Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 823.622
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

OTA update.

"Dobra vijest" - ne radi mi mobile data (3G/HSPDA) nakon updatea {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava

Možda su ti se pobrkale internet postavke. Slični problem je bio i kod mene, meni nije radio 4G.

Pogledaj da li su ti ovakve postavke APN-a

• Ime: Internet
  • APN: internet.ht.hr
  • MCC: 219
  • MNC: 01
  • Vrsta provjere: PAP
  • APN vrsta: default,supl
  • APN protokol: IPv4
  • APN roaming protokol: IPv4
  • Uključi/isključi APN: APN uključen
  • Prijenos: Neodređeno
The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
14 godina

Uh, sad radi, ukucao sam te postavke i šljaka {#}

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kupio san micro sd karticu i zanima me u koji format da je formatiram??? ili da je izvadim iz ambalaže stavin u mobitel pa onda formatiram???

0 0 hvala 0
13 godina

Mobitel ju moze i sam formatirati.

FAT32 <-

ja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dali je imao tko ovakav problem

dakle dok surfam drzeci mob okrenut okomito sve 5, cim ga okrenem u vodoravan polozaj dobijem samo pola ekrana :-(

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
crack kaže...

može preporuka dobre externe kartice za ovaj mob, može 32 ili 64 gb

Ja sam sebi uzea Samsungovu 64 GB class 10 preko ebay za nekih 250 kn.

Ali ne znam šta će ti jer od kad je došao 4.4 kitkat ima ti zaštita za vanjsku karticu i praktički je kartica beskorisna ne možeš ništa na nju stavljat osim muzike, to je jedina stvar koju poslije ne obriše katastrofa teška.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 8:46 (toni1983).
13 godina

Ja iskreno sve više razmišljam da rootam, zbog par stvari:

1. Užasno je spor

Znači moj bivši S2 je brži od ovog S4. Više puta mi se desi da želim zvati nekog, okrenem brojke, on se blesira na 2sec, i onda izbaci nasumice brojke. Ili mi ne želi otići u APP draw ili tako nešto. Još što me zna pilati jest kada završim razgovor, a mobitel "nije završio razgovor", i onda ga moram resetirati jer je on non stop u pozivu, iako sam poziv završio prije 2 minute.

2. Previše bloatware

Dobre 2 stranice aplikacija ja mogu obrisati jer ih nikada ne mislim koristiti.

Ima netko preporuku dobar rom ili da sam tražim? Nisam baš gledao u zadnje vrijeme što ima dobro za S4 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Je li kome stigao Kit kat update na t mobile meni jos nis nema

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
16 godina
Ivanjino96 kaže...

Meni nije jos stigao,jedino nisam probao provjeriti preko kies-a al nema to veze.

Bude uskoro stigao kad je na sve ostale operatere vec dosao.

13 godina
neaktivan

Meni je KK stigao 9.04. ( OTA ), sve radi kao svicarski sat ( kucam u drvo {#} ), uredaj je jos brzi u radu ( nisam radio benchmark testove ). Baterija je li-la u odnosu na 4.3 s kojim je uredaj i dosao. Sve aplikacije, internet postavke, zvukovi SMS-a, whatsapp-a, wallpaper, widgeti itd. su ostali kao i na 4.3 nakon nadogranje na KK. Nista nisam ponovno instalirano. Factory reset nakon nadogranje nisam radio jer ne vidim razlog kad sve radi kako treba. Novi UI mi se svida te vidim da OS trosi manje RAM-a nego prije. Takoder prije sam imao H+ a nakon nadogradnje 4G. 

Uredaj je otkljucan na sve mreze!

Citirat cu kolegu sa drugog foruma, nema veze jel uredaj zakljucan ili otkljucan:

" Bitan je product code a ne verzija firmware-a. Samsung izbacuje update po product code-u. Baseband je nebitan. Imas dva telefona s identicnim generic nebrandiranim firmware-om ali razliciti product code-ovi i Samsung je za jedan izbacio update a za drugi ce mozda ili mozda nece. Zakljucavanje telefona nema veze s updateom firmwarea. Sam firmware nema veze sa zakljucavanjem jer se dio firmware-a gdje se kodovi nalaze uopce ne dira niti se provjerava prilikom update-a. " 

{#} 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Taj product code bi trebao biti onaj csc code?

*#1234# 

I pise mi I9505 croemj5

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ivanjino96 kaže...

Moj je iz T-Mobilea, isto ništa. No nije mi se dalo čekati pa sam puknuo SEE verziju preko Odina, nema više T-Mobile appova i boot slika.

15 godina

za sve koji su na 4.4 i imaju problem sa samsungovom zaštim koja onemogućuje pisanje na sd karticu riješenje je 

https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix

naravno trebate imati rootan uređaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
X-Plosiv kaže...

Ja iskreno sve više razmišljam da rootam, zbog par stvari:

1. Užasno je spor

Znači moj bivši S2 je brži od ovog S4. Više puta mi se desi da želim zvati nekog, okrenem brojke, on se blesira na 2sec, i onda izbaci nasumice brojke. Ili mi ne želi otići u APP draw ili tako nešto. Još što me zna pilati jest kada završim razgovor, a mobitel "nije završio razgovor", i onda ga moram resetirati jer je on non stop u pozivu, iako sam poziv završio prije 2 minute.

2. Previše bloatware

Dobre 2 stranice aplikacija ja mogu obrisati jer ih nikada ne mislim koristiti.

Ima netko preporuku dobar rom ili da sam tražim? Nisam baš gledao u zadnje vrijeme što ima dobro za S4 :)

Ako si kao i ja prešao sa iphonea, mislim da nema pomoći. :) Barem što se percepcije fluidnosti u radu tiče.  Prije neki dan sam stavio cyanogenmod i situacija se nešto popravila kod poziva, sms-a... što se brzine rada tiče, ali trzanja još uvijek ima u nekim aplikacijama - recimo mvijesti kad otvaraš i zatvaraš vijest. Zna zablokirati čak sekundu nekad. Treba izgleda prihvatiti situaciju takvom kakva je i zadržati se na androidu ili razmisliti opet o iphone ili wp koji su bitno fluidniji u radu, ali i sa nekim svojim manama naravno.

15 godina

Pozz ekipi..
Imam problemček sa svojim S4..
Danas malo išao gledat kontakte i sinhronizaciju sa gmailom i vidim da mi je sve u telefonu sinhronizirano(od fotografija,kalendara,aplikacija ibla,bla..),jedino mi kontakti nisu od 12 mjeseca 2013..
kvačica je gore na onom prozorčiću za sinhronizaciju,ali je kraj njega upitnik,te mi dolje piše,sinhronizacija trenutačno ima problema,uskoro će nastaviti s radom.
i to mi se ponavlja svaki put kad ručno pokušam to napraviti i čim ju malo odvrti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

je li netko mijenjao home tipku na mobu?

naime neki debil mi je prosuo sok po mobitelu i cini mi se da od tada home tipka malo zapinje.. kao da se lijepi (sok od brusnice :P)

0 0 hvala 0
13 godina
Sil kaže...

Ako si kao i ja prešao sa iphonea, mislim da nema pomoći. :) Barem što se percepcije fluidnosti u radu tiče.  Prije neki dan sam stavio cyanogenmod i situacija se nešto popravila kod poziva, sms-a... što se brzine rada tiče, ali trzanja još uvijek ima u nekim aplikacijama - recimo mvijesti kad otvaraš i zatvaraš vijest. Zna zablokirati čak sekundu nekad. Treba izgleda prihvatiti situaciju takvom kakva je i zadržati se na androidu ili razmisliti opet o iphone ili wp koji su bitno fluidniji u radu, ali i sa nekim svojim manama naravno.

Hehehe ne ne, napisao sam da dolazim s S2 :)

Daj link gdje si ga rootao i sve :)

mislim da ću ga i ja rootati, a KNOX neka se j...

17 godina
X-Plosiv kaže...

Ok. :) Evo linka: http://www.cyanogenmod.org/

Nakon par dana korištenja mogu slobodno reći da se osjeti napredak u odnosu na stock. Dialer i poruke su mi daleko bolje na cyanogenmodu nego na stocku.

13 godina
neaktivan
Sil kaže...
X-Plosiv kaže...

Ok. :) Evo linka: http://www.cyanogenmod.org/

Nakon par dana korištenja mogu slobodno reći da se osjeti napredak u odnosu na stock. Dialer i poruke su mi daleko bolje na cyanogenmodu nego na stocku.

Kako znaš koji je točno tvoj model di se to može vidjeti(jfltetmo, jfltespr itd.)?

fear619 kaže...

za sve koji su na 4.4 i imaju problem sa samsungovom zaštim koja onemogućuje pisanje na sd karticu riješenje je 

https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix

naravno trebate imati rootan uređaj

Da neki dan sam i ja pronašao, evo detaljne upute za one koji žele osposobit svoje sd kartice.

http://gs4.wonderhowto.com/how-to/bypass-sd-card-restrictions-android-4-4-kitkat-your-galaxy-s4-0152036/

http://gs4.wonderhowto.com/how-to/root-your-samsung-galaxy-s4-or-almost-any-other-android-phone-one-easy-click-0148945/

15 godina

OK, kaj sad, neki dobivaju 4.4 na T-mobileu a ja jos nemam, niti OTA niti KIES?

Do kad vise treba cekat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Qudek kaže...

OK, kaj sad, neki dobivaju 4.4 na T-mobileu a ja jos nemam, niti OTA niti KIES?

Do kad vise treba cekat?

Strpljen - spasen. Dobit ces update sigurno, samo jos malo pricekaj.

14 godina
neaktivan

Pliz pomozite!

Dali je moguce promjeniti default ikone u kontaktima?

Debilne su mi totalne, a imam 500+ kontakata i neda mi se sad jedan po jedan mjenjat slika.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2014 15:37 (kole2689).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kole2689 kaže...

Pliz pomozite!

Dali je moguce promjeniti default ikone u kontaktima?

Debilne su mi totalne, a imam 500+ kontakata i neda mi se sad jedan po jedan mjenjat slika.

Hvala! 

Možeš naravno, samo mislim da bi trebao promjeniti te sličice negdje u sistem mapi koja je dostupna sa rootom.

Moguće da sam u krivu i da ih je moguće promjeniti stavljanjem drugog dialera ili nekom drugom metodom, al ovo bi ja napravio hh :)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
neaktivan

Zna li tko jel postoji mogućnost bez rootanja?

Probao sam jednom rootanje i od tad izbjegavam u širokom krugu ga :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nakon prelaska na 4.4.2 indikator napunjenosti baterije na početnoj stranici mi više nije zelen nego bijel, iako je uređaj napunjen što se i vidi po postotku napunjenosti baterije. Može li se taj problem nekako riješiti?

0 5 hvala 0
14 godina
vilon kaže...

Nakon prelaska na 4.4.2 indikator napunjenosti baterije na početnoj stranici mi više nije zelen nego bijel, iako je uređaj napunjen što se i vidi po postotku napunjenosti baterije. Može li se taj problem nekako riješiti?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koo.lightmanager&hl=hr

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
13 godina
neaktivan
vilon kaže...

14 godina
neaktivan

znaci nista od ovoga da se maknu te default contact slicice bez rootanja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
vilon kaže...

Kaj bi rješavao?

Bijele ikone su standard od 4.4.2

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice