Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.623
|
čitano: 4.926.407
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav.

U potrazi sam za novim monitorom. Platio bih do 1500kn. Mogu se i malo rastegnuti ako se isplati.

E sad me zanima jel je bolje izabrat neki ips monitor ili 120/144hz, ali da nije ips, jer ovi u mom budzetu, nisu ips.

Trebao bi biti 24'' najmanje, ali ne bi se bunio da bude i veci.

Od igrica vecinom igram cs:go, ali zaigram tu i tamo neku igru kao fifa, gta v, football manager...

Isto tako cesto gledam filmove i serije tako da bih htio monitor sto bolji za to.

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 4:14 (johnsteR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Re: Koji monitor kupiti
johnsteR kaže...

Pozdrav.

U potrazi sam za novim monitorom. Platio bih do 1500kn. Mogu se i malo rastegnuti ako se isplati.

E sad me zanima jel je bolje izabrat neki ips monitor ili 120/144hz, ali da nije ips, jer ovi u mom budzetu, nisu ips.

Od igrica vecinom igram cs:go, ali zaigram tu i tamo neku igru kao fifa, gta v, football manager...

Isto tako cesto gledam filmove i serije tako da bih htio monitor sto bolji za to.

Hvala.

Nešto ovako, jedan ips: Acer G257HLbidx i jedan sa amva panelom: Benq GW2760HM, to su best buy monitori. 120/144hz su najvjerojatnije monitori sa TN panelom te ih preskoči.

10 godina
neaktivan
johnsteR kaže...

Pozdrav.

Hvala.

Sa 144 Hz monitorom dobio bi fluidniju sliku u igrama, te bi imao prednost u bilo kojoj FPS igri... No najjeftiniji takav monitor kosta oko 2.200 kn, a to je BenQ XL2411Z.

Imam jako dobar IPS monitor, ali je 60 Hz i mijenjao bih ga u bilo koje doba dana ili noci za TN 144 Hz. Takoder igram CS:GO.

12 godina
FTWTitanium kaže...
johnsteR kaže...

Pozdrav.

Hvala.

Sa 144 Hz monitorom dobio bi fluidniju sliku u igrama, te bi imao prednost u bilo kojoj FPS igri... No najjeftiniji takav monitor kosta oko 2.200 kn, a to je BenQ XL2411Z.

Imam jako dobar IPS monitor, ali je 60 Hz i mijenjao bih ga u bilo koje doba dana ili noci za TN 144 Hz. Takoder igram CS:GO.

Da nadodam, može se naći malo jeftinije, ali bolje ne, to je jedini jeftini 144hz monitor koji je dobar za cijenu, ostali jeftiniji znaju imati dobre mane. Tipa, skroz isprane boje i uz kalibraciju a i koji nemaju LightBoost, koji je vazan za full experience 144hz (skoro pa izbaciva motion blur)

Ubi bene, ibi patria.
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

može preporuka za full hd monitor 1920x1080, 60Hz, da je što jeftiniji

dijagonala nije bitna, za malo love ni nemogu birat

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 17:40 (pcserver).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
pcserver kaže...

može preporuka za full hd monitor 1920x1080, 60Hz, da je što jeftiniji

dijagonala nije bitna, za malo love ni nemogu birat

http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2255-led-215__3934131

16 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, jel može neka preporuka monitora do oko 1500 kn (+- 300 kn), bitna je kvaliteta, dobra slika (zbog grafičkih poslova, i za igre). Veličina nije prioritet, nekih 23-24" bi mi bilo vjerojatno idealno.
Ove dellove koje preporučate ne mogu baš nać u trenutnoj ponudi.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozz svima! planiram kupiti monitor, pa me zanimaju vaše preporuke! uglavnom da ne bude manji od 24" i da ne bude preko 1300kn. Našao sam dva zanimljiva pa me zanima što mislite o njima...hvala unaprijed! lp

7 Monitor Samsung LS24E391HL/EN
1 Monitor Samsung LS24E390

0 0 hvala 0
12 godina
FTWTitanium kaže...
johnsteR kaže...

Pozdrav.

Hvala.

A jel je potrebnije imat dosta jak kompjuter da bi osjetio razliku od 60hz i 120/144hz? Tak sam nes procitao.

Na cs-u imam konstantno 200+ fpsa tak da mislim da tam ne bi bio neki problem, ali u nekim zahtjevnijim igricama mislim da bi.

12 godina
johnsteR kaže...

.

A jel je potrebnije imat dosta jak kompjuter da bi osjetio razliku od 60hz i 120/144hz? Tak sam nes procitao.

Na cs-u imam konstantno 200+ fpsa tak da mislim da tam ne bi bio neki problem, ali u nekim zahtjevnijim igricama mislim da bi.

Ne, monitor se uvijek osvježava na 144hz, bez obzira na hardver, i skoro uvijek ces osjetiti razliku.

Ubi bene, ibi patria.
13 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
johnsteR kaže...

.

Ne, monitor se uvijek osvježava na 144hz, bez obzira na hardver, i skoro uvijek ces osjetiti razliku.

je, jedino na desktopu, ali igre treba moći tjerati na 144 fps-a inače sličan drek kao kad na 60hz monitoru imaš više od 60 fps-a, čak i gore. za igranje na 144hz treba imati poprilično dobar stroj, naravno ovisi koje igre planiraš igrati. dapače, uglavnom se osvježenje monitora stavlja na 120hz jer je lakše "navući" konstantnih 120 fps-a nego 144. čim je razlika u fps-u i osvježenju monitora - ne valja! gore ili dole, svejedno.

i7 power!
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moguće. Uvijek se tako isplati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 22:35 (TonyKTM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kada pomislim koliko me je ljudi pritiskalo uzmi monitor imas dobar hardware a 5-6 god stari monitor... Evo sada ASUS izbacuje Swift i ostale ROG...
A ja pre godinu ipo dana video najavu za neki Samsung Curved Screen i u momentu skapiram da ako se on pojavi krece ludilo za takvim monitorima i da je to next gen opcija posle tankih monitora kao sto smo imali CRT pa posle boom odjedanput nema vise kutije od 5-10kg. I pomislim samo da ce verovatno biti neki monitor sa G-Sync i kada se sve to uklopi da ASUS i Dell samo je pitanje vremena kada ce pokazati nesto revolucionarno, stvarno pomak...
Posto Curved Screen je najprirodnije za nase oci da bi se docara sto zivlji prikaz. Jer kakav god da je flat panel ivice monitora su dalje od vasih ociju za 10-15cm zavisno od velicine i oblika monitora. E Curved screen neutralise to i ista je distannca i do ivice i do sredine i to je najblize nasem vidnom polju... I posle svih najava Swift, ovaj onaj, 27", 4K, non 4K, 144Hz, 120Hz ASUS je najavio nesto sto je po meni najbolje sto sam ikada video za gaming...
Zove se ROG 3800R i od kada sam ga video ja ne gledam uopste vise specifkacije monitora... Kada sam uzimao plocu pitao sam distributera i kazu imace najvise mesec dana od kada se pojavi i ja njega uzimam...
Ne mogu da opisem koliko mi je drago sto nisam zaleteo se na ove Swift jer ne bi onda uzeo ovaj posle....

U pitanju je 34" Curved Screen IPS GSync Monitor 

Neverovatan je...

Iskreno ja sam bez teksta ostao kada sam ga video, sa ovim detaljima na zadnjem delu, i ovim LED ROG logo sto sija na stolu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 17:38 (eVGA-011).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Ti govoris o monitoru za kojeg se jos nezna ni koje specifikacije ima niti kako se zove niti kad ce bit izbacen na trziste. Pokazan je prototip na zadnjem Computexu.

3800 je zakrivljenost monitora. Imat ce istu LGovu matricu kao i svi ostali 34" 3440 X 1440 monitori. Bit ce 75 hz ili 100 hz ako bude pratio Acerov X34 model s Gsyncom. To je sve sta se zna. Tako da ti distributer laze kad kaze da ce bit vanka za misec dana. Kad JJ iz Asusa kaze da se od ovog monitora nista ne ocekuje barem do Q1 od 2016 znas da ti distributer sere. I ocekuj cijenu od 1400+ € te upitnu kvalitetu, jer su sve prebacili u kinu i od onda su im proizvodi lošiji.

Osobno je lipši Acerov model X34 (gsync ) ili XR341CK (freesync) model.

http://www.amazon.de/dp/B00X45COO8/ref=asc_df_B00X45COO827585235?&smid=A3JWKAKR8XB7XF&tag=geizhalspre03-21&linkCode=df0&creative=22498&creativeASIN=B00X45COO8&childASIN=B00X45COO8

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
eVGA-011 kaže...

Kada pomislim koliko me je ljudi pritiskalo uzmi monitor imas dobar hardware a 5-6 god stari monitor... Evo sada ASUS izbacuje Swift i ostale ROG...
A ja pre godinu ipo dana video najavu za neki Samsung Curved Screen i u momentu skapiram da ako se on pojavi krece ludilo za takvim monitorima i da je to next gen opcija posle tankih monitora kao sto smo imali CRT pa posle boom odjedanput nema vise kutije od 5-10kg. I pomislim samo da ce verovatno biti neki monitor sa G-Sync i kada se sve to uklopi da ASUS i Dell samo je pitanje vremena kada ce pokazati nesto revolucionarno, stvarno pomak...
Posto Curved Screen je najprirodnije za nase oci da bi se docara sto zivlji prikaz. Jer kakav god da je flat panel ivice monitora su dalje od vasih ociju za 10-15cm zavisno od velicine i oblika monitora. E Curved screen neutralise to i ista je distannca i do ivice i do sredine i to je najblize nasem vidnom polju... I posle svih najava Swift, ovaj onaj, 27", 4K, non 4K, 144Hz, 120Hz ASUS je najavio nesto sto je po meni najbolje sto sam ikada video za gaming...
Zove se ROG 3800R i od kada sam ga video ja ne gledam uopste vise specifkacije monitora... Kada sam uzimao plocu pitao sam distributera i kazu imace najvise mesec dana od kada se pojavi i ja njega uzimam...
Ne mogu da opisem koliko mi je drago sto nisam zaleteo se na ove Swift jer ne bi onda uzeo ovaj posle....

U pitanju je 34" Curved Screen IPS GSync Monitor 

Neverovatan je...

Iskreno ja sam bez teksta ostao kada sam ga video, sa ovim detaljima na zadnjem delu, i ovim LED ROG logo sto sija na stolu.

Zajeb kaže...

Ti govoris o monitoru za kojeg se jos nezna ni koje specifikacije ima niti kako se zove niti kad ce bit izbacen na trziste. Pokazan je prototip na zadnjem Computexu.

3800 je zakrivljenost monitora. Imat ce istu LGovu matricu kao i svi ostali 34" 3440 X 1440 monitori. Bit ce 75 hz ili 100 hz ako bude pratio Acerov X34 model s Gsyncom. To je sve sta se zna. Tako da ti distributer laze kad kaze da ce bit vanka za misec dana. Kad JJ iz Asusa kaze da se od ovog monitora nista ne ocekuje barem do Q1 od 2016 znas da ti distributer sere. I ocekuj cijenu od 1400+ € te upitnu kvalitetu, jer su sve prebacili u kinu i od onda su im proizvodi lošiji.

Osobno je lipši Acerov model X34 (gsync ) ili XR341CK (freesync) model.

http://www.amazon.de/dp/B00X45COO8/ref=asc_df_B00X45COO827585235?&smid=A3JWKAKR8XB7XF&tag=geizhalspre03-21&linkCode=df0&creative=22498&creativeASIN=B00X45COO8&childASIN=B00X45COO8

Nije rekao da će imat za mjesaec dana nag da će im stići za max mjesec dana kad izađe na tržište 

http://valid.x86.fr/4fgk63
16 godina
Koji monitor kupiti

Ajde da se uključim kao partizan-padobranac...

Imam stari Asus MW221U. Monitor mi je zanimljiv zbog zvučnika koji su integrirani na donjem rubu.

Kakvo je uoće mišljenje o takvim monitorima i možete li mi preporučiti neki moderni, sa zvučnicima, od 24 inča.

magistar prava

0 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti

Da li ima kaj bolje za 1700-1800Kn od 27 incha za gaming 

http://www.centro.hr/samsung-27-ls27d390hs-vga-dvi.aspx

http://valid.x86.fr/4fgk63

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,
Koji bi monitor bilo najbolje kupiti do 2500kn(ne bih isao preko 2500, znaci idealno jeftinije)

Nebitno je li novo ili polovno.

Monitor bi uvijek bio spojen na laptop Acer Aspire vn7-591g (nitro).

Obvezan HDMI.

Monitor velicine 24'', ali moze 23'' i 25''.

Igrice sto bi se igrale na njemu su LoL, Rocket League, te rpgovi (dark souls, witcher, shadow of mordor, fallout...), shooteri ne dolaze u obzir.

Cesto bi sluzio za gledanje filmova/serija.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lkova kaže...

Pozdrav,
Koji bi monitor bilo najbolje kupiti do 2500kn(ne bih isao preko 2500, znaci idealno jeftinije)

Obvezan HDMI.

Igrice sto bi se igrale na njemu su LoL, Rocket League, te rpgovi (dark souls, witcher, shadow of mordor, fallout...), shooteri ne dolaze u obzir.

BENQ XL2411

http://www.links.hr/?naziv=monitor-24-led-benq-xl2411z-3d-1ms-350cd-m2-12-000-000-1-d-sub-dvi-dl-hdmi-144hz&option=artikl&id_artikl=100.333.204

Na tim "slabijim" igrama će doći do izražaja tih 144Hz što ima.

10 godina
neaktivan
TonyKTM kaže...
lkova kaže...

Pozdrav,

...

Obvezan HDMI.

BENQ XL2411

http://www.links.hr/?naziv=monitor-24-led-benq-xl2411z-3d-1ms-350cd-m2-12-000-000-1-d-sub-dvi-dl-hdmi-144hz&option=artikl&id_artikl=100.333.204

Na tim "slabijim" igrama će doći do izražaja tih 144Hz što ima.

Nisam siguran da li HDMI podrzava 144/120 Hz tako da neka netko to tocno provjeri, jer badava mu onda 144 Hz...

12 godina
neaktivan

Koliko vidim HDMI najvise moze imat 120Hz

11 godina

ne moze ni toliko, granica mu je 60Hz...Dual DVI ili DisplayPort mogu podrzati 144Hz...

11 godina
Ivanjino96 kaže...

Da li ima kaj bolje za 1700-1800Kn od 27 incha za gaming 

http://www.centro.hr/samsung-27-ls27d390hs-vga-dvi.aspx

Ima noviji model http://www.centro.hr/samsung-monitor-ls27e390hs-en.aspx

11 godina
lkova kaže...

Pozdrav,

Obvezan HDMI.

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/sam-ls24d590plx/

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/sam-ls24e390hl/

Ova dva rade na 72/75Hz stoga su vrlo dobri za gaming...pls matrica

12 godina
neaktivan
Osim njega u izbor bi ukljucio
Dell 2414h, mogu ga uzeti za 1500kn
i
AOC i2369vm
11 godina
Koji monitor kupiti

evo akcija u alzashopu, ako nekome treba jeftin i dobar monitor ispod 800 kuna i s besplatnom dostavom

https://www.alzashop.com/21-5-benq-gw2265m-d465409.htm

ja sam ga danas naručio, pa ćemo vidjeti uskoro kakav je

ciljao sam doduše na 24'' iiyamu, no ona je dvostruko skuplja, a meni je sezona malkoc podbacila, pa bolje išta nego ništa

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

nema potrebe kod nas imas za par kuna skuplji http://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2255-led-215__3934131

11 godina
roby27 kaže...

pa isto mi je i ovako, dođe za tri dana, čak i brže nego iz naših trgovina

i ovo je novija serija sa zvučnicima, makar mislim da je to manje više isti q 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice