Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.557
|
čitano: 5.650.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

Rambox nemre znat detalje GW2470H monitora kada ne postoji niti jedna recenzija na internetu za sada. Budite malo realni.

Na pcmonitors.info postoji najava za isti, napisali da se radi o M238HVN01.0 matrici, kad se zgugla opet ne dobis nikakve posebne informacije.

Rambox navodi best buyeve prema opcenitim znacajkama matrica. Prema njemu i hrpi drugih AMVA/VA ima vise prednosti, nego nedostataka naspram IPS, PLS, a druge 2 naravno da nisu nimalo losa kupnja.

Konkretno: veci kontrast, ne imanje IPS glowa VA/AMVA panela > tu i tamo brzi response time IPS/PLS panela, mrvu bolji kut gledanja kod nekih (tko ce ic gledat monitor iz mrtvog kuta)

Flicker-free je postala normala kod svih tih matrica pa to isto treba gledati. Dizajn, VESA da/ne, PIVOT da/ne, jamstvo, matt/semi-glossy, stalak, TV prijemnik itd. su stvari na koje bi kupac malo sam trebao obratit paznju ili navest kaj oce od toga, ako mu je potrebno.

Odziv BenQ ili bilokojeg drugog panela/matrice ovisi od modela do modela. Nema pravila koje vrijedi za sve. Tu nemres gledat opcenite znacajke nego guglas model. Obicno poglavlje o response timeu sadrzi poveci odlomak ili stranicu bolje recenzije, a najlakse se to vidi prema slicicima onog svemirca sto vozi formuli ili UFO, evo primjer: http://www.overclockers.ru/lab/60738_5/izmenennaya-koncepciya-obzor-i-testirovanie-monitora-benq-ew2440l.html

@danny_2 7-13ms, 34ms otkud tocno vadis brojke, moze link? To bi trebao biti prosjecni input lag sto je dobro, a 34ms mislim da si izvadio sa recenzije gw2760hs ili bez hs?

Objektivno najveca mana VA monitora je ono sto se javlja kod svih, vise ili manje: "Well marked effect Black Crush / Color Shift - extreme dark undertones quickly clears up when you change the viewing angle"

Konkretno za jedan primjer: 

E sad to moze biti nesto manje ili nesto vise izrazeno ili nekome tko ne obraca paznju na detalje neprimjetno ili mozda stvarno neprimjetno. Ima tu dost ljudi koji imaju BenQ monitor pa tko ima volje nek ide palit neku igru sa tako tamnim scenama i onda promatrat kako slika reagira s obzirom na pomak misa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 13:32 (The_Fichek).
17 godina
moderator
Koji monitor kupiti

Ma znam, svi deklariraju GtG, dok stvarni odziv (ili Tr, Tf) zavisi od situacije, s tim da Benq deklarira na 6ms gtg modelima 25ms Tr, Tf.

Ja imam TN od 2ms gtg pa je blur ubitačan kod skrolanja teksta.

0 0 hvala 0
11 godina

Da, to sam jos htio stavit. 25ms Tr Tf je cini mi se ok ili super. Malo stariji clanak o tome: http://www.pcadvisor.co.uk/forum/helproom-1/what-does-tr-tf-mean-lcd-monitors-71681/ Ja sam vise primjetio da za novije monitore na BenQ stranici deklariraju 18ms kad pisu taj podatak. Kada napisu Tr Tf 25ms, onda mislim da podrazumijevaju da je sve skupa typical rise + fall = 25ms. GTG znaci ili typical rise ili typical fall. Primjer kod U2414H Della koji je u svim recenzijama imao super te rezultate: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm , "odlomak Responsiveness and Gaming" Onih deklariranih 8ms je ustvari za avarage ili typical rise time 9.6.ms, za avarage fall time 8.3ms, znaci minimalno su slagali, sve skupa 18.1ms Ako se ne varam, bilokakav fall ili rise time tek veci od 20ms se osjeti kao nekakav lagg.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 13:55 (The_Fichek).
17 godina
moderator

Ja isto mislim da podrazumjevaju ukupno vrijeme pod tr,tf, mada na novijim AMVA deklariraju i 12ms tr,tf.

Čekamo ramboxa da nam pojasni kako stvari stoje.

Ako je 25ms samo na rise, fuČkaj ga :)

11 godina

Mislim da nema sanse da je rise 25ms, al ok.

Nema sta drugo nego cekat kakvu recenziju, ako oces brojke ili trazi recenziju najslicnijeg modela. Najnoviji 22" model je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=GW2270 Iste generalne specs kao kod GW2470 samo manji. Kada na kraju ti modeli imaju H, onda znaci da umjesto DVI-D imaju 2x HDMI utore. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 13:59 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen

VA je diskutabilan panel jer ovisi o izvedbi; recimo, ja sam (među tucetom probanih monitora) probao i Samsungov 34" VA monitor: imao je banding, black crush i tekst je bio prilično fuzzy u odnosu na, primjerice, LG-ovu IPS matricu koju koriste LG, Dell, Acer i Asus.

17 godina
moderator
Tonči kaže...

VA je diskutabilan panel jer ovisi o izvedbi;

Evo gledam EW2420 koji je imao 8ms gtg iz 2010. godine, prilično loš je odziv:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_ew2420.htm

S druge strane, lik je na amazonu postao opsežniji review i kalibracijske postavke, gdje je rekao da je ovaj što ja gledam (GW2255) solidan sa AMA uključenim:

http://www.amazon.com/review/R3RY5LVZIRKKL7/ref=cm_cr_dp_title/184-7600978-5190047?ie=UTF8&ASIN=B00AX9Z6MU&channel=detail-glance&nodeID=541966&store=pc

Čekam ramboxa da mi pojasni da li je taj panel u GW2255 (negdje 5ms, negdje 6ms gtg deklariraju) napredak u odnosu na EW2420 (8ms gtg), odnosno da li je blizu GW2450HM koji deklarira 4ms gtg/12ms (ISO).

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pitao sam za 24" do određene cijene, a sad drugo pitanje.

1440p, oko 24" i mogućnost montiranja na zid.

Neki best buy do nekih 3500 kn, može više.

Hvala :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 14:45 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Rambox nemre znat detalje GW2470H monitora kada ne postoji niti jedna recenzija na internetu za sada. Budite malo realni.

Na pcmonitors.info postoji najava za isti, napisali da se radi o M238HVN01.0 matrici, kad se zgugla opet ne dobis nikakve posebne informacije.

Rambox navodi best buyeve prema opcenitim znacajkama matrica. Prema njemu i hrpi drugih AMVA/VA ima vise prednosti, nego nedostataka naspram IPS, PLS, a druge 2 naravno da nisu nimalo losa kupnja.

Konkretno: veci kontrast, ne imanje IPS glowa VA/AMVA panela > tu i tamo brzi response time IPS/PLS panela, mrvu bolji kut gledanja kod nekih (tko ce ic gledat monitor iz mrtvog kuta)

Flicker-free je postala normala kod svih tih matrica pa to isto treba gledati. Dizajn, VESA da/ne, PIVOT da/ne, jamstvo, matt/semi-glossy, stalak, TV prijemnik itd. su stvari na koje bi kupac malo sam trebao obratit paznju ili navest kaj oce od toga, ako mu je potrebno.

Odziv BenQ ili bilokojeg drugog panela/matrice ovisi od modela do modela. Nema pravila koje vrijedi za sve. Tu nemres gledat opcenite znacajke nego guglas model. Obicno poglavlje o response timeu sadrzi poveci odlomak ili stranicu bolje recenzije, a najlakse se to vidi prema slicicima onog svemirca sto vozi formuli ili UFO, evo primjer: http://www.overclockers.ru/lab/60738_5/izmenennaya-koncepciya-obzor-i-testirovanie-monitora-benq-ew2440l.html

@danny_2 7-13ms, 34ms otkud tocno vadis brojke, moze link? To bi trebao biti prosjecni input lag sto je dobro, a 34ms mislim da si izvadio sa recenzije gw2760hs ili bez hs?

Objektivno najveca mana VA monitora je ono sto se javlja kod svih, vise ili manje: "Well marked effect Black Crush / Color Shift - extreme dark undertones quickly clears up when you change the viewing angle"

Konkretno za jedan primjer: 

E sad to moze biti nesto manje ili nesto vise izrazeno ili nekome tko ne obraca paznju na detalje neprimjetno ili mozda stvarno neprimjetno. Ima tu dost ljudi koji imaju BenQ monitor pa tko ima volje nek ide palit neku igru sa tako tamnim scenama i onda promatrat kako slika reagira s obzirom na pomak misa.

Da te brojke sam procitao u jednoj recenziji za 2760HS, one prve verzije sto su izlazile.
Moram pronaci gdje sam to vidio pa ti linkam. Uglavnom tih 30-ak ms je bilo navedeno
kao u najgorem slucaju i prijelazima izmedu tamnih nijansi. Ne da je stalno tak bilo, da me ne shvatis krivo.
Inace prosjecni response je bio 10 ak ms. Sto je ok.  Mislim da ovo bluranje sto se vidi na ovom videu je upravo rezultat tih
sporih prijelaza u tamnim nijansama. Inace ukljucivanje premium AMA je drasticno
smanjilo tih 33 ms, ali se pojavio jak overshot. Inace imas pravo sto se tice tog bluranja,
negdje je malo primjetno, negdje ne, a ovisi i od osobe do osobe. 
A za 2760HS rekli da ima dosta mali lag i daj dobar za igranje.
Jos jednom tih 33 je bilo navedeno kao najgore sto su izmjerili, ne nesto sto je cesto.
Pronadem link kasnije.

17 godina
DrNasty kaže...
Tonči kaže...

VA je diskutabilan panel jer ovisi o izvedbi;

Evo gledam EW2420 koji je imao 8ms gtg iz 2010. godine, prilično loš je odziv:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_ew2420.htm

S druge strane, lik je na amazonu postao opsežniji review i kalibracijske postavke, gdje je rekao da je ovaj što ja gledam (GW2255) solidan sa AMA uključenim:

http://www.amazon.com/review/R3RY5LVZIRKKL7/ref=cm_cr_dp_title/184-7600978-5190047?ie=UTF8&ASIN=B00AX9Z6MU&channel=detail-glance&nodeID=541966&store=pc

Čekam ramboxa da mi pojasni da li je taj panel u GW2255 (negdje 5ms, negdje 6ms gtg deklariraju) napredak u odnosu na EW2420 (8ms gtg), odnosno da li je blizu GW2450HM koji deklarira 4ms gtg/12ms (ISO).

Nema se tu šta puno objašnjavat, osim da uspoređuješstaru(godina proizvodnje 2010)AMVA verziju panela=zeleno, sa poboljšanim AMVA LCD panelima godina proizvodnje 2012+.

Benq GW2255 koristi 2012+ AMVA LCD panel, dakle ono šta si vidio na testiranom GW2760HS to je to.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=131&jumpto=4695495&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=122&jumpto=4612539&sort=asc&view=flat

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 19:31 (rambox).
11 godina

danny_2

Nemoras nist slat, sa tft.centrala je recenzija koju si citao. Znam za AMA podesavanje. Htio sam ti rec da te brojke puno ovise od modela do modela. Npr. imas VA modela sa Pivot opcijama i onim svim ergonomskim stvarima, a vrlo jak response time, sto covjek nebi ocekivao jer misli da je to uredski monitor.. Tko zeli brojke i detalje mora gledat reviewove..

Evo bas citam recenziju novijeg BenQ EW2750ZL: https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/

On Battlefield 4 (BF4) the contrast performance was excellent. Dark shades had excellent depth to them, whilst bright shades stood out in a brilliant way against them. Dark areas of the map, such as underground caves, tunnels and building interiors on night had an appropriate atmosphere as a result of this. Shadow detail was also well-defined from strong and quite inky-looking blacks, giving vegetation, rocks and suchlike a good ‘3D’ structure. There was a degree of ‘black crush’, which is observed to some extent on all VA panels of this size. This is where very dark shades appear darker than they should and therefore blend into black from a normal viewing position but generally lighten up to reveal extra detail if you move your head to a non-central position. This effect was quite minor on this model, affecting some minor dark details but not really detracting from the overall atmosphere. The sheer brilliance of gunfire, fire and explosions ripping through these dark areas more than made up for that. Such bright shades also looked very ‘pure’ without distracting graininess from the screen surface.

Znaci ide to na bolje sto se tice black crusha. Monitor kosta najmanje 1950kn. Najmanji staticki kontrast je 3425:1, najveci 4229:1, prosjecni 3775:1 Brutalno..

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.10.2015 20:55 (The_Fichek).
17 godina
moderator
rambox kaže...

Nema se tu šta puno objašnjavat, osim da uspoređuješstaru(godina proizvodnje 2010)AMVA verziju panela=zeleno, sa poboljšanim AMVA LCD panelima godina proizvodnje 2012+.

Znao sam ja da ti mene nećeš iznevjeriti :)

17 godina
The_Fichek kaže...

Pa niti ne trebam znat detalje, dovoljno je ono godina proizvodne AMVA panela 2012+ to je najbitnije.Svi AMVA LCD paneli proizvodnje 2012+, za koje je Benq naveo statički kontrast 3000:1 to sve spada pod nove poboljšane AMVA panele.Svi ti AMVA paneli godina proizvodnje 2012+, oni imaju ovo dole dakle to je ta bitna razlika u odnosu na AMVA panele proizvedene ranijih godina.

"The BenQ GW2760HS combines a high-contrast AMVA panel with a technology called ‘Color Shift-free’.This is designed to improve viewing angles and colour consistency at different points of the screen, and in theory bring things a bit closer to IPS in that regard. In this review we’ll be putting this exciting and quite novel display through its paces on a range of games, movies and other tests and seeing if it lives up to the hype.

The BenQ GW2760HS has been in the pipeline for a very long time, with a release that was greeted with seemingly endless delays. On paper it set itself aside from other monitors by offering a ‘flicker free’ backlight and also an intriguing technology that BenQ called ‘Color Shift-free’. Despite the delays, this monitor has delivered on its promises and put in what is in many respects one of the most impressive image performances we’ve ever seen from a VA panel monitor.

The most impressive and innovative feature seen on this monitor is the ‘Color Shift-free’ technology which also delivered on its promises. Contrast on this monitor was already strong, complimented nicely by a ‘semi-glossy’ screen surface for good clean whites and bright colours as well as inky blacks. But a nice side effect of the improved viewing angle performance was a reduction in the usual VA gamma shift characteristic. There is a common affliction with VA panels that some people call ‘black crush’, where certain near-black shades are more visible when viewing the screen off-angle than from directly in front. This was there to a degree on the BenQ but was reduced compared to ‘regular’ VA panels – a really nice thing to see as it makes the strong contrast performance even more meaningful."

https://pcmonitors.info/reviews/benq-gw2760hs/

Kaj se tiče ovog Benq GW2470H, eto ti dole prva fotka dakle AMVA panel godina proizvodnje 2015.

The_Fichek kaže...

danny_2

Nemoras nist slat, sa tft.centrala je recenzija koju si citao. Znam za AMA podesavanje. Htio sam ti rec da te brojke puno ovise od modela do modela. Npr. imas VA modela sa Pivot opcijama i onim svim ergonomskim stvarima, a vrlo jak response time, sto covjek nebi ocekivao jer misli da je to uredski monitor.. Tko zeli brojke i detalje mora gledat reviewove..

Evo bas citam recenziju novijeg BenQ EW2750ZL: https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/

Ovaj drugi veči Benkavac, njegov AMVA panel je proizveden 2014 godine i to je to.

Danas više ne treba razmišljat o tim silnim verzijama ili varijantama AMVA panela. Razlog za to je vrlo jednostavan, Benq više ne koristi stare AMVA varijante(više se ne proizvode+zalihe takvih monitora su odavno rasprodane) proizvedene prije 2012 godine.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/monitor_panel_parts.htm

Uostalom to sam ja več ranije sprešal, pa okačil u jedan post i tamo dva puta naglasil, da je bitno ono AMVA panel proizveden 2012+ godine.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=131&jumpto=4695495&sort=asc&view=flat

13 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pitao sam za 24" do određene cijene, a sad drugo pitanje.

1440p, oko 24" i mogućnost montiranja na zid.

Neki best buy do nekih 3500 kn, može više.

Hvala :)

Po meni,trenutno,best buy je Dell'ov 25'inch mon. za te novce..Dell je s ovom novom linijom(medu prvim)tankih bezzel rubova,povisio ljestvicu u tft-svijetu,i pokazao jos jednom kako se radi kvalitetan mon.,uglavnom da skratim pricu, s ovim mon. neces pogrijesit!

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Taman sam i ja taj odabrao i ima ga u Rijeci 

A jel to neki već stariji model, jel se očekuje naslijednik uskoro?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

danny_2

On Battlefield 4 (BF4) the contrast performance was excellent. Dark shades had excellent depth to them, whilst bright shades stood out in a brilliant way against them. Dark areas of the map, such as underground caves, tunnels and building interiors on night had an appropriate atmosphere as a result of this. Shadow detail was also well-defined from strong and quite inky-looking blacks, giving vegetation, rocks and suchlike a good ‘3D’ structure. There was a degree of ‘black crush’, which is observed to some extent on all VA panels of this size. This is where very dark shades appear darker than they should and therefore blend into black from a normal viewing position but generally lighten up to reveal extra detail if you move your head to a non-central position. This effect was quite minor on this model, affecting some minor dark details but not really detracting from the overall atmosphere. The sheer brilliance of gunfire, fire and explosions ripping through these dark areas more than made up for that. Such bright shades also looked very ‘pure’ without distracting graininess from the screen surface.

Znaci ide to na bolje sto se tice black crusha. Monitor kosta najmanje 1950kn. Najmanji staticki kontrast je 3425:1, najveci 4229:1, prosjecni 3775:1 Brutalno..

Tako je da. Tamo sam je nasao. :)

When moving through shaded forest areas with patches of dark and lighter vegetation and ground, for example, things just didn’t quite look as sharp as they could on a 60Hz LCD. This is something that some users wouldn’t notice, whereas it may contribute to a bit of motion sickness in others (for example if zipping around in a vehicle where this ‘blur mask’ can become a bit more pronounced).
Racing at night introduced a lot of very dark shades set alongside a range of slightly lighter to much lighter shades. This introduced the slowest pixel transitions that the monitor performs. With that there was noticeable additional trailing (general additional blur) on top of what you’d expect to see from an ideal 60Hz sample and hold display.

To je od tog 2750zl. Slazem se da se popravlja, medutim jos to nije to.
Svakako se nadam da ce VA paneli korz godinu, napredovati te dodatno  rijesiti
te mane.

13 godina
neaktivan
chutac kaže...

To im je trenutna linija-novih Ultrasharp modela...odlican izbor 

Nasljednik nece jos skoro,tamo na proljece/ ljeto ce izbaciti koji novi..

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

I što je sada pametnije uzeti QW2760HS ili EW2750ZL ako se ide na opciju 27" , vidim da je skuplji ali dali je opravdana ta razlika ili ne?

0 0 hvala 0
17 godina
snjoper kaže...

I što je sada pametnije uzeti QW2760HS ili EW2750ZL ako se ide na opciju 27" , vidim da je skuplji ali dali je opravdana ta razlika ili ne?

Jeftiniji model je zapravo bolji, jer ima opciju za Vesa nosač, i da tu je standardni DVI priključak.Dalje moš vagat prema dizajnu monitora, no uloženo-dobiveno GW2760HS je svakako bolji izbor.

15 godina
neaktivan
zvijer kaže...
chutac kaže...

To im je trenutna linija-novih Ultrasharp modela...odlican izbor 

Nasljednik nece jos skoro,tamo na proljece/ ljeto ce izbaciti koji novi..

A to je već kasno, ne isplati se čekati :)

Hvala 

11 godina

Zavisi

1) kolko novca imas

2) je li ti bitan VESA nosač

3) je li ti bitan DVI konektor kojeg novi model nema, a ima +1 HDMI (MHL)

4) u HR je razlika 250kn, isto je u Alzashopu, a bome su iste i cijene tamo, poskocile zbog dolara

Moj zakljucak: ako ti nije steta protegnut se i noviji model ispunjava gornje uvjete onda EW2750ZL jer je vec 3. nasljednik GW2760HS (2. je EW2740L).

Ne kazem da je GW2760HS ostario, al novo je novo.. Mozes ih direktno usporediti:

https://pcmonitors.info/reviews/benq-gw2760hs/  (evo ti i poznata recenzija sa tftcentrala: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm)

https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/

Naravno i to nije bas posteno jer je nova recenzija i rigoroznija i ima nekih testova kojih nema kod starijeg modela. Ono sto ja primjecujem je da noviji model ima bolji colour gamut, jos bolji kontrast, malo bolju jednolikost osvjetljenja, a stariji model mrvu bolju Gamu i mrvu bolji input lag. Noviji model sigurno mozes clockat na 75Hz i imas tutorial kako to napraviti na tom reviewu, vjerojatno mozes i stariji..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 0:06 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Zavisi

1) kolko novca imas

2) je li ti bitan VESA nosač

3) je li ti bitan DVI konektor kojeg novi model nema, a ima +1 HDMI (MHL)

4) u HR je razlika 250kn, isto je u Alzashopu, a bome su iste i cijene tamo, poskocile zbog dolara

Moj zakljucak: ako ti nije steta protegnut se i noviji model ispunjava gornje uvjete onda EW2750ZL jer je vec 3. nasljednik GW2760HS (2. je EW2740L).

Ne kazem da je GW2760HS ostario, al novo je novo.. Mozes ih direktno usporediti:

https://pcmonitors.info/reviews/benq-gw2760hs/  (evo ti i poznata recenzija sa tftcentrala: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm)

https://pcmonitors.info/reviews/benq-ew2750zl/

Naravno i to nije bas posteno jer je nova recenzija i rigoroznija i ima nekih testova kojih nema kod starijeg modela. Ono sto ja primjecujem je da noviji model ima bolji colour gamut, jos bolji kontrast, malo bolju jednolikost osvjetljenja, a stariji model mrvu bolju Gamu i mrvu bolji input lag. Noviji model sigurno mozes clockat na 75Hz i imas tutorial kako to napraviti na tom reviewu, vjerojatno mozes i stariji..

Takoder valja spomenuti da noviji model 2750zl ima nesto brzi response.

(The EW2750ZL sat some way between these really, offering greater acceleration than the GW2760HS without the overshoot issues of the EW2740L.)

Tako da se moze reci da 2750zl ima najbolji panel od navedenih. E sad da li vrijedi razliku u cijeni: Mislim da da. 
Kao sto si i sam naveo, novo je novo. A ovdje se vidi da je napredovao panel naspram onog u 2760hs.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 4:25 (danny_2).
17 godina
moderator
Koji monitor kupiti

Evo lik piči bf4 na GW2470H (juče uploadan video):

Djeluje mi skroz cool, mogu misliti kakav je u mračnoj sobi :D Tamne zgrade imaju detalja, mada je sve isprano vjerovatno zbog kamere i osvjetljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

ima li alternative za monitor u obliku 4K curved TV-a, plan mi je do kraja ove godine uzeti nešto veće.

Gledam monitore sve je to jako skupo a dijagonala i nije nešto, za iste pare ide puno veća dijagonala TV-a.

Znam da response time nije isti kod monitora i tv-a, ali nije mi ni jako bitno jer ne igram online fps ili takve stvari, za sad sam na (GTA V, Witcher 3, Mortal Kombat, LOL...)

Uz novi displey išla bi i nova jača grafika tako da snaga nebi bila problem. Cijena može biti od 7 do 9,000 kn.

Gledao sam ovog Samsung TV ili Dell Monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
nex987 kaže...

ima li alternative za monitor u obliku 4K curved TV-a, plan mi je do kraja ove godine uzeti nešto veće.

Gledam monitore sve je to jako skupo a dijagonala i nije nešto, za iste pare ide puno veća dijagonala TV-a.

Znam da response time nije isti kod monitora i tv-a, ali nije mi ni jako bitno jer ne igram online fps ili takve stvari, za sad sam na (GTA V, Witcher 3, Mortal Kombat, LOL...)

Uz novi displey išla bi i nova jača grafika tako da snaga nebi bila problem. Cijena može biti od 7 do 9,000 kn.

Gledao sam ovog Samsung TV ili Dell Monitor.

Imaš prekrasan OLED zakrivljeni 55"... genijalan je, boje, kontrast, odaziv..

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

je prekrasan za 20,000 kn

12 godina
Tonči kaže...

Kad vec dajes preporuke onda stavi i na koji model mislis...i link gdje da ga kupi ako je posebna akcija negdje....

16 godina
odjavljen
nex987 kaže...
Tonči kaže...

je prekrasan za 20,000 kn

Hmm, nije tako jeftin. Ali prekrasan je!

12 godina

OLED jos nije zrela tehnologija, ima mana.

16 godina
odjavljen
roby27 kaže...

OLED jos nije zrela tehnologija, ima mana.

Da, samo jednu: skup je. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice