? Neke igre koje sam uživo vidio stvarno super izgledaju na takvim monitorima, a očekujem da u današnje vrijeme sve više igara supporta te wide rezolucije.

U tom cjenovnom rangu pogledaj Gigabyte M34WQ (meni je jedino mana što nije malo curved)

Ako ti ne smetaju mane IPS-a.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/m34wq

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 20:16 (evincar).
15 godina
DDDebeli kaže...

Pozdrav,

Najjeftinije sto moze, cak je izgleda na nekoj akciji: https://mi.hr/xiaomi-curved-gaming-monitor-g34wqi.html

290€ za UWQHD je fakat badava.

Ne znam kakav je ovaj noviji model, ja imam stariji i zadovoljan sam. Doduse, meni je zbog godina zivota i godina rada na kompu vid pomalo stradao, pa tesko mogu vidjeti prevelike razlike u kvaliteti

Cak ga je kada je izasao i BUG nahvalio: https://www.bug.hr/recenzije/xiaomi-mi-curved-gaming-monitor-34-izvrsna-vrijednost-za-novac-16720

Ovaj gore je noviji model, pa bi valjda trebao biti bolji. A i ima 180Hz refresh u odnosu na 144Hz kod starijeg. Mozda ga netko na forumu ima, pa moze dati nesti iskustva.

Samo iskustvo 34' UWQHD je meni vise nego odlicno. Zbog vece sirine ekrana ti vidis vise bocno nego na klasicnom 16:9 monitoru. Jos nisam naletio na igru koja ne podrzava taj aspekt. Mislim da samo neki e-sport naslovi ne podrzavaju UWQHD jer to kao daje odredjenu prednost (siri vidljivi kut).

Najveca mana UWQHD monitora je sto je PUNO manji izbor nego kod 16:9 27' ekrana, a i sto je jako skuplji nego klasicni 27' 16:9 monitori (isti proizvodjac, matrica, refresh). 240Hz 16:9 27' se vec da naci za pristojne novce, dok 240Hz UWQHD kostaju k'o suho zlato.

DODATAK: UWQHD ima 34% vise piksela nego klasicni 1440p monitor, pa ce samim time na istoj grafickoj biti i manji frame rate. Cisto onako da ne smetnes s uma 

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2024 21:27 (Mauro).
10 godina
Koji monitor kupiti

Molim savjet.

27', 250-300€, čim više Hz. Prvenstveno za igre.

Ima li koji da treba popratit ne bi li upa u nekakvu akciju?

Unaprjed hvala

P.S.  Namjera je prominit konfu, samo čekam inspiraciju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2024 8:59 (Grancigula).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Grancigula kaže...

Molim savjet.

27', 250-300€, čim više Hz. Prvenstveno za igre.

Ima li koji da treba popratit ne bi li upa u nekakvu akciju?

Unaprjed hvala

Dell G2724D

Jedino trebaš jači komp za 2k rezoluciju

https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g2724d

https://www.nabava.net/monitori/dell-g2724d-monitor-cijena-ips-27-16-9-498507071

16 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, molim pomoć, uglavnom kupujem monitor za klinca, a ne kužim se previše u to pa...

Gledam 32" zato što bi služio i za gledanje tv, nebi zakrivljeni zbog toga , VA ili IPS nemam pojma koji bi više odgovarao, zamračena je soba skoro cjelodnevno..do 300€ bi išao sa lovom.

eto, ako netko ima koji prijedlog...hvala

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice