23'' LED ili IPS LCD zaključana tema

poruka: 798
|
čitano: 200.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
RE: 23'' LED ili IPS LCD
thedream kaže...

Ja bi uzeo HP2475 da gledam 24" modele. Makar gladovao par mjeseci, ne kupuje se takvo čudovište svake godine.

@ m4x : Tko ti je to rekao? 10 stupnjeva. Zanimljivo, nisam primjetio na 4350, a ni 5450, obje su pasivne. Otkud ti to, koja kartica?

pa sam sam isprobao...spojio hp zr24w na dp,t220 na dvi i temperatura grafičke ati  hd 5850 u idleu se sa 31 povećala na 41

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 19:38 (M4X).
17 godina
odjavljen
logic kaže...

Ne obracaj paznju ;)

{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 19:39 (M4X).
15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Radio sam na prijašnjem poslu na jednom od 20 i jednom od 17, na večem je bila photoshop/dreamweaver sa kodom i slikom, a na manjem sve komande i explorer, mbaksa ima i s jedne strane pravo, al jel rađe sad kupit 24" pa kasnije neki drugi 24 ili malo manji?

Neznam, to mi je jako ozbiljna stvar i treba izdvojiti mnogo novaca, netko za cijelo računalo nebude dao toliko novaca, zato se toliko i premišljam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Schtefek kaže...

Radio sam na prijašnjem poslu na jednom od 20 i jednom od 17, na večem je bila photoshop/dreamweaver sa kodom i slikom, a na manjem sve komande i explorer, mbaksa ima i s jedne strane pravo, al jel rađe sad kupit 24" pa kasnije neki drugi 24 ili malo manji?

Neznam, to mi je jako ozbiljna stvar i treba izdvojiti mnogo novaca, netko za cijelo računalo nebude dao toliko novaca, zato se toliko i premišljam.

nabavi hp zr30w,šta veće to bolje

jednom in-plane switching uvijek in-plane switching

15 godina
23'' LED ili IPS LCD

malo sam kontaktirao telebit i adm , u telebitu kazu da ce ekrani sigurno doc tokom 2. tjedna u 2. mjesecu , dok u adm-u kazu da dell ne daje informacije ,  cekam do 15.2 , ako ga ne bude nemam izbora nego uzet onoga acera.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
M4X kaže...
Schtefek kaže...

Nego... jel ti sjeo ZR24W napokon? Jes poceo primjecivat razlike?

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
moderator
tnakir kaže...
M4X kaže...

Miislim da on ide with the flow, da popravi sliku koju smo NEPRAVEDNO stvorili o njemu u ovoj temi.

Suhi stručni izrazi uvijek poprave dojam koji su ostavili reviewi bazirani na screenshotima i lutanje bez mišljenja sa jedne strane na drugu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 14:37 (DrNasty).
17 godina
23'' LED ili IPS LCD

Moja mu ponuda jos stoji :)

Dell U2311 za ZR24W uz moju nadoplatu :)

dovoljno ti je 8bit vs 10bit :)

0 0 hvala 0
15 godina
tnakir kaže...

cek , ti imas u2311h doma ? dali bi ga prodavao ? znas da sam iz splita , reci mi cijenu u privatnu poruku ako bi ga prodao.

17 godina
athlon64 kaže...
tnakir kaže...

cek , ti imas u2311h doma ? dali bi ga prodavao ? znas da sam iz splita , reci mi cijenu u privatnu poruku ako bi ga prodao.

Samo bih ga mijenjao za ZR24W, prodaja ne dolazi u obzir

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 18:24 (tnakir).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ajde, priznaj da si se navuka na IPS.{#}

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
17 godina
Bara kaže...
tnakir kaže...

Ajde, priznaj da si se navuka na IPS.{#}

Naravno da ne :)

17 godina
neaktivan
Ne, nisi se navukao ili ne, necu priznati ;)
:)
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
M4X kaže...
Schtefek kaže...

pa ajmo reć da jesam,kad se vratim na TN nije to to

jednom IPS uvijek IPS{#}{#}{#}{#}

uglavnom koliko novaca toliko muzike,nažalost

17 godina
logic kaže...
Ne, nisi se navukao ili ne, necu priznati ;)

Necu rec :)

M4X kaže...

pa ajmo reć da jesam,kad se vratim na TN nije to to

jednom IPS uvijek IPS{#}{#}{#}{#}

uglavnom koliko novaca toliko muzike,nažalost

Ja mislin da ti nas malo podhebajes :)

17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

a gle ima to probijanje ajmo reć dosta veliko šta nisam očekivao,fali mu gradienta boja u gotovo svim spektrima šta je možda posljedica nedobre kalibracije,crna nije nešto...sve se to primjeti

ali kad se gleda u usporedbi sa tn-om ipak su to bolje boje i kut gledanja

17 godina
M4X kaže...
tnakir kaže...

a gle ima to probijanje ajmo reć dosta veliko šta nisam očekivao,fali mu gradienta boja u gotovo svim spektrima šta je možda posljedica nedobre kalibracije,crna nije nešto...sve se to primjeti

Monitor za 3000 kn mora bit boli glava. Znaci probivanje crne mora bit jedva (ako i uopce) uocljivo na vecem brightnesu. Poanta IPS matrice je da su gradijenti "njezniji" jer moze prikazati vise boja nego TN. Crna mora biti odlicna (ne kao kod AMOLED-a, ali mora bit odlicna).

Moj monitor koji je duplo jeftiniji od tvoga ima sve ove gore navedene karakteristike vezane za IPS. Ili si dobio sheban primjerak ili izmisljas. Bas bi ih volija stavit jednog kraj drugog i usporedit.

17 godina
neaktivan
E jesi nasao s kim ces se raspravljati ;)
17 godina
logic kaže...
E jesi nasao s kim ces se raspravljati ;)

Danas mi se svadja pa eto... kad se nemogu svadjat malo bi raspravlja.

17 godina
neaktivan

A ok onda. Sorry. Ja sam kod sestre i slavimo. Postao sam ujak pa mi nije do svadje ;)

17 godina
logic kaže...

A ok onda. Sorry. Ja sam kod sestre i slavimo. Postao sam ujak pa mi nije do svadje ;)

{#}{#}{#}

Cestitke!

17 godina
neaktivan

Hvala ;)

17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
M4X kaže...
tnakir kaže...

Monitor za 3000 kn mora bit boli glava. Znaci probivanje crne mora bit jedva (ako i uopce) uocljivo na vecem brightnesu. Poanta IPS matrice je da su gradijenti "njezniji" jer moze prikazati vise boja nego TN. Crna mora biti odlicna (ne kao kod AMOLED-a, ali mora bit odlicna).

Moj monitor koji je duplo jeftiniji od tvoga ima sve ove gore navedene karakteristike vezane za IPS. Ili si dobio sheban primjerak ili izmisljas. Bas bi ih volija stavit jednog kraj drugog i usporedit.

a gle crna je dobra kad nije na full screen,ali kad stavim crnu na full skrin onda nije dobra i vidi se probijanje svijetla koje je dosta izraženo

gradijenti su uočljivi,nedostaje boja u gotovo svim spektrima(najviše kod tamnijih),crvena zelena ili plava

ja bih isto volio usporedit

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

Ne možeš točno definirati da li je pozadinsko osvjetljenje izraženije ovisno o matrici, vidio sam osobno TN monitora sa gotovo nevidljivim, a vidio sam PVA i IPS primjeraka da sam se zgrozio. Općenito ipak mislim da na uzorku od 100 komada, ipak će dobrih 70tak TN-aca imati izraženije probijanje, dok je ta brojka upola slabija za kvalitetnije matrice, 30-40 primjeraka na 100.

Ovisi šta potrefiš, nije uzalud preporučljivo spojiti monitor prije kupnje i upaliti ga, gdje to trgovac dopušta.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
thedream kaže...

Ovisi šta potrefiš, nije uzalud preporučljivo spojiti monitor prije kupnje i upaliti ga, gdje to trgovac dopušta.

Najpametnija rečenica u cijeloj temi.{#}

15 godina
neaktivan
23'' LED ili IPS LCD

U praksi sam to nažalost samo jednom doživio, i to na 19 CRT-u ( LG F900P Flatron ).

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
thedream kaže...

Ne možeš točno definirati da li je pozadinsko osvjetljenje izraženije ovisno o matrici, vidio sam osobno TN monitora sa gotovo nevidljivim, a vidio sam PVA i IPS primjeraka da sam se zgrozio. Općenito ipak mislim da na uzorku od 100 komada, ipak će dobrih 70tak TN-aca imati izraženije probijanje, dok je ta brojka upola slabija za kvalitetnije matrice, 30-40 primjeraka na 100.

slažem se,pozadinsko kod tn-a je nekad odlično

sad neću moć igrat krizu 2 na entuzijast na 1920*1200,šit{#} morat ću na t220

evo jedno "test" pitanje: vidiš li/vidite li ovaj tanki okvir(tanka crta) oko avatara od forumaša u forumu?(npr. kod thedream se vidi skroz naokolo)

ja ga primjećujem...mislim da na t220 te tanke okvire oko avatara nisam uopće uočavao

20 vidim okvir dobro
0 vidim okvir ali slabo
0 nevidi se
15 godina
23'' LED ili IPS LCD

ako uspijem nabavit u2311h , tj ako dodu obecavam rewiew  i usporednu s samsung bx2431  , priajtelj ga ima pa ce ga donit da ga testiramo , napravit cemo i video rewiew da vidite jeli rpimjetna razlika u odazivu itd...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
M4X kaže...

evo jedno "test" pitanje: vidiš li/vidite li ovaj tanki okvir(tanka crta) oko avatara od forumaša u forumu?(npr. kod thedream se vidi skroz naokolo)

ja ga primjećujem...mislim da na t220 te tanke okvire oko avatara nisam uopće uočavao

znači da nema razlike između ips i tn i rezolucija,svi vide dobro...

e sad koje je boje taj okvir,ja nemogu primjetit,trebalo bi pitat Bug forum koju boju su postavili za taj okvir

17 godina
moderator
M4X kaže...

a gle crna je dobra kad nije na full screen,ali kad stavim crnu na full skrin onda nije dobra i vidi se probijanje svijetla koje je dosta izraženo

gradijenti su uočljivi,nedostaje boja u gotovo svim spektrima(najviše kod tamnijih),crvena zelena ili plava

ja bih isto volio usporedit

Ajd daj na fotku svojih monitora jednog pored drugog. Bas se zanima kako to izgleda na usporednoj fotki. Dakle, usporednu fotku.

M4X kaže... 

Samsungovi, pa i drugi monitori, imaju funkciju dinamickog kontrasta - mozda si koristio neki mod koji je spetljao kontrast.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 15:23 (mbaksa).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice