DELL U2312HM IPS vs Dell P2412H vs Dell U2412M

poruka: 220
|
čitano: 108.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: DELL U2312HM IPS vs Dell P2412H vs Dell U2412M
error_666 kaže...

Podešavanja radiš tipkama sa strane monitora , sve ti piše kad otvoriš , imaš menije za sve . Kod mene na 2312 je ona na vrhu za štimanje postavki boja . Evo sa TFT central-a postavke koje su dobili kalibratorom za taj model , pa probaj jel ti odgovaraju . Ugl . vjerovatno ce biti bolje od defaultnih .

Preset Mode : Custom Color

R : 93

G : 96

B : 99

Bightness : 34

Contrast :   75

Zahvaljujem, nakon isključivanja f.lux-a navedene su mi postavke bolje od defaultnih i boje mi nisu prejake/svijetle tj. ne zamaraju oči. Izgleda da više i nemam potrebe za f.luxom (program koji "omekšava" boje, pogotovo plave nijanse i čini ekran ugodnijim za oči)

12 godina
neaktivan

Da vas pitam imam 2kom Dell U2312HM

Probao sam kalibrirat i izjednačiti monitore da isto prikazuju,

ono sto se dešava je da kad nešto cisto bijelo ostaviš pola pola

vidljivo je da ljevi monitor je tamniji i da je slika zuta.

Probao sam na tom lijevom svakakve kombinacije i nemogu ispravit da ima bijelu cistu boju.

Danas sam zvao Servis i objasnio šta je slučaj pa su rekli da obavezno pošaljem na reklamaciju.

Da i još se vidi na njemu jedan pixel na tamnim pozadinama, svjetli plavo skroz. (Malo ali uocljivo)

Da zaboravio reci novi su monitori...

Intel Core™ i7
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 16:36 (mserfezi).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Evo danas je osao na reklamaciju, vidjet cemo kako ce se to rjesit i sta ce po pitanju razlike u boji servis odlucit. (Po meni to nije ok ali naisao sam na par postova o tom monitoru da su ljudi imali takvih problema) 

Intel Core™ i7
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
mserfezi kaže...

Evo danas je osao na reklamaciju, vidjet cemo kako ce se to rjesit i sta ce po pitanju razlike u boji servis odlucit. (Po meni to nije ok ali naisao sam na par postova o tom monitoru da su ljudi imali takvih problema) 

imao sam taj monitor i nikakvih problema s njim, meni najdrazi i najbolji monitor sto sam ikad imao! stvarno imas peh{#}!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2014 3:23 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
ljudi razmišljam o zamjeni svog U2410 modela, pa me zanima koji je njegov "nasljednik" ?... uz to imam problema sa prevlikim zagrijavanjem navednog modela

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li može netko napisati najbolje postavke za kalibraciju U2412M?

Hvala

House je Bog dok techno ne zasvira
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok svima,

jel postoji koji Dellov mointor cijenovnog ranga U2312HM,  a da ima postolje podesivno po visini?
Pick mi pada na taj model ali s tim da mi je nepotrebna opcija 360°.

U obzir dolazi veličine 23'' i 24''

DELL P2414H -  jel ovaj model ok?

Koja je razlika između U2412M i U2414H?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

16 godina

Cjenovno i kvalitativno to je definitivno p2414. Po meni najisplativija solucija, jedini minus je što nema hdmi (ako ti to išta znači u životu). 

Razlika između u2412 i u2414 je u omjeru stranica, znači u2412 je 16:10 a u2414 je 16:9. Ako ti koristi za igre i filmove bolje u2414, a ima flicker free osvjetljenje pa je manje naporan za oči. 

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Znači bolji je P2414H (koji je povoljniji) od U2312HM?

Te kako da je 16:9 (U2414H) bolje od 16:10 (U2412M)?
I opet kao u gore spomenutom slučaju povoljniji bolji od skupljeg?

(Ponavljam: glavni uvjet u izboru Dell-a mi je podesivno postolje po visini)

16 godina

Po kvaliteti su manje više isti, s time da p2414 dobiješ 1 inč više (0.8 u praksi) i po meni je on od svih koje si naveo najisplativija solucija.

Kažem da je 16:9 bolji zato jer se ne vide one horizontalne crne linije uz rub ekrana (ne u tolikoj mjeri kao na 16:10), znači taj aspekt više odgovara filmovima i multimediji. Kome treba više ekranskog prikaza po vertikali kao npr. programeri, ljudi koji radi s photoshopom, ACAD-om i sl., oni radije biraju 16:10 format. U2414 ima prednost (kao i p2414) jer je flicker free u odnosu na u2412/u2312, a nekima su oči dosta osjetljive na to. 

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam Dell u2414h i nekad kad upalim komp dami rezoluciju 800x600 i nemam mogučnost da promjenim rezoluciju nego moram resetirat komp. U čemu je problem (monitor/grafa) da ne razbijem krivu komponentu? bogmater. Također svako drugo paljenje on je u "Entering power save mode" iako ja lupam po tastauri i mičem miš on nejebe...

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2014 8:55 (Zekat).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel neko pokušavo overclockat monitor Dell p2414h?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kenan.M kaže...

Jel neko pokušavo overclockat monitor Dell p2414h?

Ja sam ga kloknuo uspjesno na 75Hz. Radi ko beba.

12 godina
neaktivan
Rupy kaže...

Ja sam ga kloknuo uspjesno na 75Hz. Radi ko beba.

I moj je sad na 75Hz, jesi pokušavo 80-85Hz?

16 godina
kenan.M kaže...

Jesam na 80Hz (koristim DP kabel) i nece bas, tj. slika pocne treperit tako da sam vratio na 75Hz. Ne znam da je itko uspio natjerat na 85Hz. Muka je uspjet ga natjerat na 80Hz... radi samo sa DP ili DVI-D kabelom.

13 godina
protjeran
Rupy kaže...
kenan.M kaže...

Jesam na 80Hz (koristim DP kabel) i nece bas, tj. slika pocne treperit tako da sam vratio na 75Hz. Ne znam da je itko uspio natjerat na 85Hz. Muka je uspjet ga natjerat na 80Hz... radi samo sa DP ili DVI-D kabelom.

Ne znam koliko su modeli srodni, ali moj prema specifikacijama maksimalno podržava 76Hz. 

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
14 godina
neaktivan

ima netko možda u2414H? Kako ste ga kalibrirali itd.?

hvala

No pain no gain
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pokušaj sa postavkama sa tftcentrala:

Brightness 35

Contrast 75

RGB (preset mode : custom color) 99,92,98

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozz Ekipa,

Samo jedno pitanjce vezano za dell u2414h, da li je moguće ikako isključiti ono iritirajuće trepereće LED svijetlo na monitoru nakon što se PC ugasi i monitor ode u standby mode?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jednostavno prstom pređes preko "ikone" za paljenje i gašenje koja je iznad tog led svjetla (na slici dolje sam ti stavio), jer kod njega nema klasičnih fizickih tipke nego funkcionira na neku vrstu toucha.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ma da, kontam da se moze ugasit monitor, nego sam mislio da postoji mogućnost da se pri gašenju PC-a gasi automatski i monitor, ili pak da se u standby modu iskljuci to led svijetlo.

Ručni način je zadnji izbor :)

Edit za novo pitanjce;

Iz razloga što su mi monitor i PC povezani display port kabelom (mDP na DP) nakon bootanja iz sleep mode-a svaki put se javlja displayport link failure, i rezolucija padne na 600x400, te moram restartat PC.

Ima li lijeka za ovo?

Riješeno,

isključio sam hdmi kabel s kojim je bila povezana telka, ukljucil displayport 1.2 na monitoru,  poslo pc u sleep mode i nakon sto sam ga ponovo upalio sve sljaka kak i treba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 22:05 (sinkee).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav, planiram uzeti rabljeni U2312HM IPS bez garancije za 900kn, je li to ok cijena, s bozirom da je ekran bez garancije? Kako ga najbezbolnije spojiti na laptop koji ima samo HDMI, VGA niti ne računam?

0 0 hvala 0
11 godina

dvi-hdmi adapterom?

Cijena od 900kn je 400-500kn niza od novog P2314H kojem je osjetna prednost (narocito ako imas osjetljive oci) flicker-free matrica, a ostalo su detalji u odnosu na monitor koji mislis kupiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 12:05 (The_Fichek).
15 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

dvi-hdmi adapterom?

Cijena od 900kn je 400-500kn niza od novog P2314H kojem je osjetna prednost (narocito ako imas osjetljive oci) flicker-free matrica, a ostalo su detalji u odnosu na monitor koji mislis kupiti.

Hm, nisam čuo za ovaj flicker-free, odnosno ovu matricu. Pretpostavljam da je sve ostalo isto, monotor mi treba još jedan za rad, a cijena mi igra ulogu. Uzeti ili ne?

11 godina

Imas ovako super best buy sto se tice kvalitete ekrana, BenQ VW2245Z za prakticki samo 850kn, radi se o AMVA LCD flicker free matrici karakteristicnoj za 27" BenQ GW 2760/HS o kojem se jako puno pricalo na temi monitora, samo linkani model u odnosu na tog nema VESA mount i interno napajanje. Napajanje je vanjsko, kao adapter kod laptopa. Linkani BenQ se moze pomicati dobro lijevo i desno i napred nazad, za visinu se ne sjecam moze li se dizati i spustati kao kod Della. Ako ti je potreban kvalitetan stalak onda se nemas sta mislit pored Della. Jos jedan best buy za taj rang je AOC I2269VWM sa AH-IPS matricom (novija, slicna kod spomenute nove Dell P serije), 2xHDMI, VESA mountom, ali matrica nije flicker free i velicina je zapravo jednaka BenQ-ovoj. Ima tu jos jedan model AOC-a, ali 23" samo neznam tocno ime.. To bi trebao pitati na temu monitora najbolje da vidis jos kakve su opcije ako zelis veci monitor.

Sto se BenQ tice, karakteristicno za tu matricu je sto nema IPS glow, i ima odlican kontrast, sto radi razliku u odnosu na IPS monitore prilikom koristenja za vrijeme noci ili u jako tamnim prostorijma.

Flicker free znaci da kad monitor snimas sa nekim fotoaparatom, da nema onih crtica najkarektiristicnijih za CRT monitor, neznam kako to bolje opisati.. Posebno je to dobra stvar, ako imas osjetljive oci ili te boljela glava prilikom koristenja npr. do sad nekog 1080p monitora. Ispred Flicker-free matrice za zdravlje je po meni najbitnija 1080p reza i malo kvalitetniji ekran, kakav i je kod Della kojeg si pikirao.

Evo review Dell U2312HM, evo i za BenQ GW2760HS da znas sto bi mogao ocekivati sa manjim bratom. Za AOC neznam neki review posebni, vrijedi trazit ako te interesira.

Naravno, valjda najveca prednost linkanih modela je 3 god jamstva (nemogu naci koliko je god jamstva za BenQ, ali ak me sjecanje dobro sluzi mislim da se pricalo o 3 god jamstva)

Necu vise editat post

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 12:49 (The_Fichek).
15 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Imas ovako super best buy sto se tice kvalitete ekrana, BenQ VW2245Z za prakticki samo 850kn, radi se o AMVA LCD flicker free matrici karakteristicnoj za 27" BenQ GW 2760/HS o kojem se jako puno pricalo na temi monitora, samo linkani model u odnosu na tog nema VESA mount i interno napajanje. Napajanje je vanjsko, kao adapter kod laptopa. Linkani BenQ se moze pomicati dobro lijevo i desno i napred nazad, za visinu se ne sjecam moze li se dizati i spustati kao kod Della. Ako ti je potreban kvalitetan stalak onda se nemas sta mislit pored Della. Jos jedan best buy za taj rang je AOC I2269VWM sa AH-IPS matricom (novija, slicna kod spomenute nove Dell P serije), 2xHDMI, VESA mountom, ali matrica nije flicker free i velicina je zapravo jednaka BenQ-ovoj. Ima tu jos jedan model AOC-a, ali 23" samo neznam tocno ime.. To bi trebao pitati na temu monitora najbolje da vidis jos kakve su opcije ako zelis veci monitor.

Sto se BenQ tice, karakteristicno za tu matricu je sto nema IPS glow, i ima odlican kontrast, sto radi razliku u odnosu na IPS monitore prilikom koristenja za vrijeme noci ili u jako tamnim prostorijma.

Flicker free znaci da kad monitor snimas sa nekim fotoaparatom, da nema onih crtica najkarektiristicnijih za CRT monitor, neznam kako to bolje opisati.. Posebno je to dobra stvar, ako imas osjetljive oci ili te boljela glava prilikom koristenja npr. do sad nekog 1080p monitora. Ispred Flicker-free matrice za zdravlje je po meni najbitnija 1080p reza i malo kvalitetniji ekran, kakav i je kod Della kojeg si pikirao.

Odlično. :) Bitna mi je veličina ekrana, tako da glas ide ovom Dellu, a i OK je cijena. Uzet ću svoj laptop, pa isprobati na licu mjesta. FullHD reza i ekranski prostor su mi najbitniji, a kako radim dosta sa grafikom (web, print) mislim da neću pogriješiti s ovim Dellom, cijena je nešto viša zahvaljujući ergonomiji i kvaliteti materijala, tako da ispada best-buy, plus, što sam dosta dugo gledao uzet Della za posao doma.

16 godina

Znam da si dosta aktivan u temama o web developmentu, što će reći da ti treba točnost i preciznost boja a tu je ips matrica zakon, znači dell u2312hm/p2414h, koji god uzeo dobro ćeš proći. Ako pored dizajna radiš i programerski dio, znači kodiranje php, javascript gdje dobro dođe prostora po vertikali opet je dell zakon jer možeš ekran okrenit u portrait mode i imaš 1920px po vertikali. Znači po meni oba su monitora dobar izbor s prednošću p2414h u odnosu na taj u2313hm zbog flicker free matrice (osobno sam jako alergičan na flicker), garancije, troši nešto manje struje, i ima malo slabiji coating na površini u odnosu na stariju generaciju.

logic sense of no sense.

1 0 hvala 1
11 godina

Dobar je to izbor, samo sam htio malo ukazati sto se nudi u ducanu za te novce, s obzirom da ipak imas garanciju od 3 god. Najbolje da sam te odmah pitao za velicinu ekrana, ali nvm, eventualno mozes uzeti u obzir jos AOC 23" tako da pitas na temu monitora, taj bi ti bio negdje oko 1000-1100kn. Imas i ovako jos LG 24" za 1229kn sa flicker free isto AH-IPS (jako slicna onoj u P2414H, samo ovdje nije tolki hard coat premaz za koji su se ljudi zalili kod Della jer cini sliku "zrnastom" kako za koga naravno) matricom i isto 3 god jamstva. Kako i taj LG i AOC imaju HDMI port to u tvom slucaju malo smanjuje razliku izmedju njih i Della, iako pojma nemam kolko kosta kvalitetni DVI-HDMI adapter..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 13:10 (The_Fichek).
15 godina
odjavljen
Saryne kaže...

...

Tako je. jako mi je bitan gamut, tako da sam prednost stavio Dellu, a pošto sam imao određen limit za kupnju dodatnog monitora, koji spajam na laptop, cijena je igrala ulogu tako da sam uzeo rabljenog U2312HM, prikaz slike i oštrina, kao i ekranski prostor u odnosu na 1366x768 me oduševljavaju. Slažem se da novija generacija panela ima svoje prednosti, no cijena je bila presudan faktor inače bi uzeo noviji, odnosno novi, opet Dell.

The_Fichek kaže...

...

14 godina

Da javim da issue s padanjem reze nakon sleep mode-a traje i dalje. Monitor (dell u2414h) povezan displayportom s grafom hd 6870 i najnovijim driverima me i dalje zaj****.

Znači nakon bilo kakvog buđena iz sleep mode-a, reza padne na 600x400, te moram rucno forcat detect displays, i nakon toga se sve vrne u normalu.

Ima li itko kakvu ideju što učinit povodom ovog problema?

edit: s hdmi kablom sve sljaka korektno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 23:31 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice