Nokia 5800 - Cooked Firmware-i na hrvatskom

poruka: 488
|
čitano: 187.885
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Nokia 5800 - Cooked Firmware-i na hrvatskom
prle_zg kaže...

probaj Photon C6-v2

ok je.{#}

http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=27688.0

i ne flashas  rofs3!!

I ja sam trenutno na Photon C6-v2... {#}

Jednostavno predobar firmware... mob je fkt brz i sve radi savršeno... nema iritantnih bugova...  {#}

17 godina
neaktivan

Samo bih želio napomenuti da kada skidate firmware da gledate da je za EUROPE zatošto sam si tako spalio c7 i nije isao vratiti firmware.

I da bi pokrenuo NaviFirm morao sam installirati dotnet

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2011 22:26 (rockman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!

Evo upravo sam stavio RM-356 V52 New PNHT Core i sve je u redu ali kad odem na auto keyguard baci me natrag na glavni meni,ne da mi promijeniti vrijeme automatskog zaključavanja tipkovnice kao da nema te opcije:(.Možete li pomoći kako to riješiti,hvala unaprijed.

-Arroyo settler-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jedno pitanje

nokia 5800 je u pitanju, trenutno je software version 52.0.007 , može li se na to staviti cooked firmware za 52.0.101?

0 0 hvala 0
16 godina
Da, moze. Bitno je samo da se nejde unatrag s verzijama - tzv. downgrade.
www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina

Pozdrav!Imam pitanje u vezi flashanja.Ne mogu na NaviFirmu naći svoj product code:0577303.Mobitel je kupljen u T-Mobileu,Jel mogu skinuti fajlove za bilo koji Balkan Product code?Hvala!

They got money for wars but can feed the poors

0 0 hvala 0
16 godina
Mozes.
14 godina
neaktivan

Kako se može  ubaciti  hr jezik u photon??

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 15:52 (Kakšy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pomoc damage!!! Instalirao sam prije nekih 3 mjeseca cfw sa symbian latina. On je na verziji 52.0.101. Pokusavam vratit original firmware koristeci ovaj vodic: http://www.saznajkako.tv/photo/2572/Kako+vratiti+slu%C5%BEbeni+Firmware+na+Nokiu+5800. Ali kad bi trebao se telefon podic nakon postupka na ekranu mi se samo boje preljevaju par puta i onda nista nakon toga. Ne moze se tel upalit samo onako zavibrira i nista. Jedino kad opet instaliram isti cfw onda dize. Molim te zta pomoc hitnooo. {#} Edit: zaboravio sam napomenut da sam pokusavao stavit 52.0.007. To je noviji nego 101 ? Nadam se da ne radim downgrade.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 12:03 (acarnoje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
acarnoje kaže...

Pomoc damage!!! Instalirao sam prije nekih 3 mjeseca cfw sa symbian latina. On je na verziji 52.0.101. Pokusavam vratit original firmware koristeci ovaj vodic: http://www.saznajkako.tv/photo/2572/Kako+vratiti+slu%C5%BEbeni+Firmware+na+Nokiu+5800. Ali kad bi trebao se telefon podic nakon postupka na ekranu mi se samo boje preljevaju par puta i onda nista nakon toga. Ne moze se tel upalit samo onako zavibrira i nista. Jedino kad opet instaliram isti cfw onda dize. Molim te zta pomoc hitnooo. {#} Edit: zaboravio sam napomenut da sam pokusavao stavit 52.0.007. To je noviji nego 101 ? Nadam se da ne radim downgrade.

Hvala na linku. Vidim kradu se moji tutoriali...

Dakle, ne samo da je tutorial pokraden, nego je i krivo pokraden, tj. pruža krive informacije..:P

Radi po OVOME (originalnom) i sve će bit OK.

16 godina

Hvala stari probat cu. Ali reci mi dali da skinem 52.07 verziju i koju balkans red ili blue posto ima po 3 iz svake boje. Jeli 52.7 noviji firmware od .101?

Joj zaboravio sam ti reci da sam ja na svoju ruku sinoc probao vratit original firmware metodom kao sta sam stavljao i cfw. Nadam se da nisam nesto pokvario. Ali mislim da nisam jer mogu vratit cfw koji radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 12:22 (acarnoje).
16 godina
acarnoje kaže...

Hvala stari probat cu. Ali reci mi dali da skinem 52.07 verziju i koju balkans red ili blue posto ima po 3 iz svake boje. Jeli 52.7 noviji firmware od .101?

Joj zaboravio sam ti reci da sam ja na svoju ruku sinoc probao vratit original firmware metodom kao sta sam stavljao i cfw. Nadam se da nisam nesto pokvario. Ali mislim da nisam jer mogu vratit cfw koji radi.

Stavi 52.0.7.

Što se tiče red ili blue, to ovisi o boji crte sa strane uređaja. Dakle, ako ti je crta crvena - red, ako je plava - blue, ali nije to niti toliko bitno..

Što se tiče koju verziju od svake pošto ih ima više - sasvim je svejedno.

Dakle, to skineš, pratiš prethodni tutorial i sve bi trebalo biti OK.

16 godina

Opet isto. Pise pooling phone ali nista. Na ekranu od moba samo onako dode malo boja crna par puta i ugasi se. Sve radim tocno po uputi sa linka koji si mi dao. Jedino kad vratim cfw onda se upali telefon. Nisam valjda sinoc nesto pokvario sa onom metodom kao stavljanje cfw? Imas li kakvu ideju prijatelju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
acarnoje kaže...

Opet isto. Pise pooling phone ali nista. Na ekranu od moba samo onako dode malo boja crna par puta i ugasi se. Sve radim tocno po uputi sa linka koji si mi dao. Jedino kad vratim cfw onda se upali telefon. Nisam valjda sinoc nesto pokvario sa onom metodom kao stavljanje cfw? Imas li kakvu ideju prijatelju?

Sigurno si odabrao RM-356?

16 godina

Da 100% Mogu stavit i screenshot ako treba. Ali sad sam se sjetio. Mozda je spanjolac radio na drugom rm-u? Vidi tu sam skinio cfw: http://www.symbianlatino.com/2011/06/cfw-symbian-anna-v62-para-nokia-5800.html Je da je spanjolski ali da se snac.

16 godina
acarnoje kaže...

Da 100% Mogu stavit i screenshot ako treba. Ali sad sam se sjetio. Mozda je spanjolac radio na drugom rm-u? Vidi tu sam skinio cfw: http://www.symbianlatino.com/2011/06/cfw-symbian-anna-v62-para-nokia-5800.html Je da je spanjolski ali da se snac.

Izvadi bateriju i ispod ti mislim piše koji ti je RM mob.

U slučaju da je 356, stvarno ti ne mogu pomoći, jer nemam taj mob već dulje vrijeme..

16 godina

Pise rm-356. Da nisam sprzio mob ili nesto? Sad sam provjerio. I njegova je verzija rm356.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 12:44 (acarnoje).
16 godina
acarnoje kaže...

Pise rm-356. Da nisam sprzio mob ili nesto? Sad sam provjerio. I njegova je verzija rm356.

Nisi. Ne znam stvarno zašto se to događa, sry...{#}

16 godina

Ma bitno mi je da ga nisam bricko. Daj barem mi reci ima li kakvi nacin (ne kompliciran) da se ubaci hrvatski t9 u ovaj firmware? Ili ako znas neki drugi fw koji ima hrv t9 a da je na istoj verziji. Onaj tvoj je stariji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 13:09 (acarnoje).
16 godina
acarnoje kaže...

Ma bitno mi je da ga nisam bricko. Daj barem mi reci ima li kakvi nacin (ne kompliciran) da se ubaci hrvatski t9 u ovaj firmware? Ili ako znas neki drugi fw koji ima hrv t9 a da je na istoj verziji. Onaj tvoj je stariji?

Da si ga brickao, ne bi mogao ništa s njim.

Za firmware - potraži na DailyMobile, jer, kažem, ne pratim već duže vrijeme zbivanja s tim mobom, tako da stvarno ne znam (iskreno, nisam ni znao da je 52.0.7 vani..{#})...

17 godina
acarnoje kaže...

Izgleda da ćeš ostati na ovoj verziji jer, hm, 101 je veći od 007 pa je po logici i novija verzija .101, ali te verzije nema sa HR jezikom a izgleda da mobitelu ne uspijeva vraćanje na tu verziju.... ja sam slučajno isto ubacio taj 101 pa se preporodio sad kad mi je sve na engleskom jer Nokia već 10 godina ne može riješiti jednu bugčinu vezanu uz nača slova lj, nj i tako to, kad tražim po imeniku nekog ko ima ta slova, a mob podešen na hr onda ne pronalazi ništa, a kada je na engleskom radi normalno. Čak i kad ga prebaciš na srpski što je jezik koji također ima ta "složena slova" sve radi normalno... tako da sad nisam u napasti da prebacim opet na HR pa imam te probleme, a T9 nisam nikada ni koristio, pogotovo kad na mobu imaš qwerty virtualnu tipkovnicu...

hm, možda bi ti radilo, a možda i ne... nisam odmah pročitao postove u ovome:

http://www.noeman.org/gsm/hardware-firmware/100938-downgrade-bb5-phone-usb-jaf-patched-successful.html

nažalost u daljnjim porukama kaže čovjek da ima problema sa downgradeom N5800 i dobija dogovor:

actually 5800 can't be downgraded with USB cable [Frown] , you will need FBUS cable and JAF BOX for downgrading 5800 [Smile]

da bi poruku dalje došao odgovor:

Even with a Real JAF box you couldn't downgrade phone like 5800, N95 or N96, .......

a onda ovaj prvi tvrdi da je neki njegov prijatelj uspio sa JAF BOXom, ali niko nije siguran... tako da, hm budi sretan da se nije zabricko...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2011 14:11 (Gnjavator).
17 godina
Gnjavator kaže...
ja sam slučajno isto ubacio taj 101 pa se preporodio sad kad mi je sve na engleskom jer Nokia već 10 godina ne može riješiti jednu bugčinu vezanu uz nača slova lj, nj i tako to, kad tražim po imeniku nekog ko ima ta slova, a mob podešen na hr onda ne pronalazi ništa, a kada je na engleskom radi normalno. Čak i kad ga prebaciš na srpski što je jezik koji također ima ta "složena slova" sve radi normalno...

To i mene muči, odmah mi je lakše kada znam da nisam jedini {#}. Nekoga sa "LJ" uspijevam naći samo tako da skorolam po cijelom imeniku, sada sam na Photonu (engleski) i sve radi OK.

BTW ista Nokia se prodaje čim složim oglas i poslikam ju.

17 godina
Kristyans kaže...
Gnjavator kaže...
ja sam slučajno isto ubacio taj 101 pa se preporodio sad kad mi je sve na engleskom jer Nokia već 10 godina ne može riješiti jednu bugčinu vezanu uz nača slova lj, nj i tako to, kad tražim po imeniku nekog ko ima ta slova, a mob podešen na hr onda ne pronalazi ništa, a kada je na engleskom radi normalno. Čak i kad ga prebaciš na srpski što je jezik koji također ima ta "složena slova" sve radi normalno...

To i mene muči, odmah mi je lakše kada znam da nisam jedini {#}. Nekoga sa "LJ" uspijevam naći samo tako da skorolam po cijelom imeniku, sada sam na Photonu (engleski) i sve radi OK.

BTW ista Nokia se prodaje čim složim oglas i poslikam ju.

Meni u principu svejedno jel engleski ili hrvatski, a zbog ovog problema sa pretraživanjima sam sad i sretniji :) BTW i kod mene je Photon 03 gore i čisto sam zadovoljan, sad se razmišljam da nabacim gore 04 al neda mi se opet resetirat mob pa sve vraćat pa...

BTW, sreća je što ima i engleski, negdje sam naletio da je taj .101 firmver samo za neke modele za talijansko tržište, zamisli da ti je sve na talijanskom :)

16 godina
neaktivan

evo skinuo sam i ja ovaj photon i koji je sada postupak da ga ubacim na svoju nokiu 5800

je li isto kao ove ostale,v52 ??

0 0 hvala 0
17 godina
zippoo kaže...

evo skinuo sam i ja ovaj photon i koji je sada postupak da ga ubacim na svoju nokiu 5800

je li isto kao ove ostale,v52 ??

Samo prati uputstva i nemaš frke, sve je kao i za ostale.

15 godina

Moze pitanje? Koliko je ustvari Photon brzi od 50.x verzije originalnog software-a? Ne znam da li mi se isplati stavljat na n5230 jer sa ovim novi FW mi jesnostavno sve radi, i jos izgleda da mi je touch screen dosta responzivniji...

0 0 hvala 0
17 godina
Leryan kaže...

Moze pitanje? Koliko je ustvari Photon brzi od 50.x verzije originalnog software-a? Ne znam da li mi se isplati stavljat na n5230 jer sa ovim novi FW mi jesnostavno sve radi, i jos izgleda da mi je touch screen dosta responzivniji...

verziju 50 nisam koristio... photona sam instaliro u doba verzije 40 i nije mi se više dalo istraživati tako da neznam, kakvo je stanje sa brzinom verzije 50. Znam samo da mi ovaj photon radi brže nego je radio ver40,  baterija mi duže traje sa photonom nego sa original firmverom, a sviđa mi se i to što sa photonom lijepo izrotira i početni ekran i početni meni što sa origigi firmverom ne radi.

15 godina
Gnjavator kaže...
Leryan kaže...

verziju 50 nisam koristio... photona sam instaliro u doba verzije 40 i nije mi se više dalo istraživati tako da neznam, kakvo je stanje sa brzinom verzije 50. Znam samo da mi ovaj photon radi brže nego je radio ver40,  baterija mi duže traje sa photonom nego sa original firmverom, a sviđa mi se i to što sa photonom lijepo izrotira i početni ekran i početni meni što sa origigi firmverom ne radi.

Iskreno, imao sam c6 isto jednu verziju i strasno mi je na zivce islo to rotiranje pocetnog ekrana... Jedino me od tih cooked verzija fali sto je slike puno brze otvaralo. Al nije da ih cesto gledam. Koliko sam listao po forumu, dosta ljudi ima neke musice sa tim fw, a i mislim da ja kada bi ga stavljao to bi bio downgrade pa bi si brickao mob.

17 godina
Leryan kaže...

Iskreno, imao sam c6 isto jednu verziju i strasno mi je na zivce islo to rotiranje pocetnog ekrana...

To rotiranje ekrana je jedini razlog zašto ću opet mijenjati FW, neopisivo me živcira kada moram čekati da se rotacija smiri da bih se uopće javio jer mi se stalno ikone po ekranu premještaju.

17 godina
Leryan kaže...
Iskreno, imao sam c6 isto jednu verziju i strasno mi je na zivce islo to rotiranje pocetnog ekrana... Jedino me od tih cooked verzija fali sto je slike puno brze otvaralo. Al nije da ih cesto gledam. Koliko sam listao po forumu, dosta ljudi ima neke musice sa tim fw, a i mislim da ja kada bi ga stavljao to bi bio downgrade pa bi si brickao mob.

Zato se stavlja ROFS2 od verzije firmvera koja je u mobitelu i onda nema downgradea.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice