Eto sam da javim da Neat ROM Lite + apolo kerner (regular) ubiju bateriju za pola dana. Ide mob u zid
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa šta radiš ti s tim mobitelom? jel visiš stalno na njemu? ja imam neat rom lite v4.8 i apolo kernel (light) i čitav dan imam mobitel....ako igraš igrice na njemu normalno da ne može izdržati toliko...
Evo današnjeg dana: Ujutro u 6:40 skinut sa punjača (100%). Do 12h obavljena tri telefonska poziva (jedan od 5 minuta, jedan od 2 minute i jedan od 10). Između ostaloga tu i tamo pogledao nešto na FB (10 minuta total - ako i toliko) i nekih 50 poruka na whatsapp.
Baterija na 20% do 14h popodne
Nemam niti jednu igru na mobu
Nesto ti radi veliki wakelock, jer meni uz takvo koristenje bi izdrzao do navecer bez ikakvih problema. Koristi greenify i gasi nepotrebne aplikacije. I pogasi one lokacijske usluge ;)
Skinuo sam greenfly i stavio u hibernaciju par appova. Iako nisam ziher da će to pomoći jer iste te appove sam imao na ofišl JB i baterija je bez problema izgurala cijeli dan (oko30% na kraju dana)
Viber niti ne koristim
Fino ti radi baterija. Nego koji imaš kernel, jel apolo regular ili light, extreme V0,1,2?
Imam apolo light 4.8, jer mi je odlican auto brigtness na ovom kernelu. Prezadovoljan sam stvarno.
Danas ide još jedan test Regulara, pa ako bude kiksao do kraja dana ide light na njega. Možda se bude vidjela razlika
Meni se bolje ponasa light od regulara. Ugasi lokacijske usluge sve. Mape sam ja maknuo pobrisao jos neke dodatne gluposti. Ugl koristio sam od nekog likasa XDA sto je napisao sta treba pogasiti jos..
Sve lokacijske usluge gasim po defaultu. Ali svejedno budem Light probao, ako je polovica screen time-a kao i kod tebe, ja budem prezadovoljan.
Ići na stari 4.8 ili novi 4.9? Ili same sh*t, different day?
Pa i ne baš, u starom je po meni bolja svjetlina ekrana, jer je na 4.9 malo povećana svjetlost što mi se ne sviđa po noći.
Ovo sam ja koristio i tako i dobijem veliki screen on: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=35061392
On je još tu nešto pogasio ali ja sam ostavio animacije.. ugl experimentiraj ;)
Ovako htio bih zamijeniti kuciste,pao mi je vec puno puta i dosta se izgrebao gdje bi bilo najbolje kupiti i zamijeniti?
Ovako htio bih zamijeniti kuciste,pao mi je vec puno puta i dosta se izgrebao gdje bi bilo najbolje kupiti i zamijeniti?
I mene je to zanimalo, ali nikada se nisam previše raspitivao i usudio raditi to sam.
Ako netko ima CM 10.1 nemojte preko cmupdatera stavljati 10.2 (4.3), imat cete problema...
Rucno preporucam...I gapps novi...
sta galaxy s2 nece dobit nadogradnju na 4.2.2
nije mi jasno a galaxy s2 plus ima nadogradnju
Uostalom razlika između 4.1.2_4.2.2_4.2.3 skoro pa i nema, nije ovo nexus uređaj pa da imaju redovite nadogradnje,a s2 plus nema nikakvo srodstvo osim izgleda i naziva sa s2(i9100)
I mene je to zanimalo, ali nikada se nisam previše raspitivao i usudio raditi to sam.
Mobitel mi je prelijep ne volim maskicu a izgreban je a htio bi da je opet kao nov :(
Evo ja se krajem mjeseca pridruzujem vama ekipo , uzimam SGS2 :)
Pa bi me zanimalo sljedece :
-kakav je Official JB na mobitelu , kakvo je trajanje baterije i sveukupan dojam ?
-ako se odlucim na Custom Rom , i novi kernel koje mi preporucujete , gledajuci da je trajanje baterije u prvom planu ?
Mobitel mi je prelijep ne volim maskicu a izgreban je a htio bi da je opet kao nov :(
Ja sam mjenjao, naručio reko e baya. Može se bez problema promijeniti zadnja strana (do onog srebernog ruba).Imate na youtube postupak
Evo ja se krajem mjeseca pridruzujem vama ekipo , uzimam SGS2 :)
Pa bi me zanimalo sljedece :
1.kakav je Official JB na mobitelu , kakvo je trajanje baterije i sveukupan dojam ?
2.ako se odlucim na Custom Rom , i novi kernel koje mi preporucujete , gledajuci da je trajanje baterije u prvom planu ?
1. Official JB je solidan, ni predobar ni prelos (ako bi ga usporedivali s ROMovima ostalih android mobitela naravno). Cijeli dan oko 3 sata na ekranu, surfanja i malo igrica..
2. Neat ROM, preporucam ti samo Samsung base ROMove, zato jer SAMSUNG nije objavio drivere za chipset tako da AOSP ROMovi cesto imaju problema. Preporuka kernela je Apolo kernel.
I jos jedno pitanje (isprike ak sam dosadan) .
Kako funkcioniraju stvari sa Triangle Away-om , za slucaj da bi ga morao slat na garanciju , kako radi ta aplikacija i koliko je pouzdana ?
Hvala :)

I jos jedno pitanje (isprike ak sam dosadan) .
2.Kako funkcioniraju stvari sa Triangle Away-om , za slucaj da bi ga morao slat na garanciju , kako radi ta aplikacija i koliko je pouzdana ?
Hvala :)
1. Joj, ne znam. Nisam pratio. Ali mislim da jesu.
2. Aplikacija je pouzdana 99,9%. Meni je trebala jednom i odradila posao besprijekorno.
Pozdrav!
Pošto sam jako slabo obrazovan oko ovog područja molio bih nekoga da mi objasni kako da instaliram cwm recovery na mob?
I treba li otključati recovery ako zelim staviti neatROM lite i apollo kernel (light)?
Jeli dovoljno samo rootati, instalirati cwm recovery i puknuti ROM i to je to?
Hvala puno
Pozdrav!
1.Pošto sam jako slabo obrazovan oko ovog područja molio bih nekoga da mi objasni kako da instaliram cwm recovery na mob?
2.I treba li otključati recovery ako zelim staviti neatROM lite i apollo kernel (light)?
3. Jeli dovoljno samo rootati, instalirati cwm recovery i puknuti ROM i to je to?
Hvala puno
1. http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1055 tu ces sve naci, ili na http://galaxys2root.com/ ako hoces s videom.
2. Da
3. Da
Sve u svemu, nije tesko..
Hvala puno!
Treba li išta oko bootloadera dirati?
Išao sam preko ovog tutorijala instalirati cwm recovery i sada mi je mobitel zapeo pri bootanju.. neće da se upali.
Postoji li način da ga spasim preko Odina? Gledam ljudi na netu samo preflashaju stock rom i to je to. Moj je kupljen u Vipu, ako se dobro sjećam bio je zaključan.