WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.044.668
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: WindowsPhone - Općenito
Opcenito pitanje za lumiu 920, dal netko ima takav slucaj.
Naime da ne pisem sada objasnjenja tko je tko...
I osoba A i osoba B imaju lumiju 920.
Osoba A je lumiju kupila u HTu i starija je godinu dana od lumije osobe B koja je kupljena u Mobisu.
Obje lumije su povukle 8.1 update i lumija osobe A nema glance, a lumija osobe B ima glance jos od onog pre update za 8.1. Jedina razlika koju ja uocavam na obje je kada se ode u postavke u izbornik About, pod dodatnim detaljima razlikuju se u carrieru.
Jel se moze to kako rijesiti, a da se osoba A i B ne zamjene za uredaje prije nego se pokolju (u toj prici osobe A i B su punac i moja draga). 😃
11 godina
neaktivan
Sry na double postu, pisem s mobitela, ak je bitno i jedna i druga lumija su u HT-u od samog pocetka, samo je A zakljucana na HT dok je B tvornicki otkljucana.
18 godina
MetaSk kaže...
Opcenito pitanje za lumiu 920, dal netko ima takav slucaj.
Naime da ne pisem sada objasnjenja tko je tko...
I osoba A i osoba B imaju lumiju 920.
Osoba A je lumiju kupila u HTu i starija je godinu dana od lumije osobe B koja je kupljena u Mobisu.
Obje lumije su povukle 8.1 update i lumija osobe A nema glance, a lumija osobe B ima glance jos od onog pre update za 8.1. Jedina razlika koju ja uocavam na obje je kada se ode u postavke u izbornik About, pod dodatnim detaljima razlikuju se u carrieru.
Jel se moze to kako rijesiti, a da se osoba A i B ne zamjene za uredaje prije nego se pokolju (u toj prici osobe A i B su punac i moja draga). 😃

Ne radi ništa, pusti ih da se obračunaju!

Uzmi pivu, navijaj te javi ishod! :)

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Osoba A vjerojatno treba instalirati Glance aplikaciju.

Ali ne moraš joj to reći :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Instaliranje aplikacije nije rijesenje za osobu A jer ipak je to vanjska aplikacija a ne nesto sto dolazi sa samim mobitelom u sistemskim postavkama ( A je picajzla za pop**dit).
Ako bude sore svakako postam u temu, nadam se samo da se fight bit po danu jer moja 520 ne snima bas najbolje po noci 😃
17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito
zanima me jedna stvar u vezi vijeka baterije.
Tocnije u vezi ugradene aplikacije "Battery Saver"..

Znaci u windows phone 8.1 pod Battery Saver postoje 3 opcije ( "Kada je baterija pri kraju", "Od sada pa do sljedeceg punjenja" i "Uvijek").

Ako stavim opciju "Uvijek" ona je ista kao i "Od sada pa do sljedeceg punjenja" samo sto kod ove prve opcije i nakon sta se napuni baterija ona i dalje ostaje.
Istina, opcija "Uvijek" gasi nepotrebne pozadinske aplikacije i ne dolaze notifikacije od istih nego se one vide samo nakon sta rucno udemo u tu aplikaciju.
Ali ono sta mene zanima je kakva je onda razlika izmedu tog "Battery Savera" kad je ukljucen i kad nije, ako mi sami rucno odaberemo koje aplikacije ne zelimo da nam rade u pozadini i ako sami rucno nastimamo da nam notifikacije dolaze cak i kad je "Battery Saver" ukljucen.?? pretpostavljam nikakve?
A posto sam ja rucno nastimo za svaku aplikaciju koja ce mi raditi u pozadini i od koje cu dobivati obavjesti od koje aplikacije, i ugasia bluetooth, stavia crnu pozadinu, smanjia svjetlost ekrana na nisku i sve ostale stvari koje je preporuceno napraviti za produzenje baterije, da li battery saver onda ima ikakvog smisla da bude ukljucen? Tj koliko on zapravo ustedi bateriju?
Ako ne nesto pretjerano onda mi je bolje da je ugasen i da sam rucno odaberem koje aplikacije ce raditi itd...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
nemesis777 kaže...
zanima me jedna stvar u vezi vijeka baterije.
Tocnije u vezi ugradene aplikacije "Battery Saver"..

Znaci u windows phone 8.1 pod Battery Saver postoje 3 opcije ( "Kada je baterija pri kraju", "Od sada pa do sljedeceg punjenja" i "Uvijek").

Ako stavim opciju "Uvijek" ona je ista kao i "Od sada pa do sljedeceg punjenja" samo sto kod ove prve opcije i nakon sta se napuni baterija ona i dalje ostaje.
Istina, opcija "Uvijek" gasi nepotrebne pozadinske aplikacije i ne dolaze notifikacije od istih nego se one vide samo nakon sta rucno udemo u tu aplikaciju.
Ali ono sta mene zanima je kakva je onda razlika izmedu tog "Battery Savera" kad je ukljucen i kad nije, ako mi sami rucno odaberemo koje aplikacije ne zelimo da nam rade u pozadini i ako sami rucno nastimamo da nam notifikacije dolaze cak i kad je "Battery Saver" ukljucen.?? pretpostavljam nikakve?
A posto sam ja rucno nastimo za svaku aplikaciju koja ce mi raditi u pozadini i od koje cu dobivati obavjesti od koje aplikacije, i ugasia bluetooth, stavia crnu pozadinu, smanjia svjetlost ekrana na nisku i sve ostale stvari koje je preporuceno napraviti za produzenje baterije, da li battery saver onda ima ikakvog smisla da bude ukljucen? Tj koliko on zapravo ustedi bateriju?
Ako ne nesto pretjerano onda mi je bolje da je ugasen i da sam rucno odaberem koje aplikacije ce raditi itd...?

U tom slucaju, "battery saver" samo još dodatno smanji osvijetljenje zaslona, i tragi komicno, za to također trebaš uključit posebnu opciju u "display" postavkama... Hebiga, loše su izveli battery menađment u WP...

17 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

jok, battery saver se tek pali na 25% baterije i gore u not centru imaš malu ikonicu srčeka... barem sam siguran da je tako jer mi već dugo mobitel nije vidio toliki mali %. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MasterPeace kaže...

U tom slucaju, "battery saver" samo još dodatno smanji osvijetljenje zaslona, i tragi komicno, za to također trebaš uključit posebnu opciju u "display" postavkama... Hebiga, loše su izveli battery menađment u WP...

Ne smanji, jer sam i to rucno nastimo da mi ostane osvjetljenje uvijek na "nisko" :)

tako da u biti niti ne isplati se drzati ukljucen battery saver (osim opcije "Kada je baterija pri kraju") ako se rucno nastimaju sve te postavke za ustedu baterije, jer kad je ukljucena usteda onda se ne dobivaju notifikacije, a nevirujem da za tih par notifikacija sta mi dolaze da ce se baterija nesto znatnije potrosit :/

Ispravi me ako grijesim :/

17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

jok, battery saver se tek pali na 25% baterije i gore u not centru imaš malu ikonicu srčeka... barem sam siguran da je tako jer mi već dugo mobitel nije vidio toliki mali %. 

da znam, do sada mi je nekih 2 tjedna bia upaljen stalno battery saver, ali nisam dobivo nikakve notifikacije pa sam ga odlucija ugasit, i rucno nastimat sve te postavke i aplikacije u pozadini koje ce mi radit tako da nevirujem da cu primjetit nesto osjetnije padanje baterije zbog toga :/ bar se nadam

12 godina
protjeran
nemesis777 kaže...
MasterPeace kaže...

Ne smanji, jer sam i to rucno nastimo da mi ostane osvjetljenje uvijek na "nisko" :)

tako da u biti niti ne isplati se drzati ukljucen battery saver (osim opcije "Kada je baterija pri kraju") ako se rucno nastimaju sve te postavke za ustedu baterije, jer kad je ukljucena usteda onda se ne dobivaju notifikacije, a nevirujem da za tih par notifikacija sta mi dolaze da ce se baterija nesto znatnije potrosit :/

Ispravi me ako grijesim :/

"nisko" je najnize koliko rucno mozes postelat, al kad ukljucis "battery saver" onda ga on jos automatski snizi, ponekad do te mjere, da je ekran na rubu upotrebljivosti... Dakle osim tog "ficera", battery saver ne donosi nista sto rucno ne mozes podesit...

17 godina
neaktivan
MasterPeace kaže...

"nisko" je najnize koliko rucno mozes postelat, al kad ukljucis "battery saver" onda ga on jos automatski snizi, ponekad do te mjere, da je ekran na rubu upotrebljivosti... Dakle osim tog "ficera", battery saver ne donosi nista sto rucno ne mozes podesit...

da znam da on jos dodatno smanji svjetlost ali to sam odma iskljucia jer je doslovno nevidljivo... pogotovo kad si vani negdje pod dnevnim svjetlom..

dakle neznam jel to iko tako drzi svjetlost osim ako ne misli pokvarit oci u roku od pola godine :/

13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Imam problema sa postavljanjem Exchange-a na L920.

Mijenjam se na par dana sa ocem za mobitele (ide na put i treba mu dobra kamera) te mu dajem svoju L920.

Pokušavam zadnjih pol sata sredit Exchange jer mu je mail bitan za posao i nikako mi ne ide. Nakon kaj ukucam sve potrebno, mail adresu, pasword, domain, server ili mi izbaci certificate error ili ga ne izbaci, uđe u mail i neprestano pokušava napravit sync al nemože.

Na iPhone-u 4 Exchange radi bez problema, Sony Xperia E1 isto tako al na prokletom WP neće.

Ima li netko nekakvu ideju?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 16:53 (Sheldon).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Opera mini, doduše beta, ali veseli čovjeka... http://www.wpcentral.com/opera-mini-beta-browser-windows-phone-now-available

I ne radi, barem meni na Lumii 630

Nemam 14 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 19:40 (Danijel14).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Probao i izbrisao... govno i loš port

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
WindowsPhone - Općenito

Koristite li onaj double-tap za otključavanje telefona?

Ja koristim i sad svaki mobitel koji uzmem u ruke odma stišćem po ekranu da se otključa :)

23 Da
13 Ne
Zdravi i veseli bili :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, Opera Mini je izašla ali izgleda da imaju nekih problema sa aplikacijom, svima zapne na 20ak %.. vjerojatno će biti riješeno kroz dan dva sa novim updateom 

One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
14 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja čekam operu mobile. Zapravo i ne treba, neka samo u IE srede da je lakše prelazit u druge tabove, to me jedino smeta.

1 0 hvala 0
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Skinuo sam Operu jutros, uredno se instalirala, otvorila, radila. Ako je i bio neki problem, ili je bila navala kada se proširila vijest da je izašla beta ili su stvarno imali nekih problema, ali sada radi. Koliko dobro... ne znam, osim inicijalnog otvaranja i loadanja jedne stranice, nisam dalje kopao po njoj, kasnije ću.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Cesto ne otvara stranice od prve, login problemi na vise stranica, ne podrzava html5, i izgleda kao port s Windows Mobile...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sheldon kaže...

Imam problema sa postavljanjem Exchange-a na L920.

Mijenjam se na par dana sa ocem za mobitele (ide na put i treba mu dobra kamera) te mu dajem svoju L920.

Pokušavam zadnjih pol sata sredit Exchange jer mu je mail bitan za posao i nikako mi ne ide. Nakon kaj ukucam sve potrebno, mail adresu, pasword, domain, server ili mi izbaci certificate error ili ga ne izbaci, uđe u mail i neprestano pokušava napravit sync al nemože.

Na iPhone-u 4 Exchange radi bez problema, Sony Xperia E1 isto tako al na prokletom WP neće.

Ima li netko nekakvu ideju?

Ja imam Exchange na mobitelu, čini mi se da taj server nije pravilno iskonfiguriran, tj. nema public signed certifikat. Trebao bi uvesti self-signed certifikat ručno. Googlaj kako.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
WindowsPhone - Općenito

ima tko slican bug u metro tube aplikaciji? I vidio sam dns stiglo neko azuriranje za fb messenger, jel zna itko sta je novo, ja nisam primjetio da je ista drukcije, vjv neki bug fix

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 8:57 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Šta fali "UC Browseru"?
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito
Malo mi smeta što u Operi Mini ima nekih djelova koji nisu u ''flat'' dizajnu, malo mi to ubija WPov dizajn

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

btw, izasao je UC browser preview

WP 8.1 GDR1 DP @ Lumia 820
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kakav preview? Uc browser je vani odavno, sta sam propustio?
Windows Phone FTW
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja sam dobio mail od opere da mogu skinuti s marketa betu, ali ne radi mi, na cyan sam 920 s PfD, ne otvara se uopće

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/opera-mini-beta/b3bf000a-e004-4ecb-a8fb-9fc817cdab90?signin=true

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 11:18 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nisi jedini i meni neće na Ativu S 8.1
16 godina
WindowsPhone - Općenito
Malo se poigrao. Kao što se svi koji su probali žale... izgleda kao čisti port sa Symbiana, nema HTML5, crashanje, plus, nakon što se dvaput crashala, sada mi za svaku stranicu javlja "Failed to parse client". Neka stoji u memoriji, IE ću koristiti i dalje, pa ćemo vidjeti kako će se razvijati. Za sada... ne zaslužuje ni da je se ocijeni sa 1 zvijezdicom.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Nakon upgradea na 8.1,na Lumiji 520,nece da prima pozive..Prije se ista stvar dogadjala,no prebacivanjem na jezicne postave sa hrvatskog na njemacki,pozivi su proradili,potom je vracen jezik na hrvatski,i sve je bilo ok.Medjutim,sada,u Postavkam-Jezik,stoji hrvatski kao aktivan,i njemacki kao dostupan,medjutim,nikako ne mogu selektirati njemacki da mi postane aktivan.Ima opcija drzanja "tipke" njemackog jezika,no ne i u izborniku koji se pojavi selekcija jezika...svasta nesto,ali to ne.Jel trebam mozda neku drugu opciju za to "saltanje".?.unaprijed hvala..{#}

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice