Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.499
|
čitano: 13.008.010
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

mislim se izmedu sony xperia s ili samsung galaxy s3 mini.

svaka dobar savjet je koristan jer nemam blage veze o smartphone-ima.

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

definitivno XS, jaci i brzi mob, ima dosta romova, i sam ga koristim, takodjer izgleda mocno. Malo jaca baterija od s3mini

XS LT26i

2 1 hvala 0
17 godina
g3arv8 kaže...

definitivno XS, jaci i brzi mob, ima dosta romova, i sam ga koristim, takodjer izgleda mocno. Malo jaca baterija od s3mini

jer imam mi prijatelj takav mobite, ali kad sam pita ovog tipa u vip centru on kaze ili apple ili galaxy... i oonda mi ponudio galaxy s3 mini. 

14 godina

Kao sto sam rekao ako imas pare za s3 mini ili xperiu S uzmi s , neces se sigurno pokajati , izgled/jacina/hdmi utor/ kvaliteta izrade.

XS LT26i

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jer imam mi prijatelj takav mobite, ali kad sam pita ovog tipa u vip centru on kaze ili apple ili galaxy... i oonda mi ponudio galaxy s3 mini. 

Da, poznato je da su ovi u centrima obrazovani i pucaju od znanja.. nhf {#}

Evo ti anketa. Moj glas za xperiu.

4 Samsung galaxy s3 mini
15 Sony xperia S
De gustibus non est disputandum.
17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

Za Xperiu S ti ovo mogu reci:

- Ima uzasnu kameru, nije vazno sto je 12mpx ali je slika kompresirana na 1.5mb a trebala bi biti minimalno preko 5mb i zbog toga debelo gubi na kvaliteti.

- Ima velikih problema sa autofocusom.

- Kapacitivne prednje tipke su uzasne, pogotovo home tipka.

- Ekran nije scratch-proof vec ima stavljenu foliju preko koja se u roku od 2 tjedna izgrebe (obicna plastika) a kad ju maknes ekran vise ne reagira onako kako treba i stalno se blokira na dodir.

- Cijeli softver je trzav, apsolutno cijeli. Od scrollanja po njemu pa do otvaranja aplikacija.

- Ekran koliko god imao dobru rezoluciju ima uzasne kuteve gledanja.

- Jednostavno nisam pronasao niti jednu dobru stvar u vezi ovog mobitela osim sto ima odlican dizajn. E i kad smo kod dizajna poklopac od baterije nakon nekog vremena olabavi i pocinje sam od sebe ispadati.

- Jos je na starom Ice Cream Sandwich androidu.

- Poklopac baterije nakon nekog vremena olabavi
Nazalost SGS3 mini jos nisam probao tako da ti ga niti ne mogu preporuciti. Ali za Xperiu S dobro promisli. Ja sam bezveze bacio 4000kn na taj poluproizvod.
EDIT: I za Xperiu S ti postoji mogucnost da ima zakljucan bootloader. Kao sto je i na mojoj, s time da je kupljena kao samouređaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 17:02 (Dodge_167).
14 godina

90% tvojih problema bi rijesilo 5 minuta posla , ovo sto se tice folije nije istina, ja sam svoju slucajno zagrebao kljucevima od auta pa sam je skinuo, tipke su bolje pocele reagirati, i odaziv ekrana je savrsen niti u jednom slucaju nisam morao nesto 2 puta stiskati, poklopac pazis kako stavljas da one zube nes*ebes, kod mene jos uvijek stoji odlicno.

XS LT26i

2 0 hvala 0
17 godina
Dodge_167 kaže...
Obi Wan kaže...

Za Xperiu S ti ovo mogu reci:

- Ima uzasnu kameru, nije vazno sto je 12mpx ali je slika kompresirana na 1.5mb a trebala bi biti minimalno preko 5mb i zbog toga debelo gubi na kvaliteti.

- Ima velikih problema sa autofocusom.

- Kapacitivne prednje tipke su uzasne, pogotovo home tipka.

- Ekran nije scratch-proof vec ima stavljenu foliju preko koja se u roku od 2 tjedna izgrebe (obicna plastika) a kad ju maknes ekran vise ne reagira onako kako treba i stalno se blokira na dodir.

- Cijeli softver je trzav, apsolutno cijeli. Od scrollanja po njemu pa do otvaranja aplikacija.

- Ekran koliko god imao dobru rezoluciju ima uzasne kuteve gledanja.

- Jednostavno nisam pronasao niti jednu dobru stvar u vezi ovog mobitela osim sto ima odlican dizajn. E i kad smo kod dizajna poklopac od baterije nakon nekog vremena olabavi i pocinje sam od sebe ispadati.

- Jos je na starom Ice Cream Sandwich androidu.

- Poklopac baterije nakon nekog vremena olabavi
Nazalost SGS3 mini jos nisam probao tako da ti ga niti ne mogu preporuciti. Ali za Xperiu S dobro promisli. Ja sam bezveze bacio 4000kn na taj poluproizvod.

da... nije mi svejedno dati 3 ili 4 iljade kuna. po ovome sto si mi napisao sad mi je jasno zasto mi je on preporucio sgs3 mini

ako ima tko da je koristio sgs3 mini pa da podjeli dojmove bio bih jako zahvalan.

17 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

90% tvojih problema bi rijesilo 5 minuta posla , ovo sto se tice folije nije istina, ja sam svoju slucajno zagrebao kljucevima od auta pa sam je skinuo, tipke su bolje pocele reagirati, i odaziv ekrana je savrsen niti u jednom slucaju nisam morao nesto 2 puta stiskati, poklopac pazis kako stavljas da one zube nes*ebes, kod mene jos uvijek stoji odlicno.

Autofokus je Sony i sam priznao da je hardverski problem, ali da nije zahvaceno puno korisnika tako da nije potrebno to rijesiti. Sto je naravno laz jer svi imaju taj problem.

Za foliju u mom slucaju kad sam ju skinuo samo je jos pogorsala stvar. Dobro, mozda su kapacitivne mrvicu bolje radile ali kod brzog tipkanja jednostavno bi mi se neko slobo zablokiralo i ne bih mogao zaustaviti dok ga ne zakljucam i odkljucam. I nije problem do Sonyeve tipkovnice jer sam probao i druge pa je i dalje bio isti problem.

Za kameru nema rijesenja dok Sony ne poduzme nesto. O tome sam bome dosta zivaca potrosio trazeci rijesenje.

Meni taj poklopac se uvijek otvori kad ga vadim iz nekih uskih hlaca.

90% problema bi se MOZDA rijesilo da mi mobitel nema zakljucan bootloader.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 17:10 (Dodge_167).
14 godina
Dodge_167 kaže...
g3arv8 kaže...

Autofokus je Sony i sam priznao da je hardverski problem, ali da nije zahvaceno puno korisnika tako da nije potrebno to rijesiti. Sto je naravno laz jer svi imaju taj problem.

Za foliju u mom slucaju kad sam ju skinuo samo je jos pogorsala stvar. Dobro, mozda su kapacitivne mrvicu bolje radile ali kod brzog tipkanja jednostavno bi mi se neko slobo zablokiralo i ne bih mogao zaustaviti dok ga ne zakljucam i odkljucam. I nije problem do Sonyeve tipkovnice jer sam probao i druge pa je i dalje bio isti problem.

Za kameru nema rijesenja dok Sony ne poduzme nesto. O tome sam bome dosta zivaca potrosio trazeci rijesenje.

Meni taj poklopac se uvijek otvori kad ga vadim iz nekih uskih hlaca.

90% problema bi se MOZDA rijesilo da mi mobitel nema zakljucan bootloader.

Ok tvoja zadnja recenica je objasnila problem :D . i u biti ICS , je taj koji stvara problem , evo3d sam imao sa njim i ovaj , no srecom bootloader unlock allowed mi je yes pa sam rjesio sve probleme sa FXP

XS LT26i
17 godina

alo ljudi... ye8e se meni za autofokuse i ostale gluposti

po ovom sto sam vidio ispada da je samsung galaxy s3 mini meni najbolja opcija i po cijeni i po ajmo rec performansama, jer ima taj novi os.

dakle ponavljam jos jednom, ako ima tko da je taj uredaj koristio nek napise par rijeci o njemu.

14 godina

samo jedna napomena i xperia s ce dobit jelly bean 4.1.2 za mj dana official

XS LT26i

2 0 hvala 0
17 godina
g3arv8 kaže...

samo jedna napomena i xperia s ce dobit jelly bean 4.1.2 za mj dana official

dobro ali ipak bi jos htio cuti misljenje orisnika samsung galaxy s3 mini pa da znam konacno odlucit.

14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

dobro ali ipak bi jos htio cuti misljenje orisnika samsung galaxy s3 mini pa da znam konacno odlucit.

Meni se čini da se tebi s3 mini sviđa :). Kolegica sa posla ga ima, pa se igram na njemu ponekad. Lijep, odlično leži u ruci, super ekran, fluidan i brz, pokreće sve žive igre i aplikacije koje sam probao i sve se dobro izvršavaju, ima dovoljno dobru kameru i pristojan battery life (ne mogu reć dobar, pristojan je prava riječ). Go for it, uvjeren sam da nećeš biti razočaran, osim ako nisi imao prije njega nekakav super high end avion.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan

Odlučiuo sam uzeti novi mobitel do 500kn. Gledao sam na njuškalu i našao ovi dva wildfire i galaxy fit . 

Fit mi se čini bolji i jeftiniji je, možete preporučit i neki drugi ali samo karlovačka županija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cecenac kaže...
Obi Wan kaže...

Meni se čini da se tebi s3 mini sviđa :). Kolegica sa posla ga ima, pa se igram na njemu ponekad. Lijep, odlično leži u ruci, super ekran, fluidan i brz, pokreće sve žive igre i aplikacije koje sam probao i sve se dobro izvršavaju, ima dovoljno dobru kameru i pristojan battery life (ne mogu reć dobar, pristojan je prava riječ). Go for it, uvjeren sam da nećeš biti razočaran, osim ako nisi imao prije njega nekakav super high end avion.

ma ne znam ja sta se meni svida. nikad nisam ima smartphone i ne znam nista o njima. ovdje pitam jer svi oni reviewi koje sam citao, svaki govori razlicito. tako da sam mislio procitati misljenje ljudi koju su ga imali/koji ga imaju i tek tada odluciti

naravno nakon procitanog od kolege koji ima xperiu s da malo vise naginjem prema samsungu, ali zelio bih cuti i drugu stranu.

15 godina
neaktivan

Potraži mini 2. Ili explorer ako se može naći za tu cijenu.

14 godina
neaktivan

Evo mislim da je za 400kn ovo isplativo. Nisam našao mini 2 za tu cijenu.

1 Uzeti fit
7 Ne uzeti
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mario1990 kaže...

ako se to odnosi na mene nisam skuzio.

14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
mario1990 kaže...

ako se to odnosi na mene nisam skuzio.

to je bilo lauxu, on uzima do 500 kuna smartphone.

@laux, fit je stvarno los uređaj, bolje skupi jos 100-200 kuna i sacekaj dobru ponudu na juškalu. Imaš odličnih uređaja za nekih 700 kuna.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 22:33 (cecenac).
15 godina
neaktivan
laux kaže...

Evo mislim da je za 400kn ovo isplativo. Nisam našao mini 2 za tu cijenu.

Kolega vidi ima li se live with walkman, bilo ih je po 600 kn, ako to uspiješ isplati se.

14 godina
neaktivan

A ovaj HTC  , ima par ogrebotina i isao bi za 450.

2 uzeti
16 ne uzeti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Android 4.04, kako postaviti hrv tipkovnicu? Izludit ću! :)

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Znaci imam mogucnost nabavke mobitela do 1500-2000kn. Također imam mogucnost onog popusta za produljenje Mobile START ugovora za clana na 24mj u t-mobile. Zanima me neki Androidac u tom cjenovnom rangu, koji ce izdrzati dugi niz godina, znaci da je compatible s novim verzijama Androida i da ce se moci kasnije updateati. Takoder gledam ove Prestigio mobitele (konkretno 4300 4500 i 5000). Jel to neko kinesko smece s isprintanim logom ili su mobiteli kvalitetni, kakva je kvaliteta izvrsavanja nekih graficki zahtjevnijih aplikacija, jesu li kvalitetni u ruci ili ima osjecaj kao jeftina plastika. Ima ih gdje izlozenih u Varazdinu ili Zg da se da isprobat? Hvala unaprijed. EDIT: u obzir dolaze i oglasi
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 11:47 (LordShgi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LordShgi kaže...
Znaci imam mogucnost nabavke mobitela do 1500-2000kn. Također imam mogucnost onog popusta za produljenje Mobile START ugovora za clana na 24mj u t-mobile. Zanima me neki Androidac u tom cjenovnom rangu, koji ce izdrzati dugi niz godina, znaci da je compatible s novim verzijama Androida i da ce se moci kasnije updateati. Takoder gledam ove Prestigio mobitele (konkretno 4300 4500 i 5000). Jel to neko kinesko smece s isprintanim logom ili su mobiteli kvalitetni, kakva je kvaliteta izvrsavanja nekih graficki zahtjevnijih aplikacija, jesu li kvalitetni u ruci ili ima osjecaj kao jeftina plastika. Ima ih gdje izlozenih u Varazdinu ili Zg da se da isprobat? Hvala unaprijed. EDIT: u obzir dolaze i oglasi

Prestigiovi mobiteli su rebrand nekog kineskog jeftinjaka. Sto se tice produljenja po mobile start tarifi na nositelju, nazovi poslovni SZK za t-mobile pa nek ti pročitaju cijene. Nositelj ima dobar popust, ostali članovi tima ga nemaju. Oni će ti vjerojatno predložit extra tarife, al ako ti se ne isplate, uzmi to. Izaberi si par atraktivnih uređaja, pa ih pitaj cijene koje su, mobiteli koje gledas su: iphone 5 16GB, galaxy s3, hox+, lumia 920 ako im je stigla, galaxy s3 mini, xperia s ako imaju,  itd. Dosta dobre cijene uređaja su za nositelja na toj grupnoj tarifi.

14 godina
neaktivan

Našao sam huawei u8650 sonic za 350kn, ima tragova korištenja. Mislim da je to dosta dobra cijena.

6 uzeti
4 ne uzeti
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo jedna anketa

ako mi mozete pomoci bio bih vam zahvalan

koji od ponudjenih OS uzet

i u cemu je razlika izmedju tih OS za mobitel

znam da je windows dobar za komp ali kakav je za mobitel

1 symbian
18 android
5 windows phone
nasao sam na netu jedan sajt na kojem pise koji sve privatni trackeri su trenutno otvoreni za sign up pa evo postat cu ovdje link http://www.torrent-invites.com/forum.php
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 15:50 (angel_c).

0 0 hvala 0
13 godina
laux kaže...

A ovaj HTC    , ima par ogrebotina i isao bi za 450.

Ja sam za 380kn uzeo Wildfire S s par ogrebotina, tako da definitivno ne.

13 godina
protjeran

nokia asha 300 za 400 kuna

i nokia 500 za 600 kuna

isplati li se to i moze li se naci u oglasu bolji za iste novce

nasao sam na netu jedan sajt na kojem pise koji sve privatni trackeri su trenutno otvoreni za sign up pa evo postat cu ovdje link http://www.torrent-invites.com/forum.php

0 0 hvala 0
16 godina
LordShgi kaže...

Sestra ima 4300, tata 4500 i oboje su veoma zadovoljni, a koliko sam ja isporobavao čine se dosta dobri. Ne izgledaju jeftino, dosta su brzi, sve radi, a 4500 uskoro dobiva i Jelly Bean

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice