Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 989.031
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Napokon dobre vijesti!

Dobivamo 5.0.2 krajem ovog/pocetkom drugog tjedna, sada je i sluzbeno.

Bilo je i vrijeme, Sony!

Sony Xperia Z C6603, Nokia Asha 300

4 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

i? ima li kakve naznake? sad malo listam. i još nigdje za sad. bar ne po vijestima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ma tu je*e lud zbunjenog.

Trebo je izac vec, a jos nije ni certifikaciju dobio.

Tako da, doslovno je Sony-eva prica trenutno: 'kad dobijete-dobijete, budite sretni.'

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Sony Xperia Z
Psych0 kaže...

Ma tu je*e lud zbunjenog.

Trebo je izac vec, a jos nije ni certifikaciju dobio.

Tako da, doslovno je Sony-eva prica trenutno: 'kad dobijete-dobijete, budite sretni.'

ma nije meni žurba. ima već beta 12.1 cyanogen... al bi htio ovu verziju prerađenu od ofišl verzije od sonya. a ne neke sklepane od svih strana. :D

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Evo, da sam ranije rekao, ranije bi se dogodilo.

PTCRB je izdao sluzbenu potvrdu da je Sony zavrsio sa testiranjem softvera, i dao certifikat za izdavanje istog!

Verzija nosi ime 10.6.A.0.454, a izlazak se ocekuje u naredna dva tjedna.

Zavrseno je cekanje, dobivamo i 5.1.x u 8. mjesecu, sa pomalo 'kiselim' osmijehom na licu- hvala Sony! :)

1 0 hvala 2
14 godina
Sony Xperia Z

Imajući u obziru da Z Ultra košta malo više od 2 soma kuna u dućanu novi, da li ga preporučate? Da li je netko koristio navedeni mobitel ili ga koristi pa da napiše mane i nedostatke koje trebam znati pri kupnji istoga? 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam ga malo koristio ali nekako mi je bolja moja obicna Xperia Z..Ono cudo jeste dobro, ali je kao tablet..Niti stane u džep, niti ga možeš ugodno koristiti sa jednom rukom, više na tablet vuče po meni...

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Lollipop je vani!

OTA je krenuo, cak je OTA verzija izbacena prije mego sta je osvanulo na XperiFirmu sto inace nije obicaj za Sony.

C6602 verzija je vec updateana u 95% slucajeva, trenutno ja skupa sa ekipom na xda cekamo nekog sa C6603 verzijom tko je dobio update, da nam da svoj customization id da i mi dobijemo OTA.

Trenutno izlazi samo u Thaiwanu i Hong Kongu, nocas ce se to prosirit.

Stay tuned!

sent from my Sony Xperia Z C6603

0 0 hvala 1
16 godina
Psych0 kaže...

Lollipop je vani!

OTA je krenuo, cak je OTA verzija izbacena prije mego sta je osvanulo na XperiFirmu sto inace nije obicaj za Sony.

C6602 verzija je vec updateana u 95% slucajeva, trenutno ja skupa sa ekipom na xda cekamo nekog sa C6603 verzijom tko je dobio update, da nam da svoj customization id da i mi dobijemo OTA.

Trenutno izlazi samo u Thaiwanu i Hong Kongu, nocas ce se to prosirit.

Stay tuned!

baci i koji link na xda kad već čekaš... ja ću kad stignem.

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Isprike na cekanju!
Trenutno podrzani uredaji koji dobivaju update (ovog trena) su:

Xperia Z (C6602)
Customized TW (Taiwan) 1270-5691
Customized US (USA) 1271-0119

Xperia ZR (C5502)
Customized TW (Taiwan) 1272-7047
Taiwan Mobile TW (Taiwan) 1277-3128
Customized US (USA) 1273-9930

Xperia ZR (C5503)
Customized HK (Hong Kong) 1274-0031

Posto jos nigdje u svijetu C6603 (LTE verzija) nije dobila update, napravljen je .ftf od update-a za C6602, i flashan na C6603, radi skroz normalno samo sta nema LTE-a.

Meni toliko ni ne smeta jer ionako nisam na pretplati, pa ne mogu dobiti 4G signal.

ovoj temi mozete pratiti kompletan razvoj situacije, a odavde mozete skinuti .ftf i flashati Lollipop na svoju Xperiu!

0 0 hvala 4
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Sutra idu linkovi od .ftf-a za C6603 verziju koja je vani, te mali tutorial za vracanje na KitKat, mada za to ne vidim razlog, ovakvu brzinu mobitela ne pamtim od Jelly Beana!

0 0 hvala 2
14 godina
Psych0 kaže...

Sutra idu linkovi od .ftf-a za C6603 verziju koja je vani, te mali tutorial za vracanje na KitKat, mada za to ne vidim razlog, ovakvu brzinu mobitela ne pamtim od Jelly Beana!

Kakva je baterija?

Jesi imao možda neki 5.1 lollipop rom da usporediđ fluidnost i sl.?

Ima nekih poboljšanja u kameri?

Na multiROM-u sam pa moćda probam ovo kao sekundarni

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ja trenutno koristim verziju za C6602 na C6603 i kao 95% takvih korisnika zakacio me bug, gdje mobilni radio radi u pozadini i cucla bateriju.

Nije to nista strasno, opet sam sinoc u 11 lego sa 25% baterije, a gazio sam ga cijeli dan.

Dakle, da rezimiram.

Imam lockan bootloader, tako da custom rom na svoj mobitel nemogu stavit, po tom pitanju ti nista nemogu rec.

Ova verzija koju ja koristim je savrsena u svakom smislu rijeci, bar za mene a stvarno sam heavy duty korisnik.

Skini .ftf za svoj mobitel (C6602/C6603), backupaj sve bitno, u FlashTool-u oznaci da wipe-a kompletno sve, i instaliraj.

Bit ces zadovoljan :)

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Nakon skoro tjedan dana testiranja, vratio sam se na .292 verziju KitKat-a.

Lollipop stvarno radi odlicno, nijednom nije zastao, sve otvara u trenu, znaci performanse top!
Ali, bateriju trosi puno vise nego inace, i to je presudilo mom vracanju na KK.

Za tih par milisekundi brze sta otvara aplikacije mi se ne isplati imat mobitel ovakvog kapaciteta i borit se da dobijem 4 sata SOT-a, sto je KK radio bez problema, do 5 mi uz STAMINA-u ide.

Ima tko kakva iskustva?

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

ja sam si evo juče preflešao lolipop i mogu reć da ugodnije radi. baterija mi traje isto. 1 dan i 18 sati. tu nema nekih pomaka. aplikacije sve rade. niti jedna se do sad nije srušila.

vidjet cu još kroz tjedan dana, ali mislim da je to to. dok ne dođe neki CM12 i  to stabilini jer ovi nightly odbijaju radit sa mnogo aplikacija. ugl ja zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ranko091 kaže...

ja sam si evo juče preflešao lolipop i mogu reć da ugodnije radi. baterija mi traje isto. 1 dan i 18 sati. tu nema nekih pomaka. aplikacije sve rade. niti jedna se do sad nije srušila.

vidjet cu još kroz tjedan dana, ali mislim da je to to. dok ne dođe neki CM12 i  to stabilini jer ovi nightly odbijaju radit sa mnogo aplikacija. ugl ja zadovoljan.

Jesi probao Validus 5.1 LP s Evomix kernelom? Ne znam što podrazumijevaš pod "mnogo aplikacija", ali ja ti imam cca 50 (nijedna igra) i radi zbilja solidno. Build iz 7.5, do danas (dakle 3 tjedna) sam imao jedan jedini reboot.

Danas ti je baš izašao novi build

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 19:16 (speedy56).
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Decki, nemate pojma kako sam ljubomoran na vas jer mozete otkljucat bootloader i flashat na mobitel sta zelite, ja sam zapeo na stocku..

1 0 hvala 0
16 godina
speedy56 kaže...
r...

Jesi probao Validus 5.1 LP s Evomix kernelom? Ne znam što podrazumijevaš pod "mnogo aplikacija", ali ja ti imam cca 50 (nijedna igra) i radi zbilja solidno. Build iz 7.5, do danas (dakle 3 tjedna) sam imao jedan jedini reboot.

Danas ti je baš izašao novi build

ma nisam baš oko toga da stalno mijenjam romove. jesam u početku, ali kad počne namještavanje svih mogućih opcija... :)

a appovi su samo neki odbijali radit ili su imali nešto što nije radilo kako treba, a brat ima z1 (stock kitkat) i kod njega normalno, pa sam znao odmah u čemu je problem. ali unatoč tih par mušica cm radi super. al čini mi se da ću zasad se držat malo naoriginalnom romu neko vrijeme dok me ne pukne lupit neki novi. :) tj barem neko vrijeme dok cm12 ne odmakne sa popravcima.

16 godina
Psych0 kaže...

Decki, nemate pojma kako sam ljubomoran na vas jer mozete otkljucat bootloader i flashat na mobitel sta zelite, ja sam zapeo na stocku..

i moj brat sa z1 isto. samo njega to ne brine previše. :D

al probaj savjet koji sam njemu dao ako bude pametan. dat mob u oglasnik neki da ga mijenjaš uz nadoplatu za isti ali sa otključanim bootloaderom. ima mnogo ljudi kojima to ne znači ništa, a eto tebi da. možda ti netko ode na ruku pa ti zamjeni za đaba. nikad neznaš. :)

11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

TELE2 (za divno cudo) je prvi izbacio update na Lollipop kod nas.

OTA vec dolazi, ako netko zeli flashat, neka skine sa XperiFirma, i flasha Flashtool-om.

Slika u prilogu, ispricavam se za neravnu crtu, ruke mi se podosta tresu zbog bolesti.

. .

0 0 hvala 0
16 godina
Psych0 kaže...
...

Slika u prilogu, ispricavam se za neravnu crtu, ruke mi se podosta tresu zbog bolesti.

u mnogo grafičkih editora ako stisneš tipku SHIFT, linije možeš vuć okomito ili vodoravno...

17 godina

Došao Lollipop i na VIP Xperie.

Odličan update. Puno bolji nego što sam očekivao.

Puno je brži, te ugodniji. Tipkanje naročito.

Plus close all na taskbaru, aleluja!! 

12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Evo ga i kod mene official update. Cekanje se isplatilo, hvala Sony.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Primjetite li poboljšanja u kvaliteti fotki na LP?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ja ne vidim razliku. Ali itekako osjetim da je mob brzi i da sve instant otvara.. Kao i da cca 20% brze trosi bateriju :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Ja definitivno osjetim razliku u fotkama, pogotovo u onima sa uvijetima odlicnog osvjetljenja, dosta se popravilo.

I preporuka onima kojima se baterija brze prazni, a i opcenito svima, vratite se na KK, rootajte, instalirajte recovery i instalirajte ovaj ROM.

Bez bloatware-a je, ima AROMA installer pa pri instalaciji sami birate koje Sony-eve aplikacije zelite a koje ne tako da i tu mozete olaksati ROM od bespotrebnih stvari koje zderu RAM u pozadini, i na kraju krajeva, trose bateriju.

Uglavnom, velika preporuka!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Zna neko dali se moze trenutno rootat Z? (lollipop 10.6.A.0.454)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Zasad samo flashanje prerooted verzije .454 radi kak se spada.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Pozdrav.

Imam problem sa Xperia Z

Nece se vise punit i nece se upalit. Bilo mi je 6% baterije kada sam ju spojio na punjač, uredno se počela puniti i kako sam koristio mobitel dok se punio odjednom se samo ugasio. Pisalo je " iskljucivanje " i gotovo. Spojena je na punjač i nece se punit. Baterija je prazna je na tipku power kada stisnem blica crvena lampica.

Proba sam sa drugim kabelom i sa drugim punjacem za koje sam siguran da su ispravni. Nazalost bez rezultata.

Mozda netko zna sta uciniti?

Mobitel je star godinu dana i dosada nisam imamo problema. Redovno update i radio savrseno.

0 0 hvala 0
16 godina
Krigla1 kaže...

Pozdrav.

Imam problem sa Xperia Z

Nece se vise punit i nece se upalit. Bilo mi je 6% baterije kada sam ju spojio na punjač, uredno se počela puniti i kako sam koristio mobitel dok se punio odjednom se samo ugasio. Pisalo je " iskljucivanje " i gotovo. Spojena je na punjač i nece se punit. Baterija je prazna je na tipku power kada stisnem blica crvena lampica.

Proba sam sa drugim kabelom i sa drugim punjacem za koje sam siguran da su ispravni. Nazalost bez rezultata.

Mozda netko zna sta uciniti?

Mobitel je star godinu dana i dosada nisam imamo problema. Redovno update i radio savrseno.

ako je mrtav onda je mrtav. baterija đenja. na prvu. a možda je samo spoj za punjnje slomljen ili se prašina zavukla, iako teško jer ima poklopac... ugl u najgorem slučaju baterija.

i vidim da ih ima po ebayu za 100 kuna. ili ako ćeš bidat i manje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2015 0:53 (ranko091).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice