Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.559
|
čitano: 5.650.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti
bomarkobo kaže...

malo sam tražio monitore, i naletio na ovo http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.55068db905cc4669888a2f0ccd7a16e9.lg-ultra-hd-monitor25um65-p.aspx

izgleda mi odlično i djeluje jako funkcionalno za nas koji koristimo komp za multitasking i u poslovne svrhe.

gledam na youtube-u slika se čini jako kvalitetna, a jako mi važno da imam realne boje i kvalitetnu sliku. monitor je podosta jeftin, pa ništa čudno da zbog toga sumnjam u kvalitetu.

zanima me da li ima itko iskustva? nadam se da je dobro kao što se čini. {#}

Samo si pazi sa ovim aspect ratiom na 25" osjetno gubis na vertikali...za nesto vise ima U2414H i free shiping

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav. Koji je najbolji monitor do 1200kn za gaming? Preferiram BenQ monitore i bilo bi dobro da su ovakvog slicnog dizajna.

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo the_fichek ti je malo vise gore postao dva odlicna prijedloga, LG ti ima taj cinema screen a Samsung isto atraktivno izgleda. 

Za Benq AMVA panele imas 27" modele koji koštaju iznad tvog buđeta.

12 godina
neaktivan

ali za samo nekih 150kn.što i nije puno više za Ben 2760(27 inch)...samo prijateljska primjedba...ako se može protegnut još toliko,naravno...lp:)

12 godina

Kakvih 150kn više? Gdje?

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

pozz. trebam gaming monitor 24 incha. Cijena nije bitna.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Monitor dobar za sve:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dell+p2414h

Ili ovaj koji ima nešto bolje spec. baš za igranje:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ASUS+VG248QE

Po meni ne vrijedi duplo više para od Della ali pare su tvoje.

http://www.pohrani.com/f/1I/hO/1a3dgIsH/capture.png

1 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kontaktirao sam futuru, i kazu da nece tako skoro dobiti Benq GW2760, ako ce ga uopce i dobiti.

Trazim bas monitor novi da uzmem, u zamjenu za moj 22". A 24" nije neka razlika.

Kad sam citao ovu temu i naletio na taj Benq od 27", sigurno sam htio njega uzeti.

Ima jos u svijet medija ali tamo je 1500, a ne bi dao vise od 1300 (znam da je u futuri kostao oko 1300, ali toliko bi dao)

Pa moze onda neka preporuka 24" monitora, vidim da preporucate dell p2414h i neki samsung od 24" s pls-om.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Kontaktirao sam futuru, i kazu da nece tako skoro dobiti Benq GW2760, ako ce ga uopce i dobiti.

Trazim bas monitor novi da uzmem, u zamjenu za moj 22". A 24" nije neka razlika.

Kad sam citao ovu temu i naletio na taj Benq od 27", sigurno sam htio njega uzeti.

Ima jos u svijet medija ali tamo je 1500, a ne bi dao vise od 1300 (znam da je u futuri kostao oko 1300, ali toliko bi dao)

Pa moze onda neka preporuka 24" monitora, vidim da preporucate dell p2414h i neki samsung od 24" s pls-om.

Hvala

Od Samsunga imaš S24D390HL ili S24D590, sad imaju iste specifikacije, ali se razlikuju u dizajnu...Ja čekam ovaj prvi da stigne...Cijena ovih Samsunga ti je od 1250 kn pa na dalje...

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 14:11 (mliverpool).
10 godina
neaktivan
roby27 kaže...
bomarkobo kaže...

malo sam tražio monitore, i naletio na ovo http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.55068db905cc4669888a2f0ccd7a16e9.lg-ultra-hd-monitor25um65-p.aspx

izgleda mi odlično i djeluje jako funkcionalno za nas koji koristimo komp za multitasking i u poslovne svrhe.

gledam na youtube-u slika se čini jako kvalitetna, a jako mi važno da imam realne boje i kvalitetnu sliku. monitor je podosta jeftin, pa ništa čudno da zbog toga sumnjam u kvalitetu.

zanima me da li ima itko iskustva? nadam se da je dobro kao što se čini. {#}

Samo si pazi sa ovim aspect ratiom na 25" osjetno gubis na vertikali...za nesto vise ima U2414H i free shiping

hvala! ma idealan bi bio lg 29", ali razlika u cijeni između 25" i 29" je nebo i zemlja.

a imam još jedno pitanje, nitko ne komentira ovaj monitor http://www.links.hr/?naziv=monitor-24-led-philips-246v5lhab-5ms-250cd-m2-10-000-000-1-d-sub-hdmi-crni-razred-energetske-ucinkovitosti-b&option=artikl&id_artikl=100.333.113 , a trenutno košta samo 1000kn na Links GrupBuy, jel neki problem s tim monitorom? ne mogu naći nigdje nikakve testove, recenzije i sl.

11 godina
mliverpool kaže...
brane47 kaže...

Od Samsunga imaš S24D390HL ili S24D590, sad imaju iste specifikacije, ali se razlikuju u dizajnu...Ja čekam ovaj prvi da stigne...Cijena ovih Samsunga ti je od 1250 kn pa na dalje...

Razlika u dizajnu je ogromna. 390 ima katastrofalno los stalak, dok 590 vec ima relativno okej stalak. Cijena im je slicna jer je 590 na akciji svuda inace je bio 300kn skuplji od 390 modela.

bomarkobo

Taj Philips ti ima TN matricu. Dalje ne moram pricati. Ispod Della i Samsunga imas neke AOC fine monitore koji su spomenuti vise puta nedavno, LG sa istim matricama, Acere za malo manje para. Sve ces nac ak procitas ovu i proslu stranicu teme. Dell i Samsung su tu neki best buyevi prvenstveno jer osim solidnih matrica imaju flicker-free osvijetljenje. BenQ 27" je takodjer flicker-free. Razlika izmedju Della i Samsunga je prvenstevno u tome sto Samsung ima semi-glossy coat, tj. prevlaku preko matrice sto daje zivlje boje, dok Dell ima matt prevlaku koja manje reflektira svijetlo, daje mrvu manje zivlje boje, ima vrhunski stalak, godinu dana jamstva vise, nema HDMI utor, al ima neke druge utore koje Samsung nema kao i DP kabel. Reviewovi su isto spomenuti, a lako ces ih naci preko ovog linka

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 14:49 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
mliverpool kaže...
brane47 kaže...

Razlika u dizajnu je ogromna. 390 ima katastrofalno los stalak, dok 590 vec ima relativno okej stalak. Cijena im je slicna jer je 590 na akciji svuda inace je bio 300kn skuplji od 390 modela.

bomarkobo

Taj Philips ti ima TN matricu. Dalje ne moram pricati. Ispod Della i Samsunga imas neke AOC fine monitore koji su spomenuti vise puta nedavno, LG sa istim matricama, Acere za malo manje para. Sve ces nac ak procitas ovu i proslu stranicu teme. Dell i Samsung su tu neki best buyevi prvenstveno jer osim solidnih matrica imaju flicker-free osvijetljenje. BenQ 27" je takodjer flicker-free. Razlika izmedju Della i Samsunga je prvenstevno u tome sto Samsung ima semi-glossy coat, tj. prevlaku preko matrice sto daje zivlje boje, dok Dell ima matt prevlaku koja manje reflektira svijetlo, daje mrvu manje zivlje boje, ima vrhunski stalak, godinu dana jamstva vise, nema HDMI utor, al ima neke druge utore koje Samsung nema kao i DP kabel. Reviewovi su isto spomenuti, a lako ces ih naci preko ovog linka

Stalak za 390 neću još komentirat, kad uživo isprobam sutra/prekosutra, onda ću tek vidjeti. Koliko vidim po komentarima, kako se monitor ne bi micao, treba imati dobar stol, tako da....Isto tako, bar po meni, razlika u dizajnu između 390 i 590 je ogromna....Većini ljudi je ta 390 verzija ljepša za oči...E sad, kažem, nije svakom :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 19:52 (mliverpool).
11 godina

Iz ova 2 videja se tocno vidi koliko su stabilni/nestabilni stalci:

S24D390HL:

S24 D590PL(X):

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Nisam siguran dal' ću dat 1500kn za monitor,ili ću prepoloviti taj iznos. Anyway,da imam pokrito sve opcije: zanima me: što mislite o ovom?

http://us.acer.com/ac/en/US/content/professional-model-datasheet/UM.WV6AA.A01

Dosta ljudi ga hvali.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ljudi, isplati li se dati 1500 za Benq GW2760 u HGspotu, ili posto ga skoro nigdje nemaju, nesto novo ce izaci pa da pricekam?

Ovako, ne zelim da mi novi monitor bude losiji od starog :)

Sada imam lenovo l220x, 16:10, 1920x1200, SPVA.

Ne bi mi se bas isplatio prelazak na 24, (dell p2414h ili samsung ls590plx), a svakako mislim uzeti novi monitor.

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=192242

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
brane47 kaže...

Ljudi, isplati li se dati 1500 za Benq GW2760 u HGspotu, ili posto ga skoro nigdje nemaju, nesto novo ce izaci pa da pricekam?

Ovako, ne zelim da mi novi monitor bude losiji od starog :)

Sada imam lenovo l220x, 16:10, 1920x1200, SPVA.

Ne bi mi se bas isplatio prelazak na 24, (dell p2414h ili samsung ls590plx), a svakako mislim uzeti novi monitor.

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=192242

S-PVA matrica je izvrsna, to je Samsungov panel koji ugrađuju u svoje smart televizore.

Isplatilo bi se jedino po pitanju veličine ekrana, naravno tu IPS monitore nemaš kaj gledat pored S-PVA matrice koju posjeduješ jer ces biti uvelike razočaran kontrastom i živosti boja.

Novi modeli stalno dolaze na tražišta(malo baci pogled na Benq web stranicu) no problem je kod naših uvoznika jer ih slabo uvoze a sad ako je tebi ok samo DVI konektor na monitoru onda mozes svakako razmisliti o njemu...na koncu to je ipak veliki upgrade na 27" 

12 godina
DuckyYou kaže...

Nisam siguran dal' ću dat 1500kn za monitor,ili ću prepoloviti taj iznos. Anyway,da imam pokrito sve opcije: zanima me: što mislite o ovom?

http://us.acer.com/ac/en/US/content/professional-model-datasheet/UM.WV6AA.A01

Dosta ljudi ga hvali.

Odličan entry level monitor, kontrastom ubija IPS monitore a svojom cijenom svi TN monitori mogu lagano u otpis. 

11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Evo danas došao S24390HL. Odličan monitor, dizajn. Nemam problema sa stalkom, možda iz razloga jer imam čvrst stol (bukva :) ). Međutim, ili mi se čini, ali nekad touch tipka ne reagira. Ili je treba jače pritisnuti ili stvarno treba pričekati, nemam pojma...Dalje, monitor sam spojio na VGA kabal i monitor sam adjust-a svjetlost i ostale postavke. Tako je svjetlost postavio na 100 što je bilo daleko previše (zato bih zamolio nekog ako ima link gdje su optimalne postavke). Kod prvog paljenja je slika bila poravnata skroz lijevo, dok je na desnoj strani kao falio komad slike (bilo je crno, odnosno nije ju razvukao po širini). To sam riješio tako da sam u postavkama stavio image size na auto, inače je bilo na wide. Međutim, posudio sam 1 hdmi kabal da vidim kako se tu ponaša. Slika mi nekako nije oštra kao kod vga (neznam možda nisam navikao), ali glavni problem je što slika nije razvučena, imam oko nje crni okvir - nadam se da me razumijete. Imam amd radeon 7750 grafu i probao sam u gpu scalling nešto namjestiti, ali se ne može - to je postavljeno tako da raširi sliku koliki je ekran. Sve u svemu, isplati se kupiti monitor, ali da pripremite dobar stol. I ako bi netko mogao komentirati ove stvari koje sam naveo (hdmi, optimalne postavke i sl.).

Hvala, lp

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

S-PVA matrica je izvrsna, to je Samsungov panel koji ugrađuju u svoje smart televizore.

Isplatilo bi se jedino po pitanju veličine ekrana, naravno tu IPS monitore nemaš kaj gledat pored S-PVA matrice koju posjeduješ jer ces biti uvelike razočaran kontrastom i živosti boja.

Novi modeli stalno dolaze na tražišta(malo baci pogled na Benq web stranicu) no problem je kod naših uvoznika jer ih slabo uvoze a sad ako je tebi ok samo DVI konektor na monitoru onda mozes svakako razmisliti o njemu...na koncu to je ipak veliki upgrade na 27" 

Hvala na odgovoru, znači ne isplati se prelaziti na 24, pogotovo na ips?

Da zbog veličine baš i gledam benq. Isto ima VA matricu, flicker free je, a što se tiče DVI-a, ionako ga mislim imati spojenog samo na komp, a onda je DVI=HDMI, sve digitalno.

Ti onda preporučuješ da uzmem?

12 godina

Na 24" ips nikako, kazem ti ovaj lenovo koji imas sada je profi monitor sa s-pva matricom takvi su rijetkost danas za naći.

Mozes ici na benq 27" slobodno ako ti nije mrsko kupovati u hgspotu.

14 godina
neaktivan

Zašto? :)

HGspot nije baš za preporučiti?

Da, osim tog monitora, stvarno ne vidim drugi koji bi mi bio dobar upgrade a da ne košta bogatstvo.

I to sam htio pitati, malo offtopic, ali kakva su iskustva u zadnje vrieme s hgspotom?

I ako netko ima gw2760. (ne HS) može li mi reći koji video kabel se dobije uz njega, vga ili dvi

12 godina

Iskustva sa hg spotom tema

forumaš Stjepanj ti ima taj benq2760

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 15:35 (roby27).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hvala, ma znam, najradje bi u futuri uzeo, ali ga nece dobiti vjerojatno vise, samo jos ima u hgspotu, a valjda me nece zezati. Nadam se da necu imati ni nikakvih reklamacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Očito je riječ o zadnjem primjerku pošto je samo u Rijeci dostupan piše na webu.

14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hvala vam, naručio Benq GW2760 :)

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Sve mi se čini da ću ipak uzet neki za 700-800kn,i ić na naočale.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Lijep pozdrav, tražim monitor koji bi prvenstveno 90% vremena bio zauzet igranjem (Full HD i HDMI imaju prednost) a ostatak surfanje i slično. Veličine ekrana negdje 22" do 24" jer kombiniram plejku s kompom pa čak i neki malo veći možda. Hvala unaprijed.

Edit: nešto otprilike ovako (malo veći) http://www.links.hr/?naziv=monitor-27-led-philips-273v5lhsb-5ms-300cd-m2-10-000-000-1-d-sub-hdmi-crni-wide-razred-energetske-ucinkovitosti-b&option=artikl&id_artikl=100.333.137

ili "normalniji": http://www.links.hr/?naziv=monitor-24-led-samsung-s24d390hl-ls24d390hl-ips-5ms-250cd-m2-1-000-1-d-sub-hdmi-crni&option=artikl&id_artikl=100.333.135

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 10:26 (111Ante111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chrispy450 kaže...

Pozdrav. Koji je najbolji monitor do 1200kn za gaming? Preferiram BenQ monitore i bilo bi dobro da su ovakvog slicnog dizajna.

Jos nisam dobio odgovor {#}

Smrdljivi skakavac.
12 godina
111Ante111 kaže...

Lijep pozdrav, tražim monitor koji bi prvenstveno 90% vremena bio zauzet igranjem (Full HD i HDMI imaju prednost) a ostatak surfanje i slično. Veličine ekrana negdje 22" do 24" jer kombiniram plejku s kompom pa čak i neki malo veći možda. Hvala unaprijed.

Edit: nešto otprilike ovako (malo veći) http://www.links.hr/?naziv=monitor-27-led-philips-273v5lhsb-5ms-300cd-m2-10-000-000-1-d-sub-hdmi-crni-wide-razred-energetske-ucinkovitosti-b&option=artikl&id_artikl=100.333.137

ili "normalniji": http://www.links.hr/?naziv=monitor-24-led-samsung-s24d390hl-ls24d390hl-ips-5ms-250cd-m2-1-000-1-d-sub-hdmi-crni&option=artikl&id_artikl=100.333.135

Samsung LS24D590PLX ili ako zelis veci BenQ GW2760HS
12 godina
chrispy450 kaže...

Jos nisam dobio odgovor {#}

Dobio si odgovor. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice