mislim se izmedu sony xperia s ili samsung galaxy s3 mini.
svaka dobar savjet je koristan jer nemam blage veze o smartphone-ima.
definitivno XS, jaci i brzi mob, ima dosta romova, i sam ga koristim, takodjer izgleda mocno. Malo jaca baterija od s3mini
definitivno XS, jaci i brzi mob, ima dosta romova, i sam ga koristim, takodjer izgleda mocno. Malo jaca baterija od s3mini
jer imam mi prijatelj takav mobite, ali kad sam pita ovog tipa u vip centru on kaze ili apple ili galaxy... i oonda mi ponudio galaxy s3 mini.
Kao sto sam rekao ako imas pare za s3 mini ili xperiu S uzmi s , neces se sigurno pokajati , izgled/jacina/hdmi utor/ kvaliteta izrade.
jer imam mi prijatelj takav mobite, ali kad sam pita ovog tipa u vip centru on kaze ili apple ili galaxy... i oonda mi ponudio galaxy s3 mini.
Da, poznato je da su ovi u centrima obrazovani i pucaju od znanja.. nhf 
Evo ti anketa. Moj glas za xperiu.
| 4 | Samsung galaxy s3 mini |
|---|---|
| 15 | Sony xperia S |
Za Xperiu S ti ovo mogu reci:
- Ima uzasnu kameru, nije vazno sto je 12mpx ali je slika kompresirana na 1.5mb a trebala bi biti minimalno preko 5mb i zbog toga debelo gubi na kvaliteti.
- Ima velikih problema sa autofocusom.
- Kapacitivne prednje tipke su uzasne, pogotovo home tipka.
- Ekran nije scratch-proof vec ima stavljenu foliju preko koja se u roku od 2 tjedna izgrebe (obicna plastika) a kad ju maknes ekran vise ne reagira onako kako treba i stalno se blokira na dodir.
- Cijeli softver je trzav, apsolutno cijeli. Od scrollanja po njemu pa do otvaranja aplikacija.
- Ekran koliko god imao dobru rezoluciju ima uzasne kuteve gledanja.
- Jednostavno nisam pronasao niti jednu dobru stvar u vezi ovog mobitela osim sto ima odlican dizajn. E i kad smo kod dizajna poklopac od baterije nakon nekog vremena olabavi i pocinje sam od sebe ispadati.
- Jos je na starom Ice Cream Sandwich androidu.
90% tvojih problema bi rijesilo 5 minuta posla , ovo sto se tice folije nije istina, ja sam svoju slucajno zagrebao kljucevima od auta pa sam je skinuo, tipke su bolje pocele reagirati, i odaziv ekrana je savrsen niti u jednom slucaju nisam morao nesto 2 puta stiskati, poklopac pazis kako stavljas da one zube nes*ebes, kod mene jos uvijek stoji odlicno.
Za Xperiu S ti ovo mogu reci:
- Ima uzasnu kameru, nije vazno sto je 12mpx ali je slika kompresirana na 1.5mb a trebala bi biti minimalno preko 5mb i zbog toga debelo gubi na kvaliteti.
- Ima velikih problema sa autofocusom.
- Kapacitivne prednje tipke su uzasne, pogotovo home tipka.
- Ekran nije scratch-proof vec ima stavljenu foliju preko koja se u roku od 2 tjedna izgrebe (obicna plastika) a kad ju maknes ekran vise ne reagira onako kako treba i stalno se blokira na dodir.
- Cijeli softver je trzav, apsolutno cijeli. Od scrollanja po njemu pa do otvaranja aplikacija.
- Ekran koliko god imao dobru rezoluciju ima uzasne kuteve gledanja.
- Jednostavno nisam pronasao niti jednu dobru stvar u vezi ovog mobitela osim sto ima odlican dizajn. E i kad smo kod dizajna poklopac od baterije nakon nekog vremena olabavi i pocinje sam od sebe ispadati.
- Jos je na starom Ice Cream Sandwich androidu.
da... nije mi svejedno dati 3 ili 4 iljade kuna. po ovome sto si mi napisao sad mi je jasno zasto mi je on preporucio sgs3 mini
ako ima tko da je koristio sgs3 mini pa da podjeli dojmove bio bih jako zahvalan.
90% tvojih problema bi rijesilo 5 minuta posla , ovo sto se tice folije nije istina, ja sam svoju slucajno zagrebao kljucevima od auta pa sam je skinuo, tipke su bolje pocele reagirati, i odaziv ekrana je savrsen niti u jednom slucaju nisam morao nesto 2 puta stiskati, poklopac pazis kako stavljas da one zube nes*ebes, kod mene jos uvijek stoji odlicno.
Autofokus je Sony i sam priznao da je hardverski problem, ali da nije zahvaceno puno korisnika tako da nije potrebno to rijesiti. Sto je naravno laz jer svi imaju taj problem.
Za foliju u mom slucaju kad sam ju skinuo samo je jos pogorsala stvar. Dobro, mozda su kapacitivne mrvicu bolje radile ali kod brzog tipkanja jednostavno bi mi se neko slobo zablokiralo i ne bih mogao zaustaviti dok ga ne zakljucam i odkljucam. I nije problem do Sonyeve tipkovnice jer sam probao i druge pa je i dalje bio isti problem.
Za kameru nema rijesenja dok Sony ne poduzme nesto. O tome sam bome dosta zivaca potrosio trazeci rijesenje.
Meni taj poklopac se uvijek otvori kad ga vadim iz nekih uskih hlaca.
90% problema bi se MOZDA rijesilo da mi mobitel nema zakljucan bootloader.
Autofokus je Sony i sam priznao da je hardverski problem, ali da nije zahvaceno puno korisnika tako da nije potrebno to rijesiti. Sto je naravno laz jer svi imaju taj problem.
Za foliju u mom slucaju kad sam ju skinuo samo je jos pogorsala stvar. Dobro, mozda su kapacitivne mrvicu bolje radile ali kod brzog tipkanja jednostavno bi mi se neko slobo zablokiralo i ne bih mogao zaustaviti dok ga ne zakljucam i odkljucam. I nije problem do Sonyeve tipkovnice jer sam probao i druge pa je i dalje bio isti problem.
Za kameru nema rijesenja dok Sony ne poduzme nesto. O tome sam bome dosta zivaca potrosio trazeci rijesenje.
Meni taj poklopac se uvijek otvori kad ga vadim iz nekih uskih hlaca.
90% problema bi se MOZDA rijesilo da mi mobitel nema zakljucan bootloader.
Ok tvoja zadnja recenica je objasnila problem :D . i u biti ICS , je taj koji stvara problem , evo3d sam imao sa njim i ovaj , no srecom bootloader unlock allowed mi je yes pa sam rjesio sve probleme sa FXP
alo ljudi... ye8e se meni za autofokuse i ostale gluposti
po ovom sto sam vidio ispada da je samsung galaxy s3 mini meni najbolja opcija i po cijeni i po ajmo rec performansama, jer ima taj novi os.
dakle ponavljam jos jednom, ako ima tko da je taj uredaj koristio nek napise par rijeci o njemu.
samo jedna napomena i xperia s ce dobit jelly bean 4.1.2 za mj dana official
samo jedna napomena i xperia s ce dobit jelly bean 4.1.2 za mj dana official
dobro ali ipak bi jos htio cuti misljenje orisnika samsung galaxy s3 mini pa da znam konacno odlucit.
dobro ali ipak bi jos htio cuti misljenje orisnika samsung galaxy s3 mini pa da znam konacno odlucit.
Meni se čini da se tebi s3 mini sviđa :). Kolegica sa posla ga ima, pa se igram na njemu ponekad. Lijep, odlično leži u ruci, super ekran, fluidan i brz, pokreće sve žive igre i aplikacije koje sam probao i sve se dobro izvršavaju, ima dovoljno dobru kameru i pristojan battery life (ne mogu reć dobar, pristojan je prava riječ). Go for it, uvjeren sam da nećeš biti razočaran, osim ako nisi imao prije njega nekakav super high end avion.
Odlučiuo sam uzeti novi mobitel do 500kn. Gledao sam na njuškalu i našao ovi dva wildfire i galaxy fit .
Fit mi se čini bolji i jeftiniji je, možete preporučit i neki drugi ali samo karlovačka županija.
Meni se čini da se tebi s3 mini sviđa :). Kolegica sa posla ga ima, pa se igram na njemu ponekad. Lijep, odlično leži u ruci, super ekran, fluidan i brz, pokreće sve žive igre i aplikacije koje sam probao i sve se dobro izvršavaju, ima dovoljno dobru kameru i pristojan battery life (ne mogu reć dobar, pristojan je prava riječ). Go for it, uvjeren sam da nećeš biti razočaran, osim ako nisi imao prije njega nekakav super high end avion.
ma ne znam ja sta se meni svida. nikad nisam ima smartphone i ne znam nista o njima. ovdje pitam jer svi oni reviewi koje sam citao, svaki govori razlicito. tako da sam mislio procitati misljenje ljudi koju su ga imali/koji ga imaju i tek tada odluciti
naravno nakon procitanog od kolege koji ima xperiu s da malo vise naginjem prema samsungu, ali zelio bih cuti i drugu stranu.
Potraži mini 2. Ili explorer ako se može naći za tu cijenu.
ako se to odnosi na mene nisam skuzio.
ako se to odnosi na mene nisam skuzio.
to je bilo lauxu, on uzima do 500 kuna smartphone.
@laux, fit je stvarno los uređaj, bolje skupi jos 100-200 kuna i sacekaj dobru ponudu na juškalu. Imaš odličnih uređaja za nekih 700 kuna.
Android 4.04, kako postaviti hrv tipkovnicu? Izludit ću! :)
Prestigiovi mobiteli su rebrand nekog kineskog jeftinjaka. Sto se tice produljenja po mobile start tarifi na nositelju, nazovi poslovni SZK za t-mobile pa nek ti pročitaju cijene. Nositelj ima dobar popust, ostali članovi tima ga nemaju. Oni će ti vjerojatno predložit extra tarife, al ako ti se ne isplate, uzmi to. Izaberi si par atraktivnih uređaja, pa ih pitaj cijene koje su, mobiteli koje gledas su: iphone 5 16GB, galaxy s3, hox+, lumia 920 ako im je stigla, galaxy s3 mini, xperia s ako imaju, itd. Dosta dobre cijene uređaja su za nositelja na toj grupnoj tarifi.
Našao sam huawei u8650 sonic za 350kn, ima tragova korištenja. Mislim da je to dosta dobra cijena.
| 6 | uzeti |
|---|---|
| 4 | ne uzeti |
evo jedna anketa
ako mi mozete pomoci bio bih vam zahvalan
koji od ponudjenih OS uzet
i u cemu je razlika izmedju tih OS za mobitel
znam da je windows dobar za komp ali kakav je za mobitel
| 1 | symbian |
|---|---|
| 18 | android |
| 5 | windows phone |
A ovaj HTC , ima par ogrebotina i isao bi za 450.
Ja sam za 380kn uzeo Wildfire S s par ogrebotina, tako da definitivno ne.
nokia asha 300 za 400 kuna
i nokia 500 za 600 kuna
isplati li se to i moze li se naci u oglasu bolji za iste novce
Sestra ima 4300, tata 4500 i oboje su veoma zadovoljni, a koliko sam ja isporobavao čine se dosta dobri. Ne izgledaju jeftino, dosta su brzi, sve radi, a 4500 uskoro dobiva i Jelly Bean