Smije li se električne automobile puniti u garažam

poruka: 6
|
čitano: 2.150
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Smije li se električne automobile puniti u garažam".
17 godina

LOL@ "pod uvjetom da se poštuju stručna pravila i zakonska procedura".
Ovo kod nas ne prolazi jednostavno zato jer su ljudi lijeni i needucirani a čuvaju vlastitu guzicu u državi koja im ne pomaže nego ih samo maltretira, pa tako na niti jednoj inspekciji ovo neće proći.
Nema propisa koji to (pozitivno) reguliraju i dok se takvi propisi ne donesu to će u većem broju slučajeva biti tabula rasa. A ako kad se dogodi nekakav požar (ili još gore, netko strada u tom požaru) više uopće nećeš vidjeti novih instalacija, a stare će se ukidati i zabranjivati.

Zaključak: čekamo amere da ovo kvalitetno reguliraju jer EU neće, a RH neće na kvadrat.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2026 8:10 (Veliki Brat).

2 3 hvala 0
5 godina
Re: Smije li se električne automobile puniti u gar
Inace sam svako malo u nekom stanu ili zgradi na dnevnoj bazi i po vise puta majke mi ako sam vidio jedan normalan prikljucak za el auto u ovih 5 godina , sve su to od reda bili nekakvi produzni kablovi prek kuce, iz podruma od susjeda itd znaci ko za Bozić, mi to sami reguliramo kako cemo😁
Moj PC  
6 0 hvala 2
17 godina

U članku nisu napisali da kod zapljenja električnog automobila stvara temperatura koja razara nosivi zid, nosivu strukturu zgrade.

Evo link na zapaljenje auta koje se nije punilo a došlo je do požara  : https://insideevs.com/news/729196/mercedes-eqe-korea-fire-underground/

Ja sam za punjenje  i parkiranje električnih automobila na otvorenom.  Gašenje u zatvorenim prostorima je teško ako i nemoguće.

Nisam protiv elktričnih automobila i uskoro ću i sam imati jednog.

4 2 hvala 2
16 godina
Veliki Brat kaže...

LOL@ "pod uvjetom da se poštuju stručna pravila i zakonska procedura".
Ovo kod nas ne prolazi jednostavno zato jer su ljudi lijeni i needucirani a čuvaju vlastitu guzicu u državi koja im ne pomaže nego ih samo maltretira, pa tako na niti jednoj inspekciji ovo neće proći.
Nema propisa koji to (pozitivno) reguliraju i dok se takvi propisi ne donesu to će u većem broju slučajeva biti tabula rasa. A ako kad se dogodi nekakav požar (ili još gore, netko strada u tom požaru) više uopće nećeš vidjeti novih instalacija, a stare će se ukidati i zabranjivati.

Zaključak: čekamo amere da ovo kvalitetno reguliraju jer EU neće, a RH neće na kvadrat.

Postoji zakon o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva (NN 20/16) te EU regulativa (Alternative Fuel Infrastructure Regulation) koji smo usvojili, ali još ne provodimo u potpunosti.

Uz to, u Zakonu o gradnji još je 2019. definira potrebu za pripremom višestambenih zgrada za punionice. Zadnjim izmjenama početkom ove godine (NN 155/25) zakon je dodatno opisao temeljne zahtjeve za građevinu koje je potrebno osigurati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2026 18:27 (Ferritin).
17 godina
Ma super je to, samo to nisu jedini zakoni, jel'da?
Gledam te!
5 godina
Vrlo je jednostavno - dozvolio jedino LFP ili slične sigurne tehnologije baterija i stvar riješena...

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice