Molim preporuka monitora do 24" -IPS, minimalna reza full HD i da ima sto manji odaziv ( ms ) te 3 godine garancije! Ne interesira me marka , monitor bi sluzio za gaming. Moze nesto od Samsunga, LG-a, Dell-a, Aoc-a, Acer, Asus...nije bitno
Koji monitor kupiti
- poruka: 21.559
- |
- čitano: 5.650.711
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molim preporuka monitora do 24" -IPS, minimalna reza full HD i da ima sto manji odaziv ( ms ) te 3 godine garancije! Ne interesira me marka , monitor bi sluzio za gaming. Moze nesto od Samsunga, LG-a, Dell-a, Aoc-a, Acer, Asus...nije bitno
Izvoli KLIK
Izvoli KLIK
Taj Asus nit imaju u trgovni, ni na lagaeru a nije ni dobavljiv.
Kod monitora trajanje garancije nije presudno, i to zato je LCD monitor nije grafička kartica, kod koje može ispast trista čuda.Dakle monitor garancija 2 godine je dovoljna, sve iznad toga je ok ali nikako presudno kod izbora monitora.Pa ne kupuješ garanciju jel, nego kupuješ uloženo-dobiveno najbolji monitor tak se to radi.
Ja ti preporučam 24 VA/AMVA monitor, jer oni več odavno nisu spori za neko igranje igrica.Kaj se tiče bitnih razlika VA/AMVA vs IPS tu je dolnji link.
Kaj se tiče konkretne preporuke monitora, eto dva Benq AMVA modela to je dobar izbor za ne previše love.
Izvoli KLIK
Hm kaj sad s tim Asus-om, to bi kao trebal bit dobar izbor dakle "običan preskupi 23 IPS monitor za 1500kn?"Ako se napijemo rujnog crnog vina, pa možemo kupit i 25 IPS monitor za tu cijenu, i eto dobro smo se zeznuli pa nema frke.
https://www.nabava.net/monitori__90/acer-monitor-g257hlbidx-ips-led__9246871
Taj Asus ima 5ms. Rijetko koji IPS ima manje od 5ms. Mada nije ni bitno, razliku mislim da neće primjetiti

Ja ti preporučam 24 VA/AMVA monitor, jer oni več odavno nisu spori za neko igranje igrica.Kaj se tiče bitnih razlika VA/AMVA vs IPS tu je dolnji link.
http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=131&jumpto=4695495&sort=asc&view=flat
Kaj se tiče konkretne preporuke monitora, eto dva Benq AMVA modela to je dobar izbor za ne previše love.
http://www.m-computers.hr/monitor-led-24-benq-gw2470h-4ms-vga-hdmi14x2-full-hd-amva-led-/EUR46079++++/product/
http://www.m-computers.hr/monitor-led-24-benq-ew2440l-4ms-vga-hdmi-mhl-full-hd-va-panel/EUR43292/product/
Meni je jedna od najbitnijih faktora garancija. Vecinom sve stvari prodajem nakon 2+ godine i volim da proizvod koji prodajem ima garanciju. Kupac ce uvijek najprije uzet nesto sto ima garanciju a drugo ukoliko dode do kvara, ne ide meni na dusu vec ima propisanu garanciju.
Ajde da se sad vratimo monitorima. Ovaj prvi link kaj si dao, to bi trebalo napisat na pocetni post teme, jako lijepo objasnjeno...good job!
Neznam kakav je ovaj m-computer trgovina, nisam nikad kupovao kod njih, iskusta sa garancijom? Najvise bi mi pasala futura, ADM ili supernet jer pola bih platio gotovinom a pola uzeo preko Diners-a
Hm kaj sad s tim Asus-om, to bi kao trebal bit dobar izbor dakle "običan preskupi 23 IPS monitor za 1500kn?"Ako se napijemo rujnog crnog vina, pa možemo kupit i 25 IPS monitor za tu cijenu, i eto dobro smo se zeznuli pa nema frke.
čika Damire ispričavam se što sam ponudio monitor koji se meni osobno sviđa zbog dizajna i kupio bih ga prije svih ovih koje ste ponudili...ali naravno zbog toga su tu ostali članovi foruma da iznesu svoje mišljenje pa neka čovjek odluči
2 | Samsung LS24E391HL/EN,LED PLS |
---|---|
6 | ACER G257HLbidx, 25" |
0 | AOC I2476Vwm, 23.6" |
8 | BENQ |
Upravo narucio BENQ iz Linksa, uzeo na 5 rata, besplatna dostava i 3 godine gare. Slike stavim cim dode, nadam se sutra , ma da cisto sumnjam.
Hvala decki na pomoci
Idem u offtopic sad malo, ali zna li netko razlog što cijene komponenti u zadnje vrijeme raste? Pratim Benq GW2255 monitor i prije par mjeseci je bio ispod 800 kn, a sad gledam na Nabava.net i cijena je već 900 kn.
Počinjem raditi u 12. mjesecu i u planu je kupnja konfe koji mjesec nakon toga, ali ako cijene nastave ovako rasti ne bude dobro.
Dolar je narastao u zadnje vrijeme, pa je i pao. Cijene se nisu vracale.
Jedino preostaje nadat se da će cijene ipak krenuti silaznom putanjom. Ako ne, tražit će se drugi monitor. Uglavnom, dosta offtopica sa moje strane! :)
Jedino preostaje nadat se da će cijene ipak krenuti silaznom putanjom. Ako ne, tražit će se drugi monitor. Uglavnom, dosta offtopica sa moje strane! :)
Loše gledaš cjenovnu ponudu dučana, pa zato pogledaj opet i nači češ mjesto gdje ga moš kupit za 810-840kn.Uloženo-dobiveno ništa bolje nečeš kupit, ispod 1000kn to je daleko najisplativi 22 monitor.Da budemo precizniji jel, taj model ionako nema nikakve spomena vrijedne 22 konkurencije.
http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2255-led-215__3934131
U današnje vrjeme do 1000kn, tu je 95% čokljavih 22 TN monitora, pa onda hm jedan 22 IPS model za skoro 1000kn=neisplativo.Onaj mizerni ostatak ili postotak, tu su samo dva Benq AMVA monitora, i dva Acer VA modela blizu 1000kn=neisplativo.
Ovo novo Dell 22 TN smeče, to može kupit samo neko mrtav pijan, ili potpuno neupučen kupac koji nema poima o monitorima.
http://www.nabava.net/monitori__90/dell-monitor-e2216h-lcd-led-215-22__17248891
Cijena današnjih VA/AMVA monitora je vrlo ugodna to sigurno.Eto recimo bolji pršut košta 500+kn komad, a ti se žališ na 900kn za 22 AMVA Flicker-Free monitor.Kad sam ja zadnji put kupoval 22 monitor(TN monitor), onda sam ga platil 1800kn hebiga takve su bile cijene tamo 2008 godine.
Uh kad se sjetim vremena kad smo monitor birali sa koji je lijepsi..
Uglavnom došlo vrijeme za promjenu monitora. Treba mi nešto kvalitetnog za gaming + corel/solidworks.
Koje su preporuke u veličini 24 i 27 ?
Hvala !!
I ja isto razmišljam o kupnji 24 ili 27 inčnog monitora za gaming, ali sam totalno izgubljen u tim svim matricama, vremenima odziva, crnim bojama, glossy ekranima, flicker free-ima, godinama garancije, podešavanja ekrana po vertikali i nagibu, potrošnji električne energije, veličini piksela, dodatnim outputima poput USB-a i priključka za slušalice,...
S čitanjem svakako dodatnog tutoriala ili uputstava sve sam više zbunjeniji.
Svaka pomoć pri izboru je dobro došla.
I ja isto razmišljam o kupnji 24 ili 27 inčnog monitora za gaming, ali sam totalno izgubljen u tim svim matricama, vremenima odziva, crnim bojama, glossy ekranima, flicker free-ima, godinama garancije, podešavanja ekrana po vertikali i nagibu, potrošnji električne energije, veličini piksela, dodatnim outputima poput USB-a i priključka za slušalice,...
S čitanjem svakako dodatnog tutoriala ili uputstava sve sam više zbunjeniji.
Svaka pomoć pri izboru je dobro došla.
Probaj dati malo viose podataka o tome sto zelis.
Ako ti je za gaming, onda si uzmi nekog od navedenih monitora sa IPS/PLS matricom.
27" sljedeci, samsung s27D390H, S27D590p ili s27E390. Sva 3 sam vidio i testirao
osobno i jako su dobri za gaming i gledanje filmova i slicno. jako dobre slike sa dobrim
bojama. Naravno malo srece ce ti trebati da dobijes neki sa minimum blacklight bleedinga,
ali ono sto sam vidio dosta je minimalan na sva 3 navedena. Ja takoder koristim samsung.
Takoder jos dobre recenzije je dobio asusov mx279h.
Sto se alternative IPS/PLS panelima tice, imas VA panel, koji daje bolji kontrast,
nema IPS glowa, daju bolju crnu, ali su sporiji i imaju svojih mana, kao bluranje slike
u tamnim prijelazima, black crush i slicno. Uglavnom trebao bi navesti
sta zelis od monitora i do koje cijene ides.
Planiram prijeci sa 22" na 27"....
Dosad mi je bio favorit BENQ GW2760HS,a danas vidim u Linksa dosli novi Samsung monitori LED SAMSUNG LS27D390HS,
isti je cijenovni razred....
Monitor se koristi iskljucivo za fimove i gejming
E sad sto je bolje,da li je PLS isto sto i IPS i dali ovi korejci imaju Flicker Free kao Benq
Svidjaju mi se prednosti VA matrice ali me brine ono bluranje u tamnim scenama i da li je to toliko uocljivo za normalnog korisnika.
Hvala decki i cure ako ih ima :-)
Dosad mi je bio favorit BENQ GW2760HS,a danas vidim u Linksa dosli novi Samsung monitori LED SAMSUNG LS27D390HS,
E sad sto je bolje,da li je PLS isto sto i IPS i dali ovi korejci imaju Flicker Free kao Benq
Svidjaju mi se prednosti VA matrice ali me brine ono bluranje u tamnim scenama i da li je to toliko uocljivo za normalnog korisnika.
To bluranje uopče nije izraženo, i normalan ili prosječan korisnik to neče niti primjetit.Kaj se tiče filmova i ostale multimedije, današnji VA/AMVA LCD panel je puno bolja opcija.Da ti neko usporedno postavi dva monitora, dakle jedan 27 IPS vs Benq AMVA i onda pusti neki film, recimo ovi dolnji primjeri onda bi ti odma sve bilo jasno.Ovo su samo tri filmska primjera, no kratko i jasno kad bi svojim očima vidio tu usporedbu, pa nema nikakve šanse da izabereš IPS monitor to sigurno.
PLS je ti samsungova verzija IPS-a, dakle prakticki ista stvar.
Da taj samsung je flicker free. E sad sto se tice pitanja vezano za VA
matricu tu ti nitko ne moze bas nesto posebno pomoci.
Zato jer svatko od nas ima svoj ukus i ono sto jednom ne smeta ili
cak ni ne primjecuje, drugoga moze iritirati.
Navodno nije toliko primjetno, opet zavisi od modela. Isto sam se
i ja dvoumio, ali meni bi to smetalo pa sam uzeo PLS.
E sad,najbolje bi bilo kad bi mogao osobno viditi negdje pa odluciti
kako je i da li bi pšriomjetio i da li bi ti smetalo.
Cinjenica da sve vise ljudi igra na AMVA panelima govori
da je sve bolje. Opet, kazem sve ovisi od osobe do osobe.
AMVA svakako ima dosta svojih prednosti.
DELL 27", P2715Q-09 ili LG 34UC97s ?
treba mi za audio i video produkciju!
Aj prestani vise trollat ovaj forum!!!
Hvala kolege,Benq je moj sljedeci minitor :-)

DELL 27", P2715Q-09 ili LG 34UC97s ?
treba mi za audio i video produkciju!
To je velika razlika u onome što dobiješ. Prvi je 4K koji ćeš morati skalirati da dobiješ vidljivu sliku (da nije presitno) jer je nativni 4K presitan na 27" (do 32" uopće ni ne razmišljaj bez skaliranja). U praksi, dobit ćeš ili 1920x1080 ili nešto između toga... ne znam koje alate koristiš, ali Adobe je dobro prilagođen high-PPI monitorima. Svakako, čudno je to rješenje.
34" je ultra-wide koji nije high-PPI, a nudi mnogo širi prostor za rad. Odličan monitor (iako, Dell 3415W ti je jeftiniji bitno, a isti je panel). Za video i audio obradu k'o naručen! Ta širina je fenomenalna za sve timeline stvari, hrpu toolova bočno... baš jako dobar odabir.
UC97s nema nikakvo opravdanje pored istog tabora UC87c
Ima. Razlika je u inputima. UC97 ima thunderbolt ulaze (osim DP-a), a UC87 ima bolje postolje (iako je nekome ljepše ovo drugo).
Sumljam da koristi thnderbolt za spajanje dodatnih monitora. Postolje na 87 je puno bolje, bez obzira na ljepotu.
Ima. Razlika je u inputima. UC97 ima thunderbolt ulaze (osim DP-a), a UC87 ima bolje postolje (iako je nekome ljepše ovo drugo).
Jel znas mozda dali su 2 HDMI inputa sposobna prikazati 60Hz odnosno dali su HDMI 2.0 verzija? Nigdje ne mogu naci taj podatak...