Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 20.632
|
čitano: 4.929.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

Ovo sto sam u zadnjim postovima pricao da nema 24" mainstream BenQ zapravo je glupost jer se medju hrpetinom revizija nasao i GW2450HM, te sa malo tanjim okvirom GW2460HM. Isto tako, kako je davno bilo price da GW2760HM nije flicker-free, on je zapravo isto flicker free jer reviewevi svih tih modela su uglavnom iz 2012 ili pocetka 2013, BenQ je napravio reviziju u kolovozu 2013., u ovoj godini svi ti monitori bi trebali biti flicker-free u ducanima, a vrlo lako se provjeri P/N koga zanima, jos jednom link

Interesantno tih 24" BenQ-eva nema niti na nabavi, niti u Alzashopu (discontinued) nego se treba gledati preko idealo.de GW2450HM od 145 eura, GW2460HM od 165 eura. Dalje interesantno je sto nema dostupnih modela bez HM u imenu, znaci bez HDMI i zvucnika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 0:46 (The_Fichek).
11 godina

Da se nadovežem na tebe, postoji jos jedan dobar model ovako malo sam samo prosvrljao Benq VW2430H naime na sluzbenom web situ kazu da ima statican kontrast od 3000:1 a ovdje u

se vidi naljepnica od odlicnih 5000:1 vjerojatno se tu radi o isto novoj reviziji ili nesto slicno...

Dizaj je asimetrican cak nije ni toliko loš, nema onu sjajnu glossy zavrsnu obradu sto je veliki plus po meni, i mali drzac za gadgete dok se spajate na HDMI primjer mobitel...

11 godina

To je onaj kojeg si vec slao, ima ga na nabava.net pa je valjda prvi AMVA 24" BenQ u Hrvatskoj. Nekom bi moglo pomoc, meni je gadan dizajn i boja..

Ma taj staticki kontrast negdje stave 5000:1 negdje 3000:1, ista fora i sa ovim 24" kaj sam ih zadnje slao i tak, za neke 27" ista prica. 3000:1 je bas prosjek i podatak sluzbeno sa BenQa, nikakav skroz tocan podatak jer out of the box sam citao da neki dolaze sa 3700:1, druge 2200:1, a da se iskalibrirat svakako, kako got okrenes je to vrlo dobro i vrlo dobre crne su u pitanju s obzirom na konkurenciju, pogotovo za taj rang.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo jedan monitor koji za "malo" novca daje sve - Asus PB279Q

2 0 hvala 0
13 godina
Koji monitor kupiti
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 12:08 (zuper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

http://www.prad.de/new/monitore/test/2012/test-philips-241p4qpyes-teil10.html

Interesantna je ova prevedena stranica di pise da nije flicker-free pri manjem osvjetljenju:

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.prad.de%2Fnew%2Fmonitore%2Ftest%2F2012%2Ftest-philips-241p4qpyes-teil10.html

Po meni bi to bio dealbreaker. Kontrast je naravno na strani Philipsa.. To je isto monitor iz 2012., ali mislim da nije dozivio reviziju kao BenQevi sto se tice flickera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 13:46 (The_Fichek).
13 godina
Koji monitor kupiti
znači nije bolji izbor. a i skuplji je. i ja sam u nabavki monitora i prvi pick mi je samsung, al sam ugledao tog philipsa i mislio ako je drastično bolji...
uglavnom taj samsung ima jako dobru sliku i out of the box dolazi dobro kalibriran, a i na ovoj stranici ima preporučene postavke

https://pcmonitors.info/reviews/samsung-s24d390hl/
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Lako za postavke, nadje se. Ja cu pricekati hoce li doci kaj novog od BenQa, ionako mi nije hitno. Da imam sad para i kupujem kupio bi GW2460HM, s time da je meni vrlo bitno da monitor ima VESA mount.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 16:28 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Tražim neki monitor, a osnovna namjena bi bila filmovi i igre pa sam malo pretražio tu trgovinu Alzashop i vidio par dobrih opcija ali se nemogu odlučiti što uzeti.Trebao bi zamjeniti moj trenutni 22" monitor kojem je vrijeme za odlazak pa molim savjet/pomoć gledao sam i 24" i 27" modele i max. cijena 2.000krznaša bi odvojio sad 100kn više manje nije problem.Može izbor 2kom od 24" i 2kom od 27" pa će mi se biti valjda lakše odlučitit{#}

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Sta mislite o ovom monitoru? Sta valja, sta ne?

BenQ RL2455HM

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

I jos nesto, jel mi moze netko objasniti one horizontalne crte dok je neki fast motion u gamingu ili videu? Jel je stvar u monitoru( response time), vsync, driverima ili nesto drugo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Može preporuka za 23-24" monitor do 2.000 kn.

Komp je stariji, do sad sam imao 4:3 monitor koji je crko, pa moram zamijeniti. OS je win XP, a grafička Winfast PX6600 GT TDH 128MB. Neznam da li grafička igra kakvu bitnu ulogu u izboru monitora, ali uskoro planiram nabaviti novi komp. Monitor bi služio najviše za net i filmove.

0 0 hvala 0
10 godina
Koji monitor kupiti
Koji je monitor dobar za gaming za nekih 500-750 kn ? ako ga ima
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Ziga_ST kaže...
Koji je monitor dobar za gaming za nekih 500-750 kn ? ako ga ima

Ima!! https://www.svijet-medija.hr/art/monitor-benq-gw2255/61998 Radi se o vrhunskoj AMVA matrici, superbest buy za te i vece novce. Vecu dijagonalu nemozes dobiti nazalost za te novce. Btw. ako ti je to malo previse imas istog u Alzashopu (ceski ducan, besplatna dostava, postarina?) za nesto manje novce, tj. 100kn manje - klik. Lp :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 17:05 (The_Fichek).
13 godina
Adam44 kaže...

Može preporuka za 23-24" monitor do 2.000 kn.

Komp je stariji, do sad sam imao 4:3 monitor koji je crko, pa moram zamijeniti. OS je win XP, a grafička Winfast PX6600 GT TDH 128MB. Neznam da li grafička igra kakvu bitnu ulogu u izboru monitora, ali uskoro planiram nabaviti novi komp. Monitor bi služio najviše za net i filmove.

Trebao bi ti mjenjat i grafu skupa u paketu s monitorom. Mislim da ti je ovo super ponuda za 160 eura (oko 1220 kn) ako kupuješ na keš. Shop je provjeren a dostava ti je besplatna.

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760-d503190.htm

10 godina
Ok, hvala
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Trebao bi ti mjenjat i grafu skupa u paketu s monitorom. Mislim da ti je ovo super ponuda za 160 eura (oko 1220 kn) ako kupuješ na keš. Shop je provjeren a dostava ti je besplatna.

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760-d503190.htm

Što bi bilo ukoliko ne promijenim grafičku? Monitor ne bi radio?

Pitam jer nisam sad pri novcima za kupnju nove grafičke.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 20:04 (Adam44).
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti
Odustajem od 24". Ipak je to investicija na dulje staze. Dakle igre i filmovi, mora biti height adjustable.

27"
iiyama ProLite XB2783HSU (A-MVA LED) €282
Dell U2714H (opet Dell) €282
BenQ BL2700HT €235
iiyama ProLite XUB2790HS €297 (IPS)

E sad, da li da idem na 2560x1440? Grafika je R9 270x, igra se BF4 najvise.

Acer CB270HUbmidpr €360 (najjeftiniji s tom rezolucijom koji sam vidio)
BenQ GW2765HT €397
Acer B276HULA €434
BenQ BL2710PT €460 (skupo, ali izgleda bombon jedino sto je predstavljen 2013.godine - ujedno i prvi BenQ sa tom rezom)

Da cujem vasa cijenjena misljenja.

hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kupio bih danas DELL P2414H, može li mi tko reći hoće li mi to raditi na starijoj grafičkoj Winfast PX6600 GT TDH 128MB.

Igre me ne zanimaju, znači samo uredski software.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Radit ce bez problema

1 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

tko ima sa foruma ovog benq-a gw2760?

molio bi da mi se javi na pp ako ima tko, imam par pitanja. imam istog ali nešto me zeza...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Slobodno to podijeli sa ostatkom, nekome mozda pomogne. Da se ne radi mozda o zujanju prilikom mjenjanja modova?

13 godina
Koji monitor kupiti

dell s2340l vs asus vx239h-w? znam da bi d390 bio najbolji izbor, ali ova dva monitora izgledaju mnogo bolje, sa malim rubovima, a i godina dana garancije nije za bacit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jesi razmisljao o 24" flicker-free LG-24MP55HQ-P  Neznam koja je razlika izmedju njega i 24MP55VQ-P, mozda ovaj drugi ima flickera. Cudne su mi te sluzbene stranice LG-a... Sacekaj jos neciji komentar.

15 godina
Koji monitor kupiti

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 18:12 (dalja46).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
eXecutioner kaže...
Odustajem od 24". Ipak je to investicija na dulje staze. Dakle igre i filmovi, mora biti height adjustable.
Ako kupuješ na dulje staze onda definitivno ne štedi pa kupi bolji monitor i s rezolucijom 2560 x 1440p. Grafa ti nije baš za igranje na toj rezi ali mislim da neće biti frke ako smanjiš one razno razne đinđe a i grafu ćeš sigurno mjenjati prije nego monitor opet.
13 godina
The_Fichek kaže...

Jesi razmisljao o 24" flicker-free LG-24MP55HQ-P  Neznam koja je razlika izmedju njega i 24MP55VQ-P, mozda ovaj drugi ima flickera. Cudne su mi te sluzbene stranice LG-a... Sacekaj jos neciji komentar.

čitam da je vx239h flicker free. jako mi se sviđaju ti  tzv. frameless monitori pa ih zato uzimam u obzir. dell ima glossy ekran što znači da bi dao nešto bolji kontrast, ali bi refleksija bila problem. i za kupnju sam ograničen na vž i okolicu te kupnja preko kartica. eventualno ekupi pošto ima master 12 rata beskamatno

13 godina
Adam44 kaže...

Kupio bih danas DELL P2414H, može li mi tko reći hoće li mi to raditi na starijoj grafičkoj Winfast PX6600 GT TDH 128MB.

Igre me ne zanimaju, znači samo uredski software.

Mislio sam na to da je to stara grafa o da ne podržava uopće ove današnje rezolucije ali probaj pa vidi. Ako ne valjda imaš povoljnih grafi a tebi koliko sam skužio niti ne treba neka jaka grafa.

11 godina
zuper kaže...
The_Fichek kaže...

čitam da je vx239h flicker free. jako mi se sviđaju ti  tzv. frameless monitori pa ih zato uzimam u obzir. dell ima glossy ekran što znači da bi dao nešto bolji kontrast, ali bi refleksija bila problem. i za kupnju sam ograničen na vž i okolicu te kupnja preko kartica. eventualno ekupi pošto ima master 12 rata beskamatno

Pazi, ne radi se bas o tako brutalnom okviru:

nego o onom triku da okvir bude super tanak, ali slika ne ide do okvira, iako je i dalje prilicno tanak okvir, ali frame-less mislim da ne. Prakticki identicna stvar je sa 23" flicker-free LG 23MP65HQ-P:

Pravi frame-less monitor bi bio npr. Dell U2414H ili BenQ GW2760HS

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 15:57 (The_Fichek).
13 godina
Koji monitor kupiti

mislim na tanak okvir. Asus ima 0.8 cm, dell isto tu negdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice