Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.623
|
čitano: 4.926.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Re: Koji monitor kupiti
Petar hw kaže...

oba nista bolje ne nude od gigabytea gore?

Naravno da nude no to što nude ne znam hoćeš li cijeniti, nude kalibriranu i preciznu 10 bitnu boju, 100% srgb i rec 709...

Imaš i LG UltraGear 32GP850 i LG UltraGear 32GQ850 to su monitori čini mi se primjereniji igračima, nude li što bolje od onih koje si naveo prouči sam.

Edit: Ovaj drugi čini mi se jako dobar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 0:04 (notloB).
3 godine
Koji monitor kupiti

razmisljam i grlom u jagode pa izdvojiti 800eur za lg oled, koliko sam shvatio vrhunska stvar 4k + 120hz + g-sync, jedino sto me brine je glossy finish obzirom je sluzbeno televizor (monitori su matte), jel moze biti problema sa netoleriranjem reflekcija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To ti znaš, ja ih niti ne doživljavam, glossy je tako šlossy 

12 godina
Koji monitor kupiti

Trebam savjet u izboru monitora koji bi bio spajan na laptop, potreban zbog bolje preglednosti rada u programima za dizajn interijera. Da li je bolje ravni ili zakrivljeni, min 27 ili veći, na što obratit pažnju...... Unaprijed hvala na svim savjetima i sugestijama.....Monitor će biti poklon.....tak da H E L P  🤩

0 0 hvala 0
16 godina

Ravni ekran ti je safe bet što bi se reklo

12 godina
Wiz3m4n kaže...

Ravni ekran ti je safe bet što bi se reklo

Hvala, a na što još pripazit kod kupovine, koja dijagonaja bi bila najbolja

3 godine
medoplavi kaže...

Trebam savjet u izboru monitora koji bi bio spajan na laptop, potreban zbog bolje preglednosti rada u programima za dizajn interijera. Da li je bolje ravni ili zakrivljeni, min 27 ili veći, na što obratit pažnju...... Unaprijed hvala na svim savjetima i sugestijama.....Monitor će biti poklon.....tak da H E L P  🤩

Svakako ravni i 4k! Sve iznas 27" je odlicno za bilo kakav rad!
https://www.centar-tehnike.hr/monitor-samsung-lu28r550uqrxen-4k-ips-uhd-hdmi-proizvod-30303/
Imam isti ! Brutalan IPS ekran od Samsunga s fantazija bojama i kontrastom za Ips, 4k je tu šlag na torti! Mana mu je stand koji se nemoze namjestati po visini! No cijena mu je zaista top za to sto nudi! Od konektora imas dp i hdmi! neznam dali ti je potreban usb!

12 godina
Boris grozni

Hvala puno, monitor kupujem za poklon tak da fakat pojma nemam što je budućem vlasniku od konektora potrebno.....ali svakako bilo koji savjet mi olakšava kupovinu.....

16 godina

Pa ako se isključivo koristi za rad onda je ok 60 do 75hz ekran, ako se i igra onda bolje nešto više tipa 120hz pa na gore....dobri monitori za rad:

DELL P2723D

DELL S Series S2721QSA

Dell U2724D

LG 34WQ650-W

Asus ProArt PA278CV

Osobno bih išao na Asus ProArt 27 monitor ako je poklon jer monitor je prelijepog dizajna, kvalitetne izrade, uklapa se u bilo kakav prostor, svestran, pogođene dijagonale i rezolucije....naveo sam ovaj 34 Lg jer nije skup, ips je i za posao je dijeljenje ekrana po pola dobra stvar za posao....onako kao solidna zamjena za rad na 2 manja monitora.

3 godine
medoplavi kaže...
Boris grozni

Hvala puno, monitor kupujem za poklon tak da fakat pojma nemam što je budućem vlasniku od konektora potrebno.....ali svakako bilo koji savjet mi olakšava kupovinu.....

Ako ima Apple laptop onda bi trebao neki s usb evo da ti olaksamo, ako je neki s win sistemom onda je vjerovatno s 99% hdmi!
Da si olakšas uzmes ovog gore Asus ProArt-a i nemas brige s icim

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 15:35 (Boris grozni).
12 godina
Boris grozni kaže...
medoplavi kaže...
Boris grozni

Ako ima Apple laptop onda bi trebao neki s usb evo da ti olaksamo, ako je neki s win sistemom onda je vjerovatno s 99% hdmi!

Laptop je Asus Zenbook.....ovaj ProArt je prekrasan već sam ga gledala...išla po liniji laptopa ;)  

tj. ovaj sam gledala ASUS ProArt PA278QV ali kad usporedim nema nekakve značajne razlike....ili ju ja nevidim 

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 18:13 (medoplavi).
3 godine
medoplavi kaže...
Boris grozni kaže...
medoplavi kaže...
Boris grozni

Laptop je Asus Zenbook.....ovaj ProArt je prekrasan već sam ga gledala...išla po liniji laptopa ;)  

tj. ovaj sam gledala ASUS ProArt PA278QV ali kad usporedim nema nekakve značajne razlike....ili ju ja nevidim 

Pa razlika je eventualno u kalibraciji, i ovaj CV model nema usb-c! Tako da biraj po izgledu onda!

16 godina

The ASUS ProArt Display PA278CV is newer than the ASUS ProArt Display PA278QV with more features, and they perform similarly overall. The PA278CV has an added USB-C port that makes it easy to connect your laptop and charge it with a single cable. It also has a DisplayPort outport for daisy chaining a second monitor

Imaš i ovaj 4k model, bolji je svakako, no i 80e skuplji

0001257839 - MON 27 AS PA279CV IPS UHD HDMI DP USB-C 90LM06M1-B01170

12 godina
Koji monitor kupiti

Uzimam trenutno 27'' IPS, 2K monitor i odabir mi je nekako pao na sljedeće monitore.

1.) Gigabyte G27Q

2.) AOC Q27G4X

Nekako više naginjem prema AOC-u ali vjerujem da koji god da uzmem, neću pogriješiti.

Je li možda netko testirao oba monitora ?

Budžet je nekih 250-300 €. Prvi pick mi je bio G2724D ali ne znam vrijedi li dati cca 50€ više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Aoc je odličan za te novce

3 godine
Koji monitor kupiti

nabavio lg 48" 4k 120hz gsync oled  

jos mi samo rtx4090 fali

pitanje, obzirom se na signal pc-a ovaj lg ne gasi (obzirom je televizor) - hoce li crni wallpaper posluziti? oled ionako ugasi sve piksele tim nacinom? takoder 30min nakon nekoristenja kompa je planiran, jel to dovoljno za zastitu od burn-ina?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2024 1:26 (Petar hw).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Petar hw kaže...

nabavio lg 48" 4k 120hz gsync oled  

jos mi samo rtx4090 fali

pitanje, obzirom se na signal pc-a ovaj lg ne gasi (obzirom je televizor) - hoce li crni wallpaper posluziti? oled ionako ugasi sve piksele tim nacinom? takoder 30min nakon nekoristenja kompa je planiran, jel to dovoljno za zastitu od burn-ina?

Ja sam imao crni wallpaper i taskbar hide uključen u startu :D kao neki psiho, kasnije sam odustao od tog debiliziranja i jednostavno počeo koristiti monitor normalno. Ima pixel shift koji pomiče sliku za jedan pixel u random smjeru svakih minutu-dvije, ima panel maintenance, valjda je dovoljno  Za sada ne vidim ni mrvicu burn-ina. Nadam se da će se pojaviti u roku 3 godine jamstva, ako već mora haha

It is always darkest just before the dawn.
16 godina
Koji monitor kupiti

Pa kada se ugasi komp Tv ima svoju zaštitu u obliku umjetničkih djela raznih autora kao njegov screen saver ako govorimo o Lg modelu

ili nakon što Pc baci ekran u mirovanje namjesti mu da ide screen saver sa slikama koje se mijenjaju svako malo.

Wallpaper si stavi kakav želiš 

Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca
Koji monitor kupiti

Pratio sam dulje vrijeme G2724D i vidim da je već neko vrijeme u Americi 180-200 eura, u Njemačkoj trenutno 210 eura. Kod nas je 290. Možda uskoro dođu slični popusti i do nas.

0 0 hvala 0
11 godina
SometimesIEatTables kaže...

Pratio sam dulje vrijeme G2724D i vidim da je već neko vrijeme u Americi 180-200 eura, u Njemačkoj trenutno 210 eura. Kod nas je 290. Možda uskoro dođu slični popusti i do nas.

u linksu ti je 239€ trenutno

https://www.links.hr/hr/gaming-monitor-27-dell-g2724d-qhd-ips-165hz-1ms-400cdm2-g-sync-freesync-pivot-crni-010601155

11 godina
Koji monitor kupiti

Također gledam monitore da konačno zamjenim Dell 2209WA koji me služi više od 15 godina

vjerojatno bi opet Dell-a, neki 27" 2K poželjno (ili 4K), a da je bar približan po kvaliteti slike/boja ovom starom modelu kojeg sam imao

ili nešto u tom rangu ako ima jeftinije... ne gejmam, ako i odigram nešto - ne treba mi preko 100Hz

thnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca

Wow, doslovno danas stavili cijenu, akcija traje do 31.12.

Znači akcija traje 2 mjeseca i slobodno se može čekati da se vidi jel će biti i jeftinije negdje. Osim ako se rasproda. Nije loše ni za 240.

9 godina
Koji monitor kupiti

planiram uzet taj Dell G2724D , pogotovo sada kada je na akciji :D koliko ce ova moja pc konfa moc gurat 1440p i hocu li pozaliti ako smanjim na 1080p na 27inch za neke zahtjevnije igre?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Rx 6800 je 2k kartica

14 godina
Koji monitor kupiti

curved 34uw od xiaomija je 280 eura sad za BF, tko je cekao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
22 mjeseca
Koji monitor kupiti

Mall.hr je počeo s crnim petkom. Ovoga puta neke akcije su čak i prave. Tako je recimo već navedeni DELL G2724D 226,59 €, najniža cijena na tržištu. Monitori su općenito na ok popustu, samo treba čitati opise i znati što se traži. Recimo imaju 4K monitor za 203,93 €, no ima samo 60 Hz refresh rate.

Link na DELL G2724D: https://www.mall.hr/monitori-27-ili-vise/dell-g2724d-monitor-68-58-cm-27-qhd-ips-165hz-210-bhtk

Link na 4K monitor: https://www.mall.hr/monitori-27-ili-vise/asus-tuf-gaming-vg289q1a-monitor-71-1-cm-ips-uhd-90lm05b0-b04170

Link na monitore na akciji za crni petak, poredano od najjeftinijeg: https://www.mall.hr/kampanja/black-friday?pagination=2&category=monitori&o=lowestPrice&showAllFilters=1

Ukoliko vas nešto specifično zanima gledajte mall.hr svaki dan, prošle godine su ljudi našli grafičke po ludo niskim cijenama.

1 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

narucio g7 neo s malla, nadam se da se nisam zajebao. za 500e izgleda ok deal. prelazim s "starog" g7 1440p

ako nije neka razlika s 1440p verzijom cu ga vratiti u roku 2 tjedna

razmisljao sam o oledu, ali mi se neda paziti i maziti monitor. pogotovo kada kosta preko 1k eura za ove verzije s 4k

radije idem na mini led, a oled koristim kao TV dalje

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Koji monitor kupiti

imam problemcic, i5 14500 integrusa + monitor 4k 120hz ne sljaka, kad se postavi na 120hz prihvaca frekvenciju ali smanji rezoluciju na full hd, 4k prihvaca max 60hz uz ucestali gubitak slike prilikom jaceg scrollanja i promjene tabova

jel do kabela? imam neki bazni hdmi kabel koji vucem godinama, valja otici po certified 8k 2.1hdmi kabel?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 15:33 (Petar hw).
Moj PC  
1 0 hvala 0
22 mjeseca

i5 14500

Max Resolution (HDMI)

3 godine
Koji monitor kupiti

a jbttt. nije mi jos graficka dosla

wtf zasto nisu implementirali hdmi 2.1 u 2023

Moj PC  
0 0 hvala 0