Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 992.035
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Uređaj vraćen sa servisa i sve je prošlo OK. Priznali garanciju iako je indikator vlage bio crvenkast. Plus za Sony.

Druga stvar, zamijenjen zvučnik i sad se čuje savršeno. Još jedan plus.

A zadnja stvar i najbolja je što mi sad u uređaju piše Bootloader unlock allowed: YES 

Do sad je bio NO i ovo je stvarno veliki plus. 

Zanimljivo što nigdje u servisu nisu naveli da su bilo šta drugo mjenjali osim zvučnika. Jel zamijenjena matična bez da su napisali ili je moguće da su nekako drugačije prebacili iz NO u YES?

Ovo me iznenadilo, nije mi jasno, ali me razveselilo... :)

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Vjerovatno je bila izmjena maticne

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ovo sto se tice tvornicke folije, odaziv touchscreena je stvarno slabiji, to sam i ja primjetio i ekran je puno slabiji, meni je puko na kutu kod zvučnika gornjeg, naime folija drzi ekran puno jaci, nebih preporucio skidanje osim ako se radi o velikoj steti od ogrebotina...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z
geci1981 kaže...

Da je bila izmjena matične pretpostavljam da bi automatski dobio i drugi IMEI, a meni je ostao isti. Ispravite me ako griješim...

Jel moguće da postoji softwerski način prebacivanja iz NO u YES ili ...?

14 godina
neaktivan
Pokemon kaže...
geci1981 kaže...

Da je bila izmjena matične pretpostavljam da bi automatski dobio i drugi IMEI, a meni je ostao isti. Ispravite me ako griješim...

Imaš pravo...meni su na jamstvenom listu prekrižili stari IMEI i naveli novi...

13 godina
neaktivan
geci1981 kaže...
Pokemon kaže...
geci1981 kaže...

Imaš pravo...meni su na jamstvenom listu prekrižili stari IMEI i naveli novi...

Evo C/P servisnog naloga i meni je nakon toga ostao isti IMEI, ali sam dobio mogućnost otključavanja bootloader-a (Bootloader unlock allowed: YES)

Kvar

Greška: Problem s zvučnikom / mikrofonom, 

Opis greške: PROBLEM JE SA ZVUČNIKOM, PONEKAD KORISNIK NE ČUJE SUGOVORNIKE. VIDI DOPIS.

Vidljiva oštećenja: IZGREBAN, IND VLAGE DJELOMIČNO CRVENI

Informacije o servisu

Servisni status: REP (Repaired), 

Datum završetka: 26.03.2014. 18:00:00

Datum izlaska iz servisa: 26.03.2014. 18:00:00

Novi IMEI: 

Novi serijski broj: - 

Napomena

Na uređaju je uočen navedeni kvar.Zamjena zvučnika i zaštitnih naljepnica,promjena softwarea i skripte,formatiranje interne memorije uređaja,testiranje

15 godina
odjavljen
Ma mijenjali su plocu garant, kod mene je ista stvar bila i mijenjana je ploca i dobio sam mogucnost otkljucavanja bootloadera :)
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Ma mijenjali su plocu garant, kod mene je ista stvar bila i mijenjana je ploca i dobio sam mogucnost otkljucavanja bootloadera :)

Biće da je tako. Iako sam ja do sad bio u uvjerenju da mjenjanjem matične se mjenja i IMEI, ali očigledno sam u krivu... :)

Uglavnom sve šljaka i sad imam više opcija za igranje (čitaj da nešto zaje...) :D

16 godina
Sony Xperia Z

Izašao kitkat za xperiu z za t-mobile korisnike. Prije skidanja mobitel morate dva puta za redom ugasiti i jednom upaliti i pojaviti će se u izborniku update.

Potpis!
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sony Xperia Z

Jel stvarno toliko loša baterija na ovoj xperiji kako se priča i ima li toliko problema?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Naravno da nije losa, vcrs cu ti ubaciti screenshot-ove, imam po 13h baterije i 5:20h on screen-a, imam i 20h baterije + 4h on screen-a uz 1h razgovora, nikad al nikad nisam imao ispod 4h on screena.
Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
Naravno da nije losa, vcrs cu ti ubaciti screenshot-ove, imam po 13h baterije i 5:20h on screen-a, imam i 20h baterije + 4h on screen-a uz 1h razgovora, nikad al nikad nisam imao ispod 4h on screena.

Da mi je znati tko ti je dao TD - vjerojatno neki balavander koji nije vidio mob ni na slici {#} .

Kaj se baterije tice stvarno je vise nego dobra - gledajuci ostale .

16 godina
protjeran
Sony Xperia Z

Od kuda onda komentari svi negativni po internetu u vezi baterije?

I to stvarno JAKO puno negativnih komentara.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
EZY-E kaže...

Možda sa 4.1.2, ali na 4.3 možeš dobiš 4h+. Iako ljudi se žale da je 4-5h premalo, ali to je nekakvi "standard" za današnje pametne telefone (iako ima iznimaka kao LG G2).

16 godina
protjeran
Deawood kaže...
EZY-E kaže...

Možda sa 4.1.2, ali na 4.3 možeš dobiš 4h+. Iako ljudi se žale da je 4-5h premalo, ali to je nekakvi "standard" za današnje pametne telefone (iako ima iznimaka kao LG G2).

Ako je 4-5 h onda je to super, ja sam sretan kad na svom sensationu dobijem 3 h.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Pozdrav. Danas sam kupio Xperiu Z, zakljucana je na tele2, pod bootloader mi pise NO. Zanima me jel ja mogu nju rootati i promjeniti sustav bez obzira na otkljucavanje bootloadera ? 

Ako mi netko moze malo pojasniti posto sam dosad bio stalno na Samsungu. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Marko5552 kaže...

Pozdrav. Danas sam kupio Xperiu Z, zakljucana je na tele2, pod bootloader mi pise NO. Zanima me jel ja mogu nju rootati i promjeniti sustav bez obzira na otkljucavanje bootloadera ? 

Ako mi netko moze malo pojasniti posto sam dosad bio stalno na Samsungu. Hvala

Moguće ju je rootati naravno, uglavnom flashaj si neki 4.22 ROM, npr ovaj: http://forum.xda-developers.com/xperia-z/general/ftf-xperia-z-c6603-stock-10-3-1-2-67-t2455849

Rootaš ga pomoću programa Kingo android ROOT (iskljuci si USB debugging i nepoznate izvore): http://www.kingoapp.com/android-root.htm

Instaliraj si Dual Recovery: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2261606

Onda si skini 4.3 ROM (.zip), flashas ga iz CWM-a ili TWRP-a i poslije njega pomocu flashtoola Stripped .101 (kernel za 4.3): http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-rooted-deodexed-zipaligned-stock-10-t2567413 

13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Pitanje...zasto mi odjednom "guta" puno rama...isti broj aplikacija ko i prije recimo tjedan dana,mobitel nema custom ROM,zadnja verzija softwera...spusti se na npr. 95 rama slobodno,i kad ga upalim i ugasim onda se vrati na normalu,i onda nakon nekog vremena ponovo ista stvar :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ekipa, da li znate da li postoji a XperiuZ onaj ''hard case'' tj oklop... nesto tipa ovo za sgs http://www.shopandroid.com/images/product_images/accessories/additional_images/14299/large/1.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 3:45 (Goddish).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Imam problem, gledao sam u wakelock detector aplikaciji i izbaci mi ovaj com.sonyericsson.android.wake up i sad ne znam kako da to blokiram, na koji nacin. Koliko vidim to nesto ima veze sa fast.dormancy. Jel tele2 podrzava fast dormancy ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 19:00 (Marko5552).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Makni si fast dormacy, cim vidis da ti radi waklock-ove, odma znas da ti ju operater ne podrzava
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ok hvala, probat cu jos jedan dan da vidim u cemu je problem. Inace jeli netko skidao original ovu foliju s ekrana, ova moja je malo izgrebana pa ne znam jel gubim jamstvo s tim ?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ovisi o operateru, npr kod t-mobile-a ne gubis jamstvo

Najbolje kupi si neku foliju jos i naljepi preko, te ogrebotine ti se onda nece vidjet a jos ces bolje stitit ekran
14 godina
Sony Xperia Z
Zna li netko kako izbrisati sim kontakte na Xperiji Z?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z
Zna li netko kako izbrisati sim kontakte na Xperiji Z?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Jel moze netko provjeriti u wakelock detectoru, jel ima isti problem kao ja tim sonyericsson wakeup ?

Sto se tice original folije, zvao sam u agram servis i kaze mi covjek da mogu slobodno skinuti ne utjece na jamstvo. On takodjer ima xperiu z i kaze skini foliju, ne bude toliko otisaka i prasine po mobitelu. Tako da sad znam sta mi je ciniti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 15:38 (Marko5552).

1 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Imam problem

Uređaj mi se stalno gasi sam od sebe mislim da je to zbog nečega s SIM karticom (sad dal je čitač otišao il moja kartica neznam, probao bih, ali imam samo jedan microSIM).

Prvo sam mislio da je zbog ROM-a i vratio sam se na stock 4.3 sad, ali opet. Izvadio sam karticu, jel bi bilo dobro da ju možda s nečime prebrišem?

Btw: voda nije ušla jer ga niti nisam potapao, a i indikator je bijeli ko snijeg

EDIT:

Sad i bez kartice mi se opet gasi.

Samo sam na HAngoutsu stisnuo "u redu" i ovaj se ugasio.

Trebam možda u servis s njom? :(

Sad mi se to konstantno radi kad hoću ući u postavke...

EDIT 2:

Više mi ne radi to kad u postavke idem, ali ga nešto s tim sim-om hebe, ugasio mi se ponovno i kad trebam upisat pin samo stoji ono "otključavanje sim kartice" i ne otključava ju

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 17:33 (speedy56).

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Dakle, po najnovijem, upišem pin i uređaj otključa sim karticu, ali se onda neće spojiti na mrežu (piše nema usluge, kaže da nema signala itd...)

Jel je to do sim kartice ili ipak do uređaja? 

Molim odgovor ako netko zna

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bilo tko?? :/

14 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Da je moj ja bi ga odnio na servis .

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail: