WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.040.521
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: WindowsPhone - Općenito
geek_boy kaže...
Ostajem vjeran Windows 10 mobile pogotovo sad kad dolazi 2.08 ovaj update meni ovaj zadnji build drzi baterija bar dvaput duze u odnosu na sluzbeni build ispravili su mnogo bugova ne sudite po meni vas je izbor

bome nadam se da će se popraviti, jer na l830 situacija sa zadnjim buildom (ovaj obični, nikakvi insideri) je žešća koma, ne uspije izdržati 1 dan, navečer u 7-8 redovito mora na punjač.

mkay?
16 godina
Dex.pwn kaže...
Smooth Operator kaže...
Pozdrav,nakon 3 godine i kraćeg lutanja na Android (HTC One Mini 2), i ovog paćenja na Windows 10,odlučio sam napokon reći zbogom ovoj platformi, i prešao sam na Samsung Galaxy S7. To vise nije sustav kakav je bio prije i miljama ispred Win10. Treba stisnut šaku i priznati, bolji su u ovome trenutku. Ja sam bio medu prvima na WP7, WP8, imate i moje recenzije uredaja Lumia 820, ali danas sam očaran mogućnostima i brzinom novog uredaja. Predlazem da razmotrite alternative i da se ne patite.

Pozdrav

Tvoj post je ojačao naš geđetni duh. Sad ćemo svi izbaciti 6k kuna iz novčanika, jer Windows ne obavlja ni malo svoj posao.

Dex, zasto si ne instaliras pokemone go . Ne znam zasto pljujemo ljude koji osjecaju olaksanje kad napuste wp platformu? Htjeli mi to priznati ili ne, svi mi koji imamo wp se patimo na neki nacin. Mozda bude bolje, ne znam... Kazu wp nema aplikacija, ok bez veciine se moze, ima zamjena ko ga yebe, bit ce bolje, ali kad ce wp vise postat konkurentan i dobivat nove stvari kada i konkurenti? Svasta se moze oprastat ali do kad, nemaju svi konjske zivce. Da, bit ce bolje...

14 godina
odjavljen

Ja baš uživam u njemu, mislim u onome što mi može pružiti 640 XL. Imam net, imam određen broj aplikacija koje mi trebaju, i to je to. Što da koristi Android koji laga, odnosno ne laga ako kupiš Samsung S7 koji nakon predstavljanja S8 neće ni upola vrijediti. Što da dajem novac za iOS koji je zaključan, koji je simbol "dubokog novčanika"? Sve što koristim ima Windows, također, ima odličnu sinkronizaciju s PC-om. Ne treba mi ništa više(osim gige RAM-a u mobu).

17 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Tvoj post je ojačao naš geđetni duh. Sad ćemo svi izbaciti 6k kuna iz novčanika, jer Windows ne obavlja ni malo svoj posao.

Da paralelno koristiš WP i Android (neki pošteni, stock, bez OEMovskih smeća tipa touchwiz), bilo bi ti jasno o čemu priča.

WP je propali OS i sve si razmišljam da ovu L640 nekako utopim negdje i uzmem opet Android. Svaka čast MSu na svemu ali ovo su uhebali i to do daske. U zadnjem buildu ne radi WPA2... Kako su to uspjeli strgati i još bitnije, pustiti van? O Edgeu i njegovoj "responzivnosti" bolje da niti ne pričam. Jedna od osnovnih funkcija smartphonea ne radi kako treba.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

640 xl, i ja imam isti tel . Nije on los da se razumijemo. Govoris o zakljucanosti IOS-a a wp nam je ogranicen kao balkon . S7 nece vrijedit ni pola nakon sto naprave S8, slazem se, a sta miislis kolko ce vrijedit lumia 950 kad iizdaju novi flagship - nece vrijedit ni trecinu! Priznaj Dex! Ko prizna - pola mu se doda 

14 godina
WindowsPhone - Općenito

950 ni sad ne vrijedi 1/3 oriđiđi cijene, i to još kod ovih lopina sa njuškala.

ko je kupio 950 ili xl odmah po izlasku pošteno si je metnil.

mkay?
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 23:14 (Hornet_93).

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Dex.pwn kaže...

Da paralelno koristiš WP i Android (neki pošteni, stock, bez OEMovskih smeća tipa touchwiz), bilo bi ti jasno o čemu priča.

WP je propali OS i sve si razmišljam da ovu L640 nekako utopim negdje i uzmem opet Android. Svaka čast MSu na svemu ali ovo su uhebali i to do daske. U zadnjem buildu ne radi WPA2... Kako su to uspjeli strgati i još bitnije, pustiti van? O Edgeu i njegovoj "responzivnosti" bolje da niti ne pričam. Jedna od osnovnih funkcija smartphonea ne radi kako treba.

Ajde mi reci koji proizvođač Androida ne stavlja ta smeća, te skinove, kako god vi to zovete?

Nexsus samo? Jaki ste eto. Sad ćeš sigurno reći da stavim svoj. Kad platim nešto, očekujem da ne moram kurcem mrdnut, a da sve radi kako treba, a ne da se moram zajebavati oko micanja Tačwiza.

Meni na zadnjem buildu radi sve, ako pričamo o istom krugu. Vjerojatno si Insider, pa bi bilo dobro da razmisliš šta znači Insider, i zašto "Insideri" služe.

14 godina
odjavljen
esko kaže...

640 xl, i ja imam isti tel . Nije on los da se razumijemo. Govoris o zakljucanosti IOS-a a wp nam je ogranicen kao balkon . S7 nece vrijedit ni pola nakon sto naprave S8, slazem se, a sta miislis kolko ce vrijedit lumia 950 kad iizdaju novi flagship - nece vrijedit ni trecinu! Priznaj Dex! Ko prizna - pola mu se doda 

Po čemu tome je kao balkon? Na svoju Limiu mogu staviti sve oblike datoteka, dok na frendovom iOSu(doduše, on je imao 3GS) nisam mogao prebaciti datoteke od Illustratora. Kao što sam iznad u postu rekao, kad kupim nešto, želim da to nešto mogu koristiti bez da ičim mrdnem, a ne da moram jailbreakati(ako se tako piše) da bi prebacio fajlove od Ai-a.

17 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Ajde mi reci koji proizvođač Androida ne stavlja ta smeća, te skinove, kako god vi to zovete?

Nexsus samo? Jaki ste eto. Sad ćeš sigurno reći da stavim svoj. Kad platim nešto, očekujem da ne moram kurcem mrdnut, a da sve radi kako treba, a ne da se moram zajebavati oko micanja Tačwiza.

Meni na zadnjem buildu radi sve, ako pričamo o istom krugu. Vjerojatno si Insider, pa bi bilo dobro da razmisliš šta znači Insider, i zašto "Insideri" služe.

Motorola. LG (ne uhebu ga jako). AOSP možeš staviti na dosta telefona ALI TO NIJE POANTA.

Problem je u tome što MS misli da ćemo mi biti beta testeri dovijeka i pomagati im u krpanju tog neispravnog OSa. Nitko sretniji od mene da WP radi kako treba li ne radi. Edge nikad, ali nikad nije radio kao treba na zahtjevnijim stranicama. Random reloadanje, rušenje, smrzavanje... Katastrofa. Čak im se i insider hub ruši

WP je kilometrima od gotovog OSa i mene bi osobno bilo sram to pustiti i na beta servere. Kad bi svi tako radili softver, pa nikad ništa ne bi bilo gotovo. Kako su desktop Windowse sredili do kraja? MSove aplikacije rade bolje na Androidu (OneNote) nego na WPu! Svaki insider build, bio on slow ili fast ima neke probleme i umjesto da uzmu jedan fakin build koji ima najmanje negativnih ocjena, oni šaraju, kombiniraju i generalno rade budale od korisnika poput mene koji su očekivali da barem telefonija, internet i email rade kako treba.

Neka se ostave ćorava posla i nek dovrše to do kraja jer ako to ne proradi do kraja godine, neće nikad. Imaju odličan IDE, vrhunski framework, simpatičan (ali zbunjen) jezik za UI, hardver od kojeg se mogu napraviti telefoni koji ubiju trenutne flagshipove ali sve to za k kada im OS jednostavno ne radi. Da, fensi šmensi, brz je, uglavnom se ne ruši, ne cucla bateriju ali to sve skupa izgleda jadno i nedovršeno.

Umjesto da brzinski portam svoje aplikacije iz WinForms u UWP i imam gotove mobilne app za par tjedana, ja sve moram prekucavati na Android jer nisam siguran da će za pola godine WP uopće postojati.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
esko kaže...

Dex, zasto si ne instaliras pokemone go . Ne znam zasto pljujemo ljude koji osjecaju olaksanje kad napuste wp platformu? Htjeli mi to priznati ili ne, svi mi koji imamo wp se patimo na neki nacin. Mozda bude bolje, ne znam... Kazu wp nema aplikacija, ok bez veciine se moze, ima zamjena ko ga yebe, bit ce bolje, ali kad ce wp vise postat konkurentan i dobivat nove stvari kada i konkurenti? Svasta se moze oprastat ali do kad, nemaju svi konjske zivce. Da, bit ce bolje...

Kad? Ja kao zadovoljni korisnik W10M, ti kažem nikad. Kad jednom ode "zvono" na tebe, teško se to ispravlja, i danas 90% korisnika mobilnih uređaja ima mišljenje da je W10M sranje, iako nikad u ruci nije držalo W10M uređaj, iako nema pojma zašto je sranje (jedini razlog što znaju navesti je nema velik broj app/nije android). Ali jbg. imaju mišljenje da je sranje, i samim tim ga nikad neće kupiti, čak i ako nemaju love za neki skuplji Android flagship, jebat će se s nekim lagavim smećem. Tako da će zastupljenost W10M teško rasti, a ako nemaš značajan udio na tržištu, teško da ćeš biti zanimljiv developerima. Samim tim ćeš uvijek biti zakinut za instan hit aplikacije tipa Pokemon GO, pa opet nisi zanimljiv kupcima. Jednostavno začarani krug.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 0:11 (BinHex).
17 godina
odjavljen

MS ne radi apsolutno ništa da privuče ljude na W10M. Čak bi i rekao da tjera ljude sa te svoje drage platforme

10 godina
neaktivan
Žalosno je što su uspjeli upropastiti platformu koja bi bila dostojan suparnik ios-u i androidu. Zadnje moje iskustvo je bilo sa 1520 a šogor nije oduševljen službenom 950. Mislim da će uskoro ostati samo prah od onoga što je moglo biti odlična platforma.
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Dex.pwn kaže...

Motorola. LG (ne uhebu ga jako). AOSP možeš staviti na dosta telefona ALI TO NIJE POANTA.

Problem je u tome što MS misli da ćemo mi biti beta testeri dovijeka i pomagati im u krpanju tog neispravnog OSa. Nitko sretniji od mene da WP radi kako treba li ne radi. Edge nikad, ali nikad nije radio kao treba na zahtjevnijim stranicama. Random reloadanje, rušenje, smrzavanje... Katastrofa. Čak im se i insider hub ruši

WP je kilometrima od gotovog OSa i mene bi osobno bilo sram to pustiti i na beta servere. Kad bi svi tako radili softver, pa nikad ništa ne bi bilo gotovo. Kako su desktop Windowse sredili do kraja? MSove aplikacije rade bolje na Androidu (OneNote) nego na WPu! Svaki insider build, bio on slow ili fast ima neke probleme i umjesto da uzmu jedan fakin build koji ima najmanje negativnih ocjena, oni šaraju, kombiniraju i generalno rade budale od korisnika poput mene koji su očekivali da barem telefonija, internet i email rade kako treba.

Neka se ostave ćorava posla i nek dovrše to do kraja jer ako to ne proradi do kraja godine, neće nikad. Imaju odličan IDE, vrhunski framework, simpatičan (ali zbunjen) jezik za UI, hardver od kojeg se mogu napraviti telefoni koji ubiju trenutne flagshipove ali sve to za k kada im OS jednostavno ne radi. Da, fensi šmensi, brz je, uglavnom se ne ruši, ne cucla bateriju ali to sve skupa izgleda jadno i nedovršeno.

Umjesto da brzinski portam svoje aplikacije iz WinForms u UWP i imam gotove mobilne app za par tjedana, ja sve moram prekucavati na Android jer nisam siguran da će za pola godine WP uopće postojati.

Koja svrha onda Insidera kad će build biti 100% ispravan. Nema potrebe, ko je još vidio testirati nešto što je već iztestirano, i nešto što radi kako treba raditi.

Ne znam kakve stranice posječuješ, ali meni i PH radi kako treba, Bug(mobilni) radi super, SMF forumi rade super.

Vrati se na normalan build, Insider buildove stavljaš na mobitel koji ne koristiš svakodnevno, to je već Dadn rekao, upravo zbog takvih osoba kao što si ti, osoba koje stavi Insider s Fast Ringa, i očekuju da im bakterija traje po dva dana, da imaju super-optimiziran mobitel...

14 godina
odjavljen
NorthBlue kaže...
Žalosno je što su uspjeli upropastiti platformu koja bi bila dostojan suparnik ios-u i androidu. Zadnje moje iskustvo je bilo sa 1520 a šogor nije oduševljen službenom 950. Mislim da će uskoro ostati samo prah od onoga što je moglo biti odlična platforma.

Nek da 950 meni, priviknut ću se na manji ekran.

17 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Koja svrha onda Insidera kad će build biti 100% ispravan. Nema potrebe, ko je još vidio testirati nešto što je već iztestirano, i nešto što radi kako treba raditi.

Ne znam kakve stranice posječuješ, ali meni i PH radi kako treba, Bug(mobilni) radi super, SMF forumi rade super.

Vrati se na normalan build, Insider buildove stavljaš na mobitel koji ne koristiš svakodnevno, to je već Dadn rekao, upravo zbog takvih osoba kao što si ti, osoba koje stavi Insider s Fast Ringa, i očekuju da im bakterija traje po dva dana, da imaju super-optimiziran mobitel...

Odi malo na cracked.com na 15ak minuta pa ćeš vidjet kako Edge umire.

Bilo bi ok da se testira nešto novo, nešto što do sada nije radilo ali dok rade ne znam ti šta, usput potrgaju 20 ostalih fičera.

Baterija traje sasvim ok (jedna od rijetkih stvari koje rade kako treba). Sve ostalo ne radi ili radi na razini prvog Androida. Nemoj biti zadrti fanboy i priznaj da su uništili OS. Ja sam na Fast Ringu od prvog dana, napisao sam podosta feedbacka ali vidim da se tu ne radi ništa i da nema nikakvog ozbiljnog pomaka. Promijenili su ikonice u Settingsima, wow. VPN od početka ne radi kako treba, notifikacije i dalje štekaju (na jednom buildu su bile super ali su onda i to uneredili) i tako dalje...

Predugo rade na tome, nemaju jasnu viziju kako to mora izgledati i raditi, nemaju poštene testere u MSu nego sve juzeri (luzeri) testiraju i nema teoretske šanse da od W10M išta bude. To je činjenica. MS je zakasnio na taj vlak. Ili ću zamijeniti mob ili ga vraćam na 8.1 (malo je tupast ali radi, što je najbitnije).

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Odi malo na cracked.com na 15ak minuta pa ćeš vidjet kako Edge umire.

Bilo bi ok da se testira nešto novo, nešto što do sada nije radilo ali dok rade ne znam ti šta, usput potrgaju 20 ostalih fičera.

Baterija traje sasvim ok (jedna od rijetkih stvari koje rade kako treba). Sve ostalo ne radi ili radi na razini prvog Androida. Nemoj biti zadrti fanboy i priznaj da su uništili OS. Ja sam na Fast Ringu od prvog dana, napisao sam podosta feedbacka ali vidim da se tu ne radi ništa i da nema nikakvog ozbiljnog pomaka. Promijenili su ikonice u Settingsima, wow. VPN od početka ne radi kako treba, notifikacije i dalje štekaju (na jednom buildu su bile super ali su onda i to uneredili) i tako dalje...

Predugo rade na tome, nemaju jasnu viziju kako to mora izgledati i raditi, nemaju poštene testere u MSu nego sve juzeri (luzeri) testiraju i nema teoretske šanse da od W10M išta bude. To je činjenica. MS je zakasnio na taj vlak. Ili ću zamijeniti mob ili ga vraćam na 8.1 (malo je tupast ali radi, što je najbitnije).

Običnom korisniku je OK ako ga ne pogodi neki od već opisanih bugova. Mene je pogodio bug da je mobitel, ničim izazvan, nazivao ljude iz popisa poziva i to ne redom već nasumice. Vrlo nezgodna boljka, nisam ju uspio riješiti, me natjerala na (nadam se privremeno) odustajanje od WP i povratak iOS-u (uz vrlo povoljnu cijenu iPhone SE uređaja, bitno jeftiniji od kvalitetnijih WP uređaja). Sada, kao pravi rob navika, patim zbog nekih stvari na koje sam se navikao na WP platformi ali preživjeti ću.

Nekako mi se čini da je najveći neprijatelj WP platforme sam Microsoft. Kao da sve rade da ne uspije.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Da kažem i ja svoje mišljenje ovdje, mislim da je ipak ovo forum. Za normalne korisnike možemo reći da je sve dobro, i da sve funkcionira, koliko toliko. OS je dobar ako nemamo greške i ne naletimo na greške, kao što su neki već ovdje napisali. Naravno da je moguć uzrok problema i sam Microsoft, tj. vodeći ljudi Microsofta, koji u javnosti ne šalju pozitivne vijesti. Oni govore da se trenutno neće proizvoditi Lumia telefoni, i ima tu još nekih izjava koje samo pridonose negativnim brojkama OS-a. Jest da je problem broj aplikacija, ali već se na tome radi. Windows 10 mobile ima puno više aplikacije koje su na razini Androida, i to se napreduje. Ali, nažalost nitko ne prisiljava proizvođače aplikacija da svoju aplikaciju redovito ažuriraju, čak niti Microsoft sâm. Dex.pwn- imamo otprilike isto godina pa znam otprilike na što ciljaš. Naravno da je to dobar OS, mi ga stvarno dosta koristimo i tako to, ali neki put se moramo složiti sa nekim greškama i bugovima koje ovaj operativni sustav ima. Naravno da je loše to što se primjećuju i što Microsoft ne radi puno po tom pitanju, ali ne možemo sad braniti OS koji ima greške i bugove. Žao mi je što Microsoft ne radi ništa po pitanju toga da promovira i napravi ovu platformu uspješnijom. Znam da su Android i iOS zauzeli veliki dio tržišta, i moramo se suočiti sa situacijom. Osobno sam se sa Windows 10 mobile vratio na 8.1 prvenstveno zbog baterije i same stabilnosti OS-a. Sad, da li samo ja imam ovakav problem, ili ga imaju i drugi, to ne mogu i ne bih znao reći, ali da treba još dosta ulagati u uglađivanje i bolji rad ovog operativnog sustava, naravno da treba. Zašto to Microsoft ne radi? Ne znam, očito im nije isplativo/ne vide ulogu u tome/neki treći razlog. Meni je osobno žao što nema tih "aplikacija" koje fale i nekakvog malo boljeg marketinga kako bi se ti problemi sa operativnim sustavom i trgovinom bolje riješili. Eto, neki će se složiti sa mnom, neki neće, ali ja sam samo htio napisati vlastiti osvrt na ovu platformu i trenutno stanje.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Ono što ja ne razumijem je to da same MS-ove aplikacije prije stižu na druge platforme nego na vlastiti mobilni OS a i kad stignu lošije su od aplikacija za npr. iOS (za Android ne znam).

14 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

Da kažem i ja svoje mišljenje ovdje, mislim da je ipak ovo forum. Za normalne korisnike možemo reći da je sve dobro, i da sve funkcionira, koliko toliko. OS je dobar ako nemamo greške i ne naletimo na greške, kao što su neki već ovdje napisali. Naravno da je moguć uzrok problema i sam Microsoft, tj. vodeći ljudi Microsofta, koji u javnosti ne šalju pozitivne vijesti. Oni govore da se trenutno neće proizvoditi Lumia telefoni, i ima tu još nekih izjava koje samo pridonose negativnim brojkama OS-a. Jest da je problem broj aplikacija, ali već se na tome radi. Windows 10 mobile ima puno više aplikacije koje su na razini Androida, i to se napreduje. Ali, nažalost nitko ne prisiljava proizvođače aplikacija da svoju aplikaciju redovito ažuriraju, čak niti Microsoft sâm. Dex.pwn- imamo otprilike isto godina pa znam otprilike na što ciljaš. Naravno da je to dobar OS, mi ga stvarno dosta koristimo i tako to, ali neki put se moramo složiti sa nekim greškama i bugovima koje ovaj operativni sustav ima. Naravno da je loše to što se primjećuju i što Microsoft ne radi puno po tom pitanju, ali ne možemo sad braniti OS koji ima greške i bugove. Žao mi je što Microsoft ne radi ništa po pitanju toga da promovira i napravi ovu platformu uspješnijom. Znam da su Android i iOS zauzeli veliki dio tržišta, i moramo se suočiti sa situacijom. Osobno sam se sa Windows 10 mobile vratio na 8.1 prvenstveno zbog baterije i same stabilnosti OS-a. Sad, da li samo ja imam ovakav problem, ili ga imaju i drugi, to ne mogu i ne bih znao reći, ali da treba još dosta ulagati u uglađivanje i bolji rad ovog operativnog sustava, naravno da treba. Zašto to Microsoft ne radi? Ne znam, očito im nije isplativo/ne vide ulogu u tome/neki treći razlog. Meni je osobno žao što nema tih "aplikacija" koje fale i nekakvog malo boljeg marketinga kako bi se ti problemi sa operativnim sustavom i trgovinom bolje riješili. Eto, neki će se složiti sa mnom, neki neće, ali ja sam samo htio napisati vlastiti osvrt na ovu platformu i trenutno stanje.

Ja nekako mislim da je Microsoft svjestan svega toga i namjerno ne žele trošiti resurse na oglašavanje jer žele sustav pripremiti da bude što bolji i zaokružen proizvod za Surface Phone (ako su glasine o njemu točne). Izgleda kao da žele strategiju sa Surface Pro koja im je na kraju uspjela.. 

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
14 godina
WindowsPhone - Općenito

koja je to strategija? da na mobilnom tržištu budu kao apple na desktopu?

mkay?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

koja je to strategija? da na mobilnom tržištu budu kao apple na desktopu?

strategija je jedan OS za sve uređaje (desktop, mobile...). oni gledaju da jednim softwerom pokriju sve u doglednoj budućnosti. sami mobilni biznis im nije u fokusu zbog toga i zato su se mučili s time do sada. sada kada polako OEM proizvođači počinju raditi W10 hardware uređaje MS može polako odahnuti. prvi su koraci napravljeni... oni koji su kratkovidni i samo gledaju mobilno tržište koje je prezasićeno androidima naravno da ne shvaćaju plan MS-a no ne bi Google toliko plaćao "prebjezima" i "pljuvačima" da tu nema nešto zbog čega se div boji "malog miša"... ni google ni apple nemaju još strategiju jednog OS-a za sve uređaje i tu MS vidi svoju šansu

15 godina
dadn kaže...

strategija je jedan OS za sve uređaje (desktop, mobile...). oni gledaju da jednim softwerom pokriju sve u doglednoj budućnosti. sami mobilni biznis im nije u fokusu zbog toga i zato su se mučili s time do sada. sada kada polako OEM proizvođači počinju raditi W10 hardware uređaje MS može polako odahnuti. prvi su koraci napravljeni... oni koji su kratkovidni i samo gledaju mobilno tržište koje je prezasićeno androidima naravno da ne shvaćaju plan MS-a no ne bi Google toliko plaćao "prebjezima" i "pljuvačima" da tu nema nešto zbog čega se div boji "malog miša"... ni google ni apple nemaju još strategiju jednog OS-a za sve uređaje i tu MS vidi svoju šansu

Meni se WP platforma sviđa, W10 koristim i držim da je to odličan OS. Mobilni OS i klasični nikad neće biti isti OS. Bez obzira koliko im je sučelje slično/isto dovoljno je pogledati na činjenicu da imaš aplikacije za mobilni OS i aplikacije za klasični OS (npr Office aplikacije) što je uzrokovano razlikom u hardveru za koji su OS-evi namijenjeni. Osobno mislim da je njihov glavni cilj trgovina aplikacijama i dodatna zarada tako da ne mislim da im je mobilni OS sporedan. Kad pogledaš sva istraživanja postaje jasno da je u porastu pristup sadržajima na netu i raznim uslugama putem mobilnih OS-eva. Ne mislim da će MS lako zanemariti tu činjenicu.

Što se tiče zadnjeg dijela tvog posta, mislim da pretjeruješ. Većina ljudi, tu na Forumu, su samo korisnici. Doduše ima pokoji zagriženi fan boy ali većina to nije. Kao korisniku mi nije problem migrirati na platformu koja mi je lakša/s manje problema/nazovi kako hoćeš.... Vjerujem da je ista situacija i s većinom drugih korisnika. Neće svijet propasti zbog moje promjene mobilnog OS-a niti je zbog toga platforma koju sam napustio postala gora (ili najgora). To se jednostavno dogodi i to je to.

12 godina
protjeran
Bećari moji, sve su to nagadjanja, tako da.....

No ja nerazumijem čemu toliko naboja u spikama oko platformi.
Pa to su sve samo uredjaji koje tako i tako mjenjamo svakih par godina. I nevidim nikakav problem da tada prilikom kupnje si svatko odabere ono kaj mu trenutno najvise odgovara u cjenovnom razredu na koji je spreman ulupati u plastiku koju bu hitil za koju godinu.

Ovak kad vas se gleda sasteane, covjek bi reko da mozda imate na milione u dionicama ms ili googla pa se zato toliko pjenite oko svega toga... I symbian je nestao pa svijet nije propal...

7 0 hvala 1
14 godina
WindowsPhone - Općenito

jedan os za mobitele i pc? čemu to?

sad je svima valjda jasno da je continuum obični tehnološki gimmick.

jel tako teško (rekal bi da nije uz njihov kapital) napraviti  svakih 12 ili 18 mjeseci 1 low end, 1 mid i 1 high end model lumie, eventualno ove xl modele ubaciti ako neko treba/želi veći ekran, i sve zaokružiti optimiziranim mobilnim os-om za ta tri uređaja, nego čekati mesiju zvan jedan os na svim uređajima, a do tada ako tko i što ostane od toga svega?

mkay?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vjerojatno je teže jer to dovodi do velikog broja modela na koje treba uskladiti sustav. Sjećate se wp8/8.1 koliko je trebalo da dođe novi update sustava, trajalo je jako dugo baš zbog velikog broja modela. Na win10m trebaju još raditi i vjerojatno bi ih usporilo da to sve trebaju prilagoditi i testirati na xy modela. 

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
11 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

jedan os za mobitele i pc? čemu to?

sad je svima valjda jasno da je continuum obični tehnološki gimmick.

continuum nema veze s time. to je samo dodatna opcija... a zašto.. eto vidiš svi su razmišljanja jedan OS za mobitele, jedan za tablete, jedan za desktop PC, jedan za igraću konzolu. a sad zamisli da sve pogoni jedan OS. znači imaš iste aplikacije i igre na svima koje se samo jednom kupe... možda previše zlokobno zvuči jedan OS za sve (npr jedan prsten da vlada svima ili iz zadnjeg terminatora Skynet) i jasno je da ljudi baš ne prihvaćaju to.. ovo je MS možžda suviše rano da je krenio sa time (kao što nikog nije bilo briga kad je napravio prvi tablet 2002) no otvorio je Pandorinu kutiju i nazad više ne ide. 

15 godina

Ma naravno, potpuno se slažem. Samo svatko ovdje iznosi svoja mišljenja i poglede generalno na tu platformu, tako da je ovo više zapravo ispala kao neka diskusija i polemika oko OS-a, nego nekakvo nabijanje naboja Prepostavljam da bi većina od nas htjela uređaj koji ima trenutno najbolje specifikacije, a da sa druge strane ima potpuno čisti OS i sa sigurnim updateima i slično. Ali tako je kako je, sada ne možemo ništa i svatko je u trenutku kupnje mislio da je mobitel koji imaju trenutno, u tom trenutku kupnje bio najbolji. Vjerojatno bi svi htjeli što manje novaca uložiti, a da mobitel bude dobar jedno 4-5 godina. Eh, sad, pa ne može sve u jednom, nažalost..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
14 godina
odjavljen

Na PC-u isto koristim Edge, i ta stranica mi radi normalno. Pogledaj specifikacije kompa, malo je jači od moba i to je to(barem CPU). Provjerit ću za mob, al isti se kod vrti i na PC-u i na mobu.

12 godina
WindowsPhone - Općenito

L930, W10, nije insajder

Shazam mi ne radi vec tjednima, nista ne moze pronaci, reinstalacija aplikacije nije pomogla, ima tko kakvu ideju?

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice